Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Marti @ 2010 11 16, 23:18)
as apie specialu ta maluneli ir klausiu 4u.gif o kur Jus pigiu miltu randat? as kad 1 kg iki lito kainuotu niekur neradau... o kai kepu karta savaitej, tai galvoju ta puse kilogramuko ir rankelem galeciau susimalt jei kruopos po 50cnt yr blush2.gif

na dabar pigiau lito ir nerasit miltų, o ir grūdai apie litą kainuoja, jei radot kur po 50cnt ir geras malūnėlis, tada taip, galėsit pilno grūdo/stambesnio malimo tokius miltus susimalt
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 11 17, 13:33)
Malant kažkur pirktus grūdus nelabai žinosi, kokie miltai gausis, kokia grūdų kokybė ir kiti niuansai.  Šiaip suprantu, kad malsit rugių grūdus, nes kviečius malant nežinia koks glitimas gausis (tik aišku, kad miltai bus viso grūdo).

taip, tik ruginius galvoju...
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 17, 13:50)
na dabar pigiau lito ir nerasit miltų, o ir grūdai apie litą kainuoja, jei radot kur po  50cnt ir geras malūnėlis, tada taip, galėsit pilno grūdo/stambesnio malimo tokius miltus susimalt

tai va, kad pigiu grudeliu radau biggrin.gif bet dar gerai pagalvosiu ar as labai istroskus tuo maluneliu darbuotis... gal praeis uzsidegimas ir man jo nebereiks doh.gif
Atsakyti
Yra va toks
http://www.zagiena.lt/65

Nežinau ar jis tiks malti miltus duonai, turėtų turbūt tikti. Bet.. užkliuvo rastas sakinys, jog malant patariama užsikimšti ausis lotuliukas.gif jaučiu geras agregatas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 11 17, 16:58)
Yra va toks
http://www.zagiena.lt/65

Nežinau ar jis tiks malti miltus duonai, turėtų turbūt tikti. Bet.. užkliuvo rastas sakinys, jog malant patariama užsikimšti ausis  lotuliukas.gif  jaučiu geras agregatas  biggrin.gif

tai jau cia rimtas aparatas lotuliukas.gif mano katem ir kaimynam aparpulis butu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 11 17, 16:58)
Yra va toks
http://www.zagiena.lt/65

Nežinau ar jis tiks malti miltus duonai, turėtų turbūt tikti. Bet.. užkliuvo rastas sakinys, jog malant patariama užsikimšti ausis  lotuliukas.gif  jaučiu geras agregatas  biggrin.gif

tai čia smulkintuvas...įsivaizduoju koks bus garsas...jei kavamalė garsiai ,mala, tai kaip šita lotuliukas.gif
Atsakyti
Bet kaina pakenčiama. Dar ir draugėms sumaltumėt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 17 lapkričio 2010 - 16:11
QUOTE(Sense @ 2010 11 17, 17:10)
Bet kainą pakenčiama. Dar ir draugėms sumaltumėt  biggrin.gif

nu jo, tipo biznelis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 11 17, 17:10)
Bet kaina pakenčiama. Dar ir draugėms sumaltumėt  biggrin.gif

man kaimynai langus "sumaltu" jauciu lotuliukas.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 17, 17:11)
nu jo, tipo biznelis  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif atidarau daugiabuti maluna
Atsakyti
ax.gif pasikartosiu su savo klausimu, nes vis dar negavau atsakymo unsure.gif -
kaip geriau kepti ruginukę - ar daryti maišinį arba plikinį ( kaip kuriuose receptuose rašo) iš vakaro 12 valandų, ar tiesiog užmaišyt ir tą pačią dieną kept pakildinus 3 - 4 val? Kuom čia skiriasi šie du kepimo būdai? Ar skirsis skonis ir kitos savybės? g.gif
Atsakyti
sveikos duonos kepejeles 4u.gif
prisiskaiciusi jusu plepejimu, susigundziau ir as duonele issikepti. skaiciau skaiciau kol galva apsisuko ir visai nieko nebesuprantu, tad jusu patarimo prasysiu blush2.gif

uzsimaisiau vakar is vakaro pagal nataliuncik receptuka kvietini rauga is 100gr kvietiniu miltu ir 100gr kefyro. ismaisiau kosele, uzdengiau plevele, subadziau virsuje skylutemis ir laikiau kambario temperaturoje. siandien po paros raugo turejo buti dvigubai daugiau pagal recepta, o pas mane ne kiek nepadaugejo. kiek buvo, tiek ir yra. rugstesnio kvapo nera, tad speju jis nerugo visai....
tai man dabar laukti dar ilgiau ar kazka su juo daryti? itariu kepimui jis netinkamas dabar?

sorry uz kvailokus klausimus, bet dar tik pradzia man su tuo kepimu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 17, 20:02)
ax.gif  pasikartosiu su savo klausimu, nes vis dar negavau atsakymo  unsure.gif -
kaip geriau kepti ruginukę - ar daryti maišinį arba plikinį ( kaip kuriuose receptuose rašo) iš vakaro 12 valandų, ar tiesiog užmaišyt ir tą pačią dieną kept pakildinus 3 - 4 val? Kuom čia skiriasi šie du kepimo būdai? Ar skirsis skonis ir kitos savybės?  g.gif


tiesiog porą kart kildinant geriau pakyla, o skonis man asmeniškai nuo to nepakinta.
Tik tą pačią dieną per 3 val vargu, ar pakils
Plikinys ir maišinys ne tas pats. Plikinys verdančiu vandeniu užplikomi miltai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keistuole: 17 lapkričio 2010 - 20:32
QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 17, 21:02)
ax.gif  pasikartosiu su savo klausimu, nes vis dar negavau atsakymo  unsure.gif -
kaip geriau kepti ruginukę - ar daryti maišinį arba plikinį ( kaip kuriuose receptuose rašo) iš vakaro 12 valandų, ar tiesiog užmaišyt ir tą pačią dieną kept pakildinus 3 - 4 val? Kuom čia skiriasi šie du kepimo būdai? Ar skirsis skonis ir kitos savybės?  g.gif

man labiau patinka, ir geriau iškyla, kai darau dalimis, tada tešla neperrūgsta ir geriau iškyla, o jei dar su grūdais darau, tai jie spėja gerai prisigert skysčių/raugo
Bet jei reikia daryt skubiai, tada jau neimu stambaus malimo arba grūdų, nes per keletą val. nespėja pasiruošt ir gausis plita
Papildyta:
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 17, 21:28)
sveikos duonos kepejeles  4u.gif
prisiskaiciusi jusu plepejimu, susigundziau ir as duonele issikepti. skaiciau skaiciau kol galva apsisuko ir visai nieko nebesuprantu, tad jusu patarimo prasysiu  blush2.gif

uzsimaisiau vakar is vakaro pagal nataliuncik receptuka kvietini rauga is 100gr kvietiniu miltu ir 100gr kefyro. ismaisiau kosele, uzdengiau plevele, subadziau virsuje skylutemis ir laikiau kambario temperaturoje. siandien po paros raugo turejo buti dvigubai daugiau pagal recepta, o pas mane ne kiek nepadaugejo. kiek buvo, tiek ir yra. rugstesnio kvapo nera, tad speju jis nerugo visai....
tai man dabar laukti dar ilgiau ar kazka su juo daryti? itariu kepimui jis netinkamas dabar?

sorry uz kvailokus klausimus, bet dar tik pradzia man su tuo kepimu  doh.gif

g.gif gal pastatykit į šiltesnę vietą, o šiandien vėl pamaitinkit, bet gal t.p. su kefyrų, tik kefyrą šalta nepilkit
Atsakyti