Supratau jos situacija, kad ji nera apsisprendus, ar nori cia gyvent, ar LT. Kai ivaziuosit pirma karta, metus tam apsisprendimui turesit. Jei ir tai negelbes, antra karta ivaziave pasidaykit re-entry permit, berods jis dviems metams. Aisku, kainuoja, bet busit garantuoti, kad tikrai ileis i JAV
QUOTE(Powka @ 2011 05 02, 17:57)
Tai esme ne tame, kad tipo apsimetineti, jog gyveni JAV. Esme tame, kad jeigu tu tiesiog cia atvaziuoji su ta zalia korta pabut savaitei ir po to vel isvarai metams, tai cia jie skaito kaip tu tiesiog naudojiesi ne taip kaip reikia tau duota galimybe gyventi JAV. O jeigu moki mokescius, tai salis bent jau pelnosi is taves kazkaip tuo metu, kol isvykes tu. Ne tokia ir dosni ta JAV, kad siaip sau viska duota uz dyka... Nu bent jau man tai cia logiskai atrodo visai
O kaip yra istikruju, tai nezinau.. todel ir idomu suzinoti tu, kurie jau buvo isvyke ilgam laikui ir grizinejo, ir kaip tai sekesi.

ar tu kada esi kur mokescius mokejes?

Kitu patirtis cia niekuo nepravers ilgesniam laikui isvaziavusiu, nes viskas priklauso galu gale nuo pareiguno, kuris tave oro uoste tikrina. Vienam tas vazinejimas gali pasirodyt nieko, o kitam uzklius ir tiek. Siaip kalbos eina, kad paskutinius pora metu daug griezciau nei buvo ziuri i vazinejancius taip.
QUOTE(MichGirl @ 2011 05 03, 01:18)
ar tu kada esi kur mokescius mokejes?
Gi deklaruoji pajamas savo ir nuo ju moki mokescius (cia JAV tai butu, valstijos ir federaliniai). Jei tu JAV jokiu pajamu neturi tai kokius tu mokescius zadi moket?
Kitu patirtis cia niekuo nepravers ilgesniam laikui isvaziavusiu, nes viskas priklauso galu gale nuo pareiguno, kuris tave oro uoste tikrina. Vienam tas vazinejimas gali pasirodyt nieko, o kitam uzklius ir tiek. Siaip kalbos eina, kad paskutinius pora metu daug griezciau nei buvo ziuri i vazinejancius taip.

As nezinau kaip su istatymais JAV, bet turejau omeny tuos mokescius, kuriuos moki uz tai, kad registruotas kaip gyventojas JAV. Bent jau kazkuriam cia forume skaiciau, kad kai kurie zmones mokejo, kad islaikyti ta statusa pragyvenimo JAV, o ne isvyksti ir nieko nemoki, ir po to tikiesi grizti lyg niekur nieko ir vel sau gyventi. Tai va, kad griezciau ziuri, del to ir idomu, kaip su tuo mokejimu isvaziavus...
Papildyta:
QUOTE(Katu @ 2011 05 03, 01:15)
Supratau jos situacija, kad ji nera apsisprendus, ar nori cia gyvent, ar LT. Kai ivaziuosit pirma karta, metus tam apsisprendimui turesit. Jei ir tai negelbes, antra karta ivaziave pasidaykit re-entry permit, berods jis dviems metams. Aisku, kainuoja, bet busit garantuoti, kad tikrai ileis i JAV
As siaip masciau atvaziuoti, kad gauti stampa, jog patekau i JAV, ir po to sekanciu lektuvu po keliu dienu isvykti atgal i Lietuva tam maksimaliam laikui kuriam leidziama (pusei metu, lygtais tada).

QUOTE(Powka @ 2011 05 02, 18:43)
As nezinau kaip su istatymais JAV, bet turejau omeny tuos mokescius, kuriuos moki uz tai, kad registruotas kaip gyventojas JAV. Bent jau kazkuriam cia forume skaiciau, kad kai kurie zmones mokejo, kad islaikyti ta statusa pragyvenimo JAV, o ne isvyksti ir nieko nemoki, ir po to tikiesi grizti lyg niekur nieko ir vel sau gyventi. Tai va, kad griezciau ziuri, del to ir idomu, kaip su tuo mokejimu isvaziavus...
Nukopijuok, jei rasi, apie tuos mokescius is kitu temu, nes galbut cia kalbeta apie reentry permit, ne apie mokescius.
LT galesi praleist metus, ne puse metu. Mes butent taip darem. Po metu MB liko, o as dar grizau beveik pusei metu i LT.
Beje, neverta ten is karto i sekanti lektuva sokt, praleisk bent kelias dienas

QUOTE(Powka @ 2011 05 02, 18:43)
jeigu tu neturi JOKIU pajamu, tai is ko tu moki mokescius (LT zemej tas gal ir imanoma, su visokiais PSD ir panasiai, bet cia truputi kitaip tie dalykai

cia, be to, niekas nieko neregistruoja kaip gyventoju, nera tokio dalyko kaip LT net.
QUOTE(Kerrol @ 2011 05 01, 23:12)
Sveikinu laimėjusias, kantrybės bandysiančioms kitais metais
Pasisekė netikėtai ir man. Ir situacija tokia, kad gegužės 25 d. išskrendu i JAV, dalyvaudama Work&Travel in USA programoje (J-1 viza) , į Lietuvą grįžti planuoju spalio 1d. Gal kam yra tekę susidurti su visu GC tvarkymusi jau esant JAV? Case Nr. mano nedidelis 27** galvoju i ambasadą sėkmės atvėju kvies su pirmaisiais, o galimas daiktas, kad pokalbis bus paskelbtas man dar būnant JAV. Gal galima kažkaip mano ta J-1 vizą į GC "pasikeisti"
Ot galvos skausmo prisidirbau...
Ačiū.

Pasisekė netikėtai ir man. Ir situacija tokia, kad gegužės 25 d. išskrendu i JAV, dalyvaudama Work&Travel in USA programoje (J-1 viza) , į Lietuvą grįžti planuoju spalio 1d. Gal kam yra tekę susidurti su visu GC tvarkymusi jau esant JAV? Case Nr. mano nedidelis 27** galvoju i ambasadą sėkmės atvėju kvies su pirmaisiais, o galimas daiktas, kad pokalbis bus paskelbtas man dar būnant JAV. Gal galima kažkaip mano ta J-1 vizą į GC "pasikeisti"

Ačiū.

Mano sūnus būtent laimėjo žalią kortą ,kai jau turėjo bilietus ir J1 vizą Work&Travel in USA " studentų programoje . Į USA jis išskrido kaip studentas,JAV būdamas iš karto kreipėsi į emigracijomis užsiimančius advokatus ir šie jam pakeitė jo buvimo šalyje statusą ir sutvarkė GC Amerikoje. Viskas kainavo šiek tiek brangiau,bet procesas vyko greičiau. Ko gero,jau pildant pirmines anketas,reikės nurodyt,kad esi JAV,o ne Lietuvoje. Taip,kad nėra čia jokio galvos skausmo,viskas eisis tvarkingai

QUOTE(deimute @ 2011 05 02, 18:20)
Mano sūnus būtent laimėjo žalią kortą ,kai jau turėjo bilietus ir J1 vizą Work&Travel in USA " studentų programoje . Į USA jis išskrido kaip studentas,JAV būdamas iš karto kreipėsi į emigracijomis užsiimančius advokatus ir šie jam pakeitė jo buvimo šalyje statusą ir sutvarkė GC Amerikoje. Viskas kainavo šiek tiek brangiau,bet procesas vyko greičiau. Ko gero,jau pildant pirmines anketas,reikės nurodyt,kad esi JAV,o ne Lietuvoje. Taip,kad nėra čia jokio galvos skausmo,viskas eisis tvarkingai
Tarp kitko advokatas patarė atskridus aerouosto pareigūnams dar nesigirti,kad esi žalios kortos laimėtojas . Nežinau kodėl,gal kad nekiltų jiems papildomų klausimų . Mes irgi sprendėme dilemą- važiuoti jam kaip studentui ar likti Lietuvoje tvarkytis GC . Nusprendėm,kad susitvarkys viską JAV,ir susitvarkė.

kai yra pas ka apsistoti tai zinoma galimas ir toks varijantas,bet kai studenciokai vaziuoja ant vasaros $$$ uzsiklati man regis situacija kitokia

QUOTE(*NYC* @ 2011 05 03, 03:32)
kai yra pas ka apsistoti tai zinoma galimas ir toks varijantas,bet kai studenciokai vaziuoja ant vasaros $$$ uzsiklati man regis situacija kitokia
nes viskas kainuoja juk 

As suprantu,betgi ir Lietuvoje visa tai kainuos .
Buvo toks studentės klausimas,aš ir atsakiau kaip studentas.

O ar žmogus ja galės pasinaudoti,ar ne ,priklauso nuo kiekvieno skirtingos situacijos. Gal tėveliai pagelbės su finansais ,gal giminių turi.
QUOTE(deimute @ 2011 05 02, 19:45)
As suprantu,betgi ir Lietuvoje visa tai kainuos .
Tiesiog yra tokia galimybė.
O ar žmogus ja galės pasinaudoti,ar ne ,priklauso nuo kiekvieno skirtingos situacijos. Gal tėveliai pagelbės su finansais ,gal giminių turi.

teisingai gales,bet visu pima ar nores ,kam nors ant sprando sedeti cia,o ar ir tie gimines jei jie yra ,nores priimti

QUOTE(Kerrol @ 2011 05 03, 02:20)
Sveikinu laimėjusias, kantrybės bandysiančioms kitais metais
Ačiū.
Ačiū.
Siaip, kaip as vaziavau i W&T USA 2009, tai dokumentose reikejo pazymeti langeli, kad tu nedalyvauji/nelaimejai Zalios Kortos. nezinau kam to reikejo, tai geriau nesigirk visiems, kad tu ja turesi artimiausiu metu.
Sekmes Amerikoje!
QUOTE(Powka @ 2011 05 03, 00:37)
Saunu! Tikiuosi dar nenusivylet gyvenimu JAV, ar bent jau ne per daug 
Aciu uz siuos atsakymus, didele pagalba man ir turbut visiems kitiems skaitantiems.
As dabar irgi galvoju, nurodysiu vienu zmoniu adresa Niu Dzersyje, galbut ten ir nuvyksiu ir po to artimiausiu lektuvu parskrisiu atgal ir lauksiu, kol jie man zalia korta atsius i Lietuva.
As tik skaiciau, kad jeigu isvyksti is JAV, ne gali buti isvykes ilgiau nei metus, o ir tu metu laiku turi moketi mokescius ir t.t., kaip lyg gyvenantis JAV, kitaip grizus gali neileisti. Tiesa tai ar ne? As visai noreciau grizti atgal i Lietuva (tiksliau Anglija) dar padirbeti truputi kuri laika ir po to jau ilgam vaziuoti vel i JAV, su pinigais kisenej

Aciu uz siuos atsakymus, didele pagalba man ir turbut visiems kitiems skaitantiems.
As dabar irgi galvoju, nurodysiu vienu zmoniu adresa Niu Dzersyje, galbut ten ir nuvyksiu ir po to artimiausiu lektuvu parskrisiu atgal ir lauksiu, kol jie man zalia korta atsius i Lietuva.

As tik skaiciau, kad jeigu isvyksti is JAV, ne gali buti isvykes ilgiau nei metus, o ir tu metu laiku turi moketi mokescius ir t.t., kaip lyg gyvenantis JAV, kitaip grizus gali neileisti. Tiesa tai ar ne? As visai noreciau grizti atgal i Lietuva (tiksliau Anglija) dar padirbeti truputi kuri laika ir po to jau ilgam vaziuoti vel i JAV, su pinigais kisenej

Nusivilt nenusivyliau, bet tikrai nėra lengva atvykus su šeima.
Po pirmo apsilankymo JAV nebuvau 11 mėnesių( klausinėjo, kodėl tokiam laikui buvom išvykę, o be to matė manau atgalinius bilietus po dviejų savaičių) , po antrojo 8.
QUOTE(*NYC* @ 2011 05 03, 03:53)
teisingai gales,bet visu pima ar nores ,kam nors ant sprando sedeti cia,o ar ir tie gimines jei jie yra ,nores priimti
o pragyvenimas LT ir cia skiriasi,nes be darbo leidimo juk niekur negali dirbti,o uz nuoma ir visa kita reik moket,o kur dar sveikatos draudimas
todel man regis viska tvarkytis LT butu pigiau ir saugiau 

Taigi nevaziuoja niekam ant sprando sedeti,o vaziuoja Work & travel, taip sakant dirbti ir uzsidirbti,o per ta laika ir susitvarkys . Statusa kai pakeis,gales dirbti ir ilgiau,jei dar negaus zalios kortos. Pinigu skirtumas nera labai didelis,bet viskas vyksta daug sparciau.
Papildyta:
QUOTE(baboonza @ 2011 05 03, 04:00)
Siaip, kaip as vaziavau i W&T USA 2009, tai dokumentose reikejo pazymeti langeli, kad tu nedalyvauji/nelaimejai Zalios Kortos. nezinau kam to reikejo, tai geriau nesigirk visiems, kad tu ja turesi artimiausiu metu.
Sekmes Amerikoje!
Sekmes Amerikoje!
Stai todel advokatas ir patare aerouoste imigraciniams pareigunams neuzsiminti apie islosta zalia korta.