Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

Apklausa: Kiek laiko esate paieškose? (79 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Lera @ 2010 12 01, 13:34)
Aš irgi šiandien buvau vienam pokalbyje. Jau turbūt kokiam dešimtam doh.gif  Viskas buvo liuks, kol nepaprašė pasišnekėt angliškai. Esu silpna tame, o dar pastresavus per pokalbį, išvis normaliai nesigauna nieko. Tai dyrikas taip ir pasakė, kad priimtų į darbą mane nors ir ryt, jei tik normaliai mokėčiau anglų. Jau nusibodo tie žygiai negyvai...

jus tai bent einat i pokalbius,as tai tik vienam pokalbyje esu buvus,per paskutinius du menesius,kazkoks kosmaras darba susirast doh.gif
O tai ta anglu kalba ten labai reikalinga darbui,kad reikia ja labai gerai moketi?
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2010 12 01, 15:34)
Aš irgi šiandien buvau vienam pokalbyje. Jau turbūt kokiam dešimtam doh.gif  Viskas buvo liuks, kol nepaprašė pasišnekėt angliškai. Esu silpna tame, o dar pastresavus per pokalbį, išvis normaliai nesigauna nieko. Tai dyrikas taip ir pasakė, kad priimtų į darbą mane nors ir ryt, jei tik normaliai mokėčiau anglų. Jau nusibodo tie žygiai negyvai...

Jus jau bent kviecia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2010 12 01, 14:34)

Reiskias, tas minusas - nemokejimas anglu kalbos, iveikiamas. Turetumet darba, jei pasimokytumet, ar is vakaro pareptuotumet teksta mirksiukas.gif
Apsvarstykit kaip galetumet sau padet 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elise @ 2010 12 01, 17:52)
Reiskias, tas minusas - nemokejimas anglu kalbos, iveikiamas. Turetumet darba, jei pasimokytumet, ar is vakaro pareptuotumet teksta  mirksiukas.gif
Apsvarstykit kaip galetumet sau padet  4u.gif

siaip jeigu moki kalba, tai nesvarbu stresas ar ne, visvien kalbi, tik svarbu kad nepradetum nuo streso nesamones kalbeti biggrin.gif

jeigu imone bendradarbiauja su uzsieniu tai ji - butina, bet jeigu del vaizdo praso tai galima is vakaro tikrai ismokti koki pristatyma ivairiom temom, pvz. apie save/buvusi darba/perspektyvas.

Siaip labai gaila kad taip isejo =/ Gal reikejo vadovui pasakyti, kad jaudiniesi ir truputi uzmirsai ?
Atsakyti
Kaunietės, gal kas nors buvot pokalbyje įmonėje Kauno Baltija? ax.gif
Atsakyti
Sveikos,

as jau kuri laika einu i pokalbius pastoviai po 2 i savaite smile.gif

kai buvau paskutiniame firma Akata, tai pats vadovas toks jaunas, paskaite mano Cv, matosi kad pats vargu ar baiges mokslus ir pan., rusu k. pats prisipazino nemokas, vienu zodziu pats zino daug maziau nei kad as smile.gif tai isvada tokia, kad ir atitinki reikalavimus ,bet vistiek kazkodel netinki darbdaviui nes nesuprantu ko jie nori smile.gif

klausia ar turi vaiku , sakau kad ne - tai klausia ar planuoji smile.gif, jei turi vaiku ar neturi vistiek jiems negerai smile.gif

Gal cia tarp mamu yra kokia personalo darbuotoja kuri paaiskintu kaip reikia bendruati per pokalbi? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(aureelka @ 2010 12 01, 15:25)
jus tai bent einat i pokalbius,as  tai tik vienam pokalbyje esu buvus,per paskutinius du menesius,kazkoks kosmaras darba susirast  doh.gif
O tai ta anglu kalba ten labai reikalinga darbui,kad reikia ja labai gerai moketi?

na as esu buvusi keliose firmose kur reikejo angliskai arba rusiskai kalbeti ir as kalbejau gerai, bet vistiek nebepaskambino.
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2010 12 01, 13:34)

Tokiems atvejams aš pasiruošus pasakyt, kad ankstesnėj veikloj užsienio kalbos neprireikė, todėl pasimiršo, be to, aš esu visada pasiruošusi kalbą išmokti/pagilint reikalui esant, todėl tai ne problema. Aišku, jiems reikia, kad mokėtum čia ir dabar, bet kas jau kas, užsienio kalba yra irgi išmokstama, o tuo labiau ją prisimint galima dar greičiau jei tuo užsiimi... 4u.gif nenukabinkit nosies.
Beje, iš modatos/finaugos man šiandien skambino 4 kartus, o aš nekėliau ragelio biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aureelka @ 2010 12 01, 15:25)
jus tai bent einat i pokalbius,as  tai tik vienam pokalbyje esu buvus,per paskutinius du menesius,kazkoks kosmaras darba susirast  doh.gif

Toje vietoje, kur buvau anglų k. reikalinga kasdien, nes reik bendrauti su užsieniu. Bet apie tai, kai gerai pagalvoji, galima buvo ir telefonu pakalbėt. Tiesiai šviesiai paklausti ar laisvai kalbu angliškai. Iškart pasakyčiau, kad ne, nereiktų nei pasimatyt.

QUOTE(abiga @ 2010 12 01, 17:02)
Jus jau bent kviecia schmoll.gif

Kartais pagalvoju ar geriau kai kviečia ir pastoviai gauni neigiamus atsakymus (o kartais išvis negauni atsakymų) ar geriau visai neit g.gif Nenusiminkit kaip nors 4u.gif

QUOTE(Elise @ 2010 12 01, 17:52)
Reiskias, tas minusas - nemokejimas anglu kalbos, iveikiamas. Turetumet darba, jei pasimokytumet, ar is vakaro pareptuotumet teksta  mirksiukas.gif
Apsvarstykit kaip galetumet sau padet  4u.gif

Žinau, kad įveikiamas, bet kol kas nėra pinigėlių rimtiems kursams. O ir nežinau ar turėsiu tokį darbą, kuriame reiks kalbos. Pvz. pastaruosius penkis metus dirbau vienoje įmonėje, kur anglų kalbos prireikė vieną kartą atsiliepus telefonu. Ir viskas. Žinoma, tai, ką išmokčiau neprapultų, bet nėra litukų... Užburtas ratas.

QUOTE(krishana @ 2010 12 01, 18:34)
siaip jeigu moki kalba, tai nesvarbu stresas ar ne, visvien kalbi, tik svarbu kad nepradetum nuo streso nesamones kalbeti  biggrin.gif

jeigu imone bendradarbiauja su uzsieniu tai ji - butina, bet jeigu del vaizdo praso tai galima is vakaro tikrai ismokti koki pristatyma ivairiom temom, pvz. apie save/buvusi darba/perspektyvas.

Siaip labai gaila kad taip isejo =/ Gal reikejo vadovui pasakyti, kad jaudiniesi ir truputi uzmirsai ?

Sakiau, kad jaudinuos. Na, bet ir neslėpiau, kad vis dėlto laisvai jos nemoku. Ką čia slėpsi, kai ir taip matosi, kad nėr taip gerai, kaip reiktų...
Iš vakaro buvau sugalvojus ir kaip prisistatyt angliškai, bet čia davė paverst pristatymą įmonės ir produkto. Na, plačiai taip. Kur jau ten man rolleyes.gif

QUOTE(dontstop @ 2010 12 01, 18:40)
Kaunietės, gal kas nors buvot pokalbyje įmonėje Kauno Baltija? ax.gif

Ne, neteko. o ko ten ieško? Ten siuvimo kompanija, ane?

QUOTE(mocha @ 2010 12 02, 00:27)
Tokiems atvejams aš pasiruošus pasakyt, kad ankstesnėj veikloj užsienio kalbos neprireikė, todėl pasimiršo, be to, aš esu visada pasiruošusi kalbą išmokti/pagilint reikalui esant, todėl tai ne problema. Aišku, jiems reikia, kad mokėtum čia ir dabar, bet kas jau kas, užsienio kalba yra irgi išmokstama, o tuo  labiau ją prisimint galima dar greičiau jei tuo užsiimi... 4u.gif nenukabinkit nosies.
Beje, iš modatos/finaugos man šiandien skambino 4 kartus, o aš nekėliau ragelio biggrin.gif  biggrin.gif

Tai, matyt, buvai prisižadėjus ateit dirbt pas juos? lotuliukas.gif Už tai ir ieško.
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2010 12 02, 09:47)
Toje vietoje, kur buvau anglų k. reikalinga kasdien, nes reik bendrauti su užsieniu. Bet apie tai, kai gerai pagalvoji, galima buvo ir telefonu pakalbėt. Tiesiai šviesiai paklausti ar laisvai kalbu angliškai. Iškart pasakyčiau, kad ne, nereiktų nei pasimatyt.

Ne, neteko. o ko ten ieško? Ten siuvimo kompanija, ane?

Tai jei skelbime buvo parašyta, kad reikės laisvai bendrauti su užsieniu, tai darbdavys irgi gali visai logiškai mąstyti, kad jei pretendentas atsiliepė į tokį skelbimą, vadinasi mano, kad jo reiklavimus atitinka unsure.gif

Aha, siuvimo kompanija, o ieško vadybininkės, kažin, ką vadybininkė ten gali daryti g.gif Skelbimo jau nebėra, o aš jo turinio nebepamenu. Ryt einu į pokalbį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 12 02, 08:53)
Aha, siuvimo kompanija, o ieško vadybininkės, kažin, ką vadybininkė ten gali daryti  g.gif  Skelbimo jau nebėra, o aš jo turinio nebepamenu. Ryt einu į pokalbį  smile.gif

issisaugok visus skelbimus, i kuriuos pretenduoji smile.gif as tai visu pasidarau print screen'a smile.gif
Papildyta:
Dontstop, i birza istojai jau?
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 12 02, 10:53)
Aha, siuvimo kompanija, o ieško vadybininkės, kažin, ką vadybininkė ten gali daryti  g.gif  Skelbimo jau nebėra, o aš jo turinio nebepamenu. Ryt einu į pokalbį  smile.gif

Yra, LDB puslapyje, mačiau šiandien kaip tik wink.gif
Atsakyti
QUOTE(viske @ 2010 12 02, 10:22)
issisaugok visus skelbimus, i kuriuos pretenduoji smile.gif as tai visu pasidarau print screen'a smile.gif
Papildyta:
Dontstop, i birza istojai jau?

Taip, jau 4u.gif Ačiū už idėją smile.gif
QUOTE(Geltonazuvis @ 2010 12 02, 11:25)
Yra, LDB puslapyje, mačiau šiandien kaip tik wink.gif

Na peržiūrėjau vėl ir nematau doh.gif blush2.gif Ir per išplėstinę paiešką įvedus įmonės pavadinimą ieškojau - nieko nemeta unsure.gif
Atsakyti