Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 71 tema

QUOTE(Svajotoja @ 2011 01 10, 23:37)
skaitau K.Morton "Užmirštą sodą". Paėmiau pastarąją dėl to, kad prieš tai baigiau rašytojos "Rivertono dvaro paslaptį". "Rivertonas" susiskaitė puikiai ir visai nelėkštai, kaip tikėjausi, tai galvojau bus panašiai su "Sodu". Skaitau skaitau ir neįkertu, kodėl man nekimba... Banalu kažkaip, kabinėjuos prie smulkmenų, nekabina. O kabinėjuos pagrinde dėl labai paprastų, kažkokių paviršutiniškų sakinių ir išsireiškimų, dviejose pastraipose iš eilės pasikartojančių frazių - ir galvoju, kas gi čia ne taip. "Rivertone" kalba buvo graži, išraiškinga, taip skaniai suregzta, kad lengvai slydo. Pasitikrinu - vertėjos skirtingos. Tai ar man jau K.Morton per daug, ar gali būti, kad gražią rašytojos kalbą taip su(pa)prastina vertėja?? Perskaičius "Rivertoną" ir skaitant "Sodą" vis kyla mintys, kad nu negalėjo Morton taip paprastai pasakyt... smile.gif

Na matai,kaip skirtingai visiem gali atrodyti,pavyzdziui man labiau patiko Uzmirstas sodas,ir is senesniu atsiliepimu susidariau nuomone,kad daugumai taip pat Uzmirstas sodas isimine labiau ir skaitesi smagiau smile.gif Nors as nekreipiu demesio i vertejus,man kazkaip niekad nekliuna,is kur as galiu zinoti,kaip turi skambeti originaliai,jei nematau pries save originalo teksto,isversta ...as ir skaitau,todel jokiu kritiku niekad nereiskiu vertejui,tiesiog pasakau knyga patiko arba ne...o pasirodo gal kartais ir tikrai tai gali buti vertejo nuopelnas,jei isversta gerai ir skaitosi maloniai,jei ne,knyga keliauja i grauztuku sarasus....Pilnai tikiu,kad gali buti ir vertimas kaltas,nors as neskaiciau abieju knygu paeiliui,tad man ir nesijaucia to vertimu skirtumo tarp Rivertono ir sodo...Gal tau tiesiog turinys pats maziau idomesnis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amber 333 @ 2011 01 09, 20:35)
sveikos .. as labai megstu skaityti knygas .. smile.gif

Sveika 4u.gif Ir aš labai mėgstu skaityti knygas biggrin.gif
QUOTE(saintlina @ 2011 01 09, 22:48)
1. kaip sykis ir as ja dabar skaitau. Laabai patinka  wub.gif
2. O suskaiciau Suke Stekhaus iki 10 dalies  biggrin.gif

1. Va, dar kartą aišku, kad mūsų skoniai panašūs biggrin.gif
2. Oi, kokia išdykėlė. O kokia kalba skaitei?
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2011 01 11, 00:06)

Sara Stridsberg. Dream faculty. Knyga apie Valerie Solanas, bet ne biografinė. Valerie Solanas, pasak kai kurių anotacijų, pasaulyje žinoma dėl dviejų dalykų: ultrafeministinio manifesto SCUM (Society for Cutting Up Men) – apie pasaulį be vyrų, nes jie nereikalingi ir juos reikia išnaikinti, bei dėl pasikėsinimo nužudyti Andy Warholą.

Eina sau kaip sudominau. Esu skaičius apie tą moteriškę rolleyes.gif

nepadėkojau Heliantai ir Juržolei už tokį juodą darbą 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 01 11, 10:45)
2. Oi, kokia išdykėlė. O kokia kalba skaitei?

rusų smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Forget @ 2011 01 11, 10:51)
nepadėkojau Heliantai ir Juržolei už tokį juodą darbą  4u.gif  4u.gif

oi, ir aš nepadėkojau doh.gif

Ačiū Jums, mielosios 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

O ar galėtumėt kas nors įmest nuorodą į mūsų svetainę - kai nebėr jos pirmajam puslapy, tai ir nebežinau, kur ieškot blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 01 11, 12:52)
O ar galėtumėt kas nors įmest nuorodą į mūsų svetainę - kai nebėr jos pirmajam puslapy, tai ir nebežinau, kur ieškot  blush2.gif
http://smknyguklubas.net/ mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 01 11, 09:51)
Eina sau kaip sudominau. Esu skaičius apie tą moteriškę  rolleyes.gif

aha, moteriškė intriguojanti tokia...
žiūriu, ir filmas apie ją yra I shot Andy Warhol, bet kažkokia ne tokia man ji ten g.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 01 11, 14:26)

aciu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Dėkui už padėkas blush2.gif biggrin.gif

QUOTE(saintlina @ 2011 01 11, 12:52)
O ar galėtumėt kas nors įmest nuorodą į mūsų svetainę - kai nebėr jos pirmajam puslapy, tai ir nebežinau, kur ieškot  blush2.gif

neužilgo reikės naujos temos, tai kuri ją kursite - įdėkite vėl nuorodas, kaip seniau būdavo (bent jau į svetainę) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2011 01 11, 18:30)
įdėkite vėl nuorodas, kaip seniau būdavo (bent jau į svetainę) 4u.gif
Kaip galėjau pamiršti!.. doh.gif

Buvau Baltose lankose, tai ką žinau... Nieko gero ten "neduoda". Buvo "Bjaurios mergiotės išdaigos" 22,68, "Tetulė Chulija ir rašeiva", nepamenu kiek.

Šitų būčiau norėjus, bet nebuvo schmoll.gif
http://www.blk.lt/lt...gos/saugi-vieta
http://www.blk.lt/lt...i-ir-regejimai/

O šita buvo, bet be jokios nuolaidos mad.gif
http://www.blk.lt/lt...nijai-pagerbti/

Todėl realizavau Kalėdų senelio čekį ir nukoviau José Saramago „Evangelija pagal Jėzų Kristų" ir Martux įkvėpta William Somerset Maugham "Anuomet ir dabar". assa.gif
Dolitle, dėkui! aciuks.gif

Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 01 11, 10:51)
nepadėkojau Heliantai ir Juržolei už tokį juodą darbą  4u.gif  4u.gif

Aš ir asmeniškai noriu padėkoti, kad taip gražiai profilis visada sutvarkytas wub.gif Ir kad įkeliama visa informacija apie skaitytas knygas, labai labai padeda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2011 01 11, 00:06)

Sara Stridsberg. Dream faculty. Knyga apie Valerie Solanas, bet ne biografinė. 

ziauriai sudominai...bet gaila, kad nera rusiskai sad.gif((
Atsakyti
Na pagaliau ir as prisedau padekoti uz garbinga titula ir grazia ceremonija.
O jau vaises kokio skanumo ir grozio, ypac Rasmos vaisine puokste ir dar nebepamenu kieno rinkinukas piknikui toks prancuziskas. Ech...
Siuos metus pradejau Su Arturo Perez Riverte "Diuma klubas arba Riselje seselis". Tiksliau pradejau ta knyga pernai, siemet baigiau. Neblogas detektyvas, maloni man, knygu megejai aplinka. Aisku neisiminiau ne puses isvardintu senoviniu knygu apie demonologija, bet buvo smagu skaityti apie A. Diuma gyvenima, uzsimaniau grizti i ankstyva paauglyste ir paskaityti "Tris muskietininkus" ir kitus romanus-feljetonus(butent is sios knygos suzinojau, kad jie taip vadinasi, va). Tik bijau, kad teks nusivilti, vis tik jauciuosi visko persisotinusi ir Diuma pasaulis ko gero nebeitrauks taip kaip vaikysteje verysad.gif
Siuo metu vis dar nieko neskaitau, nors gavau pasiskolinti "Bizantijos eunucha", tai manau greitu laiku kibsiu. Klausausi "Bartimejaus trilogija". Pamenu, kad musu fantastikos ir vaikisku knygu megejos ja aptarinejo, tik nepamenu, kokie buvo ispudziai. Man tai pirma dalis klausesi smagiai, o dabar jau nuobodu darosi. Pirmaja dalimi susizavejau daugiausia del paties dzino Bartimejaus, bet antrojoje dalyje jo gerokai maziau, o tie pasipute paaugliai manes nelabai zavi. Bet zadu vis tiek pabaigti visas 3 dalis. Jei kas pasikeis, parasysiu. Kol kas traukia prie fantastikos, todel po Bartimejaus zadu susipazionti su T Pratceto ploksciu pasauliu. Pirmoji knyga jau parsiusta, laukia savo eiles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 11 sausio 2011 - 21:22