Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

QUOTE(pilkoji28 @ 2010 11 09, 11:21)
šiaip tai pjaunama per tą patį randą dažniausiai, nervai sugyja ir pilvo jautrumas atsistato, raumenys taip pat suauga kaip ir gimdos sienelė, aišku randeliai lieka,

QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 09, 11:26)
nezinau kiek Jus apsiskaiciusi esate, taciau apie raumenu nupjovima - visiska nesamone, kai paklausiaiu gerb gydytojo ar per CP nupjauna pilvo raumenis (buvau ingternete prisiakiciusi visko) tai pradejo juoktis ir klaust is kur tokia nesamone susigalvojau. randai gimdoje sugyja, nei jauciasi, nei matosi. tik minusas tame, jog metus ar 2 po CP nerekomenduojama pastoti (bet tai tik i nauda bet kuriai mamai, mano manymu smile.gif)) )

QUOTE(pilkoji28 @ 2010 11 09, 11:47)
aha įdomiai parašyta, kad ir kraujagysles nupjauna su nervais kartu  g.gif tokiu atveju turėtų būti letali išeitis  g.gif

QUOTE(Ievuli @ 2010 11 09, 13:18)
kas cia dabar per medicinos zinove? lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif jeigu snekat nors nenusikalbekit viespatie,nesusiuna atgal kraujagysliu?kas cia per nesamone? doh.gif  blink.gif Viskas atsistato nes pjuvis minimalus,dideliu pazeidimu nera

esu mokiusis medicinos ir mačiusi ne vieną operaciją,taip pat ir gimdos.Raumenų nenupjauna,juos perpjauna,aišku,jie po to sugyja,nes juos susiuva kaip ir gimdą.O kraujagysles nupjauna tik tas ,kur eina į gimdą ir pačioj gimdoj,ir stambias po to susiuva,bet smulkių ne,todėl kraujotaka gimdoj ir mažąjam dubeny niekada nebus tokia,kaip iki operacijos.O per tą patį randą pjauna tik išoriškai,viduj praktiškai tiksliai to neįmanoma padaryt,gimdoj lieka tiek randų,kiek kartų pjauta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 09 lapkričio 2010 - 14:26
Man taip pat buvo atliktas CP. Turejau bedu del pjuvio,taciau dziaugiuosi ir tikrai neturiu kuo skustis. Ligoninei visa lika pati rupinausi maziuku,negalliu paneigti jog pirmas dienas buvo sunku,taciau nesijauciau taip tragiskai jog negaleciau pati pasirupinti savo mazuoju karalauciu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2010 11 09, 15:26)
esu mokiusis medicinos ir mačiusi ne vieną operaciją,taip pat ir gimdos.Raumenų nenupjauna,juos perpjauna,aišku,jie po to sugyja,nes juos susiuva kaip ir gimdą.O kraujagysles nupjauna tik tas ,kur eina į gimdą ir pačioj gimdoj,ir stambias po to susiuva,bet smulkių ne,todėl kraujotaka gimdoj ir mažąjam dubeny niekada nebus tokia,kaip iki operacijos.O per tą patį randą pjauna tik išoriškai,viduj praktiškai tiksliai to neįmanoma padaryt,gimdoj lieka tiek randų,kiek kartų pjauta

taip, kas pažeista tai pažeista, lygiai taip kaip tarvietės randai, blogai gyjančios žaizdos ir infekcijos, mažai kur minimi gimdos kaklelio plyšimai ir pan. Gaila, kad ne visoms lemta atvažiavus į ligoninę atsigulus ant stalo be jokių plyšimų, kirpimų pagimdyti per porą valandų. Aš irgi mokiausi medicinos.
Papildyta:
QUOTE(Selva @ 2010 11 09, 14:05)
Man irgi keista, kad akcentuojama kosmetine rando puse, kai tuo tarpu esme yra vidinis randas, o ne isorinis.

O argumentas, kad CP estetiskiau atrodo, nei naturalus gimdymas, tai man toks nerimtas, nu atsiprasau...  ax.gif Ar ten mus holivudo filmui filmuoja, kad neduok dieve atrodysiu isprakaitavusi, paraudusi, susiriebalabusiais plaukais, pakraujavusi .. Koks skirtumas, jei, kaip sakote- svarbu sveikas leliukas.

būtent, svarbu sveikas vaikas ir sveika motina, manau nesvarbu kokiu būdu įvyko gimimas.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2010 11 09, 14:05)
Man irgi keista, kad akcentuojama kosmetine rando puse, kai tuo tarpu esme yra vidinis randas, o ne isorinis.

O argumentas, kad CP estetiskiau atrodo, nei naturalus gimdymas, tai man toks nerimtas, nu atsiprasau...  ax.gif Ar ten mus holivudo filmui filmuoja, kad neduok dieve atrodysiu isprakaitavusi, paraudusi, susiriebalabusiais plaukais, pakraujavusi .. Koks skirtumas, jei, kaip sakote- svarbu sveikas leliukas.

paskaitykite tema nuo praziu, suprasite kodel rasau kad kraupiau pasirode naturalus gimdymas- siule paziuret kaip atrodo cezario operacija. tai ir rasau, kad nieko baisaus tame nematau, operacija kaip operacija ir tiek.
del randu gimdoje - tiesiog kaip daktaras ir sake, saugotis pora metu, o paskui galima vel tureti vaiku.
na, o man svarbu kad ir as pati likciau sveika po vaikelio gimimo. ir kad nebutu prie ko prikibti, nerasau kad vaikelio sveikata nesvarbi, tiesiog save myliu irgi.
Atsakyti
Jei moteriai pasiūlo operuotis pvz. stuburo išvaržas. Ji pirmiausiai išbando visas procedūras, masažus, medikamentinį gydymą ir jei niekas nepadeda, ryžtasi operacijai. g.gif
Cezario pjūvis yra OPERACIJA , moters pageidavimas nėra indikacija operacijai. Ne kiekvienas akušeris - ginekologas be indikacijų operuoja. Jei jūs susirandat tokių, kurie už tam tikrą sumą tai atlieka - pirmyn. Bet nusiteikit ir pasekmėm. Jos gali ir nebūti tik vos matomas randelis pilvo apačioje. Tai randas gimdoje, pilvo raumenyse ( o kaip galima raumenų neperpjovus patekti į pilva?). Jis gal neatsilieps niekada, o jeigu? Randai išsiskiria ir po kelių metų unsure.gif .
Atsakyti
ši diskusija beprasmė, diskutuojama apie komplikacijas, o apie teigiamus vieno ar kito gimdymo aspektus kažkaip nelabai kalbama, būna visko ir visur ir visaip, dažniausiai prieš CP būna moterys bijančios intervencijos, aš guliau po peiliu dėl to, kad mano vaikui būtų geriau, nes natūr. gimdymas būtų ne mano jėgoms, t. y. didelis kūdikis, veiklos nebūvimas, pernešiojimas ir pan. plius skudūs preities įvykiai, to niekada nesupras moteris nepatyrusi tokių dalykų, geriausiai pasakytų moterys gimdžiusi ir tuo ir tuo būdu. Man asmeniškai vidinė ramybė buvo be galo svarbi nei stresas, kurį sukeltų natūr. gimdymas.
Mano artima draugė gimdė natūraliai, gimdymas buvo be galo sunkus ir ilgas, apie plyšimą jau net nėr ką kalbėt, nes tai tik smulkmena, gimdymo pasekmė nei didelė nei maža, vaikas gimė su "iškritusiu" liežuviu, turi padidinto dirglumo sindromą, pačios vidinė būsena gimdymo metu buvo tragiška, nes jau mintys sukosi tik kaip išimt vaikelį, o ne kokios būklės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pilkoji28: 09 lapkričio 2010 - 18:52
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 09, 15:55)
del randu gimdoje - tiesiog kaip daktaras ir sake, saugotis pora metu, o paskui galima vel tureti vaiku.

Na nelabai..

O kas, jei anksciau uzkimba leliukas g.gif Kas tada- abortas g.gif

Kad ir kaip bebutu, ir nestumas, ir gimdymas po CP, nesvarbu, kada tas CP darytas- yra rizikos grupej.

Drauge pastojo 10+ metu po CP- dar ir kaip ja priziurejo, kaip ligone.. Pavyko pasiruosti gimdyti naturaliai- bet gydytoju komanda nuolatos budejo- nes bet kuria akimirka galejo viskas baigtis vel CP.

Idomu apskritai, kaip priziurimas randas po CP- ar ziuri, kaip gyja viduje, ar suzinai, kad blogai sugijo tik tada, jei issiskiria randas g.gif
Papildyta:
QUOTE(pilkoji28 @ 2010 11 09, 15:38)
Gaila, kad ne visoms lemta atvažiavus į ligoninę atsigulus ant stalo be jokių plyšimų, kirpimų pagimdyti per porą valandų. Aš irgi mokiausi medicinos.

Todel geriausia atvaziavus i ligonine ant stalo negulti, o pasirinkti gimdyti aktyviai.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2010 11 09, 19:54)
Na nelabai..

O kas, jei anksciau uzkimba leliukas  g.gif  Kas tada- abortas  g.gif

Kad ir kaip bebutu, ir nestumas, ir gimdymas po CP, nesvarbu, kada tas CP darytas- yra rizikos grupej.

Drauge pastojo 10+ metu po CP- dar ir kaip ja priziurejo, kaip ligone.. Pavyko pasiruosti gimdyti naturaliai- bet gydytoju komanda nuolatos budejo- nes bet kuria akimirka galejo viskas baigtis vel CP.

Idomu apskritai, kaip priziurimas randas po CP- ar ziuri, kaip gyja viduje, ar suzinai, kad blogai sugijo tik tada, jei issiskiria randas  g.gif

Niekas nedraužia pastoti anksčiau, tik perspėja, kad geriausiai tai būtų po poros metų, puikiai išnešiojami ir pametinukai, lygiai taip nelabai rekomenduos pastoti po gimdos kaklelio plyšimo, randus prižiūri gydytojai, džiaugtis reikia, kad rūpinasi ir prižiūri atidžiau, šiaip tai normalioj ligoninėj komanda pasiruošus CP būna, nes kiekviena net sklandžiausio gimdymo minutė gali pakrypti ne ta linkme kaip planuota.
Esant padidintai rando išsiskirimo rizikai neleidžiama sulaukti sąrėmių.

Papildyta:
QUOTE(Selva @ 2010 11 09, 19:56)
Na nelabai..

O kas, jei anksciau uzkimba leliukas  g.gif  Kas tada- abortas  g.gif

Idomu apskritai, kaip priziurimas randas po CP- ar ziuri, kaip gyja viduje, ar suzinai, kad blogai sugijo tik tada, jei issiskiria randas  g.gif
Papildyta:

Todel geriausia atvaziavus i ligonine ant stalo negulti, o pasirinkti gimdyti aktyviai.

Vis tiek kažkiek teks pagulėt ax.gif Jei nepaslaptis kiek kartų gimdėt? Gal jau tikslią techniką turit kaip tai lengviau padaryti. Renku info ateičiai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pilkoji28 @ 2010 11 09, 18:01)
Niekas nedraužia pastoti anksčiau, tik perspėja, kad geriausiai tai būtų po poros metų, puikiai išnešiojami ir pametinukai, lygiai taip nelabai rekomenduos pastoti po gimdos kaklelio plyšimo,  randus prižiūri gydytojai, džiaugtis reikia, kad rūpinasi ir prižiūri atidžiau,

Kaip ir kada priziuri g.gif Kiek kalbejau su CP turejusiom draugem, niekas nepriziuri g.gif Isleido is ligonines ir tiek.

šiaip tai normalioj ligoninėj komanda pasiruošus CP būna, nes kiekviena net sklandžiausio gimdymo minutė gali pakrypti ne ta linkme kaip planuota.

Nesupratot, ka norejau pasakyti.

Vis tiek kažkiek teks pagulėt

Nebutinai g.gif

Gal jau tikslią techniką turit kaip tai lengviau padaryti. Renku info ateičiai

Kiekvienas gimdymas kitoks. KAs tiks viena karta, nebutinai tiks kita. Reikia klausyti instinktu.

Is manes nesimokinkit, geriau galiu pateikti specialia literatura.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2010 11 09, 19:06)
Kaip ir kada priziuri  g.gif  Kiek kalbejau su CP turejusiom draugem, niekas nepriziuri  g.gif Isleido is ligonines ir tiek.

man po CP praejus menesiui mano ginekologe apziurejo echoskopu kaip ten kas 4u.gif jei teks dar gimdyt tai tik CP ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2010 11 09, 20:06)
Kaip ir kada priziuri  g.gif  Kiek kalbejau su CP turejusiom draugem, niekas nepriziuri  g.gif Isleido is ligonines ir tiek.
Nesupratot, ka norejau pasakyti.
Nebutinai  g.gif
Kiekvienas gimdymas kitoks. KAs tiks viena karta, nebutinai tiks kita. Reikia klausyti instinktu.

Is manes nesimokinkit, geriau galiu pateikti specialia literatura.

Šiaip kiekvieną kartą nuėjus pas ginekologą bent jau man randą apžiūri, apčiupinėja, echo daro, bet manau čia nuo kiekvieno gydytojo dar priklauso, visada klausia apie pojūčius rando vietoj ir pan. Man po 4 mėn. jautrumas pilnai atsistatė, po operacijos komplikacijų jokių nebuvo, narkozės negavau, tai gal todėl CP neatrodo toks blogis blush2.gif be to visą kūdikio užgimimą jutau, kaip ir sąrėmius iki CP.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2010 11 09, 19:56)
Na nelabai..

Neikaip iš vidaus neprižiūri ir nepažiūri. Tam yra tik echoskopija.
O nupatyti planinį cezario pjūvį po buvusio galima. Bet gali sąrėmiai prasidėti ir 37 savaičių ax.gif . Galima ir pasigimdyti natūraliai po buvusios operacijos mirksiukas.gif
Na, bet 4 cezario pj. operacijos nei vienas ginekologas nerekomenduoja mirksiukas.gif , faktas.
Diskusija beprasmė, truputį erzina tik pagal pageidavimą išoperuotų moterų puikavimasis, kad jos vienintelės teisios ir tik pas jas ten "puiku" hihihi.gif
Atsakyti