Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos V

QUOTE(kaban @ 2010 12 31, 11:06)
na gal mastai pas mane ne tokie drekinimo kad tas efektas ryskiai matytusi.. nepastebejau nieko tokio


na pas mane irgi ultragarsinis ir kol kas jokiu matomu kalkiu nuosedu....nors patalpoj kuri drekinama visi pavirsiai sviesus, tai gal del to nesimato smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 12 31, 10:19)
Pirmame psl. rasite- kartu su kainomis (tiesa lenkiškomis). Tai čia jei kalbate apie apvilktas folija. Jei klausiate dėl „sendvič“- jų tikrai netrūksta LT.



Thanks Evoy. drinks_cheers.gif labai neturejau laiko ,nepykit. Kalbejau apie sendvicius.
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 12 31, 00:21)
Jūs dalinai teisus. Kadangi skaičiuota buvo ir vejos laistymas, ir lauko pirtelės, ir lauko apšvietimas, ir dar gyvas biesas dalykų, kurie jokių šilumos kWh PN neprideda- su tais „prigeneruota“ viskas ne taip jau gražu.

Jūs ne visai teisus. Nėra  privalomai nustatyt,a prie kokių temperatūrų pradėti šildymo sezoną. PN būna įvairiausių charakteristikų- bei juose gali būti sumontuotos pačios įvairiausios šildymo/vėdinimo sistemos. Kaip ten išvesi kokį visiems atvejams tiksiantį skaičių?

Jūs neteisus. Zero namas- nebūtinai privalo būti Pasyvus. Tai gali būti paprasčiausias Standartas- tik prifarširuotas visokiausių ŠS, PV, saulės kolektorių ir panašaus bieso. Taip kad galima pradėti šildymo sezoną nors ir vidurvasarį. Svarbu prisigaminti atitinkamą kiekį energijos iš atsinaujinančių.


na todel persasi isvada - kad PN apsimoketu, reikia sunaudoti daug eliektros, nesvarbu kokiems tikslams.. bet kodel blogai sunaudoti maziau elektros ir daugiau sildymui - bendra, ekonominiam kontekste skaiciai nesiskirs..bet nereikes papildomu islaidu papildomam apsiltinimui bei visokiai zaliai irangai? kur logika? kodel naudoti elektrai 100 kwh tai normalu - o naudoti tuos pacius sildimui - yra nenormalu? beje sildymui tie 100 kwh kainuos pygiau keleriopai negu elektrai.. sakau jums - tai kova priesh tariama "zemes atsilimo problema" ir nieko daugiau! cia tu PN ideju pagrindas, jei tai priimti kaip aksioma - viskas pasidaro logishka, jei ne - logikos nera.

na gal as tik sapalioju, bet tie 10 kwh irgi ne is oro - ir mano logikai tai kaip tik skaiciavimu nustatytas virsyjimas kazkokio vidurkio, zemiau kurio nereikia sildyti PN, o virsiau - reikia.. o tai ar -5 ar - 10 is esmes skirtiumo ner, matyt kazkoks vidurkis, kuris buvo kazkaip apskaiciotas tam regionui tam laikotarpui.. musu salygos kitokios todel ir vidurkis butu kitoks ir kwh kitokios..

na as ne del terminologijos kalbejau, o del principo.. idealus namas tas, kurio nereiketu sildyti isvis, kuriame pakatu vien viduje esancios irangos bei zmoniu prigeneruotos silumos energijos. Jei pritaikyti jusu paciu principa investuoti pinigus uz nereikalinga katiline ir t.t. i apsiltinima - kodel nepaskaiciavus, kas labiau apsimoka statyti saules kolektorius ar tuos pinigus investavus i apsiltinima iki R20, ar R30.. jau nekalbant apie vejo jegaines, akumuliacines ltalpas, GEO SS ir t.t. tegul buna sienas 1m putplascio - langai is 5 paketu - ir nereikes sildytis visai.. niekaip..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 12 31, 11:56)
na todel persasi isvada - kad PN apsimoketu, reikia sunaudoti daug eliektros, nesvarbu kokiems tikslams...

Na nieko sau!? Ir kokios gi PN katekizmo pastraipos Jums pripiršo tokią išvada? Jei neprimiršau: ten šnekama ne apie ką kitą, o tik išskirtinai apie energijos vartojimo mažinimą (papudruojant CO2 bei kt. žalia pudra)- ir tik pastaruoju metu vis dažniau į priekį braunasi komfortas.

Siūlyčiau nepainioti du labai skirtingus dalykus:
* Vienus skaičius gauname su kokia PHPP, kuri skaičiuoja pagal principą „kad tik nepamažinti“. Ir tai yra tik teorija- su kuria galima diskutuoti.
* Kitus skaičius matome realiai eksploatuojamuose PN. Ir tai yra praktika- su kuria jau niekaip nepasiginčysi.
Žodžiu: jei turite susiformavusius vartojimo įpročius- jie bus vienodi tiek Standarte, tiek PN. Reiškia: buitinėms reikmėms- kWh kiekis nesikeičia. Prisideda/pakeičia tik „mažiau 10 kWh/m² per metus“ šildymui (jei neįsirengsite PV), „mažiau 5 kWh/m² per metus“ karšto vandens ruošimui (jei neįsirengsite saulės kolektorių) ir „mažiau 5 kWh/m² per metus“ vėdinimui (jei neįsirengsite PV). Tik tiek, kad pasiekus PN, azartas vis vien sukils žengti toliau- link Zero/Plius namo. Geras pvz. Vilienė: dar nepasistatė, dar nėra tinkamų sąlygų- bet vis vien kibina šią temą.

Siūlyčiau per daug neprisirišti prie bet kokių skaičių:
* „Šildymui mažiau 10 kWh/m² per metus“- tėra gairė, siekiant konkretaus tikslo (na gal dar sertifikato). Pasistato žmonės ir su mažesniu poreikiu- tereikia gyventi šalyje, kuri parems Jūsų stogo išdabinimą PV ar saulės kolektoriais, bei pasviestavimui pridės geoterminę kWh.
* „Bendras poreikis mažiau 120 kWh/m² per metus“- aplamai siūlyčiau visiškai kitaip traktuoti. Tai riboženklis, primenantis: išdykauti aišku niekas nedraudžia (poniui tvartą šildyti elektra)- tik anksčiau ar vėliau teks įsirenginėti saulės (gal vėjo) jėgainę. O tuomet bendras vartojimas lems, kokios galios jėgaines teks instaliuoti (kiek paklosite už jėgainę).

Jūsų idealus namas pastatytas berods prieš kelioliką metų Australijoje. Su žvake prisišildo. Turbūt nėra sunku atspėti, kodėl tai netapo pažodžiui sektinu pvz.: komfortas šiek tiek šlubuoja- o ir kaina nieko nesuviliojo.
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 12 31, 11:06)
na gal mastai pas mane ne tokie drekinimo kad tas efektas ryskiai matytusi.. nepastebejau nieko tokio

...arba distiliuotas vanduo vandentiekyje? Čainikai greit apsineša nuosėdom, dažnai valote? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(EVOY© @ 2010 12 31, 13:32)
* „Bendras poreikis mažiau 120 kWh/m² per metus“

Aukščiau žurnalisto sudėtuose link'uose apie realius PN teko bendrą poreikį matyti tik 55kWh/m2a... 120 yra labai aukšta kartelė. Nepamirškim prieš tai esančio žodžio MAŽIAU arba IKI.
Atsakyti
praeita ziema mes irgi jungdavom drekintuva nes krosnele namuose daznai dega. baltos nuosedos ypac matosi ant televizoriaus. vanduo is vandentekio plius stovi nukalkintojas. siais metais drekintuvo nejungiam. atidarinejam vonios duris ir atsinesam skalbinius dziovinti i saliona nakciai smile.gif dregmes pojutis panasus.
Su sventem visus! Kiekvienam po pasyvu nama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 12 30, 23:44)
mano 260 m2 namas kur gyvena nuolat 5 zmones dabar naudoja max 30kwh/m2/metus elektros.. 3 TV, 2 saldytuvai, centrai, radijai, tiuneriai palydoviniai, 1,5kw siurblis, apsvietimo dafiga - tamsoje nesedime, mikrobange, orkaite, indaplove, 2 el. radiatoriai (nenuolat), lauko apsvietimas, skalbianke, dziovykle kasdien, 3 kompiuteriai, WIFI nuolatos, mobiliakai, zydinio sildimo siurblis.. net nezinau kas dar - va oro drekintuvas dar ultragarsinis..

klausimas gerb. EVOY - del kokios priezasties PN leidziamas 3-4 kartus dydesnis suvartojimas? na kur logika?


Paskaičiuokim, tai ką jūs pateikiate. 30 kwh x 260 m2 ir turim per metus 7800 kwh elektros. Imam, kad jos kainos vidurkis 0,385 Lt (0,32 naktinis ir 0,45 dieninis). Tokiu atveju išeina 3003 Lt per metus arba apytiksliai (čia priklauso nuo metų laiko) 250 Lt per dieną. Tai tikrai daug. Kita vertus paskaičiuokite, kiek jums kWh kainuoja šildymas bei karšto vandens ruošimas ir suma ženkliai išaugs. O gal pasirodys, kad turite pasyvų namą? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grand: 31 gruodžio 2010 - 15:09
QUOTE(Grand @ 2010 12 31, 16:04)
Tokiu atveju išeina 3003 Lt per metus arba apytiksliai (čia priklauso nuo metų laiko) 250 Lt per dieną.


na jei metuose yra 12 dienu - tada, jo brangoka.. bet mano metuose yra 12 menesiu - tai 250 per menesi ne taip jau ir daug.. nors noretusi kad butu maziau..
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2010 12 31, 14:11)
...arba distiliuotas vanduo vandentiekyje? Čainikai greit apsineša nuosėdom, dažnai valote? smile.gif


vanduo is grezinio 123m gylio.. kalkiu buna, ir ciajnikai kalkeja ir drekintuvas irgi, bet kad kazkaip itin daznai valytumeme, tai irgi nepastebiu, net nzn kada paskutini karta valem..
Atsakyti
„Mokslas yra organizuotas žinojimas. Išmintis yra organizuotas gyvenimas.“ Immanuel Kant

Laimingų Naujųjų Metų!
Atsakyti
Darbingų Naujųjų 2011 metų visiems smile.gif
Atsakyti
Geru Naujuju Metu ir kad ziema per pinigine nesijaustu. newyear.gif tourist5.gif
Atsakyti
Su Naujais visus. Čia amerikiečių psl., kuriame galima parsisiųsti nemokamai demo PHPP programos versiją ir pamatyti, kad per dalykas jinai yra. Iš esmė - tai ekselis su daug skirtingo tipo langų.

http://www.passiveho...esignTools.html
Atsakyti