ernesin, toks nukalkinimas tikrai senai ir daug kam žinomas, uoga3 viską teisingai parašė, naudojimo dažnumas priklauso nuo to kiek pačia skalbimo mašina naudojamasi, t. y. kaip dažnai skalbiama, o vat ar tikrai tai saugu 100 proc pati nesu tikra,, aš senose temose buvau radusi pasisakymą, neva tokį receptą dalina tik skalbimo mašinų meistrai, kad neva greičiau sugestų ir jie turėtų darbo taisyt
bet tai čia turbūt vienintelis toks atsiliepimas buvo, nes visos kaip tik pasitiki ir naudoja šį receptuką,, o kaip ten iš tikro, tai nežinau, aš pati naudojau į mamos skalbimo mašiną gal pora metų, tai po šiai dienai dar skalbia {nors mama tai jaučiu nebenaudoja jokių nukalkintojų}, o mano dar irgi nesubyrėjo {pasispjaudyt gal reik
} kokius du metus gal taip prasukinėju,, o šiaip galima paklaust PAŽĮSTAMO santechniko
Paklausiau savo meistrelio - tikrai nekenkia citr. r. mašinai.
QUOTE(ernesin @ 2011 01 16, 17:11)
O gumoms rūgštis aukštoje temperatūroje nepakenkia? Seniai jau tai raktikuojate? Kaip dažnai? 
Ką aš žinau ,ar kenkia,ar ne gumoms.....
na ir aš abejoju,ar ta citrinos rugštis tikrai nekenkia skalbimo mašinai.
QUOTE(okse0711 @ 2011 01 17, 07:52)
na ir aš abejoju,ar ta citrinos rugštis tikrai nekenkia skalbimo mašinai.
Tai kad pati mačiau jog kai kurių ekologiškų skalbimo priemonių (pvz. AlmaWin) sudėtyje būna įdėta citrinos rūgšties, kaip rašo gamintojai - būtent dėl vandens minkštinimo.
Kaip tik savaitgalį nusipirkau tą rutulį. Tiesiog pagalvojau, kad su citrinos rūgštimi plaunant reikia papildomai vieną mašiną ant aukščiausios temperatūros varyti - naudojasi vanduo, elektra ir pan. O čia viskas vyksta skalbiant, nieko nereikia atskirai daryti.
Merginos, o stai visai nesenai buvo laida apie citrinu rugsti, kad ji jau pripazinta kancerogenu, kad tai ne tas pats, kas naturaliai is citrinos isspaustos sultys. Tai nera sveika, bet gal kaip skalbimo masinai,nieko tokio blogo? kokia jusu nuomone?
QUOTE(Simona00 @ 2011 01 17, 12:01)
Merginos, o stai visai nesenai buvo laida apie citrinu rugsti, kad ji jau pripazinta kancerogenu, kad tai ne tas pats, kas naturaliai is citrinos isspaustos sultys. Tai nera sveika, bet gal kaip skalbimo masinai,nieko tokio blogo? kokia jusu nuomone?
Puse ausies girdejau apie tai, bet kaip supratau, tai apie sintetine rugsti kalbejo, manau, parduotuvese yra ir geros. O skalbimo masinai nuo to jokio skirtumo, veziu ji nesusirgs
QUOTE(Jolirta @ 2011 01 16, 17:39)
Gal kas patars gerai valanti stiklu valikli bekvapi.
Almawin bekvapis ir valo gerai
sakote, kad GREEN FORCE sudetis nera tokia jau ir gera, ir ECOVER giriat . Bet kad ne ant 1 is ju nera jokiu jokio zenkliuko zymincio, kad jie sveiki naudoti, tik ant Green Force yra Vegan gelyte, o ant antrojo nera nieko tik Un Award (mazas)
...
Gal UK seimininkes pasidalintu patirtimi ka jos perka
?
Gal UK seimininkes pasidalintu patirtimi ka jos perka