Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

QUOTE(Afrė @ 2010 11 26, 12:08)
Pasistengsiu mirksiukas.gif Nors dar toli iki to biggrin.gif gruodžio mėn keliauju į darbo biržą, ten savo žmogaus išsiteirausiu irgi visko,nes kai buvau rugsėjo mėn., tai sakė,kad nu jei laukiatės sveikiname ir tempsim gumą nieko jums nesiūlydami iki NGA mirksiukas.gif


mano drauge stovi birzoj ir laukiasi-jai pasake, kad pasalpos is sodros gaus lygiai nuli blink.gif nes nera kam isleisti i dekreta ir VPA-taip, kad birza tikrai neisleidzia. O va jei pries pat isidarbinsit-tada tai niekas nesako-paskaiciuos jums pasalpa pagal numatyta istatyme laikotarpi.
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2010 11 26, 11:12)
mano drauge stovi birzoj ir laukiasi-jai pasake, kad pasalpos is sodros gaus lygiai nuli blink.gif  nes nera kam isleisti i dekreta ir VPA-taip, kad birza tikrai neisleidzia. O va jei pries pat isidarbinsit-tada tai niekas nesako-paskaiciuos jums pasalpa pagal numatyta istatyme laikotarpi.

Dar kartą kartoju, SODRA pasakė IŠLEIDŽIA 4u.gif Bet taip gausi nulis wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2010 11 26, 12:16)
Dar kartą kartoju, SODRA pasakė IŠLEIDŽIA 4u.gif Bet taip gausi nulis wink.gif


tai koks skirtumas tada? biggrin.gif as galvojau, kad del pinigeliu teiraujates 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2010 11 26, 11:24)
tai koks skirtumas tada? biggrin.gif as galvojau, kad del pinigeliu teiraujates 4u.gif

na, būtų buvę gerai ir išmokos, visgi dirbau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2010 11 26, 10:56)
Gana, IŠLEIDŽIA 4u.gif ir į dekretą, ir į VPA  4u.gif

teorijos su praktika kartais prasilenkia biggrin.gif neišleidžia. išleidžia tik darbdavys. jei dirbate db - taip išleidžia. tam tikrais atvejais dokumentus sutvarkyti gali. pavyzdžiui jei atleista dėl bankroto.
bet jei pastojo stovėdama db - dokumentus sutvarkys, bet neišleis nei į dekretą nei į vpa. neteisingai matyt sąvokas vartojate.
Atsakyti
sveikos 4u.gif
dabar esu VPA iki 2 metų, bet žadu rašyti prašymą jas prątęsti iki 3 m. Ar galima būtų, jau esant VPA, įsidarbinti antroje darbovietėje (tai būtų kelios valandos per savaitę)? t.y. pirmoj darbovietėj būti VPA (vaikui jau būtų suėję 2 m.), o antroje - dirbti?
ir jeigu toks variantas įmanomas - tai kitas klausimas 4u.gif
Sakykim antras vaikas gimsta ar suteikiamos NGA esant pirmojo vaiko priežiūros atostogoms pirmoje darbovietėje, o antroje darbovietėje, būčiau dirbus ( jei tai įmanoma taip). tai kaip tada skaičiuotųsi NGA ir VPA?
Ačiū už atsakymus 4u.gif tikiuosi, nieko kvailo nepaklausiau smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Is Sodros puslapio, jei kalbant apie VPA gaunamus pinigelius:

Teisę gauti motinystės (tėvystės) pašalpą turi vienas iš tėvų (įtėvių), globėjas, kuris:

1.
draudžiamas ligos ir motinystės socialiniu draudimu (už jį mokamos socialinio draudimo įmokos);
2.
suteiktos vaiko priežiūros atostogos, išskyrus kai asmuo atleistas iš darbo dėl įmonės, įstaigos ar organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus terminuotai darbo sutarčiai arba paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui ir dėl to nesuteiktos šios atostogos, išskyrus dirbančius tik pagal autorines sutartis, sporto ar atlikėjo veiklos sutartis ir savarankiškai dirbančius asmenis **;
3.
iki pirmos vaiko priežiūros atostogų dienos turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą*.
4.
kreipėsi į „Sodros“ teritorinį skyrių ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo vaiko priežiūros atostogų pabaigos;

Taigi turi buti tenkintini visi punktai, jei norite gauti normalesnius pinigelius uz vaiko augin., o ne vienas kazkuris pasirinktinai. Ostovejimas DB cia tikrai nepaminetas, nebent isimtys - bankrotas, terminuotos sut. pasibaigimas...
Atsakyti
QUOTE(Nr1 @ 2010 11 26, 17:10)
1.Ar galima būtų, jau esant VPA, įsidarbinti antroje darbovietėje (tai būtų kelios valandos per savaitę)? t.y. pirmoj darbovietėj būti VPA (vaikui jau būtų suėję 2 m.), o antroje - dirbti?
2.
Sakykim antras vaikas gimsta ar suteikiamos NGA esant pirmojo vaiko priežiūros atostogoms pirmoje darbovietėje, o antroje darbovietėje, būčiau dirbus ( jei tai įmanoma taip). tai kaip tada skaičiuotųsi NGA ir VPA?
Ačiū už atsakymus 4u.gif tikiuosi, nieko kvailo nepaklausiau smile.gif  4u.gif

1. taip
2. į šį klausimą temoje jau atsakyta, o kadangi spamas, t.y. to paties per tą patį kartojimas draudžimas, pasiskaitykite mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu aš aišku irgi pasikartosiu su savo klausimu biggrin.gif Bet kad skaičiau, skaičiau ir vis tiek galvoj košė, tai gal galėsit patikslinti ax.gif

Dabar esu vaiko auginimo atostogose iki 2 metų. Sausio 15 d. turėčiau gimdyti antrą. Taigi, gausiu pašalpą už pirmą vaiką + dekreto pinigus. Po vaiko gimimo tėtis eis tėvystės atostogų - gaus pinigus už jas. Ar pasibaigus tėvystės atostogoms tėtis gali iškart eiti antro vaiko priežiūros atostogų? Ar reikia laukti kol baigsis mano biuletenis? g.gif Aš taip supratau kad gali iškart eiti, bet kažkaip sunku patikėt kad tiek daug pinigų gausim, labai jau dubliujasi tos išmokos (pirmo vaiko priežiūros pinigai + antro vaiko priežiūros pinigai + dekreto pinigai g.gif ) Tai baisu džiaugtis, kad nereiktų grąžint paskui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2010 11 26, 20:13)
Nu aš aišku irgi pasikartosiu su savo klausimu biggrin.gif Bet kad skaičiau, skaičiau ir vis tiek galvoj košė, tai gal galėsit patikslinti  ax.gif

Dabar esu vaiko auginimo atostogose iki 2 metų. Sausio 15 d. turėčiau gimdyti antrą. Taigi, gausiu pašalpą už pirmą vaiką + dekreto pinigus. Po vaiko gimimo tėtis eis tėvystės atostogų - gaus pinigus už jas. Ar pasibaigus tėvystės atostogoms tėtis gali iškart eiti antro vaiko priežiūros atostogų? Ar reikia laukti kol baigsis mano biuletenis?  g.gif  Aš taip supratau kad gali iškart eiti, bet kažkaip sunku patikėt kad tiek daug pinigų gausim, labai jau dubliujasi tos išmokos (pirmo vaiko priežiūros pinigai + antro vaiko priežiūros pinigai + dekreto pinigai  g.gif ) Tai baisu džiaugtis, kad nereiktų grąžint paskui smile.gif

Kai tetis eis pirmo vaiko vpa,tai jis gaus pinigelius,o jus negausit,gausit tik dekretinius uz antra vaika.Gales eiti kai baigsis jusu NGA.
Jei ka neteisingai parasiau,tai pataisys mane 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 26 lapkričio 2010 - 19:22
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 26, 19:20)
Kai tetis eis pirmo vaiko vpa,tai jis gaus pinigelius,o jus negausit,gausit tik dekretinius uz antra vaika.Gales eiti kai baigsis jusu NGA.
Jei ka neteisingai parasiau,tai pataisys mane  4u.gif



Bet jis eis ne pirmo, o antro vaiko VPA g.gif Tai įsivaizduoju, kad gaučiau aš 1 vaiko VPA pinigus + 2 NGA pinigus, o tėtis - 2 vaiko VPA pinigus. Ar per gerai čia sugalvojau? smile.gif (ir kodėl nėštumo metu taip sunkiai galvojasi... doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2010 11 26, 20:26)
Bet jis eis ne pirmo, o antro vaiko VPA  g.gif  Tai įsivaizduoju, kad gaučiau aš 1 vaiko VPA pinigus + 2 NGA pinigus, o tėtis - 2 vaiko VPA pinigus. Ar per gerai čia sugalvojau? smile.gif (ir kodėl nėštumo metu taip sunkiai galvojasi...  doh.gif )

"Ar pasibaigus tėvystės atostogoms tėtis gali iškart eiti antro vaiko priežiūros atostogų?" jus kai taip paklauset,tai galvojau,kad jis pirmo vaiko VPA eis,o paskui ar gali antro. 4u.gif Tai teisingai,tik tetis eis antro vaiko VPA,kai pasibaigs jusu NGA.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 26 lapkričio 2010 - 19:30