QUOTE(skruzdeda @ 2010 11 02, 18:17)
1. Nugi matai pati, kad interpretuoja, kas kaip nori. Nu bandau sakyt kaip supratau: tu nori pasakyt, kad viena diena supratai, kad neturi su savo vaiku rysio?
2. Jeigu rimtai , as nieko nesupratau ir apie "begu - gaudykit"

. Rimtai nesupratau, ka norejai pasakyt. Sakyk tiesiai sviesiai
3. Anksciau esu lankiusis autistuku forume, tai ten kazkas parase tokia minti, jog jeigu vaikas nekalba, jis turi autizmo bruozu, tai reiskia jog kalti seimos santykiai, seima. Oj oj oj, kaip tas dalyvis buvo isplustas. Kazkiek gal ir turejo jo pasisakymas tiesos, bet si mintis buvo visiskai nepriimta, nes nebuvo tinkamam formate pateikta. Gal reikejo pasaku/istoriju terapijos.
Skruzdėda,
1. Tegu interpretuoja kaip nori ir kaip kam reikia

Man tai kas. Man svarbiausia, kad aš išlipau ir pasakiau visiems, neslepiu šito. O visa kita - jau ne mano reikalas. Aš, nors ir buvau perskaičius daug visokių psichologijos knygų, nebuvau supratusi dėl savo ryšio su vaiku nieko. Bet užteko keleto psichologės ''bakstelėjimų'' ir man viskas paaiškėjo. Bet negalvokit, kad paaiškėjo sėdint kabinete - paaiškėjo, kai visą gautą teoriją pradėjau
teisingai taikyti praktikoje ir kai ėmiau matyti efektą.
2. Yra tokia psichologijos teorija apie žaidimus. Apie juos man irgi užuominomis kalbėjo psichologė, bet išsiaiškinau iki galo viską tik šią vasarą. Oi kiek ten daug reikėtų tau paaiškinti - visą traktatą parašyti. Esmė trumpai - visi žmonės žaidžia žaidimus tam tikrus. Tie žaidimai yra gerai, bet iki tam tikro lygio. Jei žmogus perdaug užsižaidžia, tai ima kenkti ir jam ir aplinkai. Žodžiu ten tokie subtilūs dalykai, labai daug aiškinti. Gariau pati pasiskaityk knygose
3. Radau ne vienoje vietoje dėl autizmo, kad tai - visos šeimos santykių problema. Apie tai ir Lapino knygose ir kai kurių amerikiečių psichologų knygose yra (tik dabar tiksliai negaliu atgaminti, kur konkrečiai skaičiau).
Apskritai visos psichinės ligos kai kur apibūdinamos kaip visos šeimos santykių rezultatas. Ne tik psichinės - ir psichosomatinės tokios kaip astma, alergijos, skrandžio opos ir kt. Kad tas ligas palaiko
visa šeimos sistema, nes pažiūrėjus tam tikru kampu - visai šeimai tos ligos pasirodo naudingos.
Beje atsimenu ir savo vaiko psichiatrės žodžius, kad šiuolaikiniam pasauly vyrauja toks atstumiantis ir nepriimantis bendravimo būdas, kad žmogus nuo gimimo jaučiasi absoliučiai vienišas. Ir tada jos žodžiai: ''nuo to ir prasideda visos psichinės ligos''.
Aišku, aš neturiu tokios praktinės patirties, kad patvirtinčiau, ar paneigčiau visa tai dėl tokių rimtų ligų. Bet kartais pamąstau ir jaučiu, kad maždaug įsivaizduoju kaip tai vyksta ir kad tai ko gero tiesa.
Na, va pamėginau vėl tave ''vytis''. Ką darbar, skruzdėda, darysi? Ar bėgsi toliau, sakydama ''tikrai nieko nesuprantu, tai parašyk man tiesiai šviesiai''? Ar gal baik žaidimą, sustok, pagalvok ir daryk, ką nuspręsi.
QUOTE(naitas @ 2010 11 03, 01:03)
bet aš negaliu jiems atleisti ir jau niekada neatleisiu. Viskas? sugadinau ryšį su vaiku? Ko gero... nes aš jaučiuos kaip tas laukinis paukštis.. kai kas nors svetimas įkiša savo smirdančias rankas į jo lizdą, liečia kiaušinius ar mažus paukštukus, jis jį palieka...
Naitai, nori mano nuomonės? Aš manau, kad svarbiausia susitvarkyti toj pagrindinėj šeimoj - Mama, tėtis, vaikai. Tada savaime išsispręs visi kiti ryšiai. Prie ko čia uošviai jūsų šeimoj? Tu neteisingai galvoji, o psichologė negali tiesiai sakyti, kad tu neteisingai galvoji, ji turi užvesti tave ant kelio, kad tu pati tai suprastum. Tai toks universalus (ir tikrai teisingas) metodas, kad
žmogus turi pats suprasti ir nuspręsti. Taigi gydyti santykį reikia pirmiausia su vyru ir vaikais. Aš čia biški nusikalstamai tau sakau, teisindamasi, kad nesu psichologė ir etika man tai leidžia
O tada pamatysi kaip lengvai nuspręsi, kas yra tavo uošviai ir ką su jais daryti.
Sakau tai iš patirties, ką padariau aš su savo mama.
Naitai, vyras ir vaikai. Štai kur tavo šeima. Viskas nuo tavęs joje priklauso. Nuo jūsų penkių