Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos apylinkių statybininkių diskusija

QUOTE(Nr1 @ 2010 11 23, 15:37)
o ko taip daug? blink.gif
mes uz 500 Lt pasidarem, o ir pvz. Vilproj toks projektas lyg 600 Lt ar 700 Lt nepamenu jau, bet tai dar gal cia nuo namo dydzio priklauso kaina, o musu tai nemazas

Jei teisingai supratau tai cia kalba eina apie namo sildymo projekta (vamzduku isvedziojima, radiatoriu pastatymo vietas)?
Atsakyti
Sveikos, gal kas dabar pirkote "putplasti", ta polesteroli kurio sildomos grindys, kazin kur siuo metu pigiausias? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jovitti_ @ 2010 11 23, 19:57)
Sveikos, gal kas dabar pirkote "putplasti", ta polesteroli kurio sildomos grindys, kazin kur siuo metu pigiausias?  4u.gif

mano akimis, jis pabrango pries dvi dienas verysad.gif Bet gal kas turi kokia vieta numate pigiau rolleyes.gif ir kainyte brukstelkit 4u.gif
Atsakyti
Pabrango, ot kaip, pradejo ziuriu kilt kainytes doh.gif o kaip jis tiklsiai vadinasi? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jovitti_ @ 2010 11 23, 21:18)
Pabrango, ot kaip, pradejo ziuriu kilt kainytes  doh.gif o kaip jis tiklsiai vadinasi?  blush2.gif

tai taip ir vadinasi -polisterolas, tik jo kietumas turi buti stipresnis, negu paprastojo..
pasakysit kad grindim ir pasiulys, as pirkau 80 stiprumo, bet galima ir 70 , aisku, galima dar kietesni.. bet kuo kietesnis, tuo brangesnis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra101 @ 2010 11 23, 11:52)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif kazin ar pades, dar reikes ir robota tvarkytoja isigyti hihihi.gif

Aha, reikėtų man tokio roboto, kuris lygintų, sudėtų rūbus į spintą, gamintų valgyt, žaislus surankiotų kasvakar wub.gif

QUOTE(CreteIsland @ 2010 11 23, 12:12)
sveikos mirksiukas.gif ,

kaip yra su sveikatos prieziura,jos institucijom?
ar galima prie seimos gyd.prirasyt vaikus (na ir patiems prisirasyti) MIESTE?. g.gif kur jus savo vaikucius prirasiusios?
aisku daug kur eit tenka privaciai.bet reik ir oficialiai tureti.
va dabar ir susimasciau.
mano vaikai prirasyti "nefridoje".
svarstome,kur geriau,kad jos butu registruotos.ar mieste(pas senelius ju bute,kaip yra ir dabar),ar name(kai jis bus) ?
pasidalinkime nuomonem.. ax.gif

ar nera taip,kad musu kaimus aptarnauja gargzdu poliklinika-ligonine?kazkaip nevilioja manes jos.

Registracija medicinos įstaigoms absoliučiai nesvarbi. Gali būti prisirašęs pas gydytoją ir Šiauliuose, jei turėsi sveikatos ir laiko pas jį važinėt.
Mes prisirašę Paupių PSPC, prie technikumo. Gaunasi kaip ir mieste, bet aptarnauja ir priemiesčius. Labai neblogas centras - atlieka visus pirminius tyrimus, CRB matuoja. Aptarnavimas puikus, darbuotojai malonūs. Į namus važiuoja reikalui esant, pvz. mano naujagimę lankė, kaip priklauso. Tik va mūsų gydytoja ištekėjo ir su vyru išvažiavo į kitą miestą verysad.gif Laukiam dabar kitos, žiūrėsim, o jei ką pas vedėją prisirašysim - labai nebloga..Man šis centras patinka labiau negu Brožynų PSPC, kur anksčiau buvom prisiregistravę...
Registracija kol kas svarbi dėl darželių, kuriuos pilnai išlaiko savivaldybės (iki kitų metų sausio), todėl reikalauja registracijos, kad kito rajono vaikų tėvai prisiregistruotų mieste (mokesčiai savivaldybėms eina nuo gyventojo, kuris deklaravęs jos teritorijoj gyvenamąją vietą). Jei rajono savivaldybė negali aprūpinti darželiais (o taip ir yra Slengiuos, Trušeliuose, Mazūriškėse, Kalotėje ir t.t.) tada ji sudaro sutartį su miesto savivaldybe ir moka už tą vaiką iš savo biudžetą. Vienu žodžiu vaikas be darželio nelieka, bet tėvai turi įveikti biurokratijos džiungles. Tai dabar rajono savivaldybė užsimojo Slengių mokyklą rekonstruot, įrengt normalias darželio patalpas ir pati tas paslaugas teikt. Jau ir projektas paruoštas, lieka laukt, kas norės - ta paslauga bus...Todėl galima registruotis kuo puikiausiai rajone.

QUOTE(Gala* @ 2010 11 23, 12:29)
Visiems  statybininkesms  ir ne, labukas!... naujoke buvau jusu forume, tokia  ir  likau...dingau simtai metu smile.gif
Pries pradedant statybas, net minciu neturejau, kad pas  mus apsilankys Darbo sauga.....turi arba pas visus verslo liud buti arba darbo sutartis, buvo darbuotojai 2 kuriems  pora dienu buvo pasibaige verslo  lid...

na bet čia tikrai kažkokie pavyduoliai apskundė jūsų darbininkus, nes šiaip netikrina iš eilės, pagal gautus skundus tiktai..gal turit kokių piktų pažįstamų g.gif ?

QUOTE(Nr1 @ 2010 11 23, 16:37)
viskas taip smile.gif  bet su tuo terminu irgi slidus dalykas, salia jo reikia ir baudas uz jo praleidima numatyti 4u.gif

Reikia baudas numatyt sutartyje, bet bėda ta, kad tie kvartalo vystytojai tampa nemokūs, bankrutuoja ir į tas baudas jiems nusišvilpt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dier @ 2010 11 23, 22:35)
tai taip ir vadinasi -polisterolas, tik jo kietumas turi buti stipresnis, negu paprastojo..
pasakysit kad grindim ir pasiulys, as pirkau 80 stiprumo, bet galima ir 70 , aisku, galima dar kietesni.. bet kuo kietesnis, tuo brangesnis  4u.gif

aciu uz info 4u.gif bet tikriausia pigiausiai manau Lemoroj bus ax.gif

esat kas ka is Prestejos pirke?
Atsakyti
QUOTE(CreteIsland @ 2010 11 22, 22:27)
o man kazkoks nervas uzejo,nebepatinka projektas, nesamoningas atrodo dabar man. g.gif

O kas konkreciai nepatinka? Del tuliko?

QUOTE(smegenys @ 2010 11 23, 00:27)

Pas mane lygiai tokiu paciu ismatavimu skalbyklos patalpa, galvoju, kad tavo visi isvardinti dalykai turetu sutilpt i tokia kvadratura. g.gif

Sutilps sutilps. As projekta paisydama VISKA name deliojau kas kur bus ax.gif

QUOTE(Gala* @ 2010 11 23, 12:29)
ACIU Rytinei Kavai, kad  aprode savo  namuka ir  langus  ir del langu  dave  info.

Prasom prasom. Ilgai buvai dingusi. Tai kokia firma pasirinkot langams?

QUOTE(indruciukas @ 2010 11 23, 20:09)
RK,kaip yra su zidinio apdaila,kai apsiuva su plokstem tom,o ne su vata? reikia dar gipsokartona montuoti ar galima is karto spakliuoti ir dazyti?

MB sako, kad iskart galim spakliuot.
Atsakyti
mes antra diena spintas montuojam, pasinaudojom jysko akcija, vaiko kambari apipirkom, siandien parsitempem miegamo spinta (jau padare) vyrai vargsta ir stato, bus fotkes veliau, kai bus vaizdas smile.gif pagaliau rubai nebedulkes cool.gif
Atsakyti
QUOTE(edituke @ 2010 11 23, 22:33)
mes antra diena spintas montuojam, pasinaudojom jysko akcija, vaiko kambari apipirkom, siandien parsitempem miegamo spinta (jau padare) vyrai vargsta ir stato, bus fotkes veliau, kai bus vaizdas  smile.gif pagaliau rubai nebedulkes  cool.gif

tai lauksim vaizdų thumbup.gif o aš šiandien pagaliau radau ir nusipirkau savo svajonių lempą svetainei. Kai prikabins, irgi įdėsiu. Sumokėjau tikrai daug, gal net per daug, nors ir nuolaida buvo, bet būtent tokios reikėjo ir netikėtai radau...
Atsakyti
QUOTE(jovitti_ @ 2010 11 23, 22:23)
aciu uz info  4u.gif  bet tikriausia pigiausiai manau Lemoroj bus  ax.gif

esat kas ka is Prestejos pirke?

Kiek girdejau Lemora nera pati pigiausia parduotuve g.gif

O is Prestejos mes pirkom kaminus ir perdangas. Dar stoga dabar skaiciuoja. Siaip labai maloni ta pardaveja. Nuolaidas irgi padaro. Tarkim, perdangas mes gavom pigiau negu pati "Perdanga" su nuolaidom skaiciavo. Galit uzvaziuot ir pabendraut.

Dar Bauhofe irgi visai nabloga kainyte galima gaut, jei dideli kieki perki. Bet reikia i vadybininkus kreiptis, o ne su konsultantais bendrauti.
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2010 11 23, 22:58)
tai lauksim vaizdų  thumbup.gif  o aš šiandien pagaliau radau ir nusipirkau savo svajonių lempą svetainei. Kai prikabins, irgi įdėsiu. Sumokėjau tikrai daug, gal net per daug, nors ir nuolaida buvo, bet būtent tokios reikėjo ir netikėtai radau...

sveikutes, na o as siandien domejausi katilais, tai visokios informacijos prisirinkau, net galva perkaito. Su MB planavom skysto kuro katila, bet galvojam dar pasidomesim, kas aplamai siuo metu per katilai rinkoje yra ir kas per santechnikai.
Tai kai vienoje parduoduveje uzklausiau santechniko kokius vamzdzius jung katilineje prie katilo, jis man ykiriai pradejo siulyt varinius,. Kai paklausiau kuo jie tokie ypatingi, jis man atsakyt nesugebejo.
Kai kitoje parduotuveje uzdaviau ta pati klausima, tai atsakymas buvo toks: na ilgaamziai, atsparus aukstai temperaturai, visada islieka tokie pat grazus, kaip ir pirkimo diena. Kai pasakiau, kad noriu aliuminiu radijatoriu, o ne plieniniu ir ar jei nuo katilo bus variniai vamzdziai ar tai galima pajung - mane uztikrino, kad jokiu problemu nebus. Tai va merginos jums pasakysiu teisybe. Arba patys jie nezino ar nenori sakyt. Kadangi neblogai ismanau fizika ir chemija, tai variniai vamzdziai skaitosi gyvi ir su laiku apauga tokia mase zalia (zaliuoja) estetinis vaizdas visiskai pasikeicia, pirmus metus buna tik grazus. Del patvarumo ir ilgaamziskumo, tai jie tikrai tokie, bet patys brangiausi kainos atzvilgiu. Varis reaguoja su aliuminiu ir net jeigu netiesiogiai nesugtas bus, variniai vamzdziai tik prie katilo, tai nuo variniu vamzdziu per vidu pateks daleles kartu su vandeniu iki aliuminio radiatoriaus ir radiatorius zymiai greiciau pasidarys kiauras. Variniai prie katilo vamzdziai yra tinkami su plieniniais radiatoriais, bet kaip jus zinot, tai plienas greiciau ikaistas, bet ir greiciau atvesta, kaina yra pigesni uz aliuminius, kurie ilgiau laiko siluma. rolleyes.gif
Nuo katilo galima deti ir kitokio metalo vamzdzius, kurie ir tarnaus ir su aliuminiais radiatoriais nereguos, o dar ir trecias variantas kai kazkokius ten vos neplasmasinius man pasiule vamzdzius pajung prie katilo, tai net juoktis pradejau, nes kazin ar jie ir metus atlaikytu nuo karscio. Galvoja, kad moteris, tai kvaila ir ziopla ir s... siulo g.gif
Rytoj pratesiu santechniku ir kietu katilu paieskas, gal ka idomaus atkasiu. schmoll.gif
Atsakyti