Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

Apklausa: Kiek laiko esate paieškose? (79 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(vere @ 2010 12 10, 13:18)
kokie klausimai buna anglu kalba kai reikia kalbeti?

Būna, paprašo papasakoti apie save, apie pomėgius, laisvalaikį, buvusį darbą. Kartą mane buvo paprašę papasakoti, kaip atvykti nuo mano namų iki Soboro biggrin.gif Kartą klausė, kokia yra mano svajonių alga ir kodėl. Dar klausė, koks mano darbo stilius, principai. Žodžiu, bet ką gali paklausti angliškai ax.gif

QUOTE(fille du soleil* @ 2010 12 10, 14:27)

Beje, norėčiau pasigirti, kad šiandnien man paskambino ir pakvietė pirmadienį pasirašyti darbo sutartį.

Sveikinimai, puiki naujiena 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 12 10, 14:32)
Sveikinimai, puiki naujiena  4u.gif

Ačiū 4u.gif , man tai kaip mana iš dangaus po tiek laiko paieškų. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(fille du soleil* @ 2010 12 10, 14:44)
Ačiū  4u.gif , man tai kaip mana iš dangaus po tiek laiko paieškų.  blush2.gif

O kiek laiko užtruko paieškos? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fille du soleil* @ 2010 12 10, 13:44)
Ačiū  4u.gif , man tai kaip mana iš dangaus po tiek laiko paieškų.  blush2.gif

Sveikinu ir aš 4u.gif Kokioj srity darbuositės?
Atsakyti
QUOTE(fille du soleil* @ 2010 12 10, 15:27)
Manęs angliškai paprašydavo papasakoti apie savo laisvalaikį arba apie tai, kodėl pasirinkau studijuoti būtent tą ar aną specialybę ir kaip sekėsi. Aš tai buvau pasirašiusi ilgiausius atsakymus anglų kalbą šiais klausimais ir taip praslysdavau.  blush2.gif

Beje, norėčiau pasigirti, kad šiandnien man paskambino ir pakvietė pirmadienį pasirašyti darbo sutartį. Valio, valio!  drinks_cheers.gif  O dar šiandien turėjau vykti į du pokalbius dėl darbo, bet leisiu sau prabangą vietoj jų išsikepti imbierinių sausainių.   blush2.gif

Sveikinu ilgai pas mus neužsibuvus 4u.gif

Manęs yra prašę papasakoti apie save, apie tai, ką darau darbe. O teko ir rašyti. tai reikėjo apie save, kokios mano stipriosios profesinės savybės, ką norėčiau savyje ir profesiniame gyvenime patobulinti ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Geltonazuvis: 10 gruodžio 2010 - 13:46
Man tai darbo paieškose labai pakiša koją kad jau daugiau kaip 2 metus nedirbu. Visi klausia kodėl? Ar vaiką auginau? Bet kai pasakau kad nedėlto, o kad užsiimu individualia veikla grožio srityje. Tai tada klausia kam ieškau darbo. Nu žodžiu... doh.gif Sakau gal jau pradėt meluot kad vaiką auginau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darausra: 10 gruodžio 2010 - 13:53
QUOTE(darausra @ 2010 12 10, 14:51)
Sakau gal jau pradėt meluot kad vaiką auginau biggrin.gif

Taip. Nes aišku kyla įtarimas, kad ilgai nedirbsit kažkieno vadovaujama g.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 12 10, 14:07)
Taip. Nes aišku kyla įtarimas, kad ilgai nedirbsit kažkieno vadovaujama  g.gif

tai ką siūlot meluot? g.gif O tai ką sakyt kiek vaikui metų? Dukrai 4,5 metukų, kai jai suėjo vieneri išėjau į darbą. Padirbau, o dabar du metus nedirbu. Tai sakys mažo vaiko neaugino, o jau nuo trijų metukų pradėjo auginti biggrin.gif O jei pasakysiu, kad 2metus ieškau, bet nerandu darbo-tai pagalvos kad visai aš beviltiška doh.gif
Atsakyti
QUOTE(darausra @ 2010 12 10, 15:13)
tai ką siūlot meluot? g.gif O tai ką sakyt kiek vaikui metų? Dukrai 4,5 metukų, kai jai suėjo vieneri išėjau į darbą. Padirbau, o dabar du metus nedirbu. Tai sakys mažo vaiko neaugino, o jau nuo trijų metukų pradėjo auginti biggrin.gif O jei pasakysiu, kad 2metus ieškau, bet nerandu darbo-tai pagalvos kad visai aš beviltiška doh.gif

1. Vaikas daug sirgo/nepriprato prie darželio, taigi išėjot iš darbo ir auginot jį pati
2. Sirgo kas nors iš artimųjų/giminjių, slaugėt
3. Buvot išvažiavusi į užsienį
4. Padėjot vyrui/giminėms versle
5. Turėjot asmeninio pobūdžio problemų, kurių nenorit komentuoti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 12 10, 14:24)
1. Vaikas daug sirgo/nepriprato prie darželio, taigi išėjot iš darbo ir auginot jį pati
5. Turėjot asmeninio pobūdžio problemų, kurių nenorit komentuoti  cool.gif

Na reiks pagalvot kažką blush2.gif Labai nemėgstu meluot, bet panašu kad teks. Nes vienoj įmonėj viskas kaip ir tiko, kol nepriėjo tą klausimą ką veikėt du metus doh.gif Pagalvojo, pagalvojo... Ir sako, bet jūs turbūt jau daug primiršę esat, reiktų daug ką per naują mokytis.... Kad domiuosi įstatymais ir viskuo ko reikia darbui ir kad nieko aš nepamiršau-nebeįrodžiau sad.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 12 10, 14:24)
5. Turėjot asmeninio pobūdžio problemų, kurių nenorit komentuoti  cool.gif

Žaviuosi jūsų mąstymu thumbup.gif

Ir labai džiugu skaityti, kai kažkas įsidarbina. Dabar žiū tokių padaugėjo. Bet tuo pačiu ir liūdina tokios žinos.
O man jau irgi šiek tiek nevilties atsiranda. Per du mėn išsiunčiau apie 20 CV, tik vienas skambutis ir nei vieno pokalbio. Nerašau, kad turiu vaikų. Rašau, kad dirbau iki š.m. lapkričio. Ieškomoje srityje turiu patirtį 3m. Ir niekam neįdomu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 12 10, 14:04)
Tai priedai ar procentas? smile.gif

Jei priedai, tai prie minimumo porą šimtų dames.
Jei procentai, tai labai priklauso nuo situacijos. Kur dirbau prieš  nestuke.gif , tai irgi buvo minimumas plius %, tai mažiau, kaip 2 000 per mėn nebūdavo  smile.gif  Bet buvau susidurus su tokiais variantais, kai procentų neįmanoma užsidirbt, užkelia tam tikrą planą, virš kurio reikia padaryt pardavimus, ir kertelė tokia aukšta, kad virš nieks nepadaro  unsure.gif

priedas susideda is procento. tik susimasciau, kad nepaklausiau, kiek tas procentas nuo apyvartos. 0,75% minejo, bet nuejo tikslinti ir nebesugrizo. vat tas pora simtu ir iskilo kl, ar imone turi tiksla skatinti pardavejus, duodama, nuo apyvartos, kad ir ta 0,75, ar jei tikslas 10 000 apyvarta, padaryta, tada gauni, nuo likucio, jei nepadaryta, tada nieko negauni.
Atsakyti