Įkraunama...
Įkraunama...

Šildomos grindys

Man neimponuoja tai kad elektrines negalima irengti miegamajame bei vaiku kambariuose, na ir kaina uz sildyma aisku irgi mazai kam patiks, bet jai tik vonios kambary tai kodel gi ne. Beje kur deda tiesiai po plytelem grindys isyla po keliolikos minuciu o ne valandu.
Atsakyti
Laba, gal kas gali pasakyti kiek maždaug kainuotų įrengrti vandeniu šildomas grindis maždaug 40 kv/m? Darbas nekainuotų.
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Kažin, o jeigu įstiklintam bolkone paklojus šildomas grindis gal nepelytų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2012 03 13, 20:18)
Kažin, o jeigu įstiklintam  bolkone paklojus šildomas grindis gal nepelytų? g.gif

Jeigu visas apšiltintas (kuo labai abejoju), kitaip šildysit ponią Gamtą.
Atsakyti
Skaiciau anksciau, kad ties langais ir vitrinom reikia sutankinti grindinio sildymo vamzdelius, taciau persnekejus su santechniku, sako, kad nera prasmes.. Taip pat ir po virtuvinemis spintelemis rekomenduoja vynioti vamzdelius, nors girdejau,kad ten nerekomenduojama..
Kaip yra isties? Ar mano santechnikas nekompetetingas, ar as tiesiog mitu prisiskaites?
Atsakyti
PAS mus sildomos grindys visame name ,ziema tiesiog pasaka.
Atsakyti
QUOTE(egis_klp @ 2012 03 25, 01:54)
Skaiciau anksciau, kad ties langais ir vitrinom reikia sutankinti grindinio sildymo vamzdelius, taciau persnekejus su santechniku, sako, kad nera prasmes.. Taip pat ir po virtuvinemis spintelemis rekomenduoja vynioti vamzdelius, nors girdejau,kad ten nerekomenduojama..
Kaip yra isties? Ar mano santechnikas nekompetetingas, ar as tiesiog mitu prisiskaites?

Rekomenduojama sutankinti, bet efektas tikrai nelabai jausis, temperatūra tose vietose padides apie 1 C. Nuolat šildomoms patalpoms tas nėra aktualu. Po spintelėm rekomenduojama klot vamzdelius, valant ar palaisčius ka nors ten nesikaups drėgmė. Beto, jei kada nors pasikeis išplanavimas ir ten neliks spinteliu, tai liks atviri šalti plotai, kas mažai kam patiktų.
Atsakyti
QUOTE(Donatas @ 2012 03 31, 16:02)

Rekomenduojama sutankinti, bet efektas tikrai nelabai jausis, temperatūra tose vietose padides apie 1 C. Nuolat šildomoms patalpoms tas nėra aktualu. Po spintelėm rekomenduojama klot vamzdelius, valant ar palaisčius ka nors ten nesikaups drėgmė. Beto, jei kada nors pasikeis išplanavimas ir ten neliks spinteliu, tai liks atviri šalti plotai, kas mažai kam patiktų.

Noriu tik papildyti. Jei yra didelis langų plotas tai nerekomenduojama naudoti grindinio šildymo. Praktiškai visas šilumos nuostolis yra per langus, tad ir visas šildymo srautas turi būti nukreiptas būtent tenai. O kaip ir rašė Donatas, vamzdelių sutankinimas pakankamo efekto neduoda. Nebent paleisite į grindys gerokai aukštesnę temperatūrą, tačiau tuose vietose prie grindų bus pavojinga prisiliesti. smile.gif
Geriau naudoti radiatorius, orinį šildymą arba konvektorius.
Atsakyti
Gal kas gali is patirties (ne teorijos) pasakyti ar visame name turint geotermini grindu sildyma ir susidejus tiek pirmam tiek antram aukste medines parketlentes nebus salta?? Beje, svetaines zonoje yra nemazai vitrininiu langu pakeltu nuo grindu per 20 cm.
Labai nenoriu svetaines - valgomojo dideleje zonoje dedi plyteliu doh.gif net ir medzio imitacijos jos man vis tiek lieka "saltos"... ypac kai turi vaikus megstancius zaisti ant grindu.
Atsakyti
QUOTE(egis_klp @ 2012 03 25, 00:54)

Mes tankinom. Ir po spintelėm nedėjom, tik vieną vamzduką palei sieną paleidom ir viskas. O sekantis, jau ties ta vieta, kur spintelės baigiasi. Antra žiema, ir viskas liuks. Drėgmės nėra, nes tas grindininis šildymas taip išsausina orą, kad net papildomai drėkinti reikia.
Atsakyti
QUOTE(balla @ 2012 04 02, 08:56)
Mes tankinom. Ir po spintelėm nedėjom, tik vieną vamzduką palei sieną paleidom ir viskas. O sekantis, jau ties ta vieta, kur spintelės baigiasi. Antra žiema, ir viskas liuks. Drėgmės nėra, nes tas grindininis šildymas taip išsausina orą, kad net papildomai drėkinti reikia.

Nera jokio reikalo po spintlem deti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(egis_klp @ 2012 03 25, 01:54)

Ir po spintelem ir po vonia ir po spinta su slankiojanciom durym. Visas perimetras be isimciu. Tam yra priezastis . Na vienas is pvz. logiskai pamastykite, jei tarkim virtuve per visa siena, vamzdis eina vos ne puse metro nuo jos, tai kaip manot kampas jum koks viena grazia diena nesupelys.... Nededa tik tie kas nori sutaupyt. Taupo, chalturina o paskui stebesi kaip su sildomom grindym baldai pelyja, daiktai ir rubai spintuose dregme smirda. doh.gif
Atsakyti