Įkraunama...
Įkraunama...

Taupiosios - kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(Pireja @ 2010 10 29, 18:04)
Nusipirkai, ir pamirsk. Aleliuja dabar jau. Bet paltuko juk galejai ieskoti pavasari.

Pavasarį pirkau striukę ir rudeninius batus, bei porą megztukų...paltui pajamų neturėjau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Liūtė* @ 2010 11 01, 15:20)
Gi neklykia tie vaikai istisai, iki 5 metu..niekas nesako, kad nebuna kazkokiu sunkesniu etapu. Gi ir serga ir pats sergi. Bet tai praeina ir vel isivaziuoji..buavo labai sunkiu menesiu, kai dantys dygdavo, tada truputeli apleidi maista ir vel grizti i vezias.

O jus vat isivaizduokite vaika, kuriam nuolat dygsta dantys. Ir suprasite apie ka kalba. Maniskis pirmaja nakti pilnai ismiegojo budamas 3m. ir 3 menesiu. Taip kad... ax.gif

Vakar dariau koldunus valgymui+saldymui, siandiena tas pats su ceburekais, balandeliais ir zemaiciu blynais. Dar ne viskas padaryta, panasu, kad teks visa diena praleisti virtuveje doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Meger @ 2010 11 01, 16:47)
Pavasarį pirkau striukę ir rudeninius batus, bei porą megztukų...paltui pajamų neturėjau  blush2.gif

Suprantu, bet juk ir dabar tu pinigeliu nebuvo, jei teko i santaupas listi... Jus neisizeiskite, kad as jus "mokau", bet cia tema tokia, reikia ir pabarti tongue.gif

Atsakyti

Siaip dziaugiausi, kad paskutinius metus mazai ka sau is rubu pirkom, atrode viska turejom. Ir atejo ziema..Ziuriu jau ir visiems batu, striukiu,paltu, kepuriu doh.gif
MB su dukra apipirkom si savaitgali jau nuo iki. Kita menesi man reikes. Sito visai nenumaciau, ir nebuvau atsidejus. Tikrai atrode visko turim.Bet isejau i darba,automatiskai rubu kiek atsirado..
Galutinai suplyso zieminiai batai. Dabar reikes dvieju. Vieni i darba, kiti su vaiku ant kalnu. Ziema daug gamtoj bunam.

Dziaugiuos tik tuo, kad dar rugseji beveik visas kaledu dovanas supirkau. Liko tik smulkmeneles. Tai per akcijas saldainiu nupirksiu, ir MB kazka reikes sugalvoti, dar kelios smulkmenos. Tai bent pirma karta gyvenime, pries sventes nebus soko piniginei.

QUOTE(Pireja @ 2010 11 01, 17:52)
O jus vat isivaizduokite vaika, kuriam nuolat dygsta dantys. Ir suprasite apie ka kalba. Maniskis pirmaja nakti pilnai ismiegojo budamas 3m. ir 3 menesiu. Taip kad...  ax.gif

As ir sakau, yra isimciu. Jei maniske taip butu iki 3metu zirzus, tai as pati neisivaizduoju i ka panasi buciau 4u.gif
Atsakyti
Pasižiūrėjau, kad man labai prasmingai gaunasi panaudoti cielą vištą biggrin.gif
Pirkau šeštadienį turguje, sumokėjau 11 Lt, susipjausčiau ir užmarinavau, o iš nugaros išviriau sriubą, kuriai visko namie turėjau - morkų, makaronų, žolelių. Šiandien iškepiau mėsytę, keturiese pavalgėm, dar liko ir rytdienai pietums. Jokios terlionės, skanu ir greiati, tik žalumynų prie jos papirkau.
Ai, dar ir kauliukai tetos šuniui nukeliaus, taip sakant - niekas neišmesta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2010 11 01, 18:58)
Pasižiūrėjau, kad man labai prasmingai gaunasi panaudoti cielą vištą biggrin.gif
Pirkau šeštadienį turguje, sumokėjau 11 Lt, susipjausčiau ir užmarinavau, o iš nugaros išviriau sriubą, kuriai visko namie turėjau - morkų, makaronų, žolelių. Šiandien iškepiau mėsytę, keturiese pavalgėm, dar liko ir rytdienai pietums. Jokios terlionės, skanu ir greiati, tik žalumynų prie jos papirkau.
Ai, dar ir kauliukai tetos šuniui nukeliaus, taip sakant - niekas neišmesta biggrin.gif

man taip tinka thumbup.gif bet mb kategoriskai nevalgo vistos doh.gif net is didelio bado verysad.gif sriubos is vistienos sultinio irgi ne doh.gif
o suniui vistos kauliuku negalima 4u.gif mes neduodam, tik kremzlytes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2010 11 01, 12:51)
Bet kai vaiko noras yra turėti PSP, tai ar jau paimami jo pinigai. Dar tenka ir tėvams pridėti prie kalėdinės dovanos. Kad jo norai labai jau dideli.
Nieks iš jo nepaima kanceliarinėms prekėms ar drabužiams. Yra atskiras vokas į kurį dedami pinigai šioms reikmėms.
Savo pinigus naudoja kaip nori (kišenpinigius, dovanų, kuriuos dovanoja dėdės ar tetos, duoda močiutės), įvairiausios pramogos. Cirkai, karuselės, kelionėse įvairios pramogos. Leidžia kaip nori.
Papildyta:

Gal aš neaiškiai pasisakiau, taip jis ir leidžia savo pinigus.  mirksiukas.gif Nėra jau toks nuskriaustas. Bet Kalėdų senelio kišeniuose irgi krizė švilpia.

Mes irgi vaika prie tos minties pratinom, kad nenorek is Kaledu Senelio labai daug ir brangaus, nes kiti be dovanu gali likti... arba jam ims ir puse dovanos atnes arba mazyte kokia, nes labai jau daug norejo ir nebespejo... O pernai kaip tik jau buvom sutare, kad po egle dali sutaupytu pinigeliu pades, nes brangokos dovanos nori (apie 300Lt)... bet tik norai dar laiku pasikeite, tai nebereikejo..
Bet siemet isimti padarysim... nes ir taip lvisus metus , isskyrus gimtadieni, beveik nieko is zaislu nepirkom... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2010 11 01, 18:30)
man taip tinka thumbup.gif  bet mb kategoriskai nevalgo vistos doh.gif net is didelio bado verysad.gif sriubos is vistienos sultinio irgi ne doh.gif
o suniui vistos kauliuku negalima 4u.gif mes neduodam, tik kremzlytes smile.gif

Mano merginos valgo tik vištieną, arba kalaktutieną, kai galvoja, kad tai - vištiena doh.gif lotuliukas.gif
Na, tam šuniui duoda, aš renku visokias mėsų liekanėles, susirenka nemažas maišiukas. Ir kauliukus duoda, nors aš saviškiui irgi neduodavau, tik katei.
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2010 11 01, 16:47)
Pavasarį pirkau striukę ir rudeninius batus, bei porą megztukų...paltui pajamų neturėjau  blush2.gif

Man rudeninio palto irgi verkiant reikia, bet kol kas ugdau valią - bandysiu išlaukt nuolaidų, nes normalesnio bent be 600 Lt nepaimsi. Gaila tiek mokėt blush-anim-cl.gif Kol kas lakstau su striukele - visai nešalta, tik vieno sarafano negaliu nešiot, nes prie striukės trumpokas unsure.gif Kai labiau atšals - turiu šiltą striukę ir žieminį paltą - gal ištempsiu kaip nors ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Miaška @ 2010 11 01, 18:50)
Ir kauliukus duoda, nors aš saviškiui irgi neduodavau, tik katei.

Vištų kaulai nerekomenduojami nei šunims, nei katėms unsure.gif
Atsakyti

turbut, kad neklykia smile.gif bet mano vaikas turejo (dabar jau maziau) rimtu sveikatos problemu, del kuriu net gavo invaliduma, todel tik sedejau ir dekojau dievuliui, kad turiu nuostabu kulinara vyra, kuriam maisto gaminimas- malonumas. Pavalgydavom visi vakarais smile.gif sakau, buna gi isimciu. O dabar laiko maziau gaminimui lieka, nes vaikas sukinejasi po kojom ir verkia, nemiega beveik visa diena smile.gif Tai dazniausiai uzsikeliu as ta savo klecka ant savo 6 menesiu pilvuko ir taip tarkuoju morkas, gaminu valgyt. Sakykit ka norit- lengva nera smile.gif
ir vis delto pusfabrikaciu neperkam (isimtinais atvejais tik). Ir del to, kad brangiau, ir del to, kad absoliuciai nesveika.
QUOTE(Mergelė @ 2010 11 01, 12:38)
O gal ir cukinijas galima šaldyti?

as saldau:
grybus, morkas, cukinijas, moliugus, sparagines pupeles, burokeliu lapus, burokelius, rugstynes, kalafiorus, brokolius, zirnius, visas uogas, krapus. Gal dar ka, nepamenu smile.gif na, mesa, zuvi tai ir taip jau aisku turbut smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2010 11 01, 17:52)
O jus vat isivaizduokite vaika, kuriam nuolat dygsta dantys. Ir suprasite apie ka kalba. Maniskis pirmaja nakti pilnai ismiegojo budamas 3m. ir 3 menesiu. Taip kad...  ax.gif

Kalbi apie mano vaiką blink.gif , mums tuoj du su puse, nei vienos nakties dar pilnai neišmiegojau, klykimai ištisai doh.gif , laukiu trejų metų...gal kas pasikeis doh.gif

Šiaip, į a.ž. papasakokit, kaip jums pasireiškė dygimai blush2.gif , ar nebūdavo taip, kad keldavosi naktį tuo pačiu metu klykimui? Jau nebežinau, ar tik dantys sukelia tiek problemų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 11 01, 18:57)
Vištų kaulai nerekomenduojami nei šunims, nei katėms unsure.gif

Off topic, aišku, bet jei žmonės 10 metų duoda savo šuniui kauliukus, tai gal jam viskas gerai? O gal juos smulkina, nežinau iš tikrųjų. Aš šuniui neduodavau vištinių. O katei kai duodavau, tai gudri buvo: apgrauždavo tik minkštus galiukus, kaip ir priklauso biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2010 11 01, 23:14)
Off topic, aišku, bet jei žmonės 10 metų duoda savo šuniui kauliukus, tai gal jam viskas gerai? O gal juos smulkina, nežinau iš tikrųjų. Aš šuniui neduodavau vištinių. O katei kai duodavau, tai gudri buvo: apgrauždavo tik minkštus galiukus, kaip ir priklauso biggrin.gif

jei zmones savo vaikams duoda coca cola, ir jie po poros metu vis dar gyvi, ar tai reiskia, kad jiems VISKAS GERAI? schmoll.gif vat ir ne smile.gif na bet aisku, off topic.
Atsakyti