Įkraunama...
Įkraunama...

IVF viltys ir svajonės

Mergaites gal galit man paaiskinti kaip su tom kiausialastem blush2.gif Jeigu pvz. mato 4 folikulus tai ir kiausialasciu bus 4 ar tuose folikuluose kiausialasciu ne po viena buna blush2.gif Jauciu kvailai klausiu, bet atsiminiau, kad per pirma IVF mate neperdaugiausiai folikulu o paskui pasake kad yra 14 kiausialasciu unsure.gif
Buvau siandien echo, tai grizau verkdama. Tik 4 folikulai ir siandien jau pradejau kartu su gonaliu ir cetrotide leistis, sestadieni vel vaziuosiu, nuspres kada punkcija, nors sestadieni tik 10 c.d.
Atsakyti
QUOTE(mykolina @ 2010 11 10, 21:44)
Mergaites gal galit man paaiskinti kaip su tom kiausialastem  blush2.gif Jeigu pvz. mato 4 folikulus tai ir kiausialasciu bus 4 ar tuose folikuluose kiausialasciu ne po viena buna  blush2.gif

1 folikule būna 1 kiaušialąstė, jūsų atveju tada ir būtų 4 kiaušialąstės. Kai jų būna daug, kartais ne visi matosi ir ne visai tiksliai juos suskaičiuoja.
Atsakyti
QUOTE(Singerita @ 2010 11 10, 22:54)
1 folikule būna 1 kiaušialąstė, jūsų atveju tada ir būtų 4 kiaušialąstės. Kai jų būna daug, kartais ne visi matosi ir ne visai tiksliai juos suskaičiuoja.

Aisku, aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiffani @ 2010 11 10, 21:10)
ka planuojate daryti toliau? Kada leido vel startuoti? Ar darysit pertrauka? Del ciklo tai gal seip kas buvo kad sustreikuodavo, dabar jau nesuzinosi. Bet man irgi yra buve, kad uzveluoja ilgiau nei savaite, bet tik pasidarau NT ir susergu  doh.gif

Sutarėm taip: laukiu ateinančių mmm, tada nuo jų pirmos d geriu KT, o tada jau važiuoju apie 16 - 17 cd - jau leis slopinančius. Pertrauka išeis vienas ciklas natūraliai ir vienas su KT

QUOTE(laurynaa @ 2010 11 10, 21:10)
Egk, kaip surantu genetiniu tyrimu nedaret?
man is dvieju pastojimu - du nesivystantys nestumai  verysad.gif  verysad.gif  kad  man kas butu pasakes(ar netn pati buciau pasiskaicius  doh.gif ) po pirmosios nesekmes buciau nuskubejus pas genetikus ...... dabar kelis men lauksiu savo ir vyro atsakymu, jei jie bus musu nenaudai, tai isvada tokia - ivf buvo darytas visai be reikalo    verysad.gif  nes kaip surantu su genetika nepakovosi ir jos neapeisi bent jau Lietuvoje.

Iš pradžių nesupratau, bet paskui perskaičiau... Labai gaila 4u.gif vis dar laikiau tave nestuke.gif Smagu tik, kad jau atsigauni 4u.gif
Ne nesidarėm genetinių, bet vieną vaikelį turim, jam jau 16 m. Gyd sako, kad gal jau su amžiumi blogėja kiaušialąsčių kokybė, nes maksimali žmogaus sveikata skaitosi 25 m, po to po truputėlį einame žemyn... Bet jei galvoti, kad ir kai vėluodavo mmm savaitę buvo toks pat variantas kaip po IVF, tai tas gi buvo prieš 10 metų, tai reiškia tada buvom 10 metų jaunesni, na aš buvau, nes pas vyrą viskas super.
O genetiniams tyr jus nusiuntė, ar patys sugalvojot?
QUOTE(mykolina @ 2010 11 10, 22:44)
Mergaites gal galit man paaiskinti kaip su tom kiausialastem  blush2.gif Jeigu pvz. mato 4 folikulus tai ir kiausialasciu bus 4 ar tuose folikuluose kiausialasciu ne po viena buna  blush2.gif Jauciu kvailai klausiu, bet atsiminiau, kad per pirma IVF mate neperdaugiausiai folikulu o paskui pasake kad yra 14 kiausialasciu  unsure.gif
Buvau siandien echo, tai grizau verkdama. Tik 4 folikulai ir siandien jau pradejau kartu su gonaliu ir cetrotide leistis, sestadieni vel vaziuosiu, nuspres kada punkcija, nors sestadieni tik 10 c.d.

Pas mane matė 4 ir išpunktavo 4, visi apsivaisino, visi iš pradžių labai puikiai dalinos (otlično), užtenka ir tų jei tik gera kokybė, pasistenk nepanikuoti, nes tikrai dar gali paaiškėti, kad jų yra daugiau.
Mano problema buvo ne kad labai mažai, o kad po 2 dienų visi gyvena, bet visas dalinimasis krenta labai smarkiai, gyd to nesitikėjo
Atsakyti
QUOTE(egk @ 2010 11 10, 23:25)
Sutarėm taip: laukiu ateinančių mmm, tada nuo jų pirmos d geriu KT, o tada jau važiuoju apie 16 - 17 cd - jau leis slopinančius. Pertrauka išeis vienas ciklas natūraliai ir vienas su KT

Tik norejau klausti, kaip tau sekasi smile.gif
Nelabai supratau, kita cikla startuoji ar jau si?
Atsakyti
QUOTE(Atiloja @ 2010 11 10, 23:29)
Tik norejau klausti, kaip tau sekasi smile.gif
Nelabai supratau, kita cikla startuoji ar jau si?

Šį ciklą nieko nedarau, o kitą geriu jau KT ir gausiu blokuojančius, punkcija turėtų būti aoie naujus metus.
Taip kad praminkt tu takus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mykolina @ 2010 11 10, 22:44)
Mergaites gal galit man paaiskinti kaip su tom kiausialastem  blush2.gif Jeigu pvz. mato 4 folikulus tai ir kiausialasciu bus 4 ar tuose folikuluose kiausialasciu ne po viena buna  blush2.gif Jauciu kvailai klausiu, bet atsiminiau, kad per pirma IVF mate neperdaugiausiai folikulu o paskui pasake kad yra 14 kiausialasciu  unsure.gif

Tik nesinervuok unsure.gif Geriau jau maziau folikulu, bet kad butu kokybiski mirksiukas.gif Kas is to, jei man ispunktavo 12, apsivaisino tik 6, ant galo 3 liko. Gydytojas sako, kad kaltos prastos kokybes kiausialastes turbut g.gif Tai dabar bandys ilga schema, kad jos ten turetu laiko subresti. rolleyes.gif Mano kumsciai uz tave suspausti, tikek kad viskas bus gerai, juk buna, kad ir su vienu vieninteliu pastoja wub.gif
Atsakyti
QUOTE(pliuske @ 2010 11 11, 00:49)
Tik nesinervuok unsure.gif Geriau jau maziau folikulu, bet kad butu kokybiski mirksiukas.gif Kas is to, jei man ispunktavo 12, apsivaisino tik 6, ant galo 3 liko.

joa, kiausialasciu kiekis ne visada apsprendzia kokybe ir garantuoja sekme... mastau.gif
mano atveju ispunktavo 33, tinkamos apvaisinimui buvo tik 22... is tu 22 tolesniems procesams tinkami teliko 14: du isodino iskart, dar 12 uzsalde. taip kad paziurejus atgalios, is visu ispunktuotu kokybisku liko maziau nei puse mastau.gif
o zinau atveji, kai su vienu vieninteliu pavyko bigsmile.gif gaila, kad ta mergaite nebeuzsuka i si skyreli, padrasintu visas, kurios pergyvena 4 teturincios... rolleyes.gif
Atsakyti
Nežinau kiek tame tiesos, bet man viena gyd. yra sakiusi, kad kuo jų mažiau, tuo didesnė tikimybė, kad jos bus kokybiškesnės.
Nepanikuokit smile.gif viskas turi būti gerai:4u:
Atsakyti
QUOTE(laurynaa @ 2010 11 10, 21:10)
Egk, kaip surantu genetiniu tyrimu nedaret?
man is dvieju pastojimu - du nesivystantys nestumai  verysad.gif  verysad.gif  kad  man kas butu pasakes(ar netn pati buciau pasiskaicius  doh.gif ) po pirmosios nesekmes buciau nuskubejus pas genetikus ...... dabar kelis men lauksiu savo ir vyro atsakymu, jei jie bus musu nenaudai, tai isvada tokia - ivf buvo darytas visai be reikalo    verysad.gif  nes kaip surantu su genetika nepakovosi ir jos neapeisi bent jau Lietuvoje.

Labas,
Kad negerai su genetika per metus randa tokias 2-3 poras. Tai yra labai labai mažai ir ta tikimybė,kad pas jus taip bus yra be galo maža. Čia įvertinu kiek ten pas juos pacientų per dieną apsilanko, nes eilės milžiniškos..o tai per metus kiek porų kreipiasi..taip,kad....
Kas lieia kaskart kai vyksta apsivaisinimas-gali chromosomos apsiversti ir susijungti neteisingai -va tada vaidinama "klaida" ir dažniausiai moters organizmas atmeta tokį vaisių ar embrioną. Kodėl taip įvyksta jau rašiau ankščiau-niekas nežino....net genetikai sako gal tai Jūsų likimas?? (man trys pavykę IVF baigėsi nesivystančiais doh.gif ). Bet šis faktas nėra tas pats kaip faktas "negerai su genetika". Jai jau randa negerai su genetika (kartoju per metus 2-3 poroms)-tada kaip ir nepataria kovoti-kaip ir beprasmiška arba susako visas įmanomas blogybes ir leidžia apsispręsti.....O mūsų atveju,kai gydytojai negali įtakoti tų chromosomų "teisingo" susijungimo..siūlo tik veiną išeitį..bandyti bandyti ir dar kartą bandyti....Genetikės žodžiais kaip loterijoje..bandyti ištraukti ne juodą kamuoliuką....O kad tai stirpiai kerta mums per kišenę finansisniu požiuriu-čia jau kitas aspektas...
Todėl sėkmės 4u.gif
Atsakyti
egk, tai startas gruodį? Į parašiuką galiu traukti? ax.gif
Atsakyti
Egk, labai faina, kad jau startuosit greitai....Kas cia yra tas gruodis !!!
Mykolina, nesijaudink taip stiriai....Tikek, kad uzteks ir tiek smile.gif Ir as esu girdejusi, kad kuo maziau tuo geriau, nes kokybe geresne bus.
Vilmosa, gal jau savo vaikus parsivezei ? mirksiukas.gif

Nu o as tai jau pagaliau susirinkau viska, ka dave tongue.gif O tai yra dvi blastocistas.Tai is 6 embrionu isgyveno 4 iki blasto, du dabar pasiemem (nes daugiau nedave verysad.gif , bet buciau pasiemus ir 3 jei butu mano valia) o kitas 2 palikom sekanciam kartui.Dabar sedziu ir galvoju, o kada anksciausiai galima kokui nors budu testuotis, kai yra blasto susodinti ? Dieve, is kur tos kantrybes paimt..... doh.gif Jau ko gyvenime neturiu ir neturejau tai kantrybes.....
Atsakyti