Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(@leja @ 2010 11 20, 11:54)
pirma man patiko, noreciau tik kad ryskiau saules spinduliai matytusi , butu liuks  wub.gif

antroji nelabai idomi, vyro nugara ir tiek, kazkur ziuri neaisku kur...  blush2.gif ta prasme , nematau kas ten ji sudomino tai ir man neidomu  biggrin.gif

Aciu 4u.gif Antroj nuotraukoj tiesiog sedejoj ir ziurejo i jura smile.gif
Atsakyti
robobebrai, du klausimai, žmogui, išmanančiam techniką smile.gif

1. Kaip ir kokį plug in'ą atsisiūs į PS kad man skaitytų RAW'us CS4?
2. Ar gali UV filtras mėlynint man foto. Melsvos foto gaunas, būtent kai jį uždėjau.. Dar turiu CPL filtrą, bet nežinau kada nei UV nei CPL naudojami, nusipirkau kad saugotų objektyvą doh.gif

Atiu. 4u.gif
Atsakyti
Laba diena, merginos. Įsiveržiu į jūsų temukę.
Niekaip nerandu kaip RAW failus paversti JPG. Gal kas žinot ar tokia tema yra ? 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2010 11 20, 12:32)
Laba diena, merginos. Įsiveržiu į jūsų temukę.
Niekaip nerandu kaip RAW failus paversti JPG. Gal kas žinot ar tokia tema yra ?  4u.gif  ax.gif

Yra tokia programa FastStone image Viewer smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2010 11 20, 14:22)
Yra tokia programa FastStone image Viewer smile.gif

Labai ačiū, Tiga. Kažkaip susigaudžiau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2010 11 20, 15:05)
Labai ačiū, Tiga. Kažkaip susigaudžiau.  4u.gif

dar lightroomas padeda
Papildyta:
QUOTE(gizzy @ 2010 11 20, 11:46)

as tai pamokentuot galiu tiek kiek man grazu arba ne, tai pirma man grazu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(airv @ 2010 11 20, 01:20)

na apie apsvietima tai man bus labai idomu komentarus paskaityt, nes dar cia tik stebiu ir mokinuosi... bet va antroje ta alkune man aki bado ax.gif
Atsakyti
Jungiuosi ir aš jeigu iki ketvirtadienio reikia nuotrauką atsiųst ax.gif
brumbrumai
bizyte
Zirzilja
@leja
dosa
cheles
robobebras
eurikaite
Alabama
airv
Ievukis
paprasta
Sofija2
gotte
juratike13
alexso
Maggie
Yvette
green_tea
kristukass
Tiga
ŠahadAaa
frederica
spaNguolė
vienintelė
vladislo
Žydraakė
Mustachio
rarity
Egipta
Nieliuke
*smile*
Marile
Loretoidas
ASTYTE
Atsakyti
QUOTE(O.o @ 2010 11 18, 17:11)
Kokie žmonės bigsmile.gif
QUOTE(gizzy @ 2010 11 20, 10:46)
Nu fainai labai  wub.gif 

Siandien pas mus uz lango balta balta, prisnigo per nakti  smile.gif Tai jei iki pietu nenutirps, tai bandysiu ka nors pafatografuot  ax.gif nes jau pora savaiciu nieko nefototkinau  blush2.gif
O dabar keliu pora nuotrauku is anksciau ir laukiu kritikos, nuomoniu  ax.gif
user posted image

user posted image
Pirmoj veža tie spinduliai smile.gif O antroje, norėtųsi vietos žvilgsniui, matyti į ką jis taip užsisvajojęs žiūri, nes nugara dabar užima pirmą planą foto ax.gif

Dėl žaidimo - susiunčiam foto per savaitę ir padarom antrą per savaitę? Nebus mažai laiko kažin g.gif
Atsakyti
Siandien bandziau su apsiniaukusia diena ir nekokiu apsvietimu susidraugaut. Pozuot nelabai norejo, bet labai labai paprasius... Kai pamato objektyvas kad i ja nutaikytas tai iskart akis nuleidzia ir dar susiraukia, o tada jau ieskok akiu kiek nori! Nerasi per kudliukes! biggrin.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Paskutineje ir pirmoje matau jau pati klaidas- nukirpta ausyte. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 20 lapkričio 2010 - 18:30
QUOTE(Refresh @ 2010 11 19, 20:40)
Kažkuri čia pasakė tokią gryną tiesą, kad net susimasčiau. Gal nėr pas mane to "cinkelio" fotkinti????? Turiu omeny frazę "papyškinimas ir tiek", tik aš nepiktai jeigu ką, tik garsiai mastau. Šiaip fotoaparatą nusipirkome lygiai prieš savaitę, tai ir neturiu daug ko parodyti tokiooooo, ką čia mergaitės rodo. Skaitau pamokėles iš jūsų temos, dar viena mergaitė yra atsiuntusi tiesiai į kompą. Ir bandau tiesiog savo jėgas.
O šiaip esu labai dėkinga už kritiką, bet kokią. Tai priverčia susimastyti.
Tik iš kur tų idėjų gauti? Neturiu dar to "kraičio" ..... O gal ir neturėsiu?

Nors šį užsiėmimą labai myliu ir labai noriu išmokti wub.gif

Neisizeisk tik 4u.gif Jei visos tik girs, nebus kaip tobulet smile.gif Yra noras, atsiras ir ziniu bagazas, praktika daro stebuklus biggrin.gif Kuo daugiau fotkinsi, tuo greiciau viska perprasi smile.gif

Loretoidas su Erika graziai koliazus sulipde. Bet va po O.o posto susimasciau, pvz ar sitam zaidime ta koliaza lipdant kiek palikt saves? Na ta prasme juk pasaulio matymo kampas, nuotrauku apdirbimo stilius ir t.t. gali visiskai kitoks buti, ir visikai nedereti su pirmaja foto. Tai tuo atveju vienas is variantu daryt savaip, bet gali visikai nedereti, kitas - daryti "i tema" nes tokia uzduotis ir kartais reik perlipti per save. Kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 20, 13:26)
robobebrai, du klausimai, žmogui, išmanančiam techniką smile.gif

1. Kaip ir kokį plug in'ą atsisiūs į PS kad man skaitytų RAW'us CS4?
2. Ar gali UV filtras mėlynint man foto. Melsvos foto gaunas, būtent kai jį uždėjau.. Dar turiu CPL filtrą, bet nežinau kada nei UV nei CPL naudojami, nusipirkau kad saugotų objektyvą  doh.gif

Atiu. 4u.gif

1. Adobe bridge nera pas tave? Jei yra pabandyk. Jei jis neima raw, atsisiusk "adobe camera raw". Tiesiog is oficialaus adobe.com puslapio. Sisiinstalink pagal instrukcijas.
2. is principo neturetu melynint, niekad apie toki bajeri negirdejau, nebent pats filtras koks noname lievas? CPL sumazins poliarizuotos sviesos atspindzius. Siaip jei turi, tai geriausia yra imti ir realiai pasidairyti ka jis daro, bus paprasciau suprasti.
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2010 11 20, 19:42)
Neisizeisk tik 4u.gif Jei visos tik girs, nebus kaip tobulet smile.gif Yra noras, atsiras ir ziniu bagazas, praktika daro stebuklus biggrin.gif  Kuo daugiau fotkinsi, tuo greiciau viska perprasi smile.gif

Loretoidas su Erika graziai koliazus sulipde. Bet va po O.o posto susimasciau, pvz ar sitam zaidime ta koliaza lipdant kiek palikt saves? Na ta prasme juk pasaulio matymo kampas, nuotrauku apdirbimo stilius ir t.t. gali visiskai kitoks buti, ir visikai nedereti su pirmaja foto. Tai tuo atveju vienas is variantu daryt savaip, bet gali visikai nedereti, kitas - daryti "i tema" nes tokia uzduotis ir kartais reik perlipti per save. Kaip manot?

Aš manau, kad reikia daryti "į temą" ir kiek galima "pagal save"
Atsakyti