QUOTE(Shirbake @ 2012 02 01, 15:11)
Pelytes, kaip ir žiūrkės, privaloma laikyti po dvi, geriausiai net po tris, kad jei viena iškeliautų anapilin, tai kitos dvi turės viena kita ir nedepresuos. Tai yra bendruomeniniai gyvūnai. Dėl baltų pelyčių, tai gan sudėtinga rasti baltas juodom akim, dažniausiai būna raudonom. (nebent jum tai netrukdo). Žinau kur Vilniuje parduoda daug baltų raudonom akim ir visokių(rudų, juodų ir pan.) spalvų pelyčių, bet ten perkant visada yra didelė rizika, kad pelytė gali būti nėščia, nes ten gyvena ir patinukai ir patelės kartu. Mano pačios dvi pelytės iš ten, bet ačiū Dievui, nei viena nebuvo nėščia.
Aciu uz pasiulyma,bet deja esu is Birzu,raudonos akys man tikrai nepriimtinos nes kazkaip siurpiai atrodo:) taiva geriau juodos akys,seip man nesvarbu kokios spalvos pelyte,svarbiausia kad sveika ir zvali,o del triju nesu tikra ar tiek pinigu turesim visoms trims,nors nezinau dukryte sake,kad na ji eina i medienos bureli kur viska reikia is medzio daryti,tai sake labai didelis namukas,bet bus gerai trim manau kad gerai:)