Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šauniosios pradinukės

QUOTE(rutagra @ 2010 11 25, 21:17)
taip, jau siuntinėju kas tik paprašo  ax.gif . Ten ne mano darytos  4u.gif

man kažkodėl neatidaro. sad.gif bandysiu ryt į darbą parsisiųst, jei būsi prisijungus blush2.gif

labos 4u.gif

šiandienos anekdotas: skaitė namuose tekstuką, visi paskaitė, kelia ranką "profesūra|", kuri kaip jaunas mėnulis mokykloj pasirodo ir skaito tipo, nes paklausė, kažkiek įsiminė:
Roko šortai žali,
o maikė geltona (turėjo būt marškinėliai, ale matyt per sunkus žodis) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2010 11 25, 22:51)
Ir dar klausimėlis, kokius žaidimus su 3-4kl vaikais žaidžiat per kūno kultūrą. Mes sportuojame kolidoriuje, tai labai judrių (kaip žuvis ir tinklas, trečias bėga ir pan.) negalim žaist. Pailsėjimui žaidžiam sugedusį telefoną, nešu nešu kiaušį, diena naktis, ir dar už nugaros perdavinėjam nepastebimai kamuoliuką, nežinau kaip vadinasi g.gif  O ką jūs tokio ramesnio mokat?

nepykit, kad pristojau, bet taip patirties trūksta doh.gif

Iš ramių žaidimų žaidžiam ,,Meškute, pabusk"-vienas vaikas nusisuka, o kitas, vedančiojo parodytas, sako žodžius - meškute pabusk, pakeitęs savo balsą, reikia atspėt, kuris sakė. Tris kartus neatspėjus, duoda fantą, kokį savo daiktą, kurį vėliau turi išsipirkt (padainuot, pašokt). Dar kolidoriuj tiktų ,,Jūra banguoja" - vienas vaikas nusisukęs sako- jūra, jūra banguoja, stop. Kiti tuo metu bėga link jo, ištarus ,,stop" turi sustot ir nejudėt, kas sujuda -grįžta atgal, laimi tas, kuris paliečia vedančiojo nugarą. Nežinau ar aiškiai aprašiau, daug dar žaidimų žaidžiam.
Papildyta:
QUOTE(arden @ 2010 11 25, 23:02)
man kažkodėl neatidaro. sad.gif bandysiu ryt į darbą parsisiųst, jei būsi prisijungus  blush2.gif

labos  4u.gif

šiandienos anekdotas: skaitė namuose tekstuką, visi paskaitė, kelia ranką "profesūra|", kuri kaip jaunas mėnulis mokykloj pasirodo ir skaito tipo, nes paklausė, kažkiek įsiminė:
Roko šortai žali,
o maikė geltona (turėjo būt marškinėliai, ale matyt per sunkus žodis)  lotuliukas.gif

būna būna tokių ,,proto bokštų", pasiklauso ir bando atmintinai ,,paskaityt" vat ir gaunas anekdotai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pavilonyte: 25 lapkričio 2010 - 22:14
QUOTE(domassss @ 2010 11 25, 22:10)
Išsiunčiau į paštą skaidres apie adventą.
Papildyta:

Papildyta:
QUOTE(linius @ 2010 11 25, 21:36)
nengute, esu i pasta issiuntusi teksta apie advento vainiko kilme. Tai buvo apie lapkricio viduri, gal anksciau. galima pagal ta medziaga parengti uzduociu, klausimu.

Ačiū, mergaitės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nengute: 25 lapkričio 2010 - 22:32
QUOTE(linius @ 2010 11 25, 18:26)
Sveikos  smile.gif

Būtų įdomu paskaityti, kaip Jums, ypač kaimo mokyklose dirbančioms, šiuo metu sekasi su pirmokais. Klausiu ne apie dalykinių žinių bagažą, o apie šiuo metu stebimus ar pasigendamus socialinius, bendravimo įgūdžius, vaikų gyvenimą, kai jo nestebi mokytojos akys. Pati pernai išleidusi labai šaunią ketvirtokų klasę jau imu galvoti, kad gal pirmokų elgesiui keliu per aukštus reikalavimus... Pasikartosiu - dirbu kaime. Ačiū toms, kurios pasidalins savo kasdienybės akimirkomis  4u.gif

Sveikute,

Sunkiai sekasi su pirmokėliais, sunkiai...Labai judrūs mabniškiai, atrodo nepersakomi, žiūri tiesiai į akis taip įžūliai sakyčiau ir nelabai reaguoja doh.gif Sakau - nelakstyti koridoriuose, jie aha ir lekia nusisukę. Nubari, sugėdini ir vėl tas pats...Kažkaip visai be atsakomybės, gėdos jausmo schmoll.gif Tokie "buki" drįčiau pasakyti blush2.gif Matyt namie nelavbai mokomi, kaip reiktų elgtis vienokioj ar kitokioj aplinkoj. ...Nors kartais atrodo jie tokie nuoširdūs ir geručiai wub.gif biggrin.gif Šeimų klasėje irgi yra visokių...Pvz. šiandien kalbėjom, ko prašys Kalėdų senelio, tai viena mergaitė sako: mano mama tai sakė prašys pinigų, nes tetukas viską prageria verysad.gif Tai vat...tokia realybė kaime smile.gif Nors yra, yra ir šaunių šeimų smile.gif

Vakar pravedžiau dvi atviras pamokas karsta.gif Lietuvių ir matematika. Tema"Darau lesyklą". Va, ir prisišaukėm žiemą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2010 11 25, 23:06)
bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  notworthy.gif  yahoo.gif

O pranešat iš anksto vaikams, kad bus kontrolinis? kad pasiruoštų, pasikartotų?

Visada, o ir tėvai to pageidauja...
Atsakyti
Noriu pratęsti arden pradėtą anekdotų temą - šiandien sužinojau naują pasakos veikėją - katuotą batiną thumbup.gif thumbup.gif

Ačiū, Betuk, už mintis. Pasirašau po kiekvienu Jūsų pastebėjimu, deja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rutagra @ 2010 11 24, 19:18)
O aš pernai gegužę su tėvais susitariau, jog taupysime dailės priemonėms. Tai jie nieko nepirko. Rugsėjį sumetė jiems tinkamą sumą ir esu labai patenkinta. Nors iki dabar  blush2.gif . PAti perku priemones. Vienas guašas dviem, pastelinės kreidelės vienos - dviems, plastilinas ir pan. Kadangi taip taupiau, tai galiu leisti nupirkti geresnės kokybės daiktus. Žiūrėsim kaip sulauksiu metų pabaigos.
Turiu psakyti, jog rugsėjo mėnesį ta suma buvo tikrai nemaža. Bet aš tėvams pasakiau - sumą tariatės jūs patys. Aš nusiplaunu rankas  4u.gif . Tai dabar , jei kas pasako, jog didelės klasėje rinkliavos - manęs visiškai tai neliečia  thumbup.gif . Tarp kitko - ir įvairesnių priemonių galiu nupirkti - gofruoto, tampomo popieriaus, gražūs darbai gavosi su angliuku, nupirksiu dar karoliukų, siūlų pynimui ir pan.

renku kas mėnesį po 5 Lt fondui. Perku įvairias priemones dailės pamokoms, jei mokykloj būna spektaklis irgi visi einam. Vaikai nieko neatsineša. Likus fondo pinigėlių juos panaudojam pavasarinei ekskursijai, mažiau deda Kalėdoms. Bandau su pirma laida taip, bet man pasiteisina. Sąžiningai kaupiu visus čekius, vedu buchalteriją. cool.gif
Čia priemonės man neįeina. Padaloma medžiaga, mokytojo knygos, tai jau mano piniginės reikalas. rolleyes.gif
Papildyta:
Skaitau, kad perkat kreidą. Mokykla gyvena sunkiai, bet jau tokiais dalykais tai tikrai aprūpina. Dar iš vaikų fondo perku muilą, popierinius rankšluostukus.
Nors kaip pažiūrėsi, aš praeitais mokslo metais turėjau 2 nemokams dienas, tai ir iš savo kišenės, galima sakyti, paklojau 200 mokyklos reikmėms. Tai gal geriau nusipirkti kreidos.
Iš savo kišeniaus nuperku vaikams nebent suvenyrus rugsėjo 1-ajai, nors dabar pradėjau daryti savo rankų darbo, ar randu kur ką pigiau. Aš dažnai pagalvoju, kad turiu savo vaiką, kodėl turėčiau nuo jo nusukti ir nešti kitiems. Savanaudiška, bet....... blush2.gif , nieks labiau nemylės jei pats savęs nemylėsi. Manęs mokykloj mokytojai tokiais dalykais niekad nelepino. Savo pirmos laidos prieš 20 metų irgi niekad. Bet vaikai ir jų tvai tapo draugais. O tie, kuriems buvo perkami suvenyrai dažnai pamiršta ir labas pasakyti. Tai tiek. Atsiprašau, kad išsisakiau. Noriu į pensiją, nes jaučiu, kad kvanku.
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2010 11 26, 15:43)
renku kas mėnesį po 5 Lt fondui. Perku įvairias priemones dailės pamokoms, jei mokykloj būna spektaklis irgi visi einam. Vaikai nieko neatsineša. Likus fondo pinigėlių juos panaudojam pavasarinei ekskursijai, mažiau deda Kalėdoms. Bandau su pirma laida taip, bet man pasiteisina. Sąžiningai kaupiu visus čekius, vedu buchalteriją. cool.gif 
Čia priemonės man neįeina. Padaloma medžiaga, mokytojo knygos, tai jau mano piniginės reikalas. rolleyes.gif

Pagalvok gerai g.gif , nes čia tėvų pinigai. Kam save apsisunkinti tokiais dalykais doh.gif doh.gif doh.gif , kaip priemonių pirkimu. Aš net pratybų pati neperku vaikams, kaip kitos mokytojos. Rekomenduoju, kokios bus reikalingos ir tegul jie patys ieško. Nes kai nuperki, tai dar išgirsti, kad galėjo ir kitur nupirkti, pigiau. Tai dabar jie patys tai daro. Aš skiriu tėvų pinigus tik kopijavimui, ar kokiam suvenyrui, jei reikia po vieno ar kito konkurso 4u.gif . Neprisiimk tėvų pareigų, o tai ir norės visko gatavo. Čia tik mano pamąstymas.
Atsakyti
Popieriaus perku tik tada iš fondo, jei tais darbais puošiu klasę ir jie lieka klasėje. O jei vaikai padaro darbus, jais papuošiu, o vėliau atiduodu, tai vaikai daro iš savo popieriaus.
Atsakyti
QUOTE(ingredb @ 2010 11 22, 16:33)
ai grizau po darbo susinervus.mazina alga nuo sausio 1dienos.tai nieko nesinori daryti verysad.gif

QUOTE(janiku @ 2010 11 22, 16:40)
o taičia visiems negirdėjau. Nors man ir taip 300 sumažėjo. Nors aišku kaip vakar per pūko radiją paklausiai tai iš vis norisi eit lauk

NU ČIA TAI DOVANA. doh.gif
Puiku, kad turim darbą, bet manau, kad kiekvienas darbas turi būti ir apmokams taip kaip turi būt.
Papildyta:
QUOTE(b.s @ 2010 11 26, 14:53)
Pagalvok gerai  g.gif , nes čia tėvų pinigai. Kam save apsisunkinti tokiais dalykais  doh.gif  doh.gif  doh.gif , kaip priemonių pirkimu. Aš net pratybų pati neperku vaikams, kaip kitos mokytojos. Rekomenduoju, kokios bus reikalingos ir tegul jie patys ieško. Nes kai nuperki, tai dar išgirsti, kad galėjo ir kitur nupirkti, pigiau. Tai dabar jie patys tai daro. Aš skiriu tėvų pinigus tik kopijavimui, ar kokiam suvenyrui, jei reikia po vieno ar kito konkurso 4u.gif . Neprisiimk tėvų pareigų, o tai ir norės visko gatavo. Čia tik mano pamąstymas.

bet kai susiruoši daryti darbelį ir prasideda mama nenupirko, neturėjo laiko, ar nerado. Traukiu savo. Tai irgi velniop. doh.gif Tėvai sako, kad jiems taip ir pigiau. Pratybas perkam centralizuotai, gaunam 5% nuolaidą, iš to perku popierių kopijavimui.
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2010 11 26, 16:01)
NU ČIA TAI DOVANA. doh.gif
Puiku, kad turim darbą, bet manau, kad kiekvienas darbas turi būti ir apmokams taip kaip turi būt.
Papildyta:
bet kai susiruoši daryti darbelį ir prasideda mama nenupirko, neturėjo laiko, ar nerado. Traukiu savo. Tai irgi velniop.  doh.gif Tėvai sako, kad jiems taip ir pigiau. Pratybas perkam centralizuotai, gaunam 5% nuolaidą, iš to perku popierių kopijavimui.

Mūsų pagrindinės priemonės ir yra pačios paprasčiausios, nes dauguma neturi nei pinigų, o ir priemones pas mus reikia pirkti, tai nuvaziavus miestan, nes pasirinkimas tik minimalus. visada išsiverčiam.
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2010 11 26, 17:01)

bet kai susiruoši daryti darbelį ir prasideda mama nenupirko, neturėjo laiko, ar nerado. Traukiu savo. Tai irgi velniop.  doh.gif

Nemanau, kad tai gerai. Kiek pastebėjau, tai kiti pripranta, o paskui tik ir laukia, kad kas paskolintų, o grąžint - niekada negrąžina. Jei neturi, tai sakau, kad pieštų, svarbu, kad dirbtų ir gale pamokos pažiūriu ką nupiešė. O su kitais darau tai, ką būnu suplanavus. Kitą pamoką atsineša popieriaus rolleyes.gif

O jūs leidžiat namie užbaigti darbus? Liepiat atsiskaityti?
Aš neleidžiu namie pabaiginėti, nes dažnai pirštus prikiša tėvai cool.gif
Mes darėm darbelį iš lašelių. Ilgokai jis užtruko, bet visi jau atsiskaitė-kas po kelių pamokų, kas vėliau. O vienas vis dar kapstosi, nes per pamoką sukinėjasi, vos kelis lašelius iškerpa. Aš reikalauju užbaigti. Gal iki Kalėdų ir baigs. Mes jau kelis naujus darbus padarėm, o jis vis vietoj... doh.gif
Atsakyti