Įkraunama...
Įkraunama...

šlepetės, batukai, kojinės, pirštinės

QUOTE(srauni_upe @ 2010 11 01, 17:07)

Dar ta Ekologiška lietuviška sudomino. Jei sakai neblogai veliasi. esi vėlus su lietuvišku karšiniu tuo kur bet kur parsiduoda? Ten tai siaubas tikrai.

Nesulyginami dalykai. Yra zalias lietuviskas karsinys papuoles. Rankos zalios, kilimelis zalias, vonia zalia. o finale pilkos spalvos tysalas gavosi. doh.gif blink.gif O ta siurksciavilniu vilna geris man. Tik gal kiek pukuojasi ir siektiek siurkstus gaminukas gaunasi. Bet tai netgi gali but privalumas, nes naturaliai masazuoja ir tikrai labai maloniai nesiojasi ant plikos kojos. Zinoma jei nera alergijos.

Na man irgi su spalvom taspats. Nors kartais atrandi spalva isnaujo. Kartais spalva "suziba" kazkokiamtai deriny. Niekaip negaliu pamirst vienu tokiu geltonu riesiniu. biggrin.gif ax.gif . Gal ju kureja jas cia prademonstruos... ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 11 01, 16:59)
Nesulyginami dalykai. Yra zalias lietuviskas karsinys papuoles. Rankos zalios, kilimelis zalias, vonia zalia. o finale pilkos spalvos tysalas gavosi.  doh.gif  blink.gif O ta siurksciavilniu vilna geris man. Tik gal kiek pukuojasi ir siektiek siurkstus gaminukas gaunasi. Bet tai netgi gali but privalumas, nes naturaliai masazuoja ir tikrai labai maloniai nesiojasi ant plikos kojos. Zinoma jei nera alergijos.

Na man irgi su spalvom taspats. Nors kartais atrandi spalva isnaujo. Kartais spalva "suziba" kazkokiamtai deriny. Niekaip negaliu pamirst vienu tokiu geltonu riesiniu.  biggrin.gif  ax.gif . Gal ju kureja jas cia prademonstruos...  ax.gif ?

tai tapkes vidu galima daryt is merisonu, o išorę iš šiurkščiavilnės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 11 01, 16:25)
Del ivelimu. Cia as visiskai savamoksle eksperimentatore. Gal kas geriau uz mane paaiskintu. Na bet ka zinau, tuo pabandysiu pasidalint. I vilna. su vilna, vilnoje ir pan puikiai ( daugiau ar maziau) isivelia visos naturalios medziagos ir visi naturalus pluostai ( lino audinys, siulai, gijos, silko audinys, siulai gijos, kasmyras, mocheras, medvitlne ir ttt). As dazniausiai darau taip:
Sudelioju vilna, ant virsutinio sluoksnio uzdedu audinio skiaute, ja apspaudziu ( apdelioju) vilna, kad nesimatytu kirptu krastu. Jei noriu geles ar kazko gofruoto - imu daugiau audinio, ji taip ir sudelioju. Tada ant virsaus dedu sintetini tinkliuka, muiluoju, spaudziu ir trinu. Pradzioj kocioju irgi su tinkliuku, kai dekoras visiskai prikimba, tada viska darau kaip iprastai.

kadabra ar kazko nesupratau, ar veliat kieviena slepete atskirai? Na man tikrai viena pora slepeciu uzima nuvelt apie tris valandas.

Trakst, as esu pradziamoksle. Bandziau velti slepetes su auliukais (greituoju budu doh.gif - veliau pykau ant saves uz toki kalna sugadinto karsinio, ziuredama i susigofravusias ties gumuciu vietomis slepetes - pasigamintus pedos maketus su apveltomis slepetemis dejau i skalb.masina). Antras bandymas pavyko geriau, tik, kad per plonai buvo suklota, veliau sau - gavosi vyrui (kadangi jis turi siokiu tokiu hobiniu uzsiemimu ziemos metu lauke, tai sake nesios i spec.paskirties diiidelius batus kaip vilnones kojines). Na, o trecia karta tiesiog nesinorejo gadinti mokinantis vilnos, tad veliau tik viena slepete, apdedama vilna tik apibrezta ir siek tiek padidinta pedos maketuka, bet padariau klaida, kadangi veldama po keletos dienu antra, nors ir dejau tiek pat karsinio sluoksniu, sudejau nevienodo storumo slepetes cool.gif . Abi man jos grazios ir mielos, nors klaidu rastumete tikriausiai n+k tongue.gif . Sekancias jau bandysiu deti vienu metu, zingsnis po zingsnio, vienodai klojant abi.
Dekui uz paprotinimus kaip ivelti audinuka - butinai pabandysiu 4u.gif .

p.s. koki maketuka naudojate slepetems? ar veliat abi slepetes kartu ant sujungto ties auliukais maketo, ar naudojate tik apibreztos pedos maketa? Man kazkaip atrodo, kad sis antrasis budas lengvesnis g.gif (aisku, jeigu nenori tureti ilgaauliu).

Atsakyti
kadabra na as irgi savamoksle. Pradzioj veldavau slepetes tris dienas po tris valandas. Gavosi is pat pirmo karto visai neblogai. Bet vienai velejai manes pagailo ir ji pakviete mane pas save i svecius. Didelis aciu Ingutei, nes dar posiai dienai galbut taip ilgai velciau vienas slepetes, o gal ir isvis nevelciau. smile.gif Man tiesiog pasiseke, kad turejau pazystama veleja, kuri manes pagailejo. As dar nesu tokia profe, kad mokyciau, bet viena drauge jau lyg ir pramokinau. Bet mano nusistatymas yra toks, kad jei nori velt ir nori, kad gaminys grazus butu - turi idet tikrai nemazai darbo, jegu ir aisku sirdies. Nei viena skalbimo masina, nei vieni kurpaliai nepadarys to, ka padaro rankos. Pagrindu pagrindas - muiluot ir trint, muiluot ir trint.... Karstas vanduo ir bambukinis kilimelis pagreitina darba, bet nuo guzu gelbsti tik trynimas ir zulinimas. Taip, kad linkiu kantrybes ir sekmes. 4u.gif

Sablonas zinoma priklauso nuo slepeciu modelio. Jei be aulo, tai paprasta peda padidinta 3-5 cm is visu pusiu ( priklausomai nuo vilnos ir nuo slepeciu storio dar). Jei su aulu sablonas turi but panasus i toki kilimeli, kur dedasi prie unitazo. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trakstbrakst: 02 lapkričio 2010 - 10:25
kiek sluoksniu klojat pirstinem kumstinem , 2 ar 3, kaip padaryti prie nykscio graziai?
Atsakyti
dedu dar tepukus jusu teismui ir pamokymam visada kitiem geriau matos ko truksta darbelyje blush2.gif

user posted image
Atsakyti
karalyste simpatiskos slepetes, dailios gelytes. Labiausiai man kliuna kirpimo linija, kur skyles kojai ikist. Pamuiluok ta skrituliuka, kuri iskirpai ir juo tiesiog spausdama aptrink ta linija. Jei nori, kad aplink kulna butu labiau apspausta ir slepetes islaikytu aiskia forma - nosyje placiau, kulnas siauriau. Tai kulna irgi labiau trint reiktu. Galima taip, kaip skalbiant rankom, galima dar viena i kita slepetes trint. Dabar jau, kai su gelytem, tai to nebepadarysi, bet va ateiciai jei nori graziau isformuot, zinok, kad reikia stipriau kaikur patrint, paspaust. Bet visumoj tai slepetes kogero neblogai suveltos, turetu gerai ir ilgai nesiotis. Viskas su jom tvarkoj, nenoriu peikt, bet manau galiu patart, jei ka pastebiu. mirksiukas.gif
Atsakyti
TRAKST aciukas cia tam ir idedu nuotraukele kad sulaukti pastabu , juk is to ir makausi:) o tavo pastebejimai man visadalabai naudingi
Atsakyti
Sveikutes, as ir meginu velti tapukus.
va cia pamatysi..http://s208.photobucket.com/albums/bb177/jurateg/apavas/
Kol kas veliau tik kudikeliams, nes man tapuku velimas labai ilgai trunkantis darbas.
O beveliant kyla kalnas klausimu doh.gif
Vienas aktualiausių, kodel sudėjus 2 skirtingų spalvų sluoksnius, tie sluoksniai nesukimba? man buvo toks atvejis, kai skiriasi tie sluoksniai ir viskas doh.gif gal cia vilna, kalta...Ir dar. Kiek ilgai jus veliat slepetes, na as tai labai laabi ilgai prie ju dirbu. Tai suveliau tik mazus tapukus doh.gif o kiek laiko prie dideliu prasedet blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fancycolor: 02 lapkričio 2010 - 12:06
QUOTE(fancycolor @ 2010 11 02, 13:05)
o kiek laiko prie dideliu prasedet blush2.gif

nuo igudimo... man seniau 5 val reikdavo...dabar jau maziau, nors velgi- sluoksna ar karsinys? karsiniui maziau laiko, nes jis ir traukiasi zymiai maziau...sluoksna gi atvirksciai- daugiau traukiasi, daugiau ir laiko skiri tam smile.gif
Atsakyti
Na joo..,perspektyva aiški smile.gif na sanariams tokie darbai tai jau siaip sau...
Atsakyti
QUOTE(fancycolor @ 2010 11 02, 13:31)
Na joo..,perspektyva aiški smile.gif na sanariams tokie darbai tai jau siaip sau...

5 val-tai laikas budavo kartu su vilnos issiklojimu, dekoru, velimu ir formavimu... 5 valandu vien velimui nereikia doh.gif ... mirksiukas.gif
paskutinius veltinukus is karsinio per 2 val-issiklojau ir nuveliau
Atsakyti