Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 17, 21:35)


g.gif gal pastatykit į šiltesnę vietą, o šiandien vėl pamaitinkit, bet gal t.p. su kefyrų, tik kefyrą šalta nepilkit


aciu uz atsakyma 4u.gif
na sumaisiau viska vakar vakare, ryte paziurejau - nepadidejes kiekis. tada ant radiatoriaus pastaciau iki vakaro. vistiek nedaugeja....

siendien kefyra vaikai visa isplempe..... doh.gif su vandenuku ir miltais maininti bus negerai?

gal beda tame, kad vakar su per saltu kefyru sumaisiau? g.gif
Atsakyti
kiek ilgai raugas saldytuve gali stoveti nemaitinamas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2010 11 17, 21:12)
kiek ilgai raugas saldytuve gali stoveti nemaitinamas? smile.gif


sako vidutiniškai porą savaičių, bet kitoms išbūna ir ilgiau
Atsakyti
[quote=nataliuncik,2010 11 17, 21:35]
man labiau patinka, ir geriau iškyla, kai darau dalimis, tada tešla neperrūgsta ir geriau iškyla, o jei dar su grūdais darau, tai jie spėja gerai prisigert skysčių/raugo
Bet jei reikia daryt skubiai, tada jau neimu stambaus malimo arba grūdų, nes per keletą val. nespėja pasiruošt ir gausis plita
Papildyta:

o pilno grūdo tai ne tas pats, kas stambaus malimo? Nes jau ruošiausi kept pagal receptėlį iš pačios puslapio "Rugelis", bet ten nereik iš vakaro užmaišyt. O miltai - pilno grūdo. Visai susipainiojau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 17, 21:45)
aciu uz atsakyma  4u.gif
na sumaisiau viska vakar vakare, ryte paziurejau - nepadidejes kiekis. tada ant radiatoriaus pastaciau iki vakaro. vistiek nedaugeja....

siendien kefyra vaikai visa isplempe..... doh.gif su vandenuku ir miltais maininti bus negerai?

gal beda tame, kad vakar su per saltu kefyru sumaisiau?  g.gif

nuimkit nuo radiatoriaus, gali perkaist
tiks ir vandenukas
jei su šaltu sumaišėt teks kiek ilgiau palaukt, nes šiltesniam greičiau rūgsta

QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 17, 22:26)
o pilno grūdo tai ne tas pats, kas stambaus malimo? Nes jau ruošiausi kept pagal receptėlį  iš pačios puslapio "Rugelis", bet ten nereik iš vakaro užmaišyt. O miltai - pilno grūdo. Visai susipainiojau  ax.gif

tas pats
bet kepiau per pačius karščius, dabar geriau iš vakaro dalį užraugt, o ryte likusius miltus dėt ir išmaišus pakildint ir kept, gausis žymiai geresnis rezultatas, negu dabar iškarto užminkysit ir po 3-4val. kai iškils, kepsit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 17, 22:53)
nuimkit nuo radiatoriaus, gali perkaist
tiks ir vandenukas
jei su šaltu sumaišėt teks kiek ilgiau palaukt, nes šiltesniam greičiau rūgsta 



jau nuemiau blush2.gif
kad pas mane tie radiatoriai vos ne vos silti, gal nieko baisaus nenutiko.... tiesiog pamaniau, kad galbut taip greiciau rugimas prasides blush2.gif nes kol kas net nepanasu, kad rugtu kazkas.... schmoll.gif

ot varna as.... doh.gif saltu uzpyliau.... doh.gif
o maitinti man ji jau dabar ar palaukti, kol prasides rugimas? blush2.gif
Atsakyti
ot dziaugsmo man siandien is pat ryto biggrin.gif
ateinu prie savo raugo paziureti, kaip jis ten laikosi, ogi ziuriu - tokios mazulyyyyytes pusliukes atsirade bigsmile.gif atidengiu, pauostau - vos vos lengvas toks kefyro kvapas atsirades bigsmile.gif anksciau jo nesijaute. tai dabar laiminga visa sedziu. vadinasi procesas pajudejo thumbup.gif

o vakar sedejau ir skaiciau skaiciau jusu poklabius, kol visai galva apsisuko suo info.... wacko.gif kiek visokiu niuansu niuanseliu..... na bet tikiuosi siame sudetingame duonos kepimo darbe su jusu patarimais ir pagalba bus viskas gerai smile.gif

aciu, kad dalinates savo patirtimi ir nevanojat labai bepradedanciu naujokiu uz visokius naivius klausimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 17, 22:53)

tas pats
bet kepiau per pačius karščius, dabar geriau iš vakaro dalį užraugt, o ryte likusius miltus dėt ir išmaišus pakildint ir kept, gausis žymiai geresnis rezultatas, negu dabar iškarto užminkysit ir po 3-4val. kai iškils, kepsit  mirksiukas.gif

aišku, dėkui, bandysim ką nors 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 18, 10:24)
ot dziaugsmo man siandien is pat ryto  biggrin.gif

Viskas gerai bus 4u.gif Niuansų daug, ale pasigaminsit raugo vienokio, kitokio, atrasit savo receptus ir kepsit daug negalvodama smile.gif Retai kuriai iš pirmų kartų viskas puikiai gaunasi, bet per laiką kiekviena prisitaikom sau receptukus, gamybos procesą ir viskas thumbup.gif
Atsakyti
Nerandu Grietinines duonos recepto. Gal galite nuorodele ideti?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RutaB @ 2010 11 18, 13:56)
Nerandu Grietinines duonos recepto. Gal galite nuorodele ideti?
Aciu  4u.gif

1/2 ind vandens
1vs vanilinio cukraus
2vs cukraus
1 1/4 a.s druskos
1/3 ind grietines
1kiausinis
1vs minksto margarino
3ind kvietiniu miltu
2a.s sausu mieliu

programa pagrindine

skonis mmm...tirpsta burnoje... smile.gif

as snd bandysiu vaniline duona... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xiuke: 18 lapkričio 2010 - 12:23
Truputį ne apie duona. Bet nežinau kur paklaust. Gal numanot koks čia svoris? 250 gm? Ar čia tie patys gramai, tik kitaip žymima g.gif
Kaip pzvyzdys:
http://www.buyteacof...gm/prod_32.html
4u.gif
Atsakyti