Įkraunama...
Įkraunama...

nerimas

QUOTE(Musicka @ 2007 03 08, 14:22)
o kas gi tada yra zoloftas ????? o as girdejai, kad xanax negydo ligos priezasties, tik palengvina, apramina, as jo geriu po 0.5 mg. i diena, kartais po 0.25 mg. kai uzeina nerimas. O kokia cia to greito veikimo tablete ????? ar prie ju priprantama ?
Zinai, man net turbut depresija prasidejo, nes ateina juodos mintys, kad neverta kovoti, ir kai pagaunu ta nuotaika, labai sunku atsikratyti jos. vat vakar buvo puiki nuotaika, o siandien, kai nemiegojai visa nakti, ir baladojosi sirdis, atejau i darba ir pradejau zliumbti, baisiausiai bijau, kad gali to viso neistverti, nors logislai mastau, kad gyvenimas puikus ir labai dirbus su savim, bet nesigauna, o dar, kai prisiklausai visokiu istoriju, kai zmones uzdaro i psichuskes, tai isvys sukausto baime. negi cia mano pries 5 metus patirto streso (ant mano ranku mire mama, staigiai ir labai ziauriai) pasekmes, ir negi niekada as nuo ju neatsikratysiu ???

Zoloftas tai tarsi maisto papildas, kuris bando viska surikiuoti i savo vietas, stabilizuoja sirdies veikla, stiprina nervine bukle, bet tai nera kazkas ipatingo, bet jei nera labai blogai, galima pagerti.
Stenkis negalvoti apie liga, as nukreipiu mintis kita linkme, galvoju kaip cia pavasari viska apsodinti kieme, ar kaip pradziuginti seimyna, apie bet ka kas teikia malonuma thumbup.gif
As geriu relium (relanium). Prie jo priprantama greitai, jei geri kas diena ir kelias savaites, bet jei tik retkarciais, sake nepriprasiu. Pokelyje berods ten 20-30 tabletyciu ( 2 lt). man jo uztenka kaip minejau pusmeciui. nesistengiu ciulpti kiekviena syki, bet jei jau kitaip neiseina, nieko kito ir nelieka.
Jei teko kviesti greitaja, tai tikrai tau ju suleido biggrin.gif
Tarp 40-50m gimtadienio girdejau praeina, tad reikia laukti. Nors buna kad ir po metu gali pagyti, bet organizmas linkes atgaminti visa tai doh.gif
Kiekvienam vis kitaip. Man irgi po 4m streso prasidejo. Dirbau 1 slyksciam darbe, o kai isejau, po pusmecio ir prasidejo. Medikai teigia, kad kai zmogus atsipalaiduoja po stresinio laikotarpio, tada suveikia kazkur gludinti informacija smegenyse apie patirta stresa ir taip pasireiskia per visokias panikos atakas. Fui.
Noreciau kad niekas nesirgtu tokia liga 4u.gif
Atsakyti
zinai tikrai taip, baisesnes ligos neisivaizduoju, ji labai iskamuoja, aisku reikia eiti pas savo psichiatre, gal ji israsys kokiu nauju vaistu, nes negaliu daugiau taip save alinti it kankintis. reikia laikytis smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(Musicka @ 2007 03 08, 14:56)
zinai tikrai taip, baisesnes ligos neisivaizduoju, ji labai iskamuoja, aisku reikia eiti pas savo psichiatre, gal ji israsys kokiu nauju vaistu, nes negaliu daugiau taip save alinti it kankintis. reikia laikytis smile.gif))

Pirma paprasyk, kad savikontroles pamokintu, tai ir chemijos maziau gerti reikes mirksiukas.gif
Atsakyti
na matai, as kaip ir minejau, as skaitau visokias knygas, tipo metodika, kaip paciam iveikti nerima, eina pas psichologas, kiekviena pirmadieni, bet kol kas man tik blogiau, kartais prarandu kontrole, ypac, kai galva, kai ne sava (dabar stipriai susirgau gripu, tai galva isvys neveikia ir skauda). Del ti ir norejau apsidalinti, kuo dar greptis, skaidau knygas apie neuroze, psichikos treniravimas, jusu pasamones galia (Murphy), kartais viskas eina kaip lyg sviestu, o kartais, viska suduzda per pora miniciu. Atsiranda viena baiminanti mintis, kita ir jau klymstu kaip pelkeje, as tiesiog turbut negaliu su tuo susitaikyti, kad esu ligoniukas, nes visiem as atrodau labai stipri.
Atsakyti
QUOTE(Musicka @ 2007 03 08, 15:20)
na matai, as kaip ir minejau, as skaitau visokias knygas, tipo metodika, kaip paciam iveikti nerima, eina pas psichologas, kiekviena pirmadieni, bet kol kas man tik blogiau, kartais prarandu kontrole, ypac, kai galva, kai ne sava (dabar stipriai susirgau gripu, tai galva isvys neveikia ir skauda). Del ti ir norejau apsidalinti, kuo dar greptis, skaidau knygas apie neuroze, psichikos treniravimas, jusu pasamones galia (Murphy), kartais viskas eina kaip lyg sviestu, o kartais, viska suduzda per pora miniciu. Atsiranda viena baiminanti mintis, kita ir jau klymstu kaip pelkeje, as tiesiog turbut negaliu su tuo susitaikyti, kad esu ligoniukas, nes visiem as atrodau labai stipri.

Maziau skaityk apie tai, nes perskaicius tokias knygas dar labiau iklimsi i ta liuna, reikia negalvoti apie tai, o skaitydama tik ir mastai apie nerima mirksiukas.gif
Skaityk geriau meiles romanus ar kokius receptus-tada tikrai uzsimirsi biggrin.gif
Atsakyti
nu gal tu ir teisi, reikes pabandyti, o as matau tu istekejus ir turi 2 vaikucius, sakyk, o tave vyras supranta ir vaikai, ar palaiko??? svarbu cia nesijausti vienisai, nes mnao tokia situacija, kad turiu tik teti, sesuo gyvena uzsienyje, o artimo draugo ar vyro neturiu, manau cia irgi viena is preizasciu tu visu negalavimu. Nors tikrai turiu daug draugu, bet tiesiog atsibodo jiems zyzti apie tai, paskiau tikrai ziures i mane, kaip i koktelejusia smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(Musicka @ 2007 03 08, 15:56)
nu gal tu ir teisi, reikes pabandyti, o as matau tu istekejus ir turi 2 vaikucius, sakyk, o tave vyras supranta ir vaikai, ar palaiko??? svarbu cia nesijausti vienisai, nes mnao tokia situacija, kad turiu tik teti, sesuo gyvena uzsienyje, o artimo draugo ar vyro neturiu, manau cia irgi viena is preizasciu tu visu negalavimu. Nors tikrai turiu daug draugu, bet tiesiog atsibodo jiems zyzti apie tai, paskiau tikrai ziures i mane, kaip i koktelejusia smile.gif)

Su draugais apie tai nediskutuoju. Vyrui sunku ziureti i mane, kai priepolis, bet kur jis dings-padeda, o vaikai dar nesupranta.
Atsakyti
o Pasamones galia(J.Murphy) tikrai nebloga knygute, ir visai ji nekenkia, nes ten nera tiesiogiai apie nerima rasoma. Ja paskaicius, bent trumpam pavyksta pakeisti mastyma ir pasisemti optimizmo. thumbup.gif
Atsakyti
Dar labai knyga yra Louise L.Hay "Tavyje glūdinti stiprybė" thumbup.gif Dabar ją skaitau ir mokausi su savimi susigyventi... blush2.gif Kitos jos knygos irgi geros. smile.gif
Atsakyti
na tokiu knygu neesu skaiciusi ir netureciau kolkas tam laiko doh.gif , bet kadangi pasitikiu savo jegom, tai man labiau patinka paciai save kontroliuoti, o ne kad kazkas itakotu rolleyes.gif bet kai mazasis paaugs, gal ir as paskaitinesiu- ziniu niekad nebuna per daug drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tai Louise L.Hay savo knygose ir rašo, moko, kaip žmogus gali pats save kontroliuoti, kokią galią jis savy turi. drinks_cheers.gif O kad turi pasitikėjimą savimi - tai jėga thumbup.gif Man jo kartais trūksta... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Musicka @ 2007 03 08, 10:04)
Sveikos sio forumo dalyves, galu gale prisiverciau parasyti i sia tema ir pasidalinti savo isgyvenimais.
Man pries pora metu buvo uzejus panikos ataka, net pasirode, kad as girdziu kazkokius balsus, ziauriai issigandau, pamaniau, kad isprotejau, pasidare bloga su sirdim, iskvieciau greitaja, ta veliau iskviete ta baisiaja brigada, kur i psichuske veza, bet aciu devui, uzteko proto ten nevaryti, mane pripumpavo kazkokiais baisiais vaistais, nuo kuriu paskiau dvi dienas zmoniu bijojau. Nutariau nueiti pas psichiatra, nes pamaniau kad stogas visiskai nuvaziavo, man padare psichotesta, nustate, kas yra padidejes nerimas ir t.t., israse Zolofta, kuri beje as labai ilgai nenorejau gerti, nes nusiteikus pries visokius antidepresantus. Taciau buvo toks didelis nerimas, kad vistik pradejo ji gerti. Kartais kai budavo labai blogai isgerdavau xanax. Geriau 1.5 metu zolofta ir jau galvojau, kad pasveikau, ir bac si gruodi vel viskas prasidejo, nerimas, panikos priepolis, davariau save iki tol, kad negalejau atsikelti is lovos, silpnumas, galvos svaigimas, pykinimas. Gydytoja liepe pagerti xanax, bet as ziauriai nenorejau, tai kankinausi ilgai, kol teko kokia svaite ji pavartuoti. Buvo taip bloga, kad galvojau kraustausi is proto, isiciklinau, kad man yra kazkokia baisesne liga. Pasidariau kompiuterine galvos tamografija neuromedoje, nustate vegetacine distonija, bet jokiu patalogiju nerado, kazkiek palengvejo. Pradejau lankyti psichoterapija ir einu iki siol, jau 2 men. ne labai suprantu kaip ji padeda, taciau mobilizavau visas savo jegas, pradejau skaityti visokia literatura, 2 men. buvo neblogai ir vat praeita savaite vel didziulis nerimas, xanax gerti nenoriu, nes bijau prie jo priprasti, zodziu merginos ir moterys as didziausiai nevilti, vis kankinu save ikiriom mintim, kad man kazkokia psichine liga ir tada tas nerimas sukausto mane, kartais atrodo, kad nebegaliu jau taip gyventi, nes tas kankinimasis yra neimanomas.
Nu vat kiek as jums cia issilejau, tiesiog noriu pasidalinti savo problema, gal kas patars, suteiks kokiu nauju minciu is savo patirties, nes nuo tos nevilties puolu i tokia depresija, kad as niekad nepagysiu ir vel siaubingai bijau su pasikartojanciu nerimo ir panikos priepuoliu  unsure.gif  lauksiu jus laiskuciu

Anksčiau ir aš galvojau, kad esu tokia viena..man panikos atakos metu užeina toks pasimetimas,atrodo kad tuoj ištiks insultas ar uždusiu, nors žinau, kad taip tikrai nebus...tokie priepuoliai daugiau buvo pernai, šiemet daugiau galvos svaigimas. Buvau prieš 3 dienas pas savo gydytoją, pasiskundžiau pablogėjimu, kol kas paliko tą pačią dozę Zolof, jei nepagerės per mėnesį, žiūrėsimm bet tai vėl būtų nauja adaptacija...man irgi liūdna nes neturiu draugo, o ir draugių ne per daugiausiai..ne pro šąlį daugiau..o aš nelabai kam pasakoju tokius dalykus, nes nelabai kas supranta, kas to neturi verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Musicka @ 2007 03 08, 14:56)

o kur tu gyveni?
Atsakyti