Įkraunama...
Įkraunama...

Ausyčių, nosytės valymas. Kaip ir kada?

QUOTE(Ievius @ 2006 06 20, 09:25)
Nelabai suprantu kam nosytę kasdien valyti g.gif Sau gi nevalau, tai ir mažiui valau tik kai pastebiu, kad ten kas nors negero yra hihihi.gif Ir nieko, sveikas gyvas, be slogos visą žiemą... kam be reikalo tą gleivinę draskyt g.gif O valau su paprastu ausų krapštuku, jei jau prireikia (žinau, kad nelabai gerai, nu bet taip patogiausia  blush2.gif )...

Man dar GN pasake, kad nelist prie nosytes be reikalo. Mus priziurinti pediatre taip pat grieztai uzdraude valyt nosyte, jei vaikutis lengvai kvepuoja. Net sutrikau. Maniau juros vanduo nepakenks. Bet sako NEGALIMA! Jei uzsikisa noyte liepe pamirkyt vatyte aliejuke padaryt suktuka ir juo isvalyt sukamu judesiu. As jos klausau. Bedu neturim. wink.gif
Va jei slogyte, tada jau suprantama. Tinka ir juros vanduo, ir vaistukai, ir pompytes.
Atsakyti
Turi ta snargliatrauki ir niekada mum niekas nepavyksta,jau 11men.,sekmingai valau ausu krapstukais. biggrin.gif
Atsakyti
Anksčiau labai gerai pavykdavo išvalyti nosytę su Rhynomer,bet dabar nebeleidzia,mergytei 9 mėn., tačiau nelabai daznai jo ir reikia,jei koks bubiukas ir yra,tai kai maudosi ir taškosi jis pats išlenda biggrin.gif jūros vandenuka tik Mar purskiu kai noriu išvalyti,nes Humerio nė iš tolo neleidžia purkšti,turbūt per stipri srovė.
Atsakyti
Mes nosyte valome kas ryta, visai paprastai paimu vatos gumuleli suvilginu virintame vandenyje, susuku, kad tilptu i nosyte, taip sudrekiname, po minutes lygiai taip pat ivalau nosyte tik su sausa vatyte. Anksciau vietoj vandenuko naudodavau aliejuka, jis irgi sudrekina nosyte.
Si procedra nera skausminga, bet aisku kiekvienam maziukui nemaloni, bet dideliu pykciu nesulaukiu. smile.gif
Atsakyti
Aš naudoju Rhinomer ir suktukus ir krapštukus, vandenuką tai su pipete, kaip jau čia ir minėta, daug patogiau lašinti. Na o procedūros metu mama turi galimybę visus eilėraščius, kokius tik prisimena, padeklamuoti, - tai mažius nežino ar verkti ar juoktis lotuliukas.gif lotuliukas.gif

O paskutiniu metu jaučiu, kad dar kažkas yra toj nosytės, burbuliuoja kažkaip kai valgo. Gal reikės gydytojai pasakyti g.gif
Atsakyti
Man ir kažkur girdėta, kad negerai gulinčiam vaikui purkšti į nosį tą jūros vandenį, kad kažkur į ausis subėgt gali doh.gif
Nu bet aš įpurškiu jūros vandens, ant degtuko galo užsuku ilga knatą vatos. to knato galo nečiupinėju pirštais, nesuspaudžiu, palieku tokį pasišiaušusį ir švelnų - geriau kimba maumai, ir prasuku po 3 kartus nosytes. Praktiškai visada, net ir giedrą vasaros rytą, galima ištraukti gėrybių.
Ir neverkia. Nes treniruojasi nuo gimimo. Vyresnėlis jau pats susineša "priemones", kai pasakau, kad jau valysim nosį..
Atsakyti
Mes taip pat nuo pat gimimo naudojam tik Humer. Kiekviena diena praplaudami nosyte randam ivairiausiu gerybiu. O isvalom su susukta vata. Pyksta, bet ka padarysi, reikia.
Atsakyti
mano dukruze ir labai pyksta kai valau nosyte,labai sunkus mums sitas darbas todel kad muistosi baisiausei ir baisu kad per gilei nepasukciau to krapstuko.Bet uztat jei kazkodel labai patinka kai valau su krapstuku ausytes biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
o ar butina tu visokiu purksikliu?juros vandens turiu omeny. nes as tai pvz tik su krapstuku isvalau kelis kart i diena ir vskas.nu kai matau kad jau reijk issitraukiam visas grozybes ir ramu.kartais tik oziukai buna bet siaip visada ramus smile.gif
Atsakyti
Sveikos. O as is mediku girdejau, kad daznai jei nera slogos, negalima purksti to juros vandens ir traukti su visokiais prietaisais, atseit tik sudirginsim be reikalo gleivine. Bet ko gero kiek daktaru tiek ir nuomoniu. Mano mergaitei kazkur giliai jauciasi kzkokie karkaliukai, kankinau purksdama ir traukdama, bet kad jokio poveikio, tai dabar traukiu tik kai jau smarkiai uzsikisa. Vis kankina nerimas, ar cia kas rimto ar tik siaip nuo sauso oro. Net nupirkau oro drekintuva, bet kolkas irgi jokio poveikio.
Atsakyti
Tikra kankyne! schmoll.gif Nors maziukas neverkia, bet labai jau muistosi ir saukia. Todel si darba patikejau vyrui. Jis geriau susitvarko biggrin.gif
Atsakyti
As turiu specialu siurbtuka bet su juo nieks man neissisiurbe o va su kriausyte issisiurbe!leliunui priklauso nuo nuotaikos ar pyksta ar ne
Atsakyti