Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 30

QUOTE(vi_ @ 2011 01 11, 15:06)
Šiandien darbe pasidomėjau, ar prof. L.Griciūtė dar užsiiminėja kokia praktika. Pasirodo, kad taip. Ir maloniai konsultuoja visus, kam reikia pagalbos.

Kreipiuosi i jus su klausimu. Kol kas turiu tik tiek informacijos kiek surasysiu. Nieko patikslinti negaliu. Gal kuri susidurete ir galite paaiskinti situacija aiskiau.

Naujiena is savo geriausios drauges suzinojau per Kaledas.

Svoris jai krito - ir stipriai - jau seniai. Lakste po gydytojus, daresi tyrimus. Viska suvede i kraujo problemas, bet be paaiskinimo apie problema, kilme ar sprendimo budus. Tada ji pradejo gydytis kazkokiai homeopatiniais zirniukais. Priesistore pasakoju, nes tik dabar susieju faktus tarpusavyje. Taigi, nuo tu zirniuku jai uzeidavo baisus pilvo skausmai. Homeopate sake, kad pries pagerejant dazniausiai turi pablogeti.

Per Kaledas suzinojau jos tikraja diagnoze. Gerai diferencijuotas neuroendokrininis navikas. Kiek zinau, kasoje. Echo metu pamate problemas kepenyse, biopsija, rezultatas - aiskus. Kazka drauge kalbejo apie 8-9 cm.

Gal kuri galite suprantamai paaiskinti situacija pagal tiek informacijos?
Laimute mano artima giminaite, bet ji onkohemotologe, ar verta jai skambinti pagalbos?
Atsakyti
Manau, kad prof. L.Griciūtė daugiau Jums informacijos suteiks nei mes. Juo labiau, kad kažkodėl, kiek čia rašineju, neprisimenu su tokia diagnoze nei vienos rašančios. Sėkmės Jums.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 11 sausio 2011 - 21:54
QUOTE(ATA__ @ 2011 01 10, 19:29)
Sveikutes,

Turiu problema..itariamas veziukas.. o pati esu nescia.. siuncia konsultuotis i Kauna. Labai noreciau pakliuti pas D.Vaitkiene.. gal kas zinot ir galetumet parasyti ginekologes mobil.nr.. registraturoj talonu siai savaitei pas ja nebera, o is kito miesto su ja niekaip kitaip susisiekt neina..o laukti nebegalima..  verysad.gif

kiek zinau ji dirba 1dieni nuo 14 iki kazkada ir 4dieni nuo ryto iki pietu - bandykite skambinti i moteru konsultaciaj ir kabineto telefono prasyti. 4u.gif sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fiffan @ 2011 01 11, 23:05)
labas vakaras 4u.gif .gal esate ka girdeje apie gyd.Bagajeva is Klaipedos.zmogiukui itaria plauciu navika ir pagulde pas si dakatara.buciau begalo dekinga 4u.gif

Bagajevas,kaip krutines chirurgijos specialistas Klaipedoje tikrai skaitosi geriausias. 4u.gif Dare man operacija,ir cia rasanciai arunei .
Atsakyti
QUOTE(gretusiu @ 2011 01 11, 22:17)
<...>

Gal kuri galite suprantamai paaiskinti situacija pagal tiek informacijos?
Laimute mano artima giminaite, bet ji onkohemotologe, ar verta jai skambinti pagalbos?

Per daugiau nei 5 metus savo vyro sirgimo šia liga iš mokslinių straipsnių ir kitų šaltinių prisikaupėme pakankamai informacijos, kad suprastumėme, jog negalime gydyti kitų. Bet supratome ir tai, jog niekada negalima nuleisti rankų. Todėl šią vasarą iš Onkologijos instituto reanimacijos suvisam nurašytą savo draugą pervežėme į Santariškių klinikų reanimaciją, kad jį atstatyti operacijai, kurią sutarėm, kad čia padarys, ir kuri, GALBŪT, padės. Neatstatė... Bet gyvenimas juk VIENAS ir nepakartojamas, ir dėl jo reikia, padaryti viską iki galo.

Kas dėl prof. L.Griciūtės... Ji kuravo mano a.a. bendradarbės, sirgusios žarnyno vėžiu, gydymą. Taip, tai buvo beviltiška situacija. Bet... Kažkada penktadienį ji atėjo į darbą, o pirmadienį mes sužinojome, kad jos jau nebėra. Viltis mirė irgi kažkur savaitgalį. Vien už tai, už išėjimą kartu su viltim, galima iki žemės nusilenkti profesorei. Nors iš beviltiškumo, kurį profesorė matė per savo ilgametę praktiką, galima būtų Lietuvoje sukurpti Everestą, ji matė ir, nors ir labai retai, stebuklų, kurių neįmanoma paaiškinti, bet dėl kurių verta tikėti, daryti mokslus ir dar kažką daugiau.

Ir dar... Jei visi nurašytieji kreiptųsi į profesorę, būtų blogai. Bet juk 99 iš 100 nesikreipia. Ar Jūs manote kitaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 11 sausio 2011 - 23:16
QUOTE(SVETA K. @ 2011 01 12, 00:39)
Bagajevas,kaip krutines chirurgijos specialistas Klaipedoje tikrai skaitosi geriausias. 4u.gif Dare man operacija,ir cia rasanciai arunei .

aciu labai 4u.gif o kaip jis reaguoja del [COLOR=yellow]"dovaneliu"?[COLOR=yellow]kiek duoti?sveikatos jum visom 4u.gif
Atsakyti
carvel, stipriai apkabinu. Tikrai turi gyvent ilgai ilgai... biggrin.gif

Merginos, kazkas man negerai. Uzpuola mane tokie nesuvaldomi pykcio priepuoliai. Iki pasiutymo... Is pradziu, viska verciau depresijai (uzvalde ji mane jau kelis menesius). bet dabar ziuriu, kad gal kokia kita priezastis to gali but g.gif g.gif g.gif
Tiesiog, baisu man. Sakiau neurologei, viska nurase paslijusiai nervu sistemai. Pasiule raminamuju pagert... As zoleliu raminancias arbatas ir taip vartoju.
Bandysiu onkologui sakyt per patikrinima, kuris bus uz savaites. Nes ir galvos skausmai sokie-tokie kamuoja...

Net nezinau kam ir pasiskust, tai jau atleiskit - jums parasiau. Gal kokiu minciu turesit???
Atsakyti
Užeinu aš pas Jus gan tankiai, bet nedrįstu trukdyti, o tik paskaitau, sužinau kaip kam sekasi, sužinau ką galima pritaikyti ir savo pažįstamiems. Visos Jūs šaunuolės. Prieš 3 metus jūs patarėte mano sesers dukrai kaip padėti, kai nuo švitinimo visa jos burna išopėjo. Tada visą info mes atspausdinome ir dalinome ten prie to kabineto, kur švitina(lai ir kiti žino ir sau pagelbsti). Jūsų dėka turėjau galimybę padėti Ugninės mamai, kitų -Tauriui, o vėliau ir pati sugalvojau kaip padėti mūsų kaimo jaunuoliui, kaip jį pradžiuginti jo sunkioje kovoje su siaubinga karcinoma, kuri berniuką kamavo nuo 14m. Išėjo jis per pačias šv.Kūčias, bet nors tiek paguoda, kad dar spėjo pajusti mus greta, mūsų norą jam padėti, nes išpurtydavo mūsų kalėdines kojines ir džiaugdavosi, kad jam šiemet bus pačios nuostabiausios Kalėdos.
Labai sunku dar rašyti... bet toliau bendrauju su jo mama ir ji prašė perduoti, kad pas juos liko labai geri vaistai INTERFERONAS arba REALDIRON 6MLN. Jų galiojimo laikas iki liepos mėn ir turi ji 12 paruoštų ampuolių. Taigi gal kam reikia, tai prašome kreipkitės, nes kiek žinau, tai labai geri vaistai ir gan brangūs. Labai norime kam nors padėti.
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2011 01 12, 11:56)
Merginos, kazkas man negerai. Uzpuola mane tokie nesuvaldomi pykcio priepuoliai. Iki pasiutymo... Is pradziu, viska verciau depresijai (uzvalde ji mane jau kelis menesius). bet dabar ziuriu, kad gal kokia kita priezastis to gali but  g.gif  g.gif  g.gif

Romantike, brangioji, man atrodo, kad su tavim viskas gerai, tik čia pavėluota psichologinė reakcija į ligą, į tai, ką teko išgyventi. Ne visi vienodi esame, vienas ramiau visa tai perneša, kitas - labai giliai. Aš žiūriu į savo likimo drauges - kokios jos visos skirtingos - viena su sudėtinga situacija ramiai sau viską priima, ir gyvena kaip gyvenusi, kita savy užsidaro, kitos nuotaikos mainosi kaip orai pavasarį... Aš pati irgi labai pasikeičiau. Ta, kuri buvo iki ligos, ir dabartinė aš - neturi nieko bendro ax.gif Pykčiu nesitaškau, bet viduj ramybės irgi nėra... vaidinu... pastoviai vaidinu, kad man linksma, gera, o iš tikro bijau. Išsipasakot irgi nėra kam. Neišsakyti, užslopinti jausmai, žinau, negerai.


Tu Vilniuj gyveni, galėtum kokią psichoterapinę grupę paieškot, yra gi, - berods ragnez rašė. Aš manau, kad tai padėtų. Juk esam patyrusios, kad po gero, nuoširdaus pokalbio tampa geriau, lengviau, tegul ir laikinai... Ieškok problemos sprendimo būdų, linkiu, kad rastum 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti