Mano draugės mama kažkaip per pusę darė - pusę miltų paprastų,pusę to mišinio ir raugo- na visai skanu buvo
QUOTE(Terra2 @ 2010 11 11, 17:26)
Šiandien duonkepė išminkė, o orkaitė iškepė naują, panašią į bočių, bet daug daug skanesnę duoną.
O receptas?

Ir dar dėl tešlos konsistencijos noriu pasitikslinti... Kaip iškepti drėgną, bet ne per daug, duoną? Na, kai darau tešlą standesnę, kad susiminkytų rutuliukas, tai kol ji būna visai šviežia, tol viskas tvarkoje, bet kitą dieną jau ją sunkoka pjauti - trupa. Bet jei tešla skystesnė, tai tokia minkšta gaunasi duona, veliasi apie peilį. Tai kaip čia tą viduriuką atrasti

QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 11, 21:20)
O receptas?
Ir dar dėl tešlos konsistencijos noriu pasitikslinti... Kaip iškepti drėgną, bet ne per daug, duoną? Na, kai darau tešlą standesnę, kad susiminkytų rutuliukas, tai kol ji būna visai šviežia, tol viskas tvarkoje, bet kitą dieną jau ją sunkoka pjauti - trupa. Bet jei tešla skystesnė, tai tokia minkšta gaunasi duona, veliasi apie peilį. Tai kaip čia tą viduriuką atrasti

Ir dar dėl tešlos konsistencijos noriu pasitikslinti... Kaip iškepti drėgną, bet ne per daug, duoną? Na, kai darau tešlą standesnę, kad susiminkytų rutuliukas, tai kol ji būna visai šviežia, tol viskas tvarkoje, bet kitą dieną jau ją sunkoka pjauti - trupa. Bet jei tešla skystesnė, tai tokia minkšta gaunasi duona, veliasi apie peilį. Tai kaip čia tą viduriuką atrasti

vat ir man idomu

ir šiaip man duonkepė minkštesnės neišmaišo

QUOTE(vaivai @ 2010 11 11, 20:38)
Sveikos,
Norejau paklausti o ar nebandėte kuri kepti duonos iš mišinių jau paruoštų duonai kepti?
Įdomu kaip ten kas gaunasi?
Ir dar ar nesusidūrėte su tokia problemėle : neapskrunda duonos viršus
Čia aš apie kepimą duonkepėje...
Norejau paklausti o ar nebandėte kuri kepti duonos iš mišinių jau paruoštų duonai kepti?
Įdomu kaip ten kas gaunasi?
Ir dar ar nesusidūrėte su tokia problemėle : neapskrunda duonos viršus

Čia aš apie kepimą duonkepėje...
As kepu is pilno grudo minisio bandelems


O jei







QUOTE(vaivai @ 2010 11 11, 22:38)
Sveikos,
Norejau paklausti o ar nebandėte kuri kepti duonos iš mišinių jau paruoštų duonai kepti?
Įdomu kaip ten kas gaunasi?
Ir dar ar nesusidūrėte su tokia problemėle : neapskrunda duonos viršus
Čia aš apie kepimą duonkepėje...
Norejau paklausti o ar nebandėte kuri kepti duonos iš mišinių jau paruoštų duonai kepti?
Įdomu kaip ten kas gaunasi?
Ir dar ar nesusidūrėte su tokia problemėle : neapskrunda duonos viršus

Čia aš apie kepimą duonkepėje...
kepiau is maximos pirktu misiniu, juoda duona...man patiko ir skani...norejau issikept be jokiu eksperimentu normalios duonos

o del to pavirsiaus


QUOTE(Muske @ 2010 11 09, 19:54)
laba vakara,
as tapau savaitgalines laidos gerbeja, vien del duonos kepamos ir kepejos (labai jau mielai i ja ir jos darba ziuret buna, atrodo tooooks teisingas zmogus, ir ne kokiu kebabu receptus destyt, o butent duonai kept.. man duonos kepimas su tokiu kvapu, namu jaukumu ir zmogaus siluma atsosijuojas
ir ta moteris man butent tokia namu dvasia atrodo.. )
Ir kazkada cia skaiciau, o ir savaitgali minejo, kad yra isleista knygele. Gal zinot kur butu galima ja isigyt?
as tapau savaitgalines laidos gerbeja, vien del duonos kepamos ir kepejos (labai jau mielai i ja ir jos darba ziuret buna, atrodo tooooks teisingas zmogus, ir ne kokiu kebabu receptus destyt, o butent duonai kept.. man duonos kepimas su tokiu kvapu, namu jaukumu ir zmogaus siluma atsosijuojas




Klausimas ar Jus ne aukletoja arba mokytoja, na toks pasakojimas itaigus,kad noretusi,jog dirbtumete su vaikais


QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 11, 22:20)
O receptas?
Ir dar dėl tešlos konsistencijos noriu pasitikslinti... Kaip iškepti drėgną, bet ne per daug, duoną? Na, kai darau tešlą standesnę, kad susiminkytų rutuliukas, tai kol ji būna visai šviežia, tol viskas tvarkoje, bet kitą dieną jau ją sunkoka pjauti - trupa. Bet jei tešla skystesnė, tai tokia minkšta gaunasi duona, veliasi apie peilį. Tai kaip čia tą viduriuką atrasti

Ir dar dėl tešlos konsistencijos noriu pasitikslinti... Kaip iškepti drėgną, bet ne per daug, duoną? Na, kai darau tešlą standesnę, kad susiminkytų rutuliukas, tai kol ji būna visai šviežia, tol viskas tvarkoje, bet kitą dieną jau ją sunkoka pjauti - trupa. Bet jei tešla skystesnė, tai tokia minkšta gaunasi duona, veliasi apie peilį. Tai kaip čia tą viduriuką atrasti

Jeigu perpjovus duoną peiliu, jis apsivelia, tai paprasčiausiai Jūsų duona pilnai neiškepė. Čia ne tešla kalta. Išėmus duoną iš orkaitės ir pastuksenus į dugną, turi gautis skardus, o ne duslus garsas. Juk jeigu duona kepa formoje, tai logiška, kad dugnas turi papildomą apsaugą nuo karščio ir apačią reikia labiau pakepti(t.y. paskutines kokias 10min. kepti tik "apatiniu" režimu arba visai išimti iš formos ir taip baigti kepti). Jeigu nėra apatinio režimo- apversti duoną "aukštyn kojomis", tikrai nesideformuos kepaliukas. Ir iškepus būtinai uždengti šlapiu rankšluoščiu ir laukti kol duona visiškai atvės, o rankšluostis išdžius. Jeigu minkoma tešla susisuka į kietą kamuoliuką, tai duona tikrai po dienos bus sukietėjusi. Tešla turi būti minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų (išskyrus duoną, jeigu daugiau kaip pusė yra ruginiai miltai). Ir dar , tik pirmąsiais 10min., kai duona kepa aukščiausia temperatūra, negalima darinėti orkaitės. Po vandens išėmino iš orkaitės, galima landyti kiek norit, nes bent porą kartų reikia apipurkšti vandeniu. Tik jeigu dažnai darinėti orkaitę, gali prireikti kokį 10min. prailginti kepimo laiką.
QUOTE(zuikispuikis @ 2010 11 12, 09:32)


Klausimas ar Jus ne aukletoja arba mokytoja, na toks pasakojimas itaigus,kad noretusi,jog dirbtumete su vaikais


Jei kur ir buvo prasitarta kas cia yra kas - neskaiciau, nes temu tiek, kad perskaityt viska ziauriai daug laiko reikia

QUOTE(Terra2 @ 2010 11 12, 08:36)
Jeigu perpjovus duoną peiliu, jis apsivelia, tai paprasčiausiai Jūsų duona pilnai neiškepė. Čia ne tešla kalta. Išėmus duoną iš orkaitės ir pastuksenus į dugną, turi gautis skardus, o ne duslus garsas. Juk jeigu duona kepa formoje, tai logiška, kad dugnas turi papildomą apsaugą nuo karščio ir apačią reikia labiau pakepti(t.y. paskutines kokias 10min. kepti tik "apatiniu" režimu arba visai išimti iš formos ir taip baigti kepti). Jeigu nėra apatinio režimo- apversti duoną "aukštyn kojomis", tikrai nesideformuos kepaliukas. Ir iškepus būtinai uždengti šlapiu rankšluoščiu ir laukti kol duona visiškai atvės, o rankšluostis išdžius. Jeigu minkoma tešla susisuka į kietą kamuoliuką, tai duona tikrai po dienos bus sukietėjusi. Tešla turi būti minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų (išskyrus duoną, jeigu daugiau kaip pusė yra ruginiai miltai). Ir dar , tik pirmąsiais 10min., kai duona kepa aukščiausia temperatūra, negalima darinėti orkaitės. Po vandens išėmino iš orkaitės, galima landyti kiek norit, nes bent porą kartų reikia apipurkšti vandeniu. Tik jeigu dažnai darinėti orkaitę, gali prireikti kokį 10min. prailginti kepimo laiką.
Ačiū už patarimus


QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 12, 11:02)
Ačiū už patarimus
Ryt vėl bandysiu orkaitėje kepti. Bet kaip ta tešla nelipni tampa
Nes kiek esu kepusi (duonkepėje), tiek tą tešlą, ar ji kietsenė, ar minkštesnė, pačiupinėjus, ji vis tiek lipni būna (čia kalbu apie duoną su raugu, kur beveik lygiomis dalimis ruginiai su kvietiniais miltais).


man irgi lipni ir duonkepėj esu papildomus minkymus jungus ir pati minkius ir vis tiek limpa.
Dar duona gali veltis, kai blogai iškyla, čia jau reikia stebėt kas negerai
noriu pasidžiaugti,kad duona kaip ir pavyko. Kepant šiek tiek įdubo,turbūt tešla per skysta buvo,nors jau vos maišyt išėjo su šaukštu,o ir mikseris buksavo. Na tokia drėgnoka,porėta,nerūgšti,kol kas neblogai atrodo,namiškiai dar nedegustavo 
Beje,vakar gavau tokį kepimo termometrą,kaip per Ryto suktinį rodė,tai kepimo pabaigos procesas žymiai supaprastėjo,pamatuoji,ir viskas aišku
nors kažkodėl dar 10 min pakepiau iš apačios,nors jau rodė virš 90 laipsnių.

Beje,vakar gavau tokį kepimo termometrą,kaip per Ryto suktinį rodė,tai kepimo pabaigos procesas žymiai supaprastėjo,pamatuoji,ir viskas aišku

