QUOTE(mama-zmona 2in1 @ 2010 12 25, 10:17)
sveikos mano vyro sesuo laukiasi birzelio1diena jai gimdyti bet ji nepatenka i tuos mokejimus senus jau ,tai man dabar iskilo klausimas jai ji neitu i dekreta o iskart i vpa ar td patektu dar i sena mokejima?
taip patektų į seną tvarką, nes pirmoji VPA diena būtų vaiko gimimo diena
QUOTE(mykolė @ 2010 12 25, 10:47)
O kokios 'lubos' yra?(kiek lt?) Ar "lubos" yra ir gimdymo atostogoms?
dabar 4212 Lt pirmi metai,3510 Lt antri metai, nuo 2011 liepos pirmos priklausys, kokį variantą pasirinksite ar metus ar du gauti pašalpai
QUOTE(Bulbulka. @ 2010 12 26, 02:19)
Laba diena
Esu vaiko prieziuros atostoguose iki 3 metu, vaikui dabar 1.6 men., firma kurioje dirbau iki GA bankrutavo, noretume antro vaikelio, bet tie istatymai taip keiciasi, suprantu kad jei pastociau, patekciau i nauja skaiciavimo tvarka, bet neturiu draudejo, kuris isleistu i GA ir VPA, ar tikrai gauciau pasalpa, nors ir ta maza

ir ar jei isidarbinciau pries GA kur nors, nors savaitei, man moketu pasalpa? Gal galetumet, suprantancios tuos dalykus, pakomentuot

Ir kaip skaiciuotu ta pasalpa, pirmus metus gauta (100 proc.) padaugint is 70 proc.?
jei būsite VPA ir per tą laiką iki išeinant į NGA susirasite darbą, gausite pašalpėlę iš tos pačios sumos (procentaliai), ką gavote už pirmą vaikiuką... Būtina įsidarbinti, tai norint gauti, nes neturint kur išeiti, nebus ir išmokų