QUOTE(ruju @ 2010 11 01, 21:09)
Kepiau si tortuka, tik kazkaip man nesigavo tie laksteliai...viska dariau pagal recepta, taciau jie man labai trukinejo, kai minkiau ir kociojau, tarsi tokia kaip sausa tesla...o kai kepe, nei per kiek neiskilo
tada sumaniau ismaisyt antra partija teslos, galvojau gal miltu padauginau arba atvirksciai...taciau ir vel tas pats

galiausiai, visus tuos nepavykusius lakstelius sutepiau, tik ju isejo 10 plonyciu ir labai kietu, trapiu...
kremas irgi laaabai ilgai stingo, tad zelatinos dviguba porcija mestelejau
noreciau suzinoti ka ne taip dariau su tesla, kad visiskai nesigavo
ruju, o kartais ne Karaliskus ar Extra miltus naudojai?

As pati kepiau vel penktadieni, turejau tik Extra miltu

tai kociojant tesla buvo kaip smeline - trukinejo, trupejo. Bet issisukau

Nors biskvitai iskepe trapesni, nei su paprastais miltais.
O del kremo, tai jis ir neturi greitai sustingti iki galo. Jis turi apstingti taip, kad galima butu sutept torta, o saldytuve sustingsta iki galo (as visada palieku per nakti). As si karta tik 1 v.s. zelatinos dejau, tai stingo ilgiau. Sutepus torta jis toks visas judantis buvo

Bet ryte viskas kuo puikiausia sustinge buvo.
QUOTE(grange @ 2010 11 01, 21:54)
turbūt, nu turbūt bandysiu artėjančiom dienom tą medutį, nes labai jis gundo ir iki šiol akyse stovi
turiu pora kl.
vietoj sodos galiu naudot kepimo miltelius, ir jei taip, tai tiek pat - 1.a.š?
kaiušinių nereikia atskirt - t.y. trynių nuo baltymų?
ir dar klausimas - kaip taip gražiai apibarstyt šonus? nu viršų suprantu, bet šonus? juk torto nepaversi, o iš viršaus beriant tai kaip taip lygiai
grange, as su kepimo milteliais nebandzius. Bet ju reika daugiau, nei sodos. Kiausiniu nuo baltymu atskirt nereikia. O sonus tiesiog imi ranka ir meti trupinius

A kai apmetai truputi, tada peiliu, ar mentele dar ju lipdai. Bent jau as taip darau. Paskui tik trupiniu trupineliu buna aplink
Papildyta:
QUOTE(Luella @ 2010 11 01, 21:26)
Medučio lakštai ir neturi kilti, kokius iškočioji tokius beveik ir turi... o iškepti jie būna kieti ir trapūs... taigi nuo kremo sumirksta ir suminkštėja. O kam dvigubinti želatiną? Kremas ir neturi būti labai stangus, kitaip nesumirks papločiai. Aš esu dariusi su grietine ir visai be želatinos ir viskas gerai buvo.
Pakyla jie, bent jau mano recepte. O kai iskocioju, tai jie isvis buna plonyciai. Bet aisku pakyla nedaug, ne taip, kaip biskvitai paprasti.
Del kremo tai ir man - kuo maziau zelatinos, tuo skaniau

Slapesnis tortas buna.

"I breath in Love, I breath out Love, everything is Love, I'M LOVE."