Įkraunama...
Įkraunama...

Kaulų lūžiai

Pas mane buvo luze dubens kaulai ir gaktikaulis abieju saku. Padaryta desinio klubo sanario osteosinteze. Ilgai gydziausi. Apie 10 savaiciu turejau gulima rezima. Paskui 4 savaites vaiksciojau su ramentais, kur desine koja tik 50% mint galejau, veliau dar 4 savaites su vaiksciojau su vienu ramentu mindama abiem kojom po lygiai..Atlaikiau reabilitacijos seansus..Gavau 1 metams laiko 50% nedarbingumo, kuris jau prie menesi pasibaige.. O kojas, dubens kaulus kaip suka skausmas, taip suka..
Sakykite, kiek laiko galima vaikscioti su vidine kaulu sutvirtinimo plokstele? Nes pas mane Balandzio menesi bus jau 2 metai. Daktarai konkreciai nepasako ar traukti ar buti su ja. Mazdaug taip, kad jei nori traukiam, jei ne gali vaiksciot.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvapni Fėja @ 2010 12 20, 11:37)
Pas mane buvo luze dubens kaulai ir gaktikaulis abieju saku. Padaryta desinio klubo sanario osteosinteze. Ilgai gydziausi. Apie 10 savaiciu turejau gulima rezima. Paskui 4 savaites vaiksciojau su ramentais, kur desine koja tik 50% mint galejau, veliau dar 4 savaites su vaiksciojau su vienu ramentu mindama abiem kojom po lygiai..Atlaikiau reabilitacijos seansus..Gavau 1 metams laiko 50% nedarbingumo, kuris jau prie menesi pasibaige.. O kojas, dubens kaulus kaip suka skausmas, taip suka..
Sakykite, kiek laiko galima vaikscioti su vidine kaulu sutvirtinimo plokstele? Nes pas mane Balandzio menesi bus jau 2 metai. Daktarai konkreciai nepasako ar traukti ar buti su ja. Mazdaug taip, kad jei nori traukiam, jei ne gali vaiksciot.. g.gif

Kiek reikia-tiek ir vaikštai.Tik reik stebėt,laiks nuo laiko nuotrauką pasidaryt,nes kai kuriem žmonėm pradeda kaulas aplink varžtus tirpti,tada jau keliamas klausimas dėl ištraukimo.O jei plokštelė netrukdo-nešiokit į sveikatą,nors ir visą gyvenimą.Pradės trukdyti-išims.
Atsakyti
Aciu, uz atsakyma smile.gif Daktarai man nepasake, nieko apie galima kaulo tirpima. Tik liepe labai saugoti dubeni. Siltai rengtis, kad jokiu plysiu vejui pust nebutu, i soliariumus grieztai nevaiksciot, i pirti tik po geru poros metu eiti ir tai tik porai minuciu, saugotis, kad nesusitrenkciau uzpakalio ir klubu..ir mankstintis, mankstintis ir mankstintis rolleyes.gif Ai ir dar namie vaikscioti su aukstakulniais, kad nugara atgal labiau lenktusi, nes nedaug laipsniu atgal atsilenkt galiu smile.gif ir dar pora tokiu naminiu reabilitaciniu pratimeliu..
Ir dar zadejo, kad po kokiu 10 metu, turesiu labai rimtu stuburo problemu, kur tures itakos netaisiklinga laikysena.. Bet jauciu, kad po kai kuriu namu ruosos darbu siaubingai skaudet nugara pradeda doh.gif Nejaugi anksciau laiko daktaru prognozes pildosi g.gif Reiks greiciausiai mint takus pas daktarus..
O Jums kazkokiu mankstos pratimu namuose buvo paskirta daryti?
Atsakyti
QUOTE(Kvapni Fėja @ 2010 12 20, 12:11)
Aciu, uz atsakyma  smile.gif  Daktarai man nepasake, nieko apie galima kaulo tirpima. Tik liepe labai saugoti dubeni. Siltai rengtis, kad jokiu plysiu vejui pust nebutu, i soliariumus grieztai nevaiksciot, i pirti tik po geru poros metu eiti ir tai tik porai minuciu, saugotis, kad nesusitrenkciau uzpakalio ir klubu..ir mankstintis, mankstintis ir mankstintis  rolleyes.gif  Ai ir dar namie vaikscioti su aukstakulniais, kad nugara atgal labiau lenktusi, nes nedaug laipsniu atgal atsilenkt galiu  smile.gif  ir dar pora tokiu naminiu reabilitaciniu pratimeliu..
Ir dar zadejo, kad po kokiu 10 metu, turesiu labai rimtu stuburo problemu, kur tures itakos netaisiklinga laikysena.. Bet jauciu, kad po kai kuriu namu ruosos darbu siaubingai skaudet nugara pradeda  doh.gif  Nejaugi anksciau laiko daktaru prognozes pildosi  g.gif  Reiks greiciausiai mint takus pas daktarus..
O Jums kazkokiu mankstos pratimu namuose buvo paskirta daryti?

Man pirmiausiai neleido nieko daryt namie.Tada paskyrė fizioterapiją (magnetą [jis tam tikra programa nustatytas leidžia sutvirtint kaulinį audinį],lazerį,ultragarsą,mikro bangas),vėliau sekė masažas ir mankšta.Masažuodavo aplinkinius audinius,nes pas mane labai daug kraujo buvo pribėgę ir po to užsilaikė viskas,tai guzai buvo...
Atsakyti
Merginos - SOS 4u.gif
mano tėtis nukrito ir skilo dubens kaulo viršūnėlė verysad.gif Provincijos medikai per daug dėmesio tam neskiria, padarė rengeną ir namo išsiuntė. Dabar skaitau, kad skilimus deda į gipsą, o jis guli skausmuose. Šiandien 3 diena, bet jam ne geriau, o tik blogiau ir sunkiau. Ar taip turi būti? Ir kokiais būdais lengvinti skausmus? gal kokie vaistukai super duper geri yra? Ir kiek trunka toks "gulimas rėžimas su skausmais"?

Dėkoju, jei nors į 1 klausimą atsakytumėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pupune @ 2011 02 05, 09:18)
Merginos - SOS  4u.gif
mano tėtis nukrito ir skilo dubens kaulo viršūnėlė  verysad.gif Provincijos medikai per daug dėmesio tam neskiria, padarė rengeną ir namo išsiuntė. Dabar skaitau, kad skilimus deda į gipsą, o jis guli skausmuose. Šiandien 3 diena, bet jam ne geriau, o tik blogiau ir sunkiau. Ar taip turi būti? Ir kokiais būdais lengvinti skausmus? gal kokie vaistukai super duper geri yra? Ir kiek trunka toks "gulimas rėžimas su skausmais"?

Dėkoju, jei nors į 1 klausimą atsakytumėt smile.gif

Į kokį dar gipsą? doh.gif lotuliukas.gif Neįmanoma faktiškai sugipsuoti dubens kaulų,kaip ir šonkaulių.Pradžiai skaudės ir gan smarkiai.Tegu pegeria kažką nuo skausmo (Nimesilį,Solpadeiną ar dar ką) ir tiek.Trukmė labai įvairi.Aš tai išvis nebuvau gulimam rėžime blush2.gif Nes nežinojau,kad ten taip smarkiai ir tiesiog gėriau savo vaistus artrito skausmui malšint skirtus,kiek didesnėm dozėm.Visas manop gydymas.Aišku liko va,gaktikaulis deformuotas.O skaudėjo man kokius 9 mėn. Apie 7mėn.nuolat buvo daroma fizioterapija.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 02 05, 15:51)
Į kokį dar gipsą?  doh.gif  lotuliukas.gif  Neįmanoma faktiškai sugipsuoti dubens kaulų,kaip ir šonkaulių.Pradžiai skaudės ir gan smarkiai.Tegu pegeria kažką nuo skausmo (Nimesilį,Solpadeiną ar dar ką) ir tiek.Trukmė labai įvairi.Aš tai išvis nebuvau gulimam rėžime  blush2.gif  Nes nežinojau,kad ten taip smarkiai ir tiesiog gėriau savo vaistus artrito skausmui malšint skirtus,kiek didesnėm dozėm.Visas manop gydymas.Aišku liko va,gaktikaulis deformuotas.O skaudėjo man kokius 9 mėn. Apie 7mėn.nuolat buvo daroma fizioterapija.

Na, bet kad jis nepasikelia iš lovos, apie "ne gulimą lovos rėžimą" nė kalbos nėra doh.gif o jis tikrai ne iš tų kuris pagulės, pailsės.. kai nugriuvo, kol parėjo namo (neturėjo mobilaus) - namie nualpo nuo skausmo verysad.gif na, bet dabar nė kur dėjos.. o tai gal tie daktarai nepastebėjo, kad lūžę g.gif o pasakė, kad skilo tik doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pupune @ 2011 02 05, 17:20)
Na, bet kad jis nepasikelia iš lovos, apie "ne gulimą lovos rėžimą" nė kalbos nėra  doh.gif o jis tikrai ne iš tų kuris pagulės, pailsės.. kai nugriuvo, kol parėjo namo (neturėjo mobilaus) - namie nualpo nuo skausmo  verysad.gif na, bet dabar nė kur dėjos.. o tai gal tie daktarai nepastebėjo, kad lūžę  g.gif o pasakė, kad skilo tik  doh.gif

Gydymas vienodas-gulimas rėžimas,vaistai nuo skausmo ir vsio.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 02 05, 23:51)
Gydymas vienodas-gulimas rėžimas,vaistai nuo skausmo ir vsio.

Supratau, ačiū 4u.gif
Atsakyti
O dar prašė paklausti, ar BŪTINA GULĖTI, ar galima ir pakeisti poza, pajudėti jei išeina?, nes sako jau kaulai nuskaudo gulėti:)
Atsakyti
Ir ar galima šildyti tą vietą? Jau 3 paros praėjo g.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupune @ 2011 02 06, 16:46)
O dar prašė paklausti, ar BŪTINA GULĖTI, ar galima ir pakeisti poza, pajudėti jei išeina?, nes sako jau kaulai nuskaudo gulėti:)

Na,kaip sakiau,tai aš išvis negulėjau,tai tiek,kad sugijo neįtin taisyklingai.Bet tikrai dangus nesugrius,jei pajudės truputį (saikingai ir atsargiai),pusiau gulom gali dar,pasėdėt.
Kol kas nešildykit ir nieko nedarykit.Po poros sav. tegul nueina pas reabilitologą,kad paskirtų kokių procedūrų.
Man pradėjo daryti maždaug 1mėnuo po kritimo ir darė nuolat apie 7 mėn.nes labai skausminga ta pilvo pusė buvo,jautėsi nelygumai braukiant palei kaulą.Darė lazerį,magnetą,ultragarsą,mikro bangas,tensą berods,o daugiau nepamenu...
Atsakyti