QUOTE(mergina05 @ 2011 01 05, 10:48)
sveiki, esu naujokė su viskuo kas susiję su pasyviu namu, informacijos daug, bet jos ent per daug sunku atsirinkti, atėjau draugiško patarimo

namo projektas kuris jau stovi tikrai ne pasyvus, bet noras yra tą namą pritraukti kiek įmanoma daugiau prie pasyvaus namo reikalavimų . Tai mano klausimai labai paprasti ir žemiški:
1. sienos rokų keramikos blokeliai 25cm., koks ir kokio storio šiltinimas turėtų būti?
2. kas gamina langus tikrai šiltus ir skirtus pasyviems namams? radau fauga-energy passiv, alseka - medinius daro pasyviems. Skaičiukai lyg ir atitinka reikalavimus pasyvim namui, tačiau kiek tai yra marketingas, o kiek tai yra tiesa, abejones turiu. Tai kokius langus dėjotės?
3. Stogas - molinė čerpė, kokio storio ir koks šiltinimas turėtų būti?
Sveikinu prisijungus prie teisingos temos
2. Veka alphaline PVC profiliai, jų laidumas 1. Stiklo paketai dviejų kamerų, trijų stiklų, du iš jų selektyviniai, paketo laidumas 0,5. Dar svarbu paketo laidumas saulei (kad praleistų šilumą į namą) g, jis irgi turi būti apie 0,5. Su Veka LT dirba Heinzmann ir Gipura (Kaune), Bodesa (Šiauliai) ir dar N įstaigų veža iš Lenkijos. Nežinau, kur jūsų namas, gal rasite arčiau. Pirmam aukšte paketus dėsiu be profilių (nes jų laidumas labai aukštas) langus išvalyti patogu, varstyti nereikės dėl rekuperacinės ventiliacijos.
Tokius dėsiu aš. Jūs galite rėmus (profilį) rinktis ir kitokį, medinį ar pvc (aš medžio nemėgstu; už modernų dizainą) bet reikalaukite stiklų su laidumu ne didesniu nei 0,5 - tai nesunkiai padaroma ir kainos ne kosminės, apie 110Lt/m2.
Šiltinimą gal pakomentuos EVOY - nežinau kas geriau gali patarti dėl konstrukcijos, jei bus klausimų iš kur jas gauti - galėsiu patarti ir aš. Sėkmės!