
Merginos, o tas ruginis raugas turi gautis toks labai rūgštus? pas mane jis rūgštus, bet nesakyčiau, kad daug pūslių...

QUOTE(Sense @ 2010 11 05, 21:34)
Ką tik iškepiau marmurinį keksą duonkepėj iš ūkininkėlio miltų. Kadangi šio recepto su kitais miltais nesu bandžius, tai negaliu palyginti, bet šis gavos labai minkštas ir tirpstantis burnoje.
Niki manau galit tokį pat išsikepti, tik nespalvinti kakava, o dėti razinas, manau tiktų.
pjoviau dar karštą, tai apsivėlęs toks. Kepimo margariną mikseriu suplakiau, o po to duonkepė dirbo. Pirmą kartą kepiau duonkepėje nemielinį/rauginį gaminį, norėjau išbandyti.
Niki manau galit tokį pat išsikepti, tik nespalvinti kakava, o dėti razinas, manau tiktų.
pjoviau dar karštą, tai apsivėlęs toks. Kepimo margariną mikseriu suplakiau, o po to duonkepė dirbo. Pirmą kartą kepiau duonkepėje nemielinį/rauginį gaminį, norėjau išbandyti.
Pasižiūrėjau ir seilė nutyso... bet jau nebeiškenčiau - beveik iškepė ir maniškis keksas, radau kažkokį paprastutį receptą, pridėjau razinų, žiūrėsim kas ten gavosi


QUOTE(Mrs. R @ 2010 11 05, 15:20)
Aš irgi ieškau miltų, man 2Lt už 1kg yra brangu... Cento parduotuvėj 2kg/3,15Lt
Klausiu kiek Ustūkiuos, bet, kad pas juos ten buvo gyvūnų užsiveisę, tai kažin ar jau išsivalė...
pigesnių duonkepių yra dar čia DUONKEPĖS tik jau su garantija tai nežinau kaip būtų... Dėl galingumų, tai kaip jau mergaitės rašė, reik žiūrėt, kokį kiekį norit kept. Kuo mažesnis kepaliukas, tuo mažesnis galingumas. Išbandžiau naujausią kenwood duonkepę su konvekcija. Nu ką aš žinau... Užtenka man ir Clatronic su 600W.
Vakar atradau naują receptą ruginės toste duonos - nu viens prie vieno, kaip parduotuvėj, puri, minkšta, puikiai skrudinama, ale dabar taip netyčia pagaminus, kaip čia reikės tiksliai kiekius atrinkt....
Bandysiu dar porą kartų iškept ir tada pasiviešinsiu 
O dėl bendrų pirkimų - gal galima kažkur temelę atsidaryt? gal tai nekainuoja?
Pvz: perka duonos kepėjos ir dalinamės kainom ir info....
Klausiu kiek Ustūkiuos, bet, kad pas juos ten buvo gyvūnų užsiveisę, tai kažin ar jau išsivalė...
pigesnių duonkepių yra dar čia DUONKEPĖS tik jau su garantija tai nežinau kaip būtų... Dėl galingumų, tai kaip jau mergaitės rašė, reik žiūrėt, kokį kiekį norit kept. Kuo mažesnis kepaliukas, tuo mažesnis galingumas. Išbandžiau naujausią kenwood duonkepę su konvekcija. Nu ką aš žinau... Užtenka man ir Clatronic su 600W.
Vakar atradau naują receptą ruginės toste duonos - nu viens prie vieno, kaip parduotuvėj, puri, minkšta, puikiai skrudinama, ale dabar taip netyčia pagaminus, kaip čia reikės tiksliai kiekius atrinkt....


O dėl bendrų pirkimų - gal galima kažkur temelę atsidaryt? gal tai nekainuoja?

Pvz: perka duonos kepėjos ir dalinamės kainom ir info....
Atsiverčiau ten kur nuoroda duonkepės,bet pasigedau aprašymo lietuvių kalba.Tai kaip žinoti kuo jos skiriasi.Kiek kainuotų pristatymas
dita - kiek man žinoma, tai yra Vilniuje ir reikia pačiai nuvažiuot pasiimt... Čia tiesiog žmogus iš Uk vežasi... O jei ko nesupranti - paprašyk, išversim.
Esmė, kad praktiškai jos visos turi 11-12 programų, taimerį (laiko atidėjimo f-ją), kai kurios - šilumos palaikymo f-ją, yra nurodytas galingumas bei kepalėlio dydis... Kiek dabar mačiau, tai visos su viena mentele. Kartą buvo su dviem arba vienu dideliu kepimo indeliais, tai dėl šios gundžiausi....
Esmė, kad praktiškai jos visos turi 11-12 programų, taimerį (laiko atidėjimo f-ją), kai kurios - šilumos palaikymo f-ją, yra nurodytas galingumas bei kepalėlio dydis... Kiek dabar mačiau, tai visos su viena mentele. Kartą buvo su dviem arba vienu dideliu kepimo indeliais, tai dėl šios gundžiausi....
Kaip įvardinta atidėjimo funkcija? Ar atskiras mygtukas yra? Aš nežinau ar manojoj yra tokia funkcija, nelabai domėjaus kai pirkau, nes nėra labai aktuali.
Aš už atskirą duonos forumą
Aš už atskirą duonos forumą

QUOTE(Sense @ 2010 11 05, 23:07)

galima atidaryt, tik kas apsiims

Laba diena, gal galetumet pagelbeti, radau keleta receptu su laiko atidejimu, instrukcija angliskai nerandu o gal ir nesuprantu kaip tai reik padaryti? pas mane 7funkcijos: 1-Basic breaad (tai cia pagrindine kaip suprantu)
2-specialty bread
3-whole wheat
4-freanch bread
5-rapid bread
6-dough
7-cake
ir dar o kiap padaryt kad esla uzsiminkaiu ir noriu kad tik iskeptum inkyt neminkytu, ar man naudotis programa cake, kad pradedu kepti, ar nustatyt paciai tam tikra laika ir paspaust start?
Labai aciu uz pagalba
2-specialty bread
3-whole wheat
4-freanch bread
5-rapid bread
6-dough
7-cake
ir dar o kiap padaryt kad esla uzsiminkaiu ir noriu kad tik iskeptum inkyt neminkytu, ar man naudotis programa cake, kad pradedu kepti, ar nustatyt paciai tam tikra laika ir paspaust start?
Labai aciu uz pagalba

Aš apsiimu padaryti forumą, pusė darbelio jau padaryta, o kai jau tik pabaigsiu viską - parašysiu visoms į až arba jei kam neparašysiu prašau klausti

QUOTE(Niki @ 2010 11 06, 11:27)
Aš apsiimu padaryti forumą, pusė darbelio jau padaryta, o kai jau tik pabaigsiu viską - parašysiu visoms į až arba jei kam neparašysiu prašau klausti 

Super

QUOTE(Niki @ 2010 11 06, 13:27)
Aš apsiimu padaryti forumą, pusė darbelio jau padaryta, o kai jau tik pabaigsiu viską - parašysiu visoms į až arba jei kam neparašysiu prašau klausti 

Oi kaip smagu,jei priimsit ir mane i naujaji forumiuka.Retai cia pasireiskiu,bet visada skaitau patyrusiu kepejeliu pamokymus.
