Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
nataliuncik, kaip skaniai atrodo ta duona, nei pridėsi nieko nei atimsi, į parodą galima neštis, kad visiems apetitą sužadinti tongue.gif

Paulina25, aš visada kepu pagal tuos malsenos receptus ir plikytą ir paprastą duoną, man ji niekad rūgšti nesigauna irgi, aš tik miltų dedu daugiau į duona (kai tešlą jau maišau) 200 g rupių ruginių ir apie 240 g kvietinių. Kuo skaniausia duona gaunasi, kitos net neeksperimentuoju kol kas blush2.gif

Gal ne visai pagal receptą darai ar per šiltai tas raugas stovi? Arba reikia ne stiklinę to raugo dėti, o porą gerų šaukštų, jei iš vakaro užmaišai tai ryte pats tas būna maišyti duoną.
Atsakyti
QUOTE(Niki @ 2010 11 19, 12:27)
nataliuncik, kaip skaniai atrodo ta duona, nei pridėsi nieko nei atimsi, į parodą galima neštis, kad visiems apetitą sužadinti tongue.gif

Paulina25, aš visada kepu pagal tuos malsenos receptus ir plikytą ir paprastą duoną, man ji niekad rūgšti nesigauna irgi, aš tik miltų dedu daugiau į duona (kai tešlą jau maišau) 200 g rupių ruginių ir apie 240 g kvietinių. Kuo skaniausia duona gaunasi, kitos net neeksperimentuoju kol kas  blush2.gif

Gal ne visai pagal receptą darai ar per šiltai tas raugas stovi? Arba reikia ne stiklinę to raugo dėti, o porą gerų šaukštų, jei iš vakaro užmaišai tai ryte pats tas būna maišyti duoną.

tai va,galvoju,kad per šiltai stovėjo,nors kambaryje labai šalta,bet palikau ant driežo terariumo,ir dar apklosčiau su ranksluosčiu iš viršaus. Tai ir nežinau,kepti ar mesti... blink.gif
Atsakyti
mergaites, dar toks klausimelis.
kai uzsiaugini kvietini rauga, atsidedi jo i saldytuva kitam kartui, tai paskui pries kita duonos kepima ar tiesiog raugo pamaitinima turbut reikia is anksto ji issiimti is saldytuvo, kad nebutu saltas? ar ne?

bijau vel neprigrybauti.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 19, 12:37)
mergaites, dar toks klausimelis.
kai uzsiaugini kvietini rauga, atsidedi jo i saldytuva kitam kartui, tai paskui pries kita duonos kepima ar tiesiog raugo pamaitinima turbut reikia is anksto ji issiimti is saldytuvo, kad nebutu saltas? ar ne?

bijau vel neprigrybauti....  blush2.gif

aš tai aišku tik pradedančioji, bet aš išimu iš šaldytuvo ir iš karto maitinu. O tada jau laikau šiltai. Nors įtariu,kad reiktų palaukti nors pusvalandį,kol apsipras smile.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
vakar kepiau balta vaniline duona is tos knygutes smile.gif tik razinas vietoj abrikosu idejau...na kol kas lieku prie grietinines duonos, eisiu ja kepti siandien vel... doh.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 19, 11:37)
mergaites, dar toks klausimelis.
kai uzsiaugini kvietini rauga, atsidedi jo i saldytuva kitam kartui, tai paskui pries kita duonos kepima ar tiesiog raugo pamaitinima turbut reikia is anksto ji issiimti is saldytuvo, kad nebutu saltas? ar ne?

bijau vel neprigrybauti....  blush2.gif


na šiaip reiktų leist jam pašilt iki kambario temperatūros.
Ir iš tikrųjų visai nesvarbu ar po val po dviejų pamaitinsit.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 11 19, 13:58)
na šiaip reiktų leist jam pašilt iki kambario temperatūros.
Ir iš tikrųjų visai nesvarbu ar po val po dviejų pamaitinsit.


aciu 4u.gif

o skaldytus grudus jus perkat paprastose maisto parduotuvese ar specializuotose?
vakar paprasiau vyro maximoj nupirkti skaldytu grudu, tai nerado... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 11 19, 11:06)
nataliuncik, labai grazi duona  bigsmile.gif taip dailiai apskrudusi ir niekur nesuplysus  biggrin.gif ziureiu recepta ir noriu palausti i ka ji labiau panasi i i balta duona na kaip palangos ar kazkokia panasia ar i rupiu miltu batona?  blush2.gif

ačiū 4u.gif daugiau į Palangos duoną panaši (tik kad Palangos daroma truputi kitaip)

QUOTE(Niki @ 2010 11 19, 11:27)
nataliuncik, kaip skaniai atrodo ta duona, nei pridėsi nieko nei atimsi, į parodą galima neštis, kad visiems apetitą sužadinti tongue.gif

ačiū 4u.gif

QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 19, 11:35)
tai va,galvoju,kad per šiltai stovėjo,nors kambaryje labai šalta,bet palikau ant driežo terariumo,ir dar apklosčiau su ranksluosčiu iš viršaus. Tai ir nežinau,kepti ar mesti... blink.gif

per šiltai, turbūt visą apačia buvo sukepusi (nes kai buvo šalta, aš pati palikau ant akvariumo dangčio, greitai perrūgsta ir sukepa doh.gif )

QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 19, 11:37)
mergaites, dar toks klausimelis.
kai uzsiaugini kvietini rauga, atsidedi jo i saldytuva kitam kartui, tai paskui pries kita duonos kepima ar tiesiog raugo pamaitinima turbut reikia is anksto ji issiimti is saldytuvo, kad nebutu saltas? ar ne?

bijau vel neprigrybauti....  blush2.gif

kvietinis raugas kaprizingas, išimtas iš šaldytuvo gali ir nepakilt, geriau sunaudot beveik visą raugą, palikt šaukštą, ir jei nedažnai kepat, tiesiog kasdien pamaitint po šaukštų miltų/vandens, tada jis kasdien dirbs, o iki kito kepimo turėsit paruošto raugo

QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 19, 13:02)
o skaldytus grudus jus perkat paprastose maisto parduotuvese ar specializuotose?
vakar paprasiau vyro maximoj nupirkti skaldytu grudu, tai nerado... doh.gif

malūne, paprastoj parduotuvėj jų nemačiau, dar galima bandyt pas ūkininkus ieškot
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 19, 14:33)
1. kvietinis raugas kaprizingas, išimtas iš šaldytuvo gali ir nepakilt, geriau sunaudot beveik visą raugą, palikt šaukštą, ir jei nedažnai kepat, tiesiog kasdien pamaitint po šaukštų miltų/vandens, tada jis kasdien dirbs, o iki kito kepimo turėsit paruošto raugo
 
2. malūne, paprastoj parduotuvėj jų nemačiau, dar galima bandyt pas ūkininkus ieškot


1. o maitinti ji iskart istraukus is saldytuvo kasdien galima? ar kasdien isemus atsildyt iki kambario temperaturos ir tada maitinti?
jetus kaip man niekaip nedaeina... blush2.gif

2. o malsena regis tokius gamina?
http://www.malsena.l...skladyti-grudai
nejaugi niekur jais neprekiaujama?
aj, ziuriu profesionalams skirti.... doh.gif
norejau jusu skaldyta grudu duona kepti, tai nejaugi dabar reiks maluno ieskoti.... g.gif patarkit kas nors, pas ka vilniuje perkat? i AZ turbut, kad moderatores vel nebartu uz reklama ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirtyšė: 19 lapkričio 2010 - 14:05
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 19, 14:01)
1. o maitinti ji iskart istraukus is saldytuvo kasdien galima? ar kasdien isemus atsildyt iki kambario temperaturos ir tada maitinti?
jetus kaip man niekaip nedaeina... blush2.gif

2. o malsena regis tokius gamina?
http://www.malsena.l...skladyti-grudai
nejaugi niekur jais neprekiaujama?
aj, ziuriu profesionalams skirti....  doh.gif
norejau jusu skaldyta grudu duona kepti, tai nejaugi dabar reiks maluno ieskoti.... g.gif patarkit kas nors, pas ka vilniuje perkat? i AZ turbut, kad moderatores vel nebartu uz reklama  ax.gif

1. geriau nestatyk į šaldytuvą
2. taip, Malsena gamina. bet ir taip ne visada buna, pagal užsakymą. Parašiau į AŽ
Atsakyti
As Norfoj pirkau senelio kose. Ten 3 rusiu skaldyti grudai ir zirniai. Aisku, zirniu galetu ir nebuti g.gif Bet duona visai nebloga gavosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 19, 15:08)
1. geriau nestatyk į šaldytuvą
2. taip, Malsena gamina. bet ir taip ne visada buna, pagal užsakymą. Parašiau į AŽ


1. o nieko jam nenutiks, jei visa savaite kambario temperaturoje issoves? blush2.gif
2. aciu 4u.gif

QUOTE(laurindre @ 2010 11 19, 15:08)
As Norfoj pirkau senelio kose. Ten 3 rusiu skaldyti grudai ir zirniai. Aisku, zirniu galetu ir nebuti g.gif Bet duona visai nebloga gavosi ax.gif


gera mintis 4u.gif
kazkada esu pirkusi FASMOS 6 rusiu kruopu "Mociutes kose". sudetis - grikiai, kvieciai, mieziai, rugiai, ryziai, zirniai.
gal ir tokia tiks duonai? g.gif
Atsakyti