QUOTE(NickaD @ 2011 02 04, 12:35)
Taupo, tai taupo, bet nereiškia, kad negalima tarkime kartą kitą išsikepti šašlykų. Tuo labiau, tuos pyragus ir išeina išsikepti iš visokių senesnių vaisių, uogienių. Žmonės verčiasi tuo, ką turi šaldytuve.
QUOTE(Vyšninė @ 2011 02 04, 13:04)

kokia gera tema, mes irgi skaičiuojam ir net labai, krizė ir mus spaudžia, kad ir kaip nemalonu tą prisipažint
O dėl visokių braškių ir pyragų -mes iš šaldiklio viską traukiam: mėsytę (perkam visą bekoną), uogas, kiek iš savo sodo, kiek iš miško, grybai, konservai ir net vaikas iš stiklainio kompotą vadina - "sultys"

geria pasigardžiuodamas.
Pyragą tikrai pigiau išsikepti nei pirkti, be to, jis gaunasi ne toks riebus ir ne toks sintetinis
o dėl idėjų,tai stengiamės nepirkti ko nereikia, nevertingų produktų, bei eiti į parduotuvę kuo rečiau, tai tikrai padeda, kai sukiesi su tuo kas yra namie - alkani tikrai neliekam...
Atsiprašau, jei ne į temą
QUOTE(šarūnė @ 2011 02 04, 13:40)
Nu koks keistas žmonių mąstymas- jei jau taupai- valgyk miežines kruopas

O jei mama žmogui iš kaimo įdavė gabalą mėsos ir jis ją pamarinavęs šašlykų iškepė svečiams atėjus- tai jau užmėtyt akmenim reikia? Gal jis likusią savaitės dalį valgė keptas bulves su kefyru? Juk pasilepint irgi reikia. O juk yra žmonių, kurie taupo ne todėl, kad neturi už ką valgyt, bet tam, kad visko nepravalgyt ir už sutaupytus pinigus galbūt nuvažiuot į kelionę
Sorry, nesusivaldžiau- jau seniai paskaitinėju šią temą, pasisemiu idėjų, pati kažkaip retai parašau, bet visos merginos šaunuolės

Nu įėjai, paskaitei, neradai nieko tinkamo sau- eik, ieškok kitur, kam dar komentarų kažkokių įžeidinėjančių?
Pasirašau po visais
Ketvirtadienio meniukas:
I-karšti sumuštiniai (su ketšupu ir šiek tiek sūrio) taupumas tame, kad nepridedu jokių vytintų kumpių, dešrų ir t.t., kava, arbata
II-viskas tas pats, kas trečiadienio vakarienei, taupu, nes nieko neišmetam vien todėl, kad nebešviežia, ar ne šiandien gaminta
III-žirnių/perlinių kruopų košė su spirgučiais (manau, kad pakankamai taupu), pyragas "Medutis" su agrastais. Taupu, nes agrastai savi, iš šaldiklio, o medus - anytos dovanotas.
Šiandien:
Pusryčiams pyrago su kava, arbata
Pietums buvo man košė, vyras lašinukų su kiaušiniais kepėsi, vaikas - mokykloj valgė. Na, nemanau, kad prabangūs tie mūsų pietūs...
Vakarienei planuoju raug. agurkų, morkų ir mėsytės troškinį su bulvių koše daryt. Taupumas tame, kad agurkai atidaryti jau senokai stovi, jei nesunaudosiu, teks išmest..Aišku, reiks "paaukoti" ir kažkiek mėsos, kad maistas būtų skanus ir valgomas..
Ar pakankamai taupiai, IevuteDiana?
Na, o jeigu tik kruopos su vandeniu....tai gal tada užvedam temą "Badaujančių dienos meniu"..