Ačiū visoms mergaitėms už gražius žodžius

Dirbu su vaikais, suaugusiais ir pati savimi
kaip tik varčiau TP laikraštėlį ir norėjau pasidalinti apie maisto termometrą, bet žiūriu, naujienos jau praneštos

Ilgą laiko termometro neturėjau ir pirkau tokį tik dėl konservavimo (pasirodė praktiškesnis nei stiklinis - aną aš baisia bijau į karštą vandenį merkt....), duonos iškepimą tikrindavau belsdama į kepaliuką - visad pataikydavau, bet, aišku, reikia atmušti klausą, kitam niekas neskamba, nors tu ką...
Kepimo laikas priklauso nuo kiekvienos orkaitės, pas ką dujinė, pas ką elektrinė, pas ką kepa viršus/ apačia, yra vėjelis... Gal pirmą kartą ir nepavyksta arba nepasiseka iškepti puikiai, bet antrą kartą jau galima kontroliuoti procesą
Pasikeitusi - man kažkodėl kyla įtarimas, kad kepėte neiškilusią duoną

Tuomet vat tokie šlapi fintai būna. Jei gaminate tik su raugu, reikia laukti kol duona gerai pakils, o tai užtrunka. Norėdama pagreitinti procesą, įberkite 1-2 a.š. mielių, nuo raugo duonytė bus savotiškai rūgšti ir pradžia tikrai palengvės
man rodos, pagal laidą labai sunku kažką gaminti, jei nėra vidinės nuojautos tokiems reikalams. Gamini juk kelias val, o TV parodo tik 5min...
Mano mama vis prašo, kad aš parodyčiau kokio recepto pagrindus, smulkiai papasakočiau, tada ji bando, iškepa, sako kas nepatiko ir ieškom, kaip pagerinti, pritaikyti receptą jos namams.
Mano siūlymas - susikooperuokit 10mergaičių ir pameginam kartu iškepti duonkepėse ir orkaitėje