QUOTE(due drops @ 2013 05 31, 13:34)
Due, tie suaugę kaip taisyklė turėjo būti paskiepyti nuo tymų - Lietuvoje galimybė-poreikis neskiepyti atsirado vėliau

Apie vakcinos efektyvumą (procentais), kol kas nieko nerandu..Tik ši mintis užkabino:
"Artimoj aplinkoj turiu begale pavyzdziu apie skiepu neefektyvuma - pati esu tokis pavyzdys. Vaikyste sirgau ir tymais, ir kokliusu, nors esu skiepyta.Tik tarybiniais laikais nebuvo galima gydytojams tikruju diagnoziu i korteles rasyti, nes grese ismetimas is darbo. Mano gydytoja aiskiai pasake mamai, kuo as ten sirgau, bet i kortele rasyti negalejo."
Papildyta:
QUOTE(due drops @ 2013 05 31, 13:37)
Tik dabar suzinojau,kad mano tymu vakcina gali jau ir nebegalioti.Nesinori pasigaut zarazos troleibuse
.Plauciu uzdegimas nedidelis dziaugsmas
.Reiks irgi eit tikrintis. 

Manau, tiems, kurie mato didesnę vakcinacijos naudą nei žalą, privalu reguliariai tikrintis antikūnius ir reikalui esant - revakcinuotis. Elementarus rūpinimasis savimi, neperkeliant atsakomybės visam supančiam pasauliui (maždaug - ai, tingiu revakcinuotis, jūs rūpinkitės mano sveikaita už mane, o jei nepasirūpinsit, jums bus blogai).
Due - gali ir pati būti tymų nešiotoja ir užkrėsti kažką troleibuse, visai įmanoma.
Dar : pagal sveikas.lt ligos aprašymą, " Dažniausiai liga komplikuojasi nusilpusiems po kitų ligų, sergantiems rachitu, mažakraujyste, blogai augantiems ir vyresniems vaikams". Taigi, išvada gali būti : mažiems vaikams liga didelės komplikacijų rizikos nesukelia, o vyresniems (ir suaugusiems) - sukelia. Vakcinacijos "dėka" mes suskiepijam mažus vaikus, jie neįgyja ilgalaikio imuniteto ir suaugę, kai skiepas nebegalioja, užsikrečia ir guldomi ligoninėn su plaučių uždegimais.