QUOTE(rutagra @ 2010 11 24, 19:18)
O aš pernai gegužę su tėvais susitariau, jog taupysime dailės priemonėms. Tai jie nieko nepirko. Rugsėjį sumetė jiems tinkamą sumą ir esu labai patenkinta. Nors iki dabar

. PAti perku priemones. Vienas guašas dviem, pastelinės kreidelės vienos - dviems, plastilinas ir pan. Kadangi taip taupiau, tai galiu leisti nupirkti geresnės kokybės daiktus. Žiūrėsim kaip sulauksiu metų pabaigos.
Turiu psakyti, jog rugsėjo mėnesį ta suma buvo tikrai nemaža. Bet aš tėvams pasakiau - sumą tariatės jūs patys. Aš nusiplaunu rankas

. Tai dabar , jei kas pasako, jog didelės klasėje rinkliavos - manęs visiškai tai neliečia

. Tarp kitko - ir įvairesnių priemonių galiu nupirkti - gofruoto, tampomo popieriaus, gražūs darbai gavosi su angliuku, nupirksiu dar karoliukų, siūlų pynimui ir pan.
renku kas mėnesį po 5 Lt fondui. Perku įvairias priemones dailės pamokoms, jei mokykloj būna spektaklis irgi visi einam. Vaikai nieko neatsineša. Likus fondo pinigėlių juos panaudojam pavasarinei ekskursijai, mažiau deda Kalėdoms. Bandau su pirma laida taip, bet man pasiteisina. Sąžiningai kaupiu visus čekius, vedu buchalteriją.
Čia priemonės man neįeina. Padaloma medžiaga, mokytojo knygos, tai jau mano piniginės reikalas.
Papildyta:
Skaitau, kad perkat kreidą. Mokykla gyvena sunkiai, bet jau tokiais dalykais tai tikrai aprūpina. Dar iš vaikų fondo perku muilą, popierinius rankšluostukus.
Nors kaip pažiūrėsi, aš praeitais mokslo metais turėjau 2 nemokams dienas, tai ir iš savo kišenės, galima sakyti, paklojau 200 mokyklos reikmėms. Tai gal geriau nusipirkti kreidos.
Iš savo kišeniaus nuperku vaikams nebent suvenyrus rugsėjo 1-ajai, nors dabar pradėjau daryti savo rankų darbo, ar randu kur ką pigiau. Aš dažnai pagalvoju, kad turiu savo vaiką, kodėl turėčiau nuo jo nusukti ir nešti kitiems. Savanaudiška, bet.......

, nieks labiau nemylės jei pats savęs nemylėsi. Manęs mokykloj mokytojai tokiais dalykais niekad nelepino. Savo pirmos laidos prieš 20 metų irgi niekad. Bet vaikai ir jų tvai tapo draugais. O tie, kuriems buvo perkami suvenyrai dažnai pamiršta ir labas pasakyti. Tai tiek. Atsiprašau, kad išsisakiau. Noriu į pensiją, nes jaučiu, kad kvanku.