Įkraunama...
Įkraunama...

Muitinės tarpininko pažymėjimas

sveiki 4u.gif

gal žinot kaip ir kur gauti muitinės tarpininko pažymėjimą?
Atsakyti
Pasiskambini i muitines depatramenta. Pasiklausi, kada organizuojami muitines tarpininku kursai. Uzsirasai i juos. Susimoki. Jei randi firma, kuri tave idarbins ir tai ji tave "siuncia" i kursus, tai bus pigiau. Vaziuoji i kursus. Pristatai apmokejimo kvita uz juos. Jei esi ne vilniete, telefonu is anksto uzsisakai ir bendrabuti (parai buvo 25 Lt).
Lankai kursus. Kursu pabaigoje uzsirasai datai, kada nori issilaikyti egzamina (yra daug datu pasirinkimui). Vaziuoji lankyti egzamina. Islaikai ji 3 metams (taip anksciau buvo, dabar nezinau). Ieskai darbo biggrin.gif

Jei domina dar ir patys kursai... neidomus, jei nesi buvus tarpininke, tai net nieko net ir nesuprasi. Bet duoda BEVEIK visa reikalinga informacija. Kad pasiruosti egzui, geriausia susirasti tarpininka, kuris si ta paaiskintu apie BD pildyma. Trunka nuo pat ryto iki velaus vakaro. Yra kavos pertraukeles, per kurias vaisinama kava, arbata ir sausainiais. Galiu dar pasakyti, kad realiai darbas ir tai, ka reiks rasyt per egza yra gan skirtingi dalykai. O ir dar viena idomybe. M.tarpininku egzaminai sunkesni uz egzaminus muitininkams verysad.gif

Jei dar kas domina, klausk.
Atsakyti
dėkui už info, jei dar ko prireiks būtinai kreipsiuos mirksiukas.gif
o gal dirbi tokį darbą? ir gal žinai kainą kursų, kad ir anksčiau kokia buvo? gal į AŽ apie tai.
ačiū
Atsakyti
priklauso nuo kategorijos, 1, 2 ir 3 yra ir kainos ivairios nuo 500lt iki 1000lt
Atsakyti
Gavau vienos forumietes paklausima apie siuos kursus i az, bet negaliu jai issiusti atsakymo (raso, kad jos dezute perpildyta), tai atrasau i cia.

Negaliu pasakyti ar verta meginti lankyti kursus. Jei yra firma, kuri idarbins, tai OK, bet jei ne... Kai asmuo islaiko egzamina ir gauna muitines tarpininko pazymejima, jis turi BUTINAI isidarbinti per 6 men., kitaip jo pazymejimas netenka galios. Tas pats nutiks, jei dirbsite tarpininke, neteksit darbo ir per 6 men. neisidarbinsite vel. Vel is pazymejimo liks tik popieriaus gabaliukas.
Apie egzaminus... Kai as laikiau egzamina, jis susidare is 2 daliu:
1. uzpildyti BD
2. atsakyti rastu i klausimus, paskui zodziu i komisijos klausimus.
Zadejo antra dali padaryti testa, bet ar dabar testas, ar klausimai, tai nezinau. Testas, aisku, butu lengviau. Pats egzaminas nera lengvas ir nusirasyti negalima.
Del darbo specifikos... Koks bus darbas, priklausys, kur isidarbinsit, ar pasienio kelio poste (dar tokiu yra), ar vidinej muitinej, ar muitines sandely.
Kai dirbau pasienio poste, man tikrai labai patiko. Patiko bendrauti su vairuotojais (kad ir ne su visais pavykdavo susikalbeti del kalbos, ar neblaivus pasitaikydavo), patiko tai, kad dirbome pamainomis (para dirbam, 3 laisva), patiko ir atlyginimas (gruodi ir sausi buvo mazesnis, bet jis priklause nuo uzpildytu dok).
As darbo netekau Lietuvai istojus i ES ir jo labai gailiu, bet... jei kas nors man dabar pasiulytu darba pvz. vidinej muitinej, as pagalvociau ar noreciau ten dirbti. Tas darbas tiesiog kitoks. Jis daug atsakingesnis ir sunkesnis. Kad ir del to, jog pasieny pildomas dazniausiai tranzitas, o vidinej importas. O jei blogai importa apskaiciuosit, gali tekt is savo kisenes pridet. O cia jau sumos ir tukstanciais gali gautis.

Nenoriu atkalbineti, spresti kiekviena turit pati.

P.S. tai ka aprasiau apie pazymejimo galiojima ir egzaminus, galiojo man dirbant muitines tarpininke. Imanoma, kad dabar ta tvarka pasikeitus, bet kad i gera, as labai nesitikeciau.

Atsakyti
As lankiau kursus 2007 metu pabaigoje, tai jeigu dabar nieks nepasikeite, tai muitines tarpininko atstovo pazymejimas galioja neribota laika ir nebutinai reikia per 6 men susirasti darba. Ir nera dabar jokiu kategoriju, kaip ankciau, kaina jei nepasikeite, tai uz kursus 1300lt, o egzaminas 300lt, egzaminas sunkus, pati islaikiau is antro karto, gal dar del to, kad nebuvau dirbusi tokio pabudzio darbo, todel buvau zalia. Dabar dirbu deklarantes darba ir to pazymejimo man nereikia, nes deklracijas pildau imones vardu. Pats darbas patinka tik, kad jo butu daugiau:)
Atsakyti
laba smile.gif ,


planuoju eiti kursus muitines tarpiniko, gal dirbat kazkas sitoje sferoje ir zinote situacija su darbais? ar yra ju pasiula? ar yra sansu isidarbinti tik baigus kursus ir neturint rekomendaciju, ar nereikalaujama visur patirtis? unsure.gif

aciu uz info rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugad @ 2010 04 18, 19:41)
laba  smile.gif ,
planuoju eiti kursus muitines tarpiniko,  gal dirbat kazkas sitoje sferoje ir zinote situacija su darbais? ar yra ju pasiula? ar yra sansu isidarbinti tik baigus kursus ir neturint rekomendaciju, ar nereikalaujama visur patirtis?  unsure.gif

aciu uz info  rolleyes.gif


šita informacija ir mane labai domina, mačiau skelbimų dėl darbo yra, bet realiai jei neturi patirties ar darbdaviai priima į darbą?
Atsakyti
QUOTE(mamulytės @ 2010 04 19, 11:16)
šita informacija ir mane labai domina, mačiau skelbimų dėl darbo yra, bet realiai jei neturi patirties ar darbdaviai priima į darbą?


domina irgi drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Centime @ 2010 07 15, 14:59)
domina irgi  drinks_cheers.gif



Ir aš domiuosi, tuo labiau,kad vis pasirodo tokio pobūdžio skelbimų...Tik va,patirties reikalauja mažiausiai 2 metų... g.gif
Atsakyti
man tai iš jų juokas ima, jei neikas nepriima į darbą tai iš kur gi bus ta patirtis?
Atsakyti
QUOTE(mamulytės @ 2010 07 26, 06:55)
man tai iš jų juokas ima, jei neikas nepriima į darbą tai iš kur gi bus ta patirtis?


Ta va, užburtas ratas gaunasi g.gif
Atsakyti