QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 17, 21:02)

pasikartosiu su savo klausimu, nes vis dar negavau atsakymo

-
kaip geriau kepti ruginukę - ar daryti maišinį arba plikinį ( kaip kuriuose receptuose rašo) iš vakaro 12 valandų, ar tiesiog užmaišyt ir tą pačią dieną kept pakildinus 3 - 4 val? Kuom čia skiriasi šie du kepimo būdai? Ar skirsis skonis ir kitos savybės?
man labiau patinka, ir geriau iškyla, kai darau dalimis, tada tešla neperrūgsta ir geriau iškyla, o jei dar su grūdais darau, tai jie spėja gerai prisigert skysčių/raugo
Bet jei reikia daryt skubiai, tada jau neimu stambaus malimo arba grūdų, nes per keletą val. nespėja pasiruošt ir gausis plita
Papildyta:
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 17, 21:28)
sveikos duonos kepejeles
prisiskaiciusi jusu plepejimu, susigundziau ir as duonele issikepti. skaiciau skaiciau kol galva apsisuko ir visai nieko nebesuprantu, tad jusu patarimo prasysiu
uzsimaisiau vakar is vakaro pagal nataliuncik receptuka kvietini rauga is 100gr kvietiniu miltu ir 100gr kefyro. ismaisiau kosele, uzdengiau plevele, subadziau virsuje skylutemis ir laikiau kambario temperaturoje. siandien po paros raugo turejo buti dvigubai daugiau pagal recepta, o pas mane ne kiek nepadaugejo. kiek buvo, tiek ir yra. rugstesnio kvapo nera, tad speju jis nerugo visai....
tai man dabar laukti dar ilgiau ar kazka su juo daryti? itariu kepimui jis netinkamas dabar?
sorry uz kvailokus klausimus, bet dar tik pradzia man su tuo kepimu

gal pastatykit į šiltesnę vietą, o šiandien vėl pamaitinkit, bet gal t.p. su kefyrų, tik kefyrą šalta nepilkit
Gyvenime visada bus problemų. Bet jūsų teisė rinktis: galite skųstis, o galite jas spręsti.