Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

QUOTE(ziniuka @ 2007 02 03, 11:44)
Optima FW skirti 6 men.. O del miegojimo tu teisi- miegoti su jais negalima. pas juos DK/t (deguonies pralaidumas atsivelgiant i kontaktinio lesio stori) 28. Minimalus DK/t norint miegoti su lesiais yra 87 (Pagal Holdeną ir Mertzą).

Nieko nesuprantu doh.gif Aš pati jau tikrai seniai nešioju Optima FW. Bet , kiek man sakė, ir beje ne vienoje optikoje, dabar pakeistas galimas jų nešiojimo laikas - buvo 6 mėn., o dabar tik 3 mėn.O miegoti, vėl gi man sakė optikoje, su jais galima - t.y. neišsiimant nešioti galima iki 3 parų. O tai gal čia ne apie tuos pačius kalbat? Gal yra keletas rūšių Optima FW?
Aš pati tikrinuosi akis ir parinkinėju lęšius Regoje Pilies gatvėje, thumbup.gif okulistės. Bet kadangi mano lešių "parametrai" nesikeičia, tai retkarčiais nusiperku juos Eurovaistinės optikoje pasinaudodama 15 proc. nuolaida. Tik ten nėra labai didelis lęšių pasirinkimas, tai teko kelis kartus užsisakyti.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2007 02 03, 20:46)
Nieko nesuprantu doh.gif  Aš pati jau tikrai seniai nešioju Optima FW. Bet , kiek man sakė, ir beje ne vienoje optikoje, dabar pakeistas galimas jų nešiojimo laikas - buvo 6 mėn., o dabar tik 3 mėn.O miegoti,  vėl gi  man sakė optikoje, su jais galima - t.y. neišsiimant nešioti galima iki 3 parų. O tai gal čia ne apie tuos pačius kalbat? Gal yra keletas rūšių Optima FW?
Aš pati tikrinuosi akis ir parinkinėju lęšius Regoje Pilies gatvėje,  thumbup.gif okulistės. Bet kadangi mano lešių "parametrai" nesikeičia, tai retkarčiais nusiperku juos Eurovaistinės optikoje pasinaudodama 15 proc. nuolaida. Tik ten nėra labai didelis lęšių pasirinkimas, tai teko kelis kartus užsisakyti.

Laabai geras pastebejimas thumbup.gif . Su Optima FW yra ydomi situacija. Tie kas nesioja siuos lesius gana seniai turetu prisiminti, kad is pradziu jie buvo metiniais. Po to truputi pasikeite ju gamybos procesas. Is pradziu jie buvo gaminami tekinimo budu, veliau buvo pradeti stampuoti. Nuo tada ju nesiojimo rezims pakeistas i puses metu. Veliau vis trumpejant lesiu nesiojimo rezimui Buvo trumpinamas ir Optima FW nesiojimo rezimas. Nors sie lesiai daugiau nesikeite. Jei juos nesiojate 6 men. tai didelio nusikaltimo nera, nes jie siam laikui buvo testuoti. Jei tris tai super, nes tai atitinka naujausia Bausch&Lomb kompanijos politika.
Del miegojimo su siais lesiais-kol nebuvo silikoniniu tai buvo vieni is tu retu lesiu su kuriais buvo KARTAIS galima miegoti. Atsiradus silikoniniams tai neberekomenduojama. Nu as cia ir prirasiau. biggrin.gif
Tikuosi kad atsakiau i klausima apie Optima FW bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pramones prospektas @ 2007 02 03, 14:39)
10 metu nesioju lesius, o vakar nusipirkau Night&Day ir nustebau kad jie visiskai skaidrus, visi kiti naudoti iki siol buvo melsvi. pries pirkdam nepasidomejau ar sitie silikoniniai? esu alergiska jam doh.gif geriausiai toleruoju hidrogelio lesius

Sie lesiai yra skaidrus, nes jie yra gaminami kitos kompanijos, nei tu nesiojai anksciau. Jei iki siol tavo nesioti lesiai buvo melsvi, tai greiciausiai tai buvo Bausch&Lomb kompanijos leisiai, nes jie dazo savo lesius svelniai melsva spalva, kad juos butu galima
lengvai susirasti lesiu konteineryje. Kas liecia del alergiskumo silikonui- gali buti. Night&Day yra silikoniniai lesiai. Kalbejau su daugeliu zmoniu, kurie nelabai toleruoja silikoninius lesius. Tai yra normalu. Jie lyginant su hidrogelinais yra kieti ir turi labai zema vandens kieki.
Lietuvoje geriausiai zinomi hidrogeliniai lesiai Soflens 59 (Comfort) , Frequency, Acuvue.
Jei pinigai ne problema rinkis vienadienius Focus Daylies, Soflens One Day.
Atsakyti
QUOTE(ziniuka @ 2007 02 03, 21:32)
Laabai geras pastebejimas thumbup.gif . Su Optima FW yra ydomi situacija. Tie kas nesioja siuos lesius gana seniai turetu prisiminti, kad is pradziu jie buvo metiniais. Po to truputi pasikeite ju gamybos procesas. Is pradziu jie buvo gaminami tekinimo budu, veliau buvo pradeti stampuoti. Nuo tada ju nesiojimo rezims pakeistas i puses metu. Veliau vis trumpejant lesiu nesiojimo rezimui Buvo trumpinamas ir Optima FW nesiojimo rezimas. Nors sie lesiai daugiau nesikeite. Jei juos nesiojate 6 men. tai didelio nusikaltimo nera, nes jie siam laikui buvo testuoti. Jei tris tai super, nes tai atitinka naujausia Bausch&Lomb kompanijos politika.
Del miegojimo su siais lesiais-kol nebuvo silikoniniu tai buvo vieni is tu retu lesiu su kuriais buvo KARTAIS galima miegoti. Atsiradus silikoniniams tai neberekomenduojama. Nu  as cia ir prirasiau.  biggrin.gif 
Tikuosi kad atsakiau i klausima apie Optima FW bigsmile.gif

Labai ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif Nepaminėjau poste, bet kadangi tuos lęšius nešioju jau virš 10 metų ir esu jiems baisiai ištikima wub.gif , tai tikrai prisimenu, kad iš pradžių jie buvo metiniai mirksiukas.gif Bet kadangi savo akytes myliu labiau už bet pinigus, tai dėl šventos ramybės stengiuosi juos nešioti dabar ne ilgiau 3-4 mėn, kaip gydytojai ir rekomenduoja.
O dėl miegojimo su jais irgi pasitiklinau, tai nuraminai thumbup.gif Nes aš miegu su jais tik laaabai ypatingomis progomis. Gal pora naktų per metus. O dabar tos progos seniai bebuvo, tai net nebeatsimenu , kada su jais miegojau. Nes suprantu, kad ir ką kas besakytų, bet geriausiai akys jaučiasi naktį be jokių svetimkūnių. Nebent yra ekstremalios sąlygos ar tiesiog nėra sąlygų juos tinkamai išsiimti/įsidėti.
Beje prie šitų lęšių esu taip įpratusi, kad tiesiog bijau kitus bandyti. Nors gal ir smalsu būtų, ypač silikoninius. Esu kažkada seniai akcijos metu bandžiusi kažkokius mėnesinius, bet man tiesiog netiko išgaubtumas - bent tos serijos, kurios lęšius aš bandžiau, reikiamo man išgaubtumo negamina. O kai esi įpratęs prie gerų lęšių, tai įsidėjus netinkamus, bais jaučiasi diskomfortas.
Atsakyti
Tai vat imsiu ir užduosiu klausimą "ant užsibarstymo":
o kokie lęšiai geriausi? Atmetus vienadienius. Ruošiuosi kitą savaitę užsipirkt kuriam laikui, o esu nešiojusi laaabai įvairius, pradedant kietais (prieš 14 metų), akys visus vienodai gerai toleruoja.
Ir dar: kokie geriausi toriniai? Vienai akiai reikia torinių, nes astigmatizmas jau labai didelis, tai užsisakiau Vilniaus optikoje Toric Excel, bet gal yra kitokių?
Atsakyti
tu turbut turejai omenyje Cooper Vision kompanijos Frequency Toric Xcel. Geri lesiai.

I kita aki galbut isidek irgi Frequecy tik paprasta , ne torini. Jie yra asferiniai, o tai prieblandoje suteikia papildomo ryskumo. Neislplaukia vaizdas. Tai yra hidrogeliniai lesiai. Bet kaip minejau, jei su jais nemiegi jie tau tikrai sauniai tarnaus smile.gif

Atsakyti
QUOTE(ziniuka @ 2007 02 03, 20:49)
Sie lesiai yra skaidrus, nes jie yra gaminami kitos kompanijos, nei tu nesiojai anksciau. Jei iki siol tavo nesioti lesiai buvo melsvi, tai greiciausiai tai buvo Bausch&Lomb kompanijos leisiai, nes jie dazo savo lesius svelniai melsva spalva, kad juos butu galima 

galima pamanyt, kad visa laika nesiojau vienos firmos lesius rolleyes.gif isbandziau labai daug, paskutiniu metu turejau jonsons snd jonsons lesiu, kazkokius optix
o kaip su lesiais kurie astigmatizma koreguoja, reikia spec uzsisakyt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pramones prospektas: 04 vasario 2007 - 11:05
QUOTE(Pramones prospektas @ 2007 02 04, 12:03)
galima pamanyt, kad visa laika nesiojau vienos firmos lesius rolleyes.gif isbandziau labai daug, paskutiniu metu turejau jonsons snd jonsons lesiu, kazkokius optix
o kaip su lesiais kurie astigmatizma koreguoja, reikia spec uzsisakyt?

Taip sie lesiai yra uzsakomi. Laukti reikia grubiai apie menesi. Kartais daugiau. Zinau dvi firmos duoda testinius torinius pabandymui. Tai Cooper Vision ir Bausch&Lomb.
Atsakyti
tai su astigmatizmu būtina spec. lęšius pirkt ar ne?

Beje, kas gali liaudiškai paaiškint, kas tas astigmatizmas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ziniuka @ 2007 02 03, 22:47)
tu turbut turejai  omenyje Cooper Vision kompanijos Frequency Toric Xcel. Geri lesiai.
I kita aki galbut isidek irgi Frequecy tik paprasta , ne torini.

Taip, apie šituos kalbėjau. Ačiū už patarimą, tada ir kitą akį tokiais pat, tik ne toriniais, aprūpinsiu.

QUOTE(Baltija @ 2007 02 04, 13:14)
tai su astigmatizmu būtina spec. lęšius pirkt ar ne?
Beje, kas gali liaudiškai paaiškint, kas tas astigmatizmas?  4u.gif

Iš mano patirties: kol astigmatizmas buvo 1 ir mažiau - specialių lęšių nepirkau, netrukdė matyti ir taip. Kai pasiekė 1,75, supratau, kad kompo visai nebematau, tai teko užsakyt torinius. Kairė akis turi to astigmatizmo 0,75, tai visai užtenka paprasto lęšio.
Liaudiškai - kai matomi daiktai dvejinasi ir trejinasi, aiškiai nieko negali įžiūrėt. Kai pas gydytoją žiūrėjau tas raides lentoje, tai nuo kiekvienos raidės nutysta toks ilgas juodas šešėlis.
Mokslišką paaiškinimą rasi daug kur, įmetusi į google žodį "astigmatizmas" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ziniuka @ 2007 02 03, 21:49)
Lietuvoje geriausiai zinomi hidrogeliniai lesiai Soflens 59 (Comfort) , Frequency, Acuvue.

Kuo daugiau cia skaitau tuo labiau suprantu, kiek dauga nezinau blush2.gif

Kokie yra silikoniai lesiu gamintojai? Ir kokie tie kiti "ne silikoniniu" lesiu gamintojai? Koks ju pagrindinis skirtumas?
Atsakyti
QUOTE(Fergie @ 2007 02 04, 17:31)
Kuo daugiau cia skaitau tuo labiau suprantu, kiek dauga nezinau blush2.gif

Kokie yra silikoniai lesiu gamintojai? Ir kokie tie kiti "ne silikoniniu" lesiu gamintojai? Koks ju pagrindinis skirtumas?

Nu tu cia ir uzdavei klausimeli biggrin.gif Nu tai klausykis.
Is tikruju tai lesiai, kuriuos visi vadina silikoniniais tokie nera. Tai yra silikono hidrogelio junginys. Silikonas lesiams suteikia auksta deguonies pralaiduma, o hidrogelis suteikia komforta, skysciu bei kitu medziagu pralaiduma. Didziausia problema yra ta, kad silikonas yra hidrofobinis. Tai yra atstumia vandeni. Panasiai, kaip aliejus. Su vandeniu nesimaiso. Todel buvo atrastas budas, kaip hidrofobini silikona paversti hidrofiliniu silikatu. Ta buda vienu metu atrado dvi firmos. Bausch&Lomb ir Ciba Vision. Todel zinoma padave viena kita i teisma ir tie teismai tesesi apie 4 metus. blink.gif Reziume dabar silikoninius (ir toliau taip vadinsiu) gali gaminti visi. Siuo metu juos gamina :
Bausch&Lomb - Pure Vision, Pure Vision Toric, Pure Vision Multifocal.
Ciba Vision - Focus Night&Day, O2Optix (dabar isimami is rinkos)
Johnson&Johnson - Acuvue Advance, Acuvue Oasis. Skirtumas tik toks, kad kaip anksciau rasiau nesioti visa menesi galima tik Pure Vision ir Night&Day.
Johnson&Johnson lesiai yra sukurti tik dviem savaitem. JIE NERA MENESINIAI.
Tai yra esminis skirtumas. Ziurint i visu silikoniniu lesiu deguonies pralaiduma skirtumas tar ju yra 1-2%. Kuo daugiau silikono , tuo didesnis deguonies . pralaidumas, bet mazesnis komfortas ir vandeningumas. Ir atvirksciai. Kita karta jei noras nepraeis skaityti mano rasinelius tongue.gif galesiu parasyti principa kaip yra skaiciuojamas deguonies pralaidumas pagal Oxygen flux teorija.
Atsakyti