Įkraunama...
Įkraunama...

Kanalizacija 3

Parodos "Resta" metu BVĮ gaminančios įmonės siūlo viliojančias nuolaidas, susiviliojau smile.gif.

Prisiskaitęs "kaban" minčių apie septikų gėrį iš pasirenkamų BVĮ atmečiau "Traidenį" ir "Feliksnavį" (beje pasikeitė nuomonė apie tai, kuris iš šių dvynių geresnis smile.gif ) , "Enekos" siūloma "AQUAmax" sistema pasirodė nekonkurencingai per brangi, o "Gorada" pasirinktas ”August ir Ko” įrenginys man irgi sukėlė daugiausiai simpatijų. Su nuolaida jis buvo ne taip jau stipriai ir brangesnis už konkurentus be nuolaidos, o jo konstrukcijoje yra ir nusodinimo kameros, iš dalies atliekančios ir septiko vaidmenį smile.gif. Nuo šiol nereikės sukti galvos, kokį valymo įrenginį pasirinkti smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 04 14, 23:13)
Kaip aš supratau, tai savadarbių septikų dabar darytis negalima, o visus pasidarytus anksčiau,  iki 2014 m. reikės pakeisti sertifikuotais nuotekų valymo įrenginiais, tais pačiais bet gamykliniais ir sertifikuotais septikais ar biologinio valymo įrenginiais.

Kadangi žadama greitai jungtis prie miesto tinklų, tai gal laikinai iki 2014m ir apsimoka susileisti pora šulinių pasidarant iš jų septiką ir infiltraciją. Eksploatacija bus ženkliai pigesnė nei paprasto šulinio, o įrengimo kaina tikrai ne baisiai didesnė. reikės truputį daugiau žiedų, smėliuko ir dviejų duobių vietoje vienos.

Nors jei ta pasijungimo tikimybė nusikelia ilgesniam laikui, tikrai verta pamąstyti apie sertifikuotą įrenginį.

Vandenu projektavimo salygose, otaip pat ir namo projekte, yra numatyta - LAIKINAM buitiniam nuoteku nuvedimui irengti vietini nuoteku kaupimo rezervuara. Tai norint priduoti nama, nenukrypstant nuo projekto, man negalima isirengineti jokiu antiseptiku, traideniu ir augustu..Tik laikina talpa..Ir ta talpa turetu buti sertifikuota, kitaip fig priduosiu..smile.gif?
Atsakyti
QUOTE(egis_klp @ 2012 04 14, 21:39)
Tik laikina talpa..Ir ta talpa turetu buti sertifikuota, kitaip fig priduosiu..smile.gif?

Jo dabar visur sertifikatų reikalauja sad.gif, nereikalautų tai tikrai visai neblogas pasirinkimas (pinigine išraiška) savadarbis septikas.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 04 14, 22:13)
Kaip aš supratau, tai savadarbių septikų dabar darytis negalima, o visus pasidarytus anksčiau,  iki 2014 m. reikės pakeisti sertifikuotais nuotekų valymo įrenginiais, tais pačiais bet gamykliniais ir sertifikuotais septikais ar biologinio valymo įrenginiais

is kur jus ta supratote?

Papildyta:
QUOTE(egis_klp @ 2012 04 14, 22:39)
Vandenu projektavimo salygose, otaip pat ir namo projekte, yra numatyta - LAIKINAM buitiniam nuoteku nuvedimui irengti vietini nuoteku kaupimo rezervuara. Tai norint priduoti nama, nenukrypstant nuo projekto, man negalima isirengineti jokiu antiseptiku, traideniu ir augustu..Tik laikina talpa..Ir ta talpa turetu buti sertifikuota, kitaip fig priduosiu..smile.gif?

projekte turi buti nurodyta kokia talpa turi bti, sertifikuota ar ne ir t.t... jei nenurodyta tai ne projektas, o popiergalis
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2012 04 14, 22:59)
is kur jus ta supratote?

Atsakysiu tamstos stilium: www.lrs.lt wink.gif
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2012 04 14, 22:59)
projekte turi buti nurodyta kokia talpa turi bti, sertifikuota ar ne ir t.t... jei nenurodyta tai ne projektas, o popiergalis

Jei tas popiergalis suderintas ir turi visus reikalingus parašiukus, tai tas popiergalis įgauna galią. Toliau reikia vadovautis tuo popiregaliu, apimtimi, kiek jis neprieštarauja įstatymams.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 04 15, 00:15)
Atsakysiu tamstos stilium: www.lrs.lt wink.gif

na tada pasidomekite, kuo skyriasi statinis ir gaminis, tam paciam puslapyje
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2012 04 15, 00:59)
is kur jus ta supratote?

Papildyta:

Nu vat tane popiergalyje ner nurodyta. Tai ka reiskia? Skambint i statybu inspekcija ir klausti, kokia ji turi buti? PkASI BILEKOKIA, gali buti bedu priduodant..
Atsakyti
QUOTE(egis_klp @ 2012 04 15, 14:13)
Nu vat tane popiergalyje ner nurodyta. Tai ka reiskia? Skambint i statybu inspekcija ir klausti, kokia ji turi buti? PkASI BILEKOKIA, gali buti bedu priduodant..

tai gal pas jus nera nuotikiu tinklu projekto? cia atskiras projektas, jei sklype isplanavime nurodyta tik vieta - tai ne projektas.
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2012 04 15, 16:40)
tai gal pas jus nera nuotikiu tinklu projekto? cia atskiras projektas, jei sklype isplanavime nurodyta tik vieta - tai ne projektas.

Atskiro projekto nera. Yra tik nurodytos vietos ir atstumai ir tekste irasyta, kad laikinas nuoteku rezervuaras..
Atsakyti
QUOTE(egis_klp @ 2012 04 15, 16:09)
Atskiro projekto nera. Yra tik nurodytos vietos ir atstumai ir tekste irasyta, kad laikinas nuoteku rezervuaras..

nu tai reikia projekto.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2012 04 15, 09:56)
na tada pasidomekite, kuo skyriasi statinis ir gaminis, tam paciam puslapyje

Neklaidinkit žmonių savo išvedžiojimais. Ką žmogui reiks daryt, kai priduodant namą jam niekaip nepavyks įrodyti kuo skiriasi statinys nuo gaminio.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 04 14, 21:35)
Parodos "Resta" metu BVĮ gaminančios įmonės siūlo viliojančias nuolaidas, susiviliojau smile.gif.

Prisiskaitęs "kaban" minčių apie septikų gėrį iš pasirenkamų  BVĮ atmečiau "Traidenį" ir "Feliksnavį" (beje pasikeitė nuomonė apie tai, kuris iš šių dvynių geresnis smile.gif ) , "Enekos" siūloma "AQUAmax" sistema pasirodė nekonkurencingai per brangi, o  "Gorada" pasirinktas ”August ir Ko” įrenginys man irgi sukėlė daugiausiai simpatijų. Su nuolaida jis buvo ne taip jau stipriai ir brangesnis už konkurentus be nuolaidos, o jo konstrukcijoje yra ir nusodinimo kameros, iš dalies atliekančios ir septiko vaidmenį smile.gif. Nuo šiol nereikės sukti galvos, kokį valymo įrenginį pasirinkti smile.gif.

Pas mane Augustas. Kol kas viskas veikia kuo puikiausiai, tfu tfu tfu. Tiesa, pas mane sklype molis, tai išleidimą techninio vandens šiek tiek perdariau (buvau nupiešęs kaip).
Atsakyti