QUOTE(trakstbrakst @ 2010 11 01, 16:25)
Del ivelimu. Cia as visiskai savamoksle eksperimentatore. Gal kas geriau uz mane paaiskintu. Na bet ka zinau, tuo pabandysiu pasidalint. I vilna. su vilna, vilnoje ir pan puikiai ( daugiau ar maziau) isivelia visos naturalios medziagos ir visi naturalus pluostai ( lino audinys, siulai, gijos, silko audinys, siulai gijos, kasmyras, mocheras, medvitlne ir ttt). As dazniausiai darau taip:
Sudelioju vilna, ant virsutinio sluoksnio uzdedu audinio skiaute, ja apspaudziu ( apdelioju) vilna, kad nesimatytu kirptu krastu. Jei noriu geles ar kazko gofruoto - imu daugiau audinio, ji taip ir sudelioju. Tada ant virsaus dedu sintetini tinkliuka, muiluoju, spaudziu ir trinu. Pradzioj kocioju irgi su tinkliuku, kai dekoras visiskai prikimba, tada viska darau kaip iprastai.
kadabra ar kazko nesupratau, ar veliat kieviena slepete atskirai? Na man tikrai viena pora slepeciu uzima nuvelt apie tris valandas.
Trakst, as esu pradziamoksle. Bandziau velti slepetes su auliukais (greituoju budu

- veliau pykau ant saves uz toki kalna sugadinto karsinio, ziuredama i susigofravusias ties gumuciu vietomis slepetes - pasigamintus pedos maketus su apveltomis slepetemis dejau i skalb.masina). Antras bandymas pavyko geriau, tik, kad per plonai buvo suklota, veliau sau - gavosi vyrui (kadangi jis turi siokiu tokiu hobiniu uzsiemimu ziemos metu lauke, tai sake nesios i spec.paskirties diiidelius batus kaip vilnones kojines). Na, o trecia karta tiesiog nesinorejo gadinti mokinantis vilnos, tad veliau tik viena slepete, apdedama vilna tik apibrezta ir siek tiek padidinta pedos maketuka, bet padariau klaida, kadangi veldama po keletos dienu antra, nors ir dejau tiek pat karsinio sluoksniu, sudejau nevienodo storumo slepetes

. Abi man jos grazios ir mielos, nors klaidu rastumete tikriausiai n+k

. Sekancias jau bandysiu deti vienu metu, zingsnis po zingsnio, vienodai klojant abi.
Dekui uz paprotinimus kaip ivelti audinuka - butinai pabandysiu

.
p.s. koki maketuka naudojate slepetems? ar veliat abi slepetes kartu ant sujungto ties auliukais maketo, ar naudojate tik apibreztos pedos maketa? Man kazkaip atrodo, kad sis antrasis budas lengvesnis

(aisku, jeigu nenori tureti ilgaauliu).