Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(plateliai @ 2011 01 12, 12:28)
nemačiau  schmoll.gif aš to receptuko pirmam puslapyje,tuoj savaji imesiu mirksiukas.gif

laukiu, laukiu...nes miltu ruginiu nebeturiu, tik kvietinius ax.gif
o kaip daryti, jei pvz raugo as turiu, ar butina ji darytis nurodytame recepte(nes nesyk esu skaiciusi receptukuose, salia raugo gamyba), bet jei as jo turiu, tai kokiu santykiu keisti, nes pvz ten nurodyta kiek vandens ir miltu ipilti, tai tiek mazdaug ir imti raugo, na tikiuos suprantamai paaiskinau blush2.gif ax.gif
aciu uz receptuka?o skonis kaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medag: 12 sausio 2011 - 10:37
QUOTE(Medag @ 2011 01 12, 11:31)
laukiu, laukiu...nes miltu ruginiu nebeturiu, tik kvietinius ax.gif
o kaip daryti, jei pvz raugo as turiu, ar butina ji darytis nurodytame recepte(nes nesyk esu skaiciusi receptukuose, salia raugo gamyba), bet jei as jo turiu, tai kokiu santykiu keisti, nes pvz ten nurodyta kiek vandens ir miltu ipilti, tai tiek mazdaug ir imti raugo, na tikiuos suprantamai paaiskinau blush2.gif  ax.gif
aciu uz receptuka?o skonis kaip?

Mono raugas tai vos ne kaip kisielius tokio tirštumo ir jo aš dedu koki 100-150ml.Aš neskaitinėjusi jūsu temelės tai nelabai žinau kaip ten jūs darot ta rauga blush2.gif Kartais ketvirtadali kvietinių miltų pakeičiu ruginiais .Duonelė labai skani (kiek kur vežiaus ,ar vaišinau,niekas neišpeikė),aš prieš dedant kepti ant viršaus pabarstau sezamo seklų,tik šį karta neturėjou ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plateliai: 12 sausio 2011 - 10:44
QUOTE(plateliai @ 2011 01 12, 12:40)
Mono raugas tai vos ne kaip kisielius tokio tirštumo ir jo aš dedu koki 100-150ml.Aš neskaitinėjusi jūsu temelės tai nelabai žinau kaip ten jūs darot ta rauga blush2.gif.Duonelė labai skani (kiek kur vežiaus ,ar vaišinau,niekas neišpeikė),aš prieš dedant kepti ant viršaus pabarstau sezamo seklų,tik šį karta neturėjou  ax.gif

tai supratau,kad turedama raugo galiu jo tiesiog ideti isimto is saldytuvo... tik alaikyti kamb tem?ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2011 01 12, 11:43)
tai supratau,kad turedama raugo galiu jo tiesiog ideti isimto is saldytuvo... tik alaikyti kamb tem?ax.gif

thumbup.gif taip
Atsakyti
QUOTE(plateliai @ 2011 01 12, 08:40)
Mono raugas tai vos ne kaip kisielius tokio tirštumo ir jo aš dedu koki 100-150ml.Aš neskaitinėjusi jūsu temelės tai nelabai žinau kaip ten jūs darot ta rauga blush2.gif Kartais ketvirtadali kvietinių miltų pakeičiu ruginiais .Duonelė labai skani (kiek kur vežiaus ,ar vaišinau,niekas neišpeikė),aš prieš dedant kepti ant viršaus pabarstau sezamo seklų,tik šį karta neturėjou  ax.gif

Raugas sitos duoneles yra visai kitas, tikrai ne tas kuri cia visos gaminasi. Kepu ir as sita duonele ir raugas jo yra skystas ir kvapas kitoks nei to kuri pasigaminau pagal cia duota recepta. Beje jau apie ji buvo kalbeta ir receptas ne viena karta buvo imestas.
Atsakyti
Patarkit, prašau, kaip "užauginti" ruginį raugą g.gif darau pati paprasčiausią, 200 ml vandens, 200 ml rupių ruginių miltų. Padedu rūgti 3 paroms, nedamaitinu, tik pamaišau kiekvieną dieną (receptas iš knygutės). Pirma, antrą dieną viskas gerai, ir dvigubėja ir burbuliukai atsiranda, o trečią dieną viskas sukrenta, vanduo atsiskiria paviršiuje ir supelėja doh.gif Žinau, kad kambario temperatūra per maža (18 laipsnių), radiatorius, per saltas. Ką daryt? kur jūs laikot kad butų pakankamai šilta apie 25 (laipsnius)?

dar noriu nataliuncik paklausti, ar kvietinį raugą is blogo reikia damaitinti antra dieną ar trečią?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 12, 13:50)
Patarkit, prašau, kaip "užauginti" ruginį raugą g.gif  darau pati paprasčiausią, 200 ml vandens, 200 ml rupių ruginių miltų. Padedu rūgti  3 paroms, nedamaitinu, tik pamaišau kiekvieną dieną (receptas iš knygutės). Pirma, antrą dieną viskas gerai, ir dvigubėja ir burbuliukai atsiranda, o trečią dieną viskas sukrenta, vanduo atsiskiria paviršiuje ir supelėja doh.gif  Žinau, kad kambario temperatūra per maža (18 laipsnių), radiatorius, per saltas. Ką daryt? kur jūs laikot kad butų pakankamai šilta apie 25 (laipsnius)?

dar noriu nataliuncik paklausti, ar kvietinį raugą is blogo reikia damaitinti antra dieną ar trečią?

Ačiū 4u.gif

vonioj dar laiko, tik ant radiatoriaus nestatykit
taip, reikia
Papildyta:
Nauja tema
Atsakyti
O kodėl negalima ant radijatoriaus? Pas mane jis vėsus šiom dienom, laikau ten raugą, pakolkas viskas gerai atrodo, šiandien pamaitinau antrą kart.
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2011 01 12, 14:22)
O kodėl negalima ant radijatoriaus? Pas mane jis vėsus šiom dienom, laikau ten raugą, pakolkas viskas gerai atrodo, šiandien pamaitinau antrą kart.

kaip tokie orai ir radiatoriai vos šilti, tada taip, galima, bet ne tada kai karšti, nes prikeps raugas
Atsakyti
Fuuu...... Ačiū už ats 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti