Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Mano draugės mama kažkaip per pusę darė - pusę miltų paprastų,pusę to mišinio ir raugo- na visai skanu buvo
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 11 11, 17:26)
Šiandien duonkepė išminkė, o orkaitė iškepė naują, panašią į bočių, bet daug daug skanesnę duoną.

O receptas? ax.gif
Ir dar dėl tešlos konsistencijos noriu pasitikslinti... Kaip iškepti drėgną, bet ne per daug, duoną? Na, kai darau tešlą standesnę, kad susiminkytų rutuliukas, tai kol ji būna visai šviežia, tol viskas tvarkoje, bet kitą dieną jau ją sunkoka pjauti - trupa. Bet jei tešla skystesnė, tai tokia minkšta gaunasi duona, veliasi apie peilį. Tai kaip čia tą viduriuką atrasti g.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 11, 21:20)
O receptas?  ax.gif
Ir dar dėl  tešlos konsistencijos noriu pasitikslinti... Kaip iškepti drėgną, bet ne per daug, duoną? Na, kai darau tešlą standesnę, kad susiminkytų rutuliukas, tai kol ji būna visai šviežia, tol viskas tvarkoje, bet kitą dieną jau ją sunkoka pjauti - trupa. Bet jei tešla skystesnė, tai tokia minkšta gaunasi duona, veliasi apie peilį. Tai kaip čia tą viduriuką atrasti  g.gif


vat ir man idomu g.gif
ir šiaip man duonkepė minkštesnės neišmaišo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivai @ 2010 11 11, 20:38)
Sveikos,
Norejau paklausti o ar nebandėte  kuri kepti duonos iš mišinių jau paruoštų duonai kepti?

Įdomu kaip ten kas gaunasi?

Ir dar ar nesusidūrėte su tokia problemėle : neapskrunda duonos viršus  g.gif
Čia aš apie kepimą duonkepėje...


As kepu is pilno grudo minisio bandelems thumbup.gif idedu papildomai saulegrazu ir gaunasi puiki duona, kiek kepiau visada iskyla ir grudeliu daug essen.gif

O jei doh.gif baisu ir pagalvoti apie tuos vabaliukus blink.gif as siaip nesijojiu miltu g.gif reikes sieteli isigyti. Visas kruopas, miltus, tik atidariusi dar papildomai i maiseli idedu ir uzrisu ax.gif cia apsisaugant nuo mazyles vizitacijos spintelese tongue.gif ir nelaukiamu vabaliuku, bet jeigu jau jie ten nupirkus gyvena blink.gif tai niekas nepades verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivai @ 2010 11 11, 22:38)
Sveikos,
Norejau paklausti o ar nebandėte  kuri kepti duonos iš mišinių jau paruoštų duonai kepti?

Įdomu kaip ten kas gaunasi?

Ir dar ar nesusidūrėte su tokia problemėle : neapskrunda duonos viršus  g.gif
Čia aš apie kepimą duonkepėje...

kepiau is maximos pirktu misiniu, juoda duona...man patiko ir skani...norejau issikept be jokiu eksperimentu normalios duonos thumbup.gif
o del to pavirsiaus g.gif man ir tas pats...neapskrunda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Muske @ 2010 11 09, 19:54)
laba vakara,

as tapau savaitgalines laidos gerbeja, vien del duonos  kepamos ir kepejos (labai jau mielai i ja ir jos darba ziuret buna, atrodo tooooks teisingas zmogus, ir ne kokiu kebabu receptus destyt, o butent duonai kept.. man duonos kepimas su tokiu kvapu, namu jaukumu ir zmogaus siluma atsosijuojas  wub.gif ir ta moteris man butent tokia namu dvasia atrodo.. ) bigsmile.gif  Ir kazkada cia skaiciau, o ir savaitgali minejo, kad yra isleista knygele. Gal zinot kur butu galima ja isigyt?

drinks_cheers.gif ar teisingai supratau kad cia Mrs.R, prisipazinsiu buvau uzmetus duonos kepima, nes vis neiseidavo, o po laidos, vel uzraugiau rauga, issitraukiau giliai ikista duonkepe, atsiprasiau jos, ir vel bandysiu ax.gif (Reik ir knygele nusipirkt)

Klausimas ar Jus ne aukletoja arba mokytoja, na toks pasakojimas itaigus,kad noretusi,jog dirbtumete su vaikais blush2.gif Man tai labai labai labai patiko ir pasakojimas, ir virtuve wub.gif . Zodziu tikiuos,kad pagyros tuo adresu
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 11, 22:20)
O receptas?  ax.gif
Ir dar dėl  tešlos konsistencijos noriu pasitikslinti... Kaip iškepti drėgną, bet ne per daug, duoną? Na, kai darau tešlą standesnę, kad susiminkytų rutuliukas, tai kol ji būna visai šviežia, tol viskas tvarkoje, bet kitą dieną jau ją sunkoka pjauti - trupa. Bet jei tešla skystesnė, tai tokia minkšta gaunasi duona, veliasi apie peilį. Tai kaip čia tą viduriuką atrasti  g.gif

Jeigu perpjovus duoną peiliu, jis apsivelia, tai paprasčiausiai Jūsų duona pilnai neiškepė. Čia ne tešla kalta. Išėmus duoną iš orkaitės ir pastuksenus į dugną, turi gautis skardus, o ne duslus garsas. Juk jeigu duona kepa formoje, tai logiška, kad dugnas turi papildomą apsaugą nuo karščio ir apačią reikia labiau pakepti(t.y. paskutines kokias 10min. kepti tik "apatiniu" režimu arba visai išimti iš formos ir taip baigti kepti). Jeigu nėra apatinio režimo- apversti duoną "aukštyn kojomis", tikrai nesideformuos kepaliukas. Ir iškepus būtinai uždengti šlapiu rankšluoščiu ir laukti kol duona visiškai atvės, o rankšluostis išdžius. Jeigu minkoma tešla susisuka į kietą kamuoliuką, tai duona tikrai po dienos bus sukietėjusi. Tešla turi būti minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų (išskyrus duoną, jeigu daugiau kaip pusė yra ruginiai miltai). Ir dar , tik pirmąsiais 10min., kai duona kepa aukščiausia temperatūra, negalima darinėti orkaitės. Po vandens išėmino iš orkaitės, galima landyti kiek norit, nes bent porą kartų reikia apipurkšti vandeniu. Tik jeigu dažnai darinėti orkaitę, gali prireikti kokį 10min. prailginti kepimo laiką.
Atsakyti
QUOTE(zuikispuikis @ 2010 11 12, 09:32)
drinks_cheers.gif  ar teisingai supratau kad cia Mrs.R, prisipazinsiu buvau uzmetus duonos kepima, nes vis neiseidavo, o po laidos, vel uzraugiau rauga, issitraukiau giliai ikista duonkepe, atsiprasiau jos,  ir vel bandysiu  ax.gif  (Reik ir knygele nusipirkt)

Klausimas ar Jus ne aukletoja arba mokytoja, na toks pasakojimas itaigus,kad noretusi,jog dirbtumete su vaikais  blush2.gif  Man tai labai labai labai patiko ir pasakojimas, ir virtuve  wub.gif . Zodziu tikiuos,kad pagyros tuo adresu

Jei kur ir buvo prasitarta kas cia yra kas - neskaiciau, nes temu tiek, kad perskaityt viska ziauriai daug laiko reikia blush2.gif net pradine info kol susigaudziau (ir tai toli grazu ne visa) ne viena valanda tam skirt reikejo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muske: 12 lapkričio 2010 - 09:38
QUOTE(Terra2 @ 2010 11 12, 08:36)
Jeigu perpjovus duoną peiliu, jis apsivelia, tai paprasčiausiai Jūsų duona pilnai neiškepė. Čia ne tešla kalta. Išėmus duoną iš orkaitės ir pastuksenus į dugną, turi gautis skardus, o ne duslus garsas. Juk jeigu duona kepa formoje, tai logiška, kad dugnas turi papildomą apsaugą nuo karščio ir apačią reikia labiau pakepti(t.y. paskutines kokias 10min. kepti tik "apatiniu" režimu arba visai išimti iš formos ir taip baigti kepti). Jeigu nėra apatinio režimo- apversti duoną "aukštyn kojomis", tikrai nesideformuos kepaliukas. Ir iškepus būtinai uždengti šlapiu rankšluoščiu ir laukti kol duona visiškai atvės, o rankšluostis išdžius. Jeigu minkoma tešla susisuka į kietą kamuoliuką, tai duona tikrai po dienos bus sukietėjusi. Tešla turi būti minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų (išskyrus duoną, jeigu daugiau kaip pusė yra ruginiai miltai). Ir dar , tik pirmąsiais 10min., kai duona kepa aukščiausia temperatūra, negalima darinėti orkaitės. Po vandens išėmino iš orkaitės, galima landyti kiek norit, nes bent porą kartų reikia apipurkšti vandeniu. Tik jeigu dažnai darinėti orkaitę, gali prireikti kokį 10min. prailginti kepimo laiką.

Ačiū už patarimus 4u.gif Ryt vėl bandysiu orkaitėje kepti. Bet kaip ta tešla nelipni tampa g.gif Nes kiek esu kepusi (duonkepėje), tiek tą tešlą, ar ji kietsenė, ar minkštesnė, pačiupinėjus, ji vis tiek lipni būna (čia kalbu apie duoną su raugu, kur beveik lygiomis dalimis ruginiai su kvietiniais miltais).
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 12, 11:02)
Ačiū už patarimus  4u.gif  Ryt vėl bandysiu orkaitėje kepti. Bet kaip ta tešla nelipni tampa  g.gif  Nes kiek esu kepusi (duonkepėje), tiek tą tešlą, ar ji kietsenė, ar minkštesnė, pačiupinėjus, ji vis tiek lipni būna (čia kalbu apie duoną su raugu, kur beveik lygiomis dalimis ruginiai su kvietiniais miltais).


man irgi lipni ir duonkepėj esu papildomus minkymus jungus ir pati minkius ir vis tiek limpa.
Atsakyti
Dar duona gali veltis, kai blogai iškyla, čia jau reikia stebėt kas negerai
Atsakyti
noriu pasidžiaugti,kad duona kaip ir pavyko. Kepant šiek tiek įdubo,turbūt tešla per skysta buvo,nors jau vos maišyt išėjo su šaukštu,o ir mikseris buksavo. Na tokia drėgnoka,porėta,nerūgšti,kol kas neblogai atrodo,namiškiai dar nedegustavo smile.gif
Beje,vakar gavau tokį kepimo termometrą,kaip per Ryto suktinį rodė,tai kepimo pabaigos procesas žymiai supaprastėjo,pamatuoji,ir viskas aišku smile.gif nors kažkodėl dar 10 min pakepiau iš apačios,nors jau rodė virš 90 laipsnių. rolleyes.gif
Atsakyti