Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(regna @ 2010 11 07, 14:28)
Kas galite pagelbėti,labai prasau atsiliepkite 4u.gif
aš,neesu patyrusi duonos kepėja,bet dar tik mokausi.
Gal kuri esate kepusi duonelę iš avižinių miltų.


Aš esu kepus avižinę duona. Jus recepto norite? Skani gavos,aplinka įvertino.
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2010 11 07, 11:58)
o  kokiam recepte butu  galima pakeisti.kazkaip suktis reikia prizadejau bandeliu doh.gif


o kodėl jūs nenorit kept pagal receptą, kuris su kepimo milteliais?
Ir Sonatinos receptuose ir bandelių temoj tikrai yra tokių 4u.gif
Atsakyti
Nerandu pagal kurį receptą kepiau, bet galiu duoti kitų. Išbandysite, pasakysites ar verta kept.
Atsakyti
Iskepiau su mielem(gavom pirkti). viskas lig ir nieko (kaip pirmam blynuj ).tik dabar mastau ,kad man tesla gavosi per minksta,net nezinau kaip isireiksti.kai suformavau bandeles,jos i sonus pasiliejo truputi.ir kad prilipo prie kepimo popieriaus tai doh.gif doh.gif doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2010 11 07, 16:27)
Iskepiau su mielem(gavom pirkti). viskas lig ir nieko (kaip pirmam blynuj ).tik dabar mastau ,kad man tesla gavosi per minksta,net nezinau kaip isireiksti.kai suformavau bandeles,jos i sonus pasiliejo truputi.ir kad prilipo prie kepimo popieriaus tai doh.gif  doh.gif  doh.gif .

Del minstumo tai nieko, tik skanesnes del to turetu buti. O kad prikibo tai tik popierius kaltas doh.gif
Atsakyti
Jau koks pusmetis, kaip neperkam duonos. Jokios. Juodą kepam šitą
http://www.malsena.l...ka-namine-duona
Raugo gavom iš kaimynų draugų, o taip pat dar ir iš draugų draugų draugų, iš kurių kažkas dirba Gardėsy. Žodžiu tas buvo seniai. dabar jau vis kas kart iš maišnio atidedu šaukštelį ir vėl pasidarau raugo pati. Nuolat stovi pas mane jo šaldytuve ir galiu pasidauginti, kiek noriu mirksiukas.gif .
Nededu jokio salyklo. Tik dedu daugiau kmynų ir dedu sėlenų stiklinę papildomai vienai normai.
Kartais atsipjaunu tos duonytės riekę vietoje sausainio prie arbatos ax.gif .

Kvietinę duona MB kepa pagal savo receptą duonkepėj. recepto neišduosiu, nes nežinau. Jis kepa tokią rupių miltų. Aš kai kepu, tai tokia jau visai baltutėlę. Man skaniausia senoviška duona su pienu pagal, berods, Sonatinos receptuką.
Atsakyti
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 11 06, 23:50)
Ateinu su mazu dziaugsmu biggrin.gif Pagaliau po nesekmingos draugystes pradzios su sava duonkepe, po keliu visisku fiasko, isstudijavus temukes ir paeksperementavus, dabar balta duona issikepu vos ne uzsimerkusi  biggrin.gif


Graži duonelė thumbup.gif . Pagal kokį receptą kepi? Aš dar kol kas ieškau tos skaniausios baltos duonos biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(fedoska @ 2010 11 06, 17:20)
Man pakeite Maxima be kalbu duonkepe i kita  thumbup.gif Tuoj varysiu pyrago kept  thumbup.gif  Sake, jei bus kas negerai - grazins pinigus  biggrin.gif

Smagu, kad pakeitė.Bet juk tokia kaina ir tokių pat duonkepių kaip ir nebėra.
Papildyta:
QUOTE(Mrs. R @ 2010 11 05, 22:38)
dita - kiek man žinoma, tai yra Vilniuje ir reikia pačiai nuvažiuot pasiimt... Čia tiesiog žmogus iš Uk vežasi... O jei ko nesupranti - paprašyk, išversim.
Esmė, kad praktiškai jos visos turi 11-12 programų, taimerį (laiko atidėjimo f-ją), kai kurios - šilumos palaikymo f-ją, yra nurodytas galingumas bei kepalėlio dydis... Kiek dabar mačiau, tai visos su viena mentele. Kartą buvo su dviem arba vienu dideliu kepimo indeliais, tai dėl šios gundžiausi....

Labai ačiū. Aš dar vis skaitinėjuos kokią čia pirkti.Juk taip norisi, kad ji būtų gera,negestų.Gal rekomenduotumėte.Ten kainos nedidelės.Kažin kieno gamyba...
Atsakyti
QUOTE(dita0506 @ 2010 11 05, 22:31)
Atsiverčiau ten kur nuoroda duonkepės,bet pasigedau aprašymo lietuvių kalba.Tai kaip žinoti kuo jos skiriasi.Kiek kainuotų pristatymas

radau apie pristatymą
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 11 07, 10:29)
Kepu Borodino duoną iš Nataliunciko blogo, jei su mielėm tai labai paprasta, visada pavyksta ir labai skani duona.

Reikes pabandyt kada ( bet tokia tik pati galiu valgyt,tai teks sleptis,jei pavyks lotuliukas.gif )


smile.gif+2010 11 07, 18:43-->
QUOTE(As smile.gif @ 2010 11 07, 18:43)
Graži duonelė  thumbup.gif . Pagal kokį receptą kepi? Aš dar kol kas ieškau tos skaniausios baltos duonos  biggrin.gif .

Kepu paprasciausiu baltos duonos receptu:
280 ml. vandens
2.a.s. cukraus
1 a.s. druskos
1.5 s. alyvuogiu aliejaus
560 miltu (812 D spelta arba paprasti kvietiniai 550 d)
1 a.s. Fermipan sausu mieliu
kepu Normal programa (3 val. trukmes)
Atsakyti
Dalinuosi dar vienu idomesniu duonos receptu:

Pirma diena
100 ml linu semenu, 100 ml skaldytu kvietiniu grudu, 100 ml skaldytu ruginiu grudu, 100 ml rupių kviečių sėlenų, 3 arb. s. kmynu, 500 ml silto vandens.
Viska sumaisyti, dubeni uzdengti plevele ir laikyti kambario temperaturoje per nakti.

Antra diena
1,7-2 litrai miltu, 1 valg. s. druskos, 400 ml verdancio vandens, 300 ml brukniu uogienes, 100 g svieziu mieliu, 200 ml razinu (nebutina)
Miltus sumaisyti su druska, apipilti verdanciu vandeniu ir sukresti pirmos dienos misini. Viska gerai isminkyti. Ideti brukniu uogiene ir sutrupintas mieles. Paminkyti dar geras 5 min. Palikti po ranksluosciu 30 min. Padalinti i dvi dalis ir suformuoti kepaliukus. Neminkyti. Ideti i sviestu patepta skarda ir palikti dar 30 min po ranksluosciu. Uzkaisti orkaite iki 250 C temperaturos. Duona apibraukti miltuotom rankom ir padaryti ipjovas. Deti i orkaite ir papurksti siek tiek vandens i ja. Temperatura is karto sumazinti iki 200 ir palikti kepti 35 min kol duona igaus kieta traskia plutele. Atvesinti ant groteliu niekuo neuzdengus.

Pastebejimai: man buvo mazoka 2 litru miltu, tesla vis dar labai lipo, tai po truputi pyliau daugiau ir minkiau, vbel pyliau, vel minkiau. Nezinau, kiek tiksliai daugiau panaudojau.

Foto idesiu rytoj.
Atsakyti
Šiandiena,labai norėjau,išsikepti avižinių miltų duonelę.

Ieškojau,bet ,neradau,tik kai duonelė jau buvo orkaitėje,atradau atsakymą
nataliunciko,bet šaukštai buvo po pietų.

Vistik kepiau avižinę duonelę pagal nataliunciko puraus batono receptą.


Bent jau produktų kiekius ėmiau pagal šį receptą.

Tai naudojau : 360ml. vandens,
aliejaus pyliau iš akies,
2a s. cukraus,

1a.s. druskos,
1,5 a.s. sausu mieliu,
400g dėjau avižinių miltų,
160g. d4jau kvietinių miltų.

Dar nuo saves dėjau saulėgrąžų,linų sėklų, sezamo sėklų.

Gavosi neblogai,kepiau orkaitėje.

Kai suvalgysiu sitą būtinai isbandysiu Nataliunciko receptą.

AČIŪ 4u.gif 4u.gif jai už nuorodą 4u.gif






















Atsakyti