Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
gal jau turit kas sia knygele? ar informatyvi, idomi? smile.gif
verta ja tureti?lengvi receptukai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zmonele @ 2010 11 08, 11:34)
Sveikos, kepejeles,
gal kas gali man paaiskinti. Vakar pirma karta kepiau juoda duona. Rauga dariausi pati pagal ruginio raugo recepta, kur 5 dienas reikia rauginti. Viskas butu kaip ir neblogai, bet kazkodel duona viduj neiskepe. Pagal recepta viso reikejo kept 40 min, bet as kepiau tikriausiai daugiau nei 2 val., jei ne 3. O vidus kaip neiskepes, taip neiskepes. Jau po to isislgai per puse perpjovem. Galvojom gal per stora. Bet vis vien tik virsus apkepe, o viduj zalia. Del ko taip galetu buti? Galvojau gal raugas blogas (nors atrodo, kad geras turetu buti)? O gal isminkyta duona per mazai buvo? Ar dar kokios tai priezastys... Juk negali duona kepti puse dienos?


O gal tešla buvo per šlapia? Man ilgai neišėjo nutaikyti tos tinkamos konsistencijos. Kepdavau pagal vieną receptą, tai ten ryškiai per mažai miltų buvo parašyta. Reikia, kad tikrai sunkokai minkytųsi.
Atsakyti
QUOTE(Muske @ 2010 11 09, 20:54)
as tapau savaitgalines laidos gerbeja


apie kokią laidą kalbat?
Atsakyti
Ryto suktinis su Zita Kelmickaite, per LTV smile.gif

Tik man irgi idomu ar ten laidoje mokina kepti duonele autore knygos? Ar nebe?
Jau klausiau anksciau, neprisipazista ax.gif

O knygele labai jauki, informatyvi, paprasta, grazi, pradedancioms - super.
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2010 11 09, 23:26)
Ryto suktinis su Zita Kelmickaite, per LTV  smile.gif

Tik man irgi idomu ar ten laidoje mokina kepti duonele autore knygos? Ar nebe?
Jau klausiau anksciau, neprisipazista  ax.gif

O knygele labai jauki, informatyvi, paprasta, grazi, pradedancioms - super.


taigi atsakė, kad taip mirksiukas.gif
Atsakyti
Na nesuprantu g.gif Kepu mamytes duonele, tai labai kieta tesla gaunasi g.gif dapyliau vandens beveik 200ml, vistiek paskutinio indelio miltu nedejau, nes kaip akmuo. O recepte parasyta - jei skystoka, dapilt miltu doh.gif

Laba ryta
Atsakyti
QUOTE(fedoska @ 2010 11 10, 10:06)
Na nesuprantu  g.gif  Kepu mamytes duonele, tai labai kieta tesla gaunasi  g.gif  dapyliau vandens beveik 200ml, vistiek paskutinio indelio miltu nedejau, nes kaip akmuo. O recepte parasyta - jei skystoka, dapilt miltu  doh.gif

Laba ryta


man tai ji nesigauna kieta g.gif
susiminko į gražų rutuliuką
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 11 10, 11:08)
man tai ji nesigauna kieta  g.gif
susiminko į gražų rutuliuką



Man jau pats plikinys kietas labai gavosi g.gif O kaip aplamai jis turiu atrodyt, kaip grietine?
Atsakyti
As dar noreciau pasiteiraut del mamytes duonos (atsiprasau, jei klausimai kartosis, nes tiek daug temu, neiveikiu jau visu ax.gif ), pagal recepta ja reikia kept duonkepej. O as kepsiu orkaitej, - kokioj temperaturoj ir kiek laiko?
Atsakyti
QUOTE(fedoska @ 2010 11 10, 10:13)
Man jau pats plikinys kietas labai gavosi  g.gif  O kaip aplamai jis turiu atrodyt, kaip grietine?


negali gautis kietas, nes miltų dedas praktiškai dvigubai mažiau nei vandens


QUOTE(Muske @ 2010 11 10, 10:47)
As dar noreciau pasiteiraut del mamytes duonos (atsiprasau, jei klausimai kartosis, nes tiek daug temu, neiveikiu jau visu  ax.gif ), pagal recepta ja reikia kept duonkepej. O as kepsiu orkaitej, - kokioj temperaturoj ir kiek laiko?


aš kepu priklausomai nuo dydžio 50 -60 min
kitos kepa po 2 val, bet man po tiek laiko pluta turbut centimetro storio pasidarytų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 11 10, 11:51)
negali gautis kietas, nes miltų dedas praktiškai dvigubai mažiau nei vandens
aš kepu priklausomai nuo dydžio 50 -60 min
kitos kepa po 2 val, bet man po tiek laiko pluta turbut centimetro storio pasidarytų  unsure.gif

aciu 4u.gif
o temperatura pradzioj apie 200, paskui maziau?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 11 10, 11:51)
negali gautis kietas, nes miltų dedas praktiškai dvigubai mažiau nei vandens



Recepte isskaiciau taip - vandens 300ml, miltu 250g. Taip ir dejau g.gif
Atsakyti