Žuvies filę įtriname su prieskoniais (citrininiai,apelsininiai pipirai,druska,citrinos sultis) ir paliekame biški pasimarinuoti.
Garnyrui išverdame bulvės,nukošiame,dedame sviesto,įpilame pieną ir padarome bulvių košę.
Morkas sutarkuojame,svogūną susmulkiname.Viską apkepiname ant aliejaus,kai jau morkos bus beveik minkštos dedame tarkuoto obuolio.Paskaniname druska,pipirais,dedame biški cukraus ir pomidorų padažo.Išmaišome.
Žuvį apvoliojame miltuose ir apkepiname iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje.
Į lėkštę dedame bulvių košę,ant jos žuvies gabaliuką ir ant viršaus sudedame morkas.
Skanaus


Bulviniai blynai su lašiša
Mano receptas bulvinių blynų labai paprastas: bulvės ir svogūnas,daugiau nieko nededu...na dar druskos aišku.
Sutarkuoju bulvės kartu su svogūnais,išpilu viską į kiaurasamtį kad skysčio ko mažiau būtų,dedu druskos,išmaišau ir kepu blynus...
Padažui sumaišome varškę su grietinę,pagardiname su druska,dedame biški kmynų,svogūno laiškų ir išmaišome.
Pateikiame su lašiša.

Čia tiesiog idėja,be recepto.
Gaminau vakar kūgelį,netilpo man į formą visas mano ruošinys, tai panaudojau papildomai mafinų formą...gavosi maži kūgeliukai


Bulvių/mėsos šašlykas

Mėsą galit pasirinkti pagal skonį:vištieną,kalakutieną,kiaulieną ar net galima žuvį paimti

Medinius iešmus užmirkome.
Mėsą supjaustome gabaliukais ir užmarinuojame kaip šašlykui.
Aš pasirinkau šoninę,bet jį buvo neriebi,beveik visai be riebalų...
Supjausčiau,apibarčiau prieskoniais mėsai,druska ir įpyliau biški aliejaus.Palikau marinuotis.
Bulvės renkamas mažas,nuskutame,nuplauname ir nusausiname.
Apibarstome su česnakinę druska,beriame džiovintų žolelių mišinio,įpilame aliejaus ir išmaišome.Taip pat paliekame marinuotis.
Imame medinius iešmus,suveriame bulvės ir mėsą,dedame į kepimo skardą,uždengiame su foliją ir kepame orkaitėje maždaug 40 min,priklausomai nuo bulvių dydžio.
Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame.
