Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

Apklausa: Kiek laiko esate paieškose? (79 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Nauja tema su apklausa
Papildyta:
QUOTE(Transcendens @ 2011 01 07, 17:18)

Ką įmanoma dirbti??? 

Jums tiktų:

pamaininis darbas (pardavėja - konsultantė, registratorė, administratorė viešbutyje/sporto klube/grožio salone, operatorė pramonėje ir gamyboje, apsauginė, kasininkė, krupje kazino, sandėlininkė, užsakymų priėmėja, padavėja, dispečerė, vairuotoja ir tt)

darbas laisvu grafiku (draudėja, platintoja, apklausų atlikinėtoja, reklaminių akcijų pristatinėtoja ir tt)

darbas, kurio pobūdis - dažnas važinėjimas (pardavimo vadybininkė, prekybos agentė, nekilnojamojo turto vadybininkė, prekių priežiūros vadybininkė, kurjerė, skolų išieškotoja ir tt)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 07 sausio 2011 - 16:46
QUOTE(dontstop @ 2011 01 07, 17:45)
Nauja tema su apklausa
Papildyta:

Jums tiktų:

pamaininis darbas (pardavėja - konsultantė, registratorė, administratorė viešbutyje/sporto klube/grožio salone, operatorė pramonėje ir gamyboje, apsauginė, kasininkė, krupje kazino, sandėlininkė, užsakymų priėmėja, padavėja, dispečerė, vairuotoja ir tt)

darbas laisvu grafiku (draudėja, platintoja, apklausų atlikinėtoja, reklaminių akcijų pristatinėtoja ir tt)

darbas, kurio pobūdis - dažnas važinėjimas (pardavimo vadybininkė, prekybos agentė, nekilnojamojo turto vadybininkė, prekių priežiūros vadybininkė, kurjerė, skolų išieškotoja ir tt)

Ačiū, bet tai baisu verysad.gif Nebent pirmieji darbai blush2.gif Mano sritys: publicistika, redagavimas (turinio ir kalbos), RSV, komunikacija, konsultavimas.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 01 07, 12:51)
Motyvacinis būtinas, kad ir neprašo  4u.gif

Na as pvz. motyvacinio nesiunciu jei nepraso. Tiesiog mail`e parasau, jog siunciu cv del tokio ir tokio darbo. Ir tikrai negaliu skustis, kad manes nekviecia i pokalbius. Tikrai kviecia. Is kitos puses, taip, motyvacinis gali padeti, jei ji kas nors skaitys. Bet dabar mastau, ar neatrodyciau pernelyg beviltiska, jei bandyciau visur rasyt ir motyvacini, jei jo net nepraso...mazdaug butu "labai prasau tik paimkit"...cia aisku tik pamastymas...o gal cia as tokia kukli ir laukiu, kol pastebes.
Mano nuomone apie motyvacini isvis yra nekokia, kadangi nemanau, jog jis visais atvejais atspindi tikra teisybe apie zmogu. ai nebezinau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(fancy @ 2011 01 07, 17:57)
Na as pvz. motyvacinio nesiunciu jei nepraso. Tiesiog mail`e parasau, jog siunciu cv del tokio ir tokio darbo. Ir tikrai negaliu skustis, kad manes nekviecia i pokalbius. Tikrai kviecia. Is kitos puses, taip, motyvacinis gali padeti, jei ji kas nors skaitys. Bet dabar mastau, ar neatrodyciau pernelyg beviltiska, jei bandyciau visur rasyt ir motyvacini, jei jo net nepraso...mazdaug butu "labai prasau tik paimkit"...cia aisku tik pamastymas...o gal cia as tokia kukli ir laukiu, kol pastebes.
Mano nuomone apie motyvacini isvis yra nekokia, kadangi nemanau, jog jis visais atvejais atspindi tikra teisybe apie zmogu. ai nebezinau  doh.gif

Aš visada rašau ir šiaip - motyvacinis bene svarbiausias dalykas. Jo dėka galima sužinoti apie tikslus, norus, didesnius darbus. Juk CV negali būti išplėstas iki motyvacinio lygio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Transcendens @ 2011 01 07, 18:03)
Aš visada rašau ir šiaip - motyvacinis bene svarbiausias dalykas. Jo dėka galima sužinoti apie tikslus, norus, didesnius darbus. Juk CV negali būti išplėstas iki motyvacinio lygio smile.gif

o galbut geras CV, kur surasyta tik tai, kas reikia ir yra tas kabliukas. Kaip jau minejau, as nesiskundziu pakvietimu i pokalbius stoka, nors ir nerasau motyvacinio, kur jo nereikalauja. mano nuomone yra tokia, jei jo nepraso - tai ir nusiuntus jo nieks neskaitys, nes greiciausia pagrindinis atrankos kriterijus yra patirtis. Be abejo, kiekvienas is musu yra asmenybe ir kiekvienas kitaip save pateikia. As kategoriskai nesakau, kad nereik siust, bet nieks negali paaiskint, kodel vienom skambina, kitom - ne. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Transcendens @ 2011 01 07, 17:55)
Ačiū, bet tai baisu  verysad.gif Nebent pirmieji darbai  blush2.gif Mano sritys: publicistika, redagavimas (turinio ir kalbos), RSV, komunikacija, konsultavimas.

Tada gal tiktų darbas nuotoliniu būdu, t y namuose, redaguot tai tikrai galima? g.gif

QUOTE(fancy @ 2011 01 07, 17:57)
kadangi nemanau, jog jis visais atvejais atspindi tikra teisybe apie zmogu. ai nebezinau  doh.gif

Kaip suprast? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fancy @ 2011 01 07, 18:11)
o galbut geras CV, kur surasyta tik tai, kas reikia ir yra tas kabliukas. Kaip jau minejau, as nesiskundziu pakvietimu i pokalbius stoka, nors ir nerasau motyvacinio, kur jo nereikalauja. mano nuomone yra tokia, jei jo nepraso - tai ir nusiuntus jo nieks neskaitys, nes greiciausia pagrindinis atrankos kriterijus yra patirtis. Be abejo, kiekvienas is musu yra asmenybe ir kiekvienas kitaip save pateikia. As kategoriskai nesakau, kad nereik siust, bet nieks negali paaiskint, kodel vienom skambina, kitom - ne.  4u.gif

Na, aš labiau teoriškai kalbu, mokiausi apie CV ir motyvacinius laiškus + patirtis (mano atveju labai sunku būtų susidaryti realų vaizdą tik iš CV).

Mane taip pat kviečia, tačiau man dažniausiai netinka darbdavių pasiūlymai (pačios žinot, ar alga, ar darbo pobūdis, ar laikas, ištisai mokausi doh.gif ). Aišku bedarbė nebuvau ilgai. O dabar kai prisidėjo magistras kažin ar sulauksiu daug pasiūlymų. Negaliu meluoti ir sakyti, kad suderinsiu. Nesuderinsiu, 2 dienų reikia ir viskas...
Mano bėda, kad man 29 metai, turiu darbo patirties įvairios, bet mokslai dar nebaigti doh.gif Pavyzdžiu tiems, kurie gerokai padirbę eina toliau mokytis, suprantu, kad sunku, bet bent darbdaviai į tave palankiau žiūri - esi savas ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Transcendens: 07 sausio 2011 - 17:22
QUOTE(dontstop @ 2011 01 07, 18:17)
Tada gal tiktų darbas nuotoliniu būdu, t y namuose, redaguot tai tikrai galima? g.gif
Kaip suprast? smile.gif

ta prasme, kad motyvaciniam galima prirasyti bet ko, vos ne pasaku prikurti. o pakvietus zmogu i pokalbi, gali pasirodyti, kad jis visai nieko nesugeba. (cia jau is darbdavio puses ziuriu). Ne visi juk raso teisybe, kiti nesupranta, kad tiesa vistiek islenda.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 01 07, 18:17)

Net labai tiktų. Tiek kalbos, tiek turinio (mokslai + patirtis). Bet iš kur to darbo gauti? biggrin.gif Kaip anksčiau gavau? biggrin.gif Dirbau, kūrėsi internetinis puslapis, prie to pačio ir dirbau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fancy @ 2011 01 07, 18:22)
ta prasme, kad motyvaciniam galima prirasyti bet ko, vos ne pasaku prikurti. o pakvietus zmogu i pokalbi, gali pasirodyti, kad jis visai nieko nesugeba. (cia jau is darbdavio puses ziuriu). Ne visi juk raso teisybe, kiti nesupranta, kad tiesa vistiek islenda.

Taip, bet ir cv galima prirašyti bele ko smile.gif Bet juk tai ne priežastis nerašyti motyvacinio g.gif Darbdaviai tikrai juos skaito 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fancy @ 2011 01 07, 18:22)
Na, ne biggrin.gif

Duosiu pavyzdį. CV įrašyta - pareigos: vadybininkas; darbo pobūdis - klientų aptarnavimas, naujų klientų paieška. Motyvaciniame ogi rašai: Dirbusi vadybininke įmonei pritraukiau daug svarbių tarptautinių klientų (AB supermama; AB Gerovėjo), tai ne tik svarbi patirtis, bet ir didžiulis įmonės pelnas.

Kažkas tokio biggrin.gif
Tai ar iš CV apie tokią Jūsų patirtį galima sužinoti? Čia juk ne melas.

Dalyvavai kokiame projekte - rašai; surengei renginį - rašai; dalyvavai seminare ar jį organizavai - rašai. Į CV visko nesutrauksi.
Aišku tas įrašymas turi būti naudingas, o ne dėl kiekio.

QUOTE(dontstop @ 2011 01 07, 18:24)
Taip, bet ir cv galima prirašyti bele ko  smile.gif  Bet juk tai ne priežastis nerašyti motyvacinio  g.gif Darbdaviai tikrai juos skaito  4u.gif
Pritariu. Man gėda prisiminus (tiksliau pamačius, nes neištryniau) savo senus, 8 metų senumo laiškus su savo CV biggrin.gif Maždaug taip - Noriu pas Jus dirbti, prisegiau CV lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Transcendens: 07 sausio 2011 - 17:34
QUOTE(fancy @ 2011 01 07, 17:11)
jei jo nepraso - tai ir nusiuntus jo nieks neskaitys

o man atrodo, kad jei kur nors nepraso motyvacinio, tai tik todel, kad tai savaime suprantamas dalykas ax.gif Aisku yra pareigybiu, i kurias netgi CV nereikia, uztenka paskambinti mirksiukas.gif
Atsakyti