QUOTE(Aronia @ 2013 05 27, 10:50)
Forgete,
gal galėtumet savo skiepų kalendorių pateikti? Su argumentais.
Manau, ne viena mama būtų dėkinga
Tame tarpe ir aš
Kaip rase bevarde - tai individualu. Turite atsizvelgti kokia jusu seima (kiek vaiku kurie gali parnesti uzkreciamas ligas pvz kokliusa), kur gyvenate, kaip gyvenate, kada lankote kolektyva ir pan.
Labai trumpai parasau kaip darome mes, bet tai yra su gydytoju pritarimu, o ne todel kad perskaicius SM man pasirode, jog skiepai blogis.
1. tuberkuliozes vakcina. labai didelis komplikaciju skaicius po sios vakcinos. Vakcina neapsaugo nuo atviros tuberkuliozes formos, kuri pas mus labiausiai ir plinta. Galetu kas nors pagaliau susirupinti tuberkulioze serganciu asmenu prieziura, o dabar jie laisvi vaiksto gatvese, vazineja visuomeniniu transportu..
2. hepatitas B uzkreciamas kaip visos venerines ligos - per krauja, skyscius, lytiskai. mes gyvenam LT, cia visur vienkartiniai svirsktai, sterilumas. Jeigu daug keliatumem, tikrai vakcinuociau, uzteko egipto ligoniniu svaruma pamatyti... Dabar vakcinuosiu 12 metu (pries paauglyste), nes lytiniu budu gan greitai gali pasigauti sia liga. Taip pat si liga gali but uzkreciama gimdymo metu, jeigu mama yra nesiotoja. As pries gimdyma pasidariau tyrima, kuris parode, kad neturiu hepatito B.
3. difterija, stablige, kokliusas dar ten kazkas - paskiepinau pernai (kai vaikui buvo 2,5m), nes issigandau stabliges. Gal ir be reikalo issigandau. bet ai - bernas yra bernas, bega krenta, brozdinasi. Vakcinas pernese lengvai, viskas ok.
4. MMR - raudoniuke mano bernui kaip ir nesvarbi liga, daugiau pavojinga mergaitem nestumo metu. Atkreipkite demesi - nestumo metu, t.y. jei vakcinuosite dabar idomu kokia tikimybe kad antikuniai bus islike pvz 25m. Tymai pradejo plisti europoje, del ju galvoju. Kiaulyte maziems berniukams praktiskai neturi jokiu komplikaciju, pavojinga vyresniems. Tai va dabar vyresneliui 6 metu ir jis gaus pirma MMR vakcina, antra gaus 12 metu. Su mazu bus tas pats.
tai va tiek tos matematikos.
Bet jei dabar pagimdyciau dar viena vaika, tikrai nezinau ka daryciau. Nes pvz kokliuso as jam tikrai bijociau, kudikiams labai pavojingas kokliusas.