QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 01 05, 10:27)
Nors "nelaimingas Petsonas" labiau suaugusiems - "sėdėjo ir gailėjo savęs"
Tikrai, maniskiams Petsonas irgi patinka, bet man jis patinka LABIAU
Aciu visoms uz vakaryksti susibegima, o Seneliui Salciui uz R.Gary "Gyvenimas dar pries akis". Jau pradejau - Jega. Tas pats stilius, kaip ir "Ausros pazado". Viskas persmelkta jumoro ir ironijos, skaitai ir megaujiesi, ko nepasakysi apie R.Gary "Moters pazada" ar "Jusu bilietas jau nebegalioja". Matyt, R.Gary "arkliukas" vis gi buvo vaikyste...
Perzvelgiau savo pernyksti "kraiti": apie 20 knygu (gal dar kokia ir uzmirsau...). Atkreipiau demesi, kad daugiausia autoriu-moterys, is kuriu net 8 - lietuves... Plius dar Jurkevicius su savo "Staltieses ritmu". Tai viso 9 lietuviu autoriu knygos.
Vos nepraziopsojau vienos isimintiniausiu metu knygos apie Kernagi, bet aciu merginoms - prisiminiau, kad kaip tik pernai tokiu laiku vaziuodama i Austrija ja skaiciau.
Metu Isimintiniausia, kurios niekaip negaliu pamirsti yra prancuziskai skaityta kanadieciu rasytojo A.Christensen "Depuis toujours, j'entendais la mer".
Suteikusios didziausia skaitymo malonuma man siemet buvo dvi knygos: R.Oginskaites "Nes nezinojau, kad tu nezinai" ir D.Setterfield "Tryliktoji pasaka".
Geriausios lietuviskos knygos titula atiduociau E.Umbrasaites"Vienos kruties istorija" - nors tai nera grozinis kurinys, bet tema ir optimistinis poziuris i savo liga mane itrauke.
Metu atradimas gal butu G.Radvilaviciute - zinau, kad skaitysiu viska, ka ji parasys. Nors ta pati butu galima pasakyti ir apie K.Sabaliauskaite.
Metu nuograuza (su didele sirdgela prisipazistu) tapo Pamuko "Stambulas"....

Guodzia tik tai, kad ilgai ir nuosirdziai stengiausi ja pabaigti...
Metu netiketumu tapo M.V.Llosa su "Tetule Chulija ir raseiva" - pati nesitikejau , kad iveiksiu "nobelista". Bet susiskaite tikrai visai smagiai ir nenuobodziai. Tuo pazinti su juo ir baigsiu...