Įkraunama...
Įkraunama...

Šildomos grindys

Gal man gali kas pagelbėt?
Ant betoninių grindų išpylėm išlyginamąjį mišinį, dabar dėsim hidroizoliaciją. Ar ant jos galima iš karto jau vedžioti elektra šildomų grindų tą laidą??? paskiau ant laido kas pilasi - vėl išlyginamasis mišinys ir plytelės dedasi????? Ar galima taip daryt??? nes dar ten kokiem 5 cm betono tikrai nera vietos. ar aš ką blogai supratau???

Gal žinote kokios formos termostatą geriausiai pirkt?? Ir tuos šidlymo kabelius??? veiksmas Kaune.

Būsiu dėkinga už atsakymą.
Atsakyti
Gal galite kas rekomeduoti gerą meistrą šildomoms grindims elektrinėms įrengt bute. Pas mane kvadratūra nedidelė. Vonia 3 kw.m.,(tiksliau dusas), kolidorius 4,3 kw.m. Ar gali būti vienas termoreguliatorius abiems patalpoms????
Gal kas žinote, kurių firmų termoreguliatoriai ir kabeliai geriausi???
Ačiū

Atsakyti
QUOTE(Kutosele @ 2010 08 31, 11:44)
Ant betoninių grindų išpylėm išlyginamąjį mišinį, dabar dėsim hidroizoliaciją. Ar ant jos galima iš karto jau vedžioti elektra šildomų grindų tą laidą??? paskiau ant laido kas pilasi - vėl išlyginamasis mišinys ir plytelės dedasi????? Ar galima taip daryt??? nes dar ten kokiem 5 cm betono tikrai nera vietos. ar aš ką blogai supratau???

Gal žinote kokios formos termostatą geriausiai pirkt?? Ir tuos šidlymo kabelius??? veiksmas Kaune.

kuo didesnis storis ant šilldomų laidų tuo lėčiau įšyla, bet ilgiau laikosi šiluma, pas mane nėra 5cm, tikrai mažiau, bet šildau aš jas su vandenuku ax.gif .
termostatas Heimeier firmos, bet man kaip name jis nereikalingas, nes jau beveik dumetai stovi ant max,nes grindys neįšyla tiek kad būtų labai per karšta, gal čia dėl pečiaus nnz g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kutosele @ 2010 08 31, 11:44)

Laba
Jeigu vedžiosite elektrinį laidą, jam iki plytelių užtenka 2cm vietos, taigi likusius nereikalingus centimetrus geriau uzpilkite betonu, padarykite hidroizolliacija. Nes ilgai kais grindys, ir daug elektros suks. Tada patiestą kabeli uzpilkite islyginamuoju misiniu, taip kad jis visas pasidengtu, ir klijuokite plyteles.
Taciau labai patogus budus, ir patys galite pasidaryti, pasitiesti sildomą el.kilimėlį. Jį tiesiate tiesiai po plytelemis, nereikia uzpylineti islyginamuoju, is karto ant jo klijuokite plyteles, pries tai padare hidroizoliacija, taip Jums greiciau susils grindys.

Geriausiai pirkite reguliatorius kiekvienam plotui atskirai. Bus tikrai patogiau.
Vieni populiariausiu yra DEVI, ir kokybe gera.
Atsakyti
QUOTE(meistrus @ 2010 09 14, 14:01)
Laba
Jeigu vedžiosite elektrinį laidą, jam iki plytelių užtenka 2cm vietos, taigi likusius nereikalingus centimetrus geriau uzpilkite betonu, padarykite hidroizolliacija. Nes ilgai kais grindys, ir daug elektros suks. Tada patiestą kabeli uzpilkite islyginamuoju misiniu, taip kad jis visas pasidengtu, ir klijuokite plyteles.
Taciau labai patogus budus, ir patys galite pasidaryti, pasitiesti sildomą el.kilimėlį. Jį tiesiate tiesiai po plytelemis, nereikia uzpylineti islyginamuoju, is karto ant jo klijuokite plyteles, pries tai padare hidroizoliacija, taip Jums greiciau susils grindys.

Geriausiai pirkite reguliatorius kiekvienam plotui atskirai. Bus tikrai patogiau.
Vieni populiariausiu yra DEVI, ir kokybe gera.

Tai hidroizoliacija dedasi virs laido, ar pries klojant laidus ar kilimeli?
O is karto ant laidu gal ir galima deti plyteles ar nelabai? tik ant kilimelio? girdejau kad kiti deda folija dar, kad siluma ant virsus laikytusi, o nesildytu kaimynu, ar cia nesamone?
Aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kutosele: 14 rugsėjo 2010 - 17:11
QUOTE(Kutosele @ 2010 09 14, 17:10)
Tai hidroizoliacija dedasi virs laido, ar pries klojant laidus ar kilimeli?
O is karto ant laidu gal ir galima deti plyteles ar nelabai? tik ant kilimelio? girdejau kad kiti deda folija dar, kad siluma ant virsus laikytusi, o nesildytu kaimynu, ar cia nesamone?
Aciu

Hidroizoliacija dedate po grindiniu silymu. Laidus reikia uzpilti islyginamuoju, nes jie yra storesni nei sildymo kilimelis. Kitaip ant laidu tektu storai tepti plyteliu klijus, ir labai sunku gerai isklijuoti plyteles. Kilimelis daug plonesnis. Folija galite tiesti, galite ne. Niekas realiai neirode kad folija padeda. Be to folija pablogins pavirsiaus sukibima su danga. Po kilimeliu folijos geriau netiesti. Folija tiesiama giliasnemia sluoksnyje. 4-5cm, nes pilant islyginamaji 1cm sluoksniu ar maziau folija pablogins sukibima su esama danga.
Atsakyti
QUOTE(meistrus @ 2010 09 14, 15:26)
Hidroizoliacija dedate po grindiniu silymu. Laidus reikia uzpilti islyginamuoju, nes jie yra storesni nei sildymo kilimelis. Kitaip ant laidu tektu storai tepti plyteliu klijus, ir labai sunku gerai isklijuoti plyteles. Kilimelis daug plonesnis. Folija galite tiesti, galite ne. Niekas realiai neirode kad folija padeda. Be to folija pablogins pavirsiaus sukibima su danga. Po kilimeliu folijos geriau netiesti. Folija tiesiama giliasnemia sluoksnyje. 4-5cm, nes pilant islyginamaji 1cm sluoksniu ar maziau folija pablogins sukibima su esama danga.

aciu uz atsakyma smile.gif))
O tai kokio galingumo man tada reiktu nusipirkt kilimeli (arba laidus), kad nebutu kazkokio perkaitimo. Viena patalpa 3 kw.m., kita - vos virs 4 kw.m. Termoreguliatoriu desiu viena, bet brangesni, kur galima reguliuot valandomis sildyma. Gal zinote koki meistra Kaune, kuris galetu man pajungt (isvedziot laidus arba kilimeli ir pajungt termoreguliatoriu?
Atsakyti
Nežinau į kurią temą kreiptis, todėl rašau čia. Gal yra kuris nors meistras, kuris galėtų man papasakoti iš kokių medžiagų ir kaip yra suformuojama tokia grindų danga? Žr. paveiksliuką

user posted image

Būčiau labai dėkinga notworthy.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Interdiz: 15 rugsėjo 2010 - 10:25
QUOTE(Interdiz @ 2010 09 15, 10:24)
Nežinau į kurią temą kreiptis, todėl rašau čia. Gal yra kuris nors meistras, kuris galėtų man papasakoti iš kokių medžiagų ir kaip yra suformuojama tokia grindų danga? Žr. paveiksliuką

Mazas paveikslelis, aiskiai nesimato, Gali buti ir tiesiog linoleumas ar marmoleumas. Gali buti speciali danga, Kad ir parketas sudetas eglute, ar kokia plastikine dazyta danga. Taciau bet kokiu atveju daryta pagal cpec uzsakyma.
Galima butu padaryti beicuojant parketa ir klojant eglute, bet nelengva. Realu jeigu butu linoleumas ar panaci danga.
Atsakyti
Gal galit kas patarti? Pirmam aukšte bus tualetas ir kriauklė, grindinis šildymas, plytelės, ar dar verta dėti mažą radiatorių, ar ne. Kaip jūs darėte?
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2010 09 30, 09:38)
Gal galit kas patarti? Pirmam aukšte bus tualetas ir kriauklė, grindinis šildymas, plytelės, ar dar verta dėti mažą radiatorių, ar ne. Kaip jūs darėte?

jūs orietuokitės pgl savo namo šildymą, jei turite kur staigiai padžiauti kokį rankšluostuką tai gal tas radiatorius nereikalingas, bet jei ne gal tai bus priga staigiai kažką padžiovinti.....mano vonioje stovi radiatorius, pakanka bet labai šaunu kai ir grindys šiltos, tai vis gailiuosi kad to nepasidariau ir vonioje doh.gif virtuvėje turiu ir nė kiek nesigailiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2010 09 30, 09:38)

Manau tikrai nebutinas, jeigu nera vonios, juk nedziovinsite kazkokiu didziuliu ranksluosciu, o prie kriaukles galite pakabinti ir vienkartinius ranksluostukus, Gyvatukas tik rys energija, jeigu elektrinis, jeigu kombinuotas, ziurekit ar tikrai uztenka vietos, nes jei ir taip maza patalpa, tai kiekvienas daiktas tik apkrauna.
Atsakyti