Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

Apklausa: Kiek laiko esate paieškose? (79 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(smile4theworld @ 2010 12 16, 10:06)
Merginos, reikia patarimo  4u.gif
Ka pokalbio metu atsakyti i klausima kodel ieskau butent tokio darbo (pvz.administratores), kai turiu visai kitos srities ir dvieju pakopu aukstaji issilavinima? Na, as tai zinau, kad tokio darbo ieskau, nes pagal specialybe siuo metu nera jokiu sansu dirbti, nors ir noreciau, bet kaip visa tai pateikti darbdaviui, kad jis bent jau pamastytu apie mano kandidatura, o ne is karto pagalvotu "ai, sita tai tik laikinai padirbs pas mus, kol susiras darba atitinkanti jos issilavinima, o tada vel mes ieskosim kito darbuotojo. Netinka. Neeeeeext  biggrin.gif "

As pasakyciau: "O Jus noretumete mane priimti ***** pareigom be patirties? Tai prasom smile.gif Nebijau pradeti karjeros nuo zemesnio laiptelio ar nuo issilavinimo neatitinkanciu pareigu. Pradedama dirbti administratore, irodyciau ka sugebu, pamatytumete mano potenciala ir ateity, atsiradus laisvai ***** vietai, manau pasirinktumete mane, jau ismanancia Jusu virtuve, nei zmogu is gatves."
Na, cia gali savais zodziais, as tik minti perteikiau wink.gif
Atsakyti
Su tokiu atsakymu irgi reiketu elgtis atsargiai. Viskas priklauso nuo imones dydzio. Jei imone didele taip, galimas atsakymo variantas. Bet jei maza, ne visi linke yra klausytis, kad tavo aukstesni tikslai, nei jie siulo.
p.s.: mes suprantam, kad administratore amzinai nedirbsim, bet kartais ne visada yra gerai tai isreiksti garsiai mirksiukas.gif
Atsakyti
Pritariu Elisei. Kuomet aš pasakiau, kad amžinai administratore nenorėsiu dirnti (čia per pokalbį telefonu) nebeperskambino ax.gif

Kuomet manes klausia, kodėl nedirbu pagal specialybę, sakau, kad esu dar jai per jauna ir nepakankamai sugedus biggrin.gif O be to Kaune labai mažai konkursų į VT (esu baigusi viešąjį administravimą)
Atsakyti
QUOTE(smile4theworld @ 2010 12 16, 11:06)
Merginos, reikia patarimo  4u.gif
Ka pokalbio metu atsakyti i klausima kodel ieskau butent tokio darbo (pvz.administratores), kai turiu visai kitos srities ir dvieju pakopu aukstaji issilavinima? Na, as tai zinau, kad tokio darbo ieskau, nes pagal specialybe siuo metu nera jokiu sansu dirbti, nors ir noreciau, bet kaip visa tai pateikti darbdaviui, kad jis bent jau pamastytu apie mano kandidatura, o ne is karto pagalvotu "ai, sita tai tik laikinai padirbs pas mus, kol susiras darba atitinkanti jos issilavinima, o tada vel mes ieskosim kito darbuotojo. Netinka. Neeeeeext  biggrin.gif "

Mano analogiška situacija buvo, negi sakysi- "geresnio darbo nerandu, tai ir einu dirbt administratore". O realiai atsakiau, kad mano išsilavinimas ir darbo patirtis yra visai kitoje srityje, tačiau mane visada viliojo X srities dinamika ir darbo intensyvumas, o ateinant į naują sritį kaip tik tinkamiausia administratorės pozicija- susipažint su šios srities "virtuve". O jei darbdaviai protingi žmonės (tikėtina, kad tokie ir yra), jie patys supranta, kad krizės sąlygomis išlošia gaudami aukštos kvalifikacijos darbuotoją, kuris kitu atveju nepretenduotų į tokias pareigas.
Atsakyti
Šiandien buvau darbo pokalbi ir jaučiu, kad susimoviau verysad.gif Buvo antras etapas. Vadova stengėsi padaryti pokalbį neoficialiu, bet aš kažkaip sunkiai tam pasidaviau... jaučiu, kad netekau gero šanso verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Geltonazuvis @ 2010 12 17, 13:26)
Šiandien buvau darbo pokalbi ir jaučiu, kad susimoviau  verysad.gif  Buvo antras etapas. Vadova stengėsi padaryti pokalbį neoficialiu, bet aš kažkaip sunkiai tam pasidaviau... jaučiu, kad netekau gero šanso  verysad.gif

Nenusiminkit - gi dar nieks neaišku 4u.gif

Aš vakar irgi buvau viename pokalbyje ir irgi sekėsi nekaip. Kažkokia antipatija jautėsi. Nors kalbą lyg ir radom, jautėsi kažkoks slogutis blink.gif Jau nuoširdžiai nusibodo tos atrankos, nenormalūs, nežemiški klausimai... Aš jau irgi prarandu pasitikėjimą. Visiškai. Atrodo, kiek dar taip gali tęstis doh.gif
Atsakyti
Manajame pokalbyje jokios antipatijos nesijautė, vadovas buvo labai supratingas, draugiškas, tik aš vis kažkaip atsipalaiduoti negalėjau. Gal reiktų parašyti kokį padėkos laišką, kad pakvietė į antrą etapą, skyrė man laiko ... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Geltonazuvis @ 2010 12 17, 15:00)
Manajame pokalbyje jokios antipatijos nesijautė, vadovas buvo labai supratingas, draugiškas, tik aš vis kažkaip atsipalaiduoti negalėjau. Gal reiktų parašyti kokį padėkos laišką, kad pakvietė į antrą etapą, skyrė man laiko ...  g.gif

Aišku, kad galima parašyt. Aš tokiais atvejais manau,kad blogiau tikrai nebus, o mandagumas vistiek dorybė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Geltonazuvis @ 2010 12 17, 15:00)
Manajame pokalbyje jokios antipatijos nesijautė, vadovas buvo labai supratingas, draugiškas, tik aš vis kažkaip atsipalaiduoti negalėjau. Gal reiktų parašyti kokį padėkos laišką, kad pakvietė į antrą etapą, skyrė man laiko ...  g.gif

O kas buna antrajame etape? Ka ten klausineja? doh.gif
Atsakyti
Mano atveju buvo du etapai, nes čia viskas per įdarbinimo agentūrą vyko. Pirmiausia agentūros darbuotoja pravedė pirminę atranką. Iš dalyvių atrinko kelias, jos manymu tinkamas merginas, ir surengė susitikimą su vadovu. Per antrąjį etapą jau vadovas klausinėjo. Klausimai panašūs, kaip ir per agentūros atranką ax.gif Niekada nebūna dviejų vienodų pokalbių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Geltonazuvis @ 2010 12 17, 15:24)
Mano atveju buvo du etapai, nes čia viskas per įdarbinimo agentūrą vyko. Pirmiausia agentūros darbuotoja pravedė pirminę atranką. Iš dalyvių atrinko kelias, jos manymu tinkamas merginas, ir surengė susitikimą su vadovu. Per antrąjį etapą jau vadovas klausinėjo. Klausimai panašūs, kaip ir per agentūros atranką  ax.gif  Niekada nebūna dviejų vienodų pokalbių  mirksiukas.gif

Hmm... tai gal geriau vengti skelbimu per agenturas? Ar cia pliusas? g.gif
Atsakyti
As tai nemanau, kad reiktų vengti. Yra tikimybė, kad netikus vienai pozicijai, jie gali pasiūlyti kitą vietą. Asmeniškai aš esu susidūrusi Noriu darbo, Mintos ir Personalo sprendimai agentūromis. Nei viena nenusivyliau, visose elgėsi mandagiai. Be to, jei po kurio laiko siunti CV į jų skelbiamas atrankas, jos dar kurį laiką prisimena, taip išvengi vieno etapo mirksiukas.gif Man jokio skirtumo, ar eiti į pokalbį pas agentūros darbuotoją ar tiesiai pas darbdavį. Nesuprantu, kodėl agentūrų skelbimų reiktų vengti. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Geltonazuvis: 17 gruodžio 2010 - 15:27