Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo

QUOTE(Umberta @ 2010 10 27, 14:30)
o del cv nusiuntimo ir paskambinimo pasiteirauti, manau siaip dienai nelabai kokia mintis, gi jeigu nusiuncia kokie 500cv, tai ka paskambinus klausti, paieskokit tokios ir tokios, ar tikrai gavot cv? neisdrisciau ir turbut jausciausi kvailai.. ne krizes laikais gal ir parodyciau taip iniciatyva, bet dabar.. kazkaip nelabai man kokia si mintis ax.gif

drinks_cheers.gif doh.gif
mane kai birza aceit siunte, na ta lapa tiesiog dave, liepe pasiskambint pasiklausinet, suzinot ar dar atranka vyksta, kada baigsis. nu skambinu ir ka ten sakyt galvoju biggrin.gif o dar kai nemaloniai kitam laido gale numyke "nuuuuu daaaar vyyyksta..." pasimeciau, pamirsau paklaust iki kada, pasakiau kad atsiusiu cv ir tuom baiges. aisku po savaites val skambinau klaust ar baiges ar ne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Umberta @ 2010 10 27, 14:30)
o del cv nusiuntimo ir paskambinimo pasiteirauti, manau siaip dienai nelabai kokia mintis, gi jeigu nusiuncia kokie 500cv, tai ka paskambinus klausti, paieskokit tokios ir tokios, ar tikrai gavot cv? neisdrisciau ir turbut jausciausi kvailai.. ne krizes laikais gal ir parodyciau taip iniciatyva, bet dabar.. kazkaip nelabai man kokia si mintis ax.gif

kaip save nuteikiat taip ir jauciates.. 4u.gif as nematau nieko kvailo tame.. jei bus nenusiteikus bendraut taip ir duos suprast ir pokalbis baigsis, bet kitas gali iseit tik i nauda ir gali is kart pakviest i pokalbi.. nzn.. man tas budas tinka, man gerai.. kiekvienas turi savo budus kaip ieskos darbo smile.gif aisku, kitas dalykas, kad as siunciu i vietas pagal specialybe, mano spec reta ir tikrai nieks ten nesiuncia po 500cv per diena, del to jie ir bendrauja telefonu geranoriskai, nes jiem patiem aktualu
Papildyta:
QUOTE(Geltonazuvis @ 2010 10 27, 11:54)
Nu, bet kaip pradedi? Prisitatai, kas esi, paklausi ar gavo tavo CV? Jie pasako, kad gavo ir kas toliau? Pradedi apie darba klausineti?

Dar karta sakau.. kiekvienas pokalbis vis kitos.. smile.gif neturiu pasirasius kazkokio teksto.. viskas vyksta ekspromtu.. jau vien nuo pasisveikinimo galima suprast ar zmogus bus linkes bendraut ar ne.. aisku prisistatau, pasakau, kad skambinu del darbo skelbimo, pasakau, kad labai susidomejau ju skelbimu ir trumpai pasakau apie save.. toliau fantazijos ir komunikabilumo reikalas kaip isvystysi pokalbi smile.gif aisku, nesakau, kad po kiekvieno tokio pokalbio pakviecia i atranka.. bet bent zinau, kad mano cv tikrai paziuri ir ne karta buvo pasakyta, kad malonu, kad rodau iniciatyva ir buvau pakviesta i atranka smile.gif kitur pvz is kart pasako trumpai ir aiskiai, kad jei issiuntet cv, mes ja perziuresim ir jei tiksit pakviesim i pokalbi, kitur issivysto i ilgesni pokalbi.. pasikalbam apie salygas, mano galimybes ir t.t daznai buna, kad pvz ir man noras dingsta ten dirbt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amber123: 27 spalio 2010 - 15:54
QUOTE(amber123 @ 2010 10 27, 16:44)
as nematau nieko kvailo tame.. jei bus nenusiteikus bendraut taip ir duos suprast ir pokalbis baigsis, bet kitas gali iseit tik i nauda ir gali is kart pakviest i pokalbi..
drinks_cheers.gif
Ir as nematau tame nieko kvailo. Jau ne syki tarp ivairiu patarimu ieskantiems darbo esu macius sita patarima pasiskambinti, issiuntus cv. Blogiau tikrai nebus. O kai daug kandidatu, tai yra budas issiskirti. Galu gale, komunikabilumas yra teigiama savybe.

As dar manau, kad galima klausti paprastai, pvz., ar daug yra "pretendentu" i sita vieta. Arba kazkaip bendrai iskart paklaust, pvz., domiuosi, kaip vyksta atrankos procesas.
Atsakyti
QUOTE(Siluete @ 2010 10 27, 22:47)
drinks_cheers.gif
Ir as nematau tame nieko kvailo. Jau ne syki tarp ivairiu patarimu ieskantiems darbo esu macius sita patarima pasiskambinti, issiuntus cv. Blogiau tikrai nebus. O kai daug kandidatu, tai yra budas issiskirti. Galu gale, komunikabilumas yra teigiama savybe.

As dar manau, kad galima klausti paprastai, pvz., ar daug yra "pretendentu" i sita vieta. Arba kazkaip bendrai iskart paklaust, pvz., domiuosi, kaip vyksta atrankos procesas.

Man tai nepatiktų, jei pradėtų taip visi skambinti... Užjauskit žmones, darančius atranką biggrin.gif Nežinau nežinau - gali atvirkštinį efektą sukelti tokie skambučiai... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 10 28, 08:23)
gali atvirkštinį efektą sukelti tokie skambučiai... smile.gif

butent, as irgi taip galvoju drinks_cheers.gif

tik Amber nesupyk, as nenorejau parasyti, kad tu kvaila, gink dieve ne, as rasiau, jog pati pasijusciau kvailoje padetyje, taip skambindama, kadangi jei daug zmoniu siuncia, man atrodytu tai tik trukdymas zmoniu.. 4u.gif
Atsakyti
Labai daug žmonių taip daro, t y skambina po cv išsiuntimo (ar prieš išsiuntimą, stengiasi sužinoti ką nors apie darbą) . Tai tikrai nervuoja atsakingą už atranką žmogų smile.gif Iš kitos pusės man būtų gaila sąskaitos, juk kokios išlaidos kasdien skambinėti g.gif Ir vis dėlto kai kuriais atvejais verta paskambinti, bet tik kai kuriais smile.gif ax.gif
Atsakyti
Na as is asmenines patirties apie tuos skambucius... Dirbau administratore vienoje firmoje, kai budavo skelbiama apie laisvas darbo vietas pasipildavo CV ir tuo paciu skambuciai. Klausimu budavo ivairiu - ar gavote mano siusta CV? ar vis dar vyksta atranka? kada galeciau atvykti i pokalbi? ir t.t. smile.gif nei vienas ju tikslo nepasiekdavo, kadangi as neturejau jokios sprendziamosios galios ax.gif tiesiog tai sukeldavo papildomo darbo, versti visus CV ir ieskoti skambinanciojo. O direktorius kandidates i pokalbi atsirinkdavo taip - pasiima atspausdintu CV kruva (visada prasydavo su nuotraukom), net neskaites ismesdavo jo grozio etalono neatitinkancias, o likusias jau vertindavo pagal tai kas parasyta CV doh.gif Dabar kai pamatau kad CV su nuotrauka siusti, tai net nupurto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 10 28, 07:23)
Man tai nepatiktų, jei pradėtų taip visi skambinti... Užjauskit žmones, darančius atranką  biggrin.gif Nežinau nežinau - gali atvirkštinį efektą sukelti tokie skambučiai... smile.gif

Man ir daug kas nepatiktu biggrin.gif jei nepatinka tai ir duoda ta suprast per pirmas 2 sek 4u.gif tikrai ne kiekvienas skambina.. as sakau, man pvz veikia toks metodas, kitom jo nesiulau..
Papildyta:
QUOTE(Umberta @ 2010 10 28, 08:53)
tik Amber nesupyk, as nenorejau parasyti, kad tu kvaila, gink dieve ne, as rasiau, jog pati pasijusciau kvailoje padetyje, taip skambindama, kadangi jei daug zmoniu siuncia, man atrodytu tai tik trukdymas zmoniu.. 4u.gif

lotuliukas.gif as taip net nepagalvojau.. 4u.gif as sakau, neskambinu del pardavejos vietos ar admines.. nes ten tukstanciai norinciu.. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2010 10 28, 10:01)
Labai daug žmonių taip daro, t y skambina po cv išsiuntimo (ar prieš išsiuntimą, stengiasi sužinoti ką nors apie darbą) . Tai tikrai nervuoja atsakingą už atranką žmogų  smile.gif  Iš kitos pusės man būtų gaila sąskaitos, juk kokios išlaidos kasdien skambinėti  g.gif Ir vis dėlto kai kuriais atvejais verta paskambinti, bet tik kai kuriais  smile.gif  ax.gif

As bendravau konkreciai tiesiogiai su direktore daugumoj atveju.. jos pacios ir atliko atranka.. saskaitos man negaila, nes nurodyti paprasti tel smile.gif
Dabar jauciuosi vos ne turedama aiskintis kazkam del ko as skambinu, kaip tai veikia ir t.t nu jums netinka tai neskambinkit, as zinau ka darau ir man tas tinka smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Oliza @ 2010 10 28, 11:27)
Na as is asmenines patirties apie tuos skambucius... Dirbau administratore vienoje firmoje, kai budavo skelbiama apie laisvas darbo vietas pasipildavo CV ir tuo paciu skambuciai. Klausimu budavo ivairiu - ar gavote mano siusta CV? ar vis dar vyksta atranka? kada galeciau atvykti i pokalbi? ir t.t. smile.gif nei vienas ju tikslo nepasiekdavo, kadangi as neturejau jokios sprendziamosios galios  ax.gif 

Tai jei tik tokiais kls skambina, tai aisku kad nervina.. biski reik pries tai kazka protingiau pasigalvot ka sakyt.. kiekvienas turi ta savo stebuklinga fraze.. biggrin.gif tokiu kls kaip: ar dar vyksta atranka net neverta klaust, nes prie skelbimo buna daznai tas nurodyta..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amber123: 28 spalio 2010 - 10:43
QUOTE(Oliza @ 2010 10 28, 11:27)
Na as is asmenines patirties apie tuos skambucius... Dirbau administratore vienoje firmoje, kai budavo skelbiama apie laisvas darbo vietas pasipildavo CV ir tuo paciu skambuciai. Klausimu budavo ivairiu - ar gavote mano siusta CV? ar vis dar vyksta atranka? kada galeciau atvykti i pokalbi? ir t.t. smile.gif nei vienas ju tikslo nepasiekdavo, kadangi as neturejau jokios sprendziamosios galios  ax.gif  tiesiog tai sukeldavo papildomo darbo, versti visus CV ir ieskoti skambinanciojo. O direktorius kandidates i pokalbi atsirinkdavo taip - pasiima atspausdintu CV kruva (visada prasydavo su nuotraukom), net neskaites ismesdavo jo grozio etalono neatitinkancias, o likusias jau vertindavo pagal tai kas parasyta CV  doh.gif  Dabar kai pamatau kad CV su nuotrauka siusti, tai net nupurto  biggrin.gif

Oho koks direktorius. biggrin.gif Nenorėčiau pas tokį dirbti ir niekada nesiunčiu pagal tokius skelbimus, kur prašo siųsti CV su nuotrauka. Ieškausi ne foto modelio ir ne manekenės darbo lotuliukas.gif
Atsimenu laikus, gal prieš kokius 13 metų, kai buvau jauna, graži ir netekėjus smile.gif ir kai ieškojausi darbo. Pasiskelbiau tuomet Alio reklamoje, kad ieškausi administratorės ar panašaus darbo. Tai oho ho ho, kokių tada pasiūlymų tik nesulaukiau......, telefonas, dar stacionarus buvo, netilo. Ir iš LT kino studijos vyrukas atsimenu skambino, kažkoks režisierius ar operatorius, dabar neatsimenu. Dabar tokių bajerių gal ir nebūna, nežinau, kai ieškaisi administatorės ar sekretorės darbo, o sulauki darbo pasiūlymo teikti oho ho ho kokias paslaugas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aurelija.v @ 2010 10 28, 11:46)
Oho koks direktorius. biggrin.gif  Nenorėčiau pas tokį dirbti ir niekada nesiunčiu pagal tokius skelbimus, kur prašo siųsti CV su nuotrauka. Ieškausi ne foto modelio ir ne manekenės darbo lotuliukas.gif 

drinks_cheers.gif tai jau jo.. bet rimtoj imonei manau atsakingai zmones renkasi, o ne taip.. smile.gif o kur reikia tik seip firmos papuosalo, tai taip ir buna.. arba firmose kur didele kaita, pvz telemarketinge.. tai ten net nesigilina kaip kas
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2010 10 28, 09:45)
Man ir daug kas nepatiktu biggrin.gif jei nepatinka tai ir duoda ta suprast per pirmas 2 sek 4u.gif tikrai ne kiekvienas skambina.. as sakau, man pvz veikia toks metodas, kitom jo nesiulau..

aš sutinku su tavo požiūriu, kažkada studijų metais pati taip darbą gavau (tik kad mečiau greit, nepatiko labai blush2.gif ). Aišku ne krizė buvo, bet vėliau man sakė, kad pakvietė į pokalbį tik dėl to, kad paskambinau ir domėjaus smile.gif Taigi manau, nereik tau teisintis ir aiškintis, tikrai kai kuriais atvejais suveikia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 28 spalio 2010 - 11:04
QUOTE(bamba @ 2010 10 28, 12:03)
aš sutinku su tavo požiūriu, kažkada studijų metais pati taip darbą gavau (tik kad mečiau greit, nepatiko labai blush2.gif ). Aišku ne krizė buvo, bet vėliau man sakė, kad pakvietė į pokalbį tik dėl to, kad paskambinau ir domėjaus smile.gif Taigi manau, nereik tau teisintis ir aiškintis, tikrai kai kuriais atvejais suveikia 4u.gif

drinks_cheers.gif taip. As nesakau, kad skambinu KIEKVIENU atveju.. tikrai ne schmoll.gif gal sitoj vietoj suklaidinau jus.. bet kai kuriais, kur tikrai matau, kad verta skambinu smile.gif sakau, kiekvienas turi savo metodus ir kas tinka ir veikia vienam toli grazu neturi tikt ir kitam.. cia kaip pardavimuose: viena vadybininke parduoda viska is eiles ir is jos perka, o kita bando taip pat kalbet ir .tt ir pss.. neiseina.. biggrin.gif
Atsakyti