QUOTE(ausra101 @ 2010 11 23, 11:52)
Aha, reikėtų man tokio roboto, kuris lygintų, sudėtų rūbus į spintą, gamintų valgyt, žaislus surankiotų kasvakar
QUOTE(CreteIsland @ 2010 11 23, 12:12)
sveikos

,
kaip yra su sveikatos prieziura,jos institucijom?
ar galima prie seimos gyd.prirasyt vaikus (na ir patiems prisirasyti) MIESTE?.

kur jus savo vaikucius prirasiusios?
aisku daug kur eit tenka privaciai.bet reik ir oficialiai tureti.
va dabar ir susimasciau.
mano vaikai prirasyti "nefridoje".
svarstome,kur geriau,kad jos butu registruotos.ar mieste(pas senelius ju bute,kaip yra ir dabar),ar name(kai jis bus) ?
pasidalinkime nuomonem..
ar nera taip,kad musu kaimus aptarnauja gargzdu poliklinika-ligonine?kazkaip nevilioja manes jos.
Registracija medicinos įstaigoms absoliučiai nesvarbi. Gali būti prisirašęs pas gydytoją ir Šiauliuose, jei turėsi sveikatos ir laiko pas jį važinėt.
Mes prisirašę Paupių PSPC, prie technikumo. Gaunasi kaip ir mieste, bet aptarnauja ir priemiesčius. Labai neblogas centras - atlieka visus pirminius tyrimus, CRB matuoja. Aptarnavimas puikus, darbuotojai malonūs. Į namus važiuoja reikalui esant, pvz. mano naujagimę lankė, kaip priklauso. Tik va mūsų gydytoja ištekėjo ir su vyru išvažiavo į kitą miestą

Laukiam dabar kitos, žiūrėsim, o jei ką pas vedėją prisirašysim - labai nebloga..Man šis centras patinka labiau negu Brožynų PSPC, kur anksčiau buvom prisiregistravę...
Registracija kol kas svarbi dėl darželių, kuriuos pilnai išlaiko savivaldybės (iki kitų metų sausio), todėl reikalauja registracijos, kad kito rajono vaikų tėvai prisiregistruotų mieste (mokesčiai savivaldybėms eina nuo gyventojo, kuris deklaravęs jos teritorijoj gyvenamąją vietą). Jei rajono savivaldybė negali aprūpinti darželiais (o taip ir yra Slengiuos, Trušeliuose, Mazūriškėse, Kalotėje ir t.t.) tada ji sudaro sutartį su miesto savivaldybe ir moka už tą vaiką iš savo biudžetą. Vienu žodžiu vaikas be darželio nelieka, bet tėvai turi įveikti biurokratijos džiungles. Tai dabar rajono savivaldybė užsimojo Slengių mokyklą rekonstruot, įrengt normalias darželio patalpas ir pati tas paslaugas teikt. Jau ir projektas paruoštas, lieka laukt, kas norės - ta paslauga bus...Todėl galima registruotis kuo puikiausiai rajone.
QUOTE(Gala* @ 2010 11 23, 12:29)
Visiems statybininkesms ir ne, labukas!... naujoke buvau jusu forume, tokia ir likau...dingau simtai metu
Pries pradedant statybas, net minciu neturejau, kad pas mus apsilankys Darbo sauga.....turi arba pas visus verslo liud buti arba darbo sutartis, buvo darbuotojai 2 kuriems pora dienu buvo pasibaige verslo lid...
na bet čia tikrai kažkokie pavyduoliai apskundė jūsų darbininkus, nes šiaip netikrina iš eilės, pagal gautus skundus tiktai..gal turit kokių piktų pažįstamų

?
QUOTE(Nr1 @ 2010 11 23, 16:37)
viskas taip

bet su tuo terminu irgi slidus dalykas, salia jo reikia ir baudas uz jo praleidima numatyti
Reikia baudas numatyt sutartyje, bet bėda ta, kad tie kvartalo vystytojai tampa nemokūs, bankrutuoja ir į tas baudas jiems nusišvilpt