Įkraunama...
Įkraunama...

MRU moksliukių klubas (Tęsinys Nr. 3)

Vidutinis darbo užmokestis - ekonominis rodiklis; darbuotojo ar valstybės tarnautojo vidutinio darbo užmokesčio dydis, kai darbuotojui apmokama už kasmetines atostogas, laiką, kai darbuotojas įstatymų numatytais atvejais yra atitraukiamas nuo darbo, jam išmokama išeitinė išmoka arba kitos teisės aktų nustatytos išmokos.

Atsakyti
QUOTE(doloresa @ 2010 10 21, 14:52)
gal galetumete ir man atsiusti tą testuką, nes aš turiu tik 10klausimų smile.gif 4u.gif  ax.gif
doloresa12@hotmail.com

Išsiųsta
Atsakyti
QUOTE(zorina @ 2010 10 21, 11:51)
Taip buvo visiems vienas variantas kol isdalino testus liepe lapa su testu apvertus zemyn laikyt ir tik kai visi gavo liepe atsiversti testo klausimai parasyti zymiau sunkiau cia kaip as prisiminiau tai supaprastintai ten kol isiskaitai ko klausia kiek laiko pareina o viskas truko tik 20 min is to soko ka zinojau pamirsau ir labai daug neislaikiusiu pas mus  doh.gif

Aciu labai. 4u.gif Oi, kokia pekla laukia. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(doloresa @ 2010 10 21, 14:52)
gal galetumete ir man atsiusti tą testuką, nes aš turiu tik 10klausimų smile.gif 4u.gif  ax.gif
doloresa12@hotmail.com

oho kaip greitai lotuliukas.gif labai ačiū 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Izide>>> ačiū 4u.gif Kur Jūs randat?
Atsakyti
Dabar prašau ir man padėti atsakyti ax.gif

Kuo skiriasi darbo sutartis nuo rangos ar paslaugu?

Kiek darbdavys gali skirti daugiausiai budėti darbuotojui?
Atsakyti
QUOTE(akacijaorama @ 2010 10 21, 14:53)
Išsiųsta

gal ir man galima butu DT testuka 4u.gif aldoncik@gmail.com
Atsakyti
QUOTE(_Izidė_ @ 2010 10 21, 15:56)
Dabar prašau ir man padėti atsakyti  ax.gif

Apie budėjimą tai gal 155 str. tinka: Budėjimo laikas įmonėje kartu su darbo dienos (pamainos) trukme (kai budima darbo dienai (pamainai) pasibaigus) negali viršyti šio Kodekso 144 straipsnyje nustatytos darbo dienos (pamainos) trukmės, o budėjimo trukmė įmonėje poilsio ir švenčių dienomis, taip pat namuose negali viršyti aštuonių valandų per parą. Budėjimas įmonėje prilyginamas darbo laikui, o budėjimas namuose - ne mažiau kaip pusei darbo laiko. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Izidė_ @ 2010 10 21, 15:56)

skiriasi tuo, kad tai tarp rangos ir paslaugu suarciu nesusiklosto darbuotojo ir darbdavio darbo santykiai, neuztikrinamos pagal darbo sutarti esamos salygos ir pan., rangos ar paslaugu sutartimi yra susitariama atlikti konkrecius darbus kaip tarp fizinio - fizinio ir juridinio - juridinio, juridinio - fizinio asmens. pagal sias sutartis asmuo neturi jokiu teisiniu i atostogas, ismokas, kompensacijas uz virsvalandzius ir panasiai, paslaugu ir rangos sutartys yra komercinio pobudzio. nu cia mazdauga paie tai.

Budėjimas Budėjimą reguliuoja ŽSDĮ . Jis numato budėjimo rūšis:budėjimas darbe; budėjimas namuose.Reikia skirti budėjimo rūšis pagal tai, ką darbuotojas turi daryti:vykdyti tiesiogines darbines funkcijas;ar sėdėti darbe ar namuose kad užtikrinti tvarką ar informacijos pateikimą.Kai kalbam apie budėjimą, turėkim galvoj, kad darbuotojas vykdo ne savo tiesiogines funkcijas (dirba ne pagal grafiką).Jei budi darbo vietoje, tai tokio budėjimo trukmė su prieš tai buvusios pamainos trukme negali viršyti jam nustatytos darbo pamainos trukmės. Jei budėjimas poilsio ir švenčių dienomis, taip pat budint namuose- budėjimas mažiau nei 8 valandos per parą.
Budėjimas prilyginamas DL budint įmonėje – tai yra sudėtinė DL dalis, budint namuose – 1/3 DL.Už budėjimą per artimiausias 10 dienų suteikiamas atitinkamas poilsis ( įmonėje- 1 valandą už valandą, namuose- 1/3 valandos už 1 valandą). Apmokama pagal normalius tarifus.Budėti įmonėje arba namuose negalima skirti nėščių moterų ir asmenų iki 18 metų, invalidų. Moterys, turinčios vaikų iki 14 metų, vyrai, vieni išlaikantys vaikus iki 14 metų, taip pat invalidus slaugantys asmenys budėjimui įmonėje arba namuose gali būti skiriami tik jiems sutikus.
Atsakyti
QUOTE(akacijaorama @ 2010 10 21, 13:55)
Izide>>> ačiū  4u.gif  Kur Jūs randat?

Ko nerandu DK ar konspektuose - randu google laugh.gif
Papildyta:
QUOTE(Gėlytė22 @ 2010 10 21, 14:08)

QUOTE(Deimmi @ 2010 10 21, 14:10)

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Izidė_ @ 2010 10 21, 14:56)

Pagrindiniai darbo sutarties požymiai, skiriantys ją nuo kitų civilinių sutarčių:
1)Specifiniai subjektai – darbdavys ir darbuotojas;
2) Specifinis objektas – susitarimas dėl darbo funkcijų atlikimo. Darbuotojas turi atlikti ne konkrečias užduotis, o darbo sutarties galiojimo laiku vykdyti tam tikra darbo funkciją nesiejamą su darbo rezultatu. Tuo skiriasi nuo civilinių sutarčių (rangos, paslaugų teikimo, autorinių), kurių esmė - šalių įsipareigojimas atlikti tam tikrą iš anksto apibrėžtą užduotį.
3)Specifinis šalių teisinis statusas - įsipareigojimas paklusti vidaus darbo tvarkai. Šalių pavaldumas yra būtina darbo organizavimo prielaida (darbuotojas privalo laikytis nustatytos darbo tvarkos ir paklusti darbdavio nurodymams). Civilinėse sutartyse šalių pavaldumo nėra. Nepaisant to, civilinė ir darbo sutartis turi daug panašumų(šalių lygybė ir laisvė prieš sudarant sutartį ir t.t.)
Atsakyti
Sveikos gal kam MRU teko susidurti su Sinkuniene arba Merfeldaite?
Atsakyti