verta ja tureti?lengvi receptukai?
gal jau turit kas sia knygele? ar informatyvi, idomi?
verta ja tureti?lengvi receptukai?
verta ja tureti?lengvi receptukai?
QUOTE(zmonele @ 2010 11 08, 11:34)
Sveikos, kepejeles,
gal kas gali man paaiskinti. Vakar pirma karta kepiau juoda duona. Rauga dariausi pati pagal ruginio raugo recepta, kur 5 dienas reikia rauginti. Viskas butu kaip ir neblogai, bet kazkodel duona viduj neiskepe. Pagal recepta viso reikejo kept 40 min, bet as kepiau tikriausiai daugiau nei 2 val., jei ne 3. O vidus kaip neiskepes, taip neiskepes. Jau po to isislgai per puse perpjovem. Galvojom gal per stora. Bet vis vien tik virsus apkepe, o viduj zalia. Del ko taip galetu buti? Galvojau gal raugas blogas (nors atrodo, kad geras turetu buti)? O gal isminkyta duona per mazai buvo? Ar dar kokios tai priezastys... Juk negali duona kepti puse dienos?
gal kas gali man paaiskinti. Vakar pirma karta kepiau juoda duona. Rauga dariausi pati pagal ruginio raugo recepta, kur 5 dienas reikia rauginti. Viskas butu kaip ir neblogai, bet kazkodel duona viduj neiskepe. Pagal recepta viso reikejo kept 40 min, bet as kepiau tikriausiai daugiau nei 2 val., jei ne 3. O vidus kaip neiskepes, taip neiskepes. Jau po to isislgai per puse perpjovem. Galvojom gal per stora. Bet vis vien tik virsus apkepe, o viduj zalia. Del ko taip galetu buti? Galvojau gal raugas blogas (nors atrodo, kad geras turetu buti)? O gal isminkyta duona per mazai buvo? Ar dar kokios tai priezastys... Juk negali duona kepti puse dienos?
O gal tešla buvo per šlapia? Man ilgai neišėjo nutaikyti tos tinkamos konsistencijos. Kepdavau pagal vieną receptą, tai ten ryškiai per mažai miltų buvo parašyta. Reikia, kad tikrai sunkokai minkytųsi.
QUOTE(Muske @ 2010 11 09, 20:54)
as tapau savaitgalines laidos gerbeja
apie kokią laidą kalbat?
Ryto suktinis su Zita Kelmickaite, per LTV
Tik man irgi idomu ar ten laidoje mokina kepti duonele autore knygos? Ar nebe?
Jau klausiau anksciau, neprisipazista
O knygele labai jauki, informatyvi, paprasta, grazi, pradedancioms - super.
Tik man irgi idomu ar ten laidoje mokina kepti duonele autore knygos? Ar nebe?
Jau klausiau anksciau, neprisipazista
O knygele labai jauki, informatyvi, paprasta, grazi, pradedancioms - super.
QUOTE(jolanka @ 2010 11 09, 23:26)
Ryto suktinis su Zita Kelmickaite, per LTV
Tik man irgi idomu ar ten laidoje mokina kepti duonele autore knygos? Ar nebe?
Jau klausiau anksciau, neprisipazista
O knygele labai jauki, informatyvi, paprasta, grazi, pradedancioms - super.
Tik man irgi idomu ar ten laidoje mokina kepti duonele autore knygos? Ar nebe?
Jau klausiau anksciau, neprisipazista
O knygele labai jauki, informatyvi, paprasta, grazi, pradedancioms - super.
taigi atsakė, kad taip
Na nesuprantu
Kepu mamytes duonele, tai labai kieta tesla gaunasi
dapyliau vandens beveik 200ml, vistiek paskutinio indelio miltu nedejau, nes kaip akmuo. O recepte parasyta - jei skystoka, dapilt miltu
Laba ryta
Laba ryta
QUOTE(fedoska @ 2010 11 10, 10:06)
Na nesuprantu
Kepu mamytes duonele, tai labai kieta tesla gaunasi
dapyliau vandens beveik 200ml, vistiek paskutinio indelio miltu nedejau, nes kaip akmuo. O recepte parasyta - jei skystoka, dapilt miltu
Laba ryta
Laba ryta
man tai ji nesigauna kieta
susiminko į gražų rutuliuką
QUOTE(keistuole @ 2010 11 10, 11:08)
Man jau pats plikinys kietas labai gavosi
As dar noreciau pasiteiraut del mamytes duonos (atsiprasau, jei klausimai kartosis, nes tiek daug temu, neiveikiu jau visu
), pagal recepta ja reikia kept duonkepej. O as kepsiu orkaitej, - kokioj temperaturoj ir kiek laiko?
QUOTE(fedoska @ 2010 11 10, 10:13)
Man jau pats plikinys kietas labai gavosi
O kaip aplamai jis turiu atrodyt, kaip grietine?
negali gautis kietas, nes miltų dedas praktiškai dvigubai mažiau nei vandens
QUOTE(Muske @ 2010 11 10, 10:47)
As dar noreciau pasiteiraut del mamytes duonos (atsiprasau, jei klausimai kartosis, nes tiek daug temu, neiveikiu jau visu
), pagal recepta ja reikia kept duonkepej. O as kepsiu orkaitej, - kokioj temperaturoj ir kiek laiko?
aš kepu priklausomai nuo dydžio 50 -60 min
kitos kepa po 2 val, bet man po tiek laiko pluta turbut centimetro storio pasidarytų
QUOTE(keistuole @ 2010 11 10, 11:51)
negali gautis kietas, nes miltų dedas praktiškai dvigubai mažiau nei vandens
aš kepu priklausomai nuo dydžio 50 -60 min
kitos kepa po 2 val, bet man po tiek laiko pluta turbut centimetro storio pasidarytų
aš kepu priklausomai nuo dydžio 50 -60 min
kitos kepa po 2 val, bet man po tiek laiko pluta turbut centimetro storio pasidarytų
aciu
o temperatura pradzioj apie 200, paskui maziau?
QUOTE(keistuole @ 2010 11 10, 11:51)
negali gautis kietas, nes miltų dedas praktiškai dvigubai mažiau nei vandens
Recepte isskaiciau taip - vandens 300ml, miltu 250g. Taip ir dejau





