Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(punta @ 2010 12 11, 12:54)
Nelabai supratau kodel reikia primaitinti? Svoris neauga?
del svorio dar nezinau nes tik antradieni eisim pirma kart svertis, bet manau viskas bus gerai nes visi sako kad jis gerokai papilnejo tongue.gif . anksciau viskas buvo puikiai valge kas 2 valandas ir miegojo laimingas, o paskuitines 5 dienos siaubingos vis m-m-m-m.. gydytoja liepe nusitraukineti nes atseit jis neistraukia pieno ir alkanas, tai  ir pora kart nusitraukinejau piena ir daviau is buteliuko, bet as nenoriu nusitraukineti, noriu pati maitinti, todel ir bandau dabar damaitinti sauksteliu kad neatsisakytu kruties, bet jis nu niekaip nevalgo is saukstelio.
Pasakykit dar toki dalyka, nors cia rase, kad viso pieno neistrauksi ir jis gaminasi bevalgant, bet ar ne per mazai nusitraukti is vienos kruties 85 ml pieno vieno menesio kudikiui? man atrodo per mazai verysad.gif is kitos nusitraukiu 130 ml

doh.gif is kur istrauket,kad kiek nusitrauket pienelio tiek ir vaikas suvalgys. vaikas ZYMIAI daugiau pienelio suvalgys, nei jus nusitrauksit smile.gif Glauskit ir glauskit vaikeli prie saves ir viskas bus gerai wink.gif
Atsakyti
Sveikos, as tik cia gaunu atsakymus i savo klausimus, tai vel kreipiuos. Vaikutis (2 men) ciulpia pirstukus arba kumstuka, dazniausiai, kai uzeina diegliukai, pati, matau, kad tai ji ramina. Vyras sako, kad butinai reikia soskes, as dar laikausi, bet ka daryt, jei vaikas patraukus jo kumstuka is burnytes, klykia. Kruties jis neima tokiu atveju, bet gal geriau jau soske negu nenurimstantis vaikas, juk jam paciam blogai.
Kitas atvejis-kartais ciulpia pirstuka ir budamas ramus, pasiulius kruti-irgi neima. Ar gali buti taip, kad jis nori valgyt, bet del kazkokios priezasties nenori mano pieno? Nes ziauriai nevalgo vaikas. Bandziau nusitraukt pieno, nusitraukiau labai mazai-apie 40 ml, daviau su saukstuku-susirauke ir isspjove. Siaip kartais jis valgo, bet labai trumpai, as jau jam kisu, kai tik pamatau, kad jis lyg ir noretu, bet nevalgo nors verk.
Siaip jis turi auksini stafilokoka ir grybeli zarnyne (geriam bakterijas), bet gydytoja sake, kad tai neturetu buti nevalgymo priezastis.
Ir jeigu teks maitinti misinuku (nes pieno nusitraukt man niekad nepavyko, net kai vaikas ir gerai valge), tai ar maitinti ji sauksteliu, ar galima ir is buteliuko (juk tada jau bus nebesvarbu)?
Atsakyti
QUOTE(chorisste @ 2010 12 12, 15:22)
Sveikos, as tik cia gaunu atsakymus i savo klausimus, tai vel kreipiuos. Vaikutis (2 men) ciulpia pirstukus arba kumstuka, dazniausiai, kai uzeina diegliukai, pati, matau, kad tai ji ramina. Vyras sako, kad butinai reikia soskes, as dar laikausi, bet ka daryt, jei vaikas patraukus jo kumstuka is burnytes, klykia. Kruties jis neima tokiu atveju, bet gal geriau jau soske negu nenurimstantis vaikas, juk jam paciam blogai.
Kitas atvejis-kartais ciulpia pirstuka ir budamas ramus, pasiulius kruti-irgi neima. Ar gali buti taip, kad jis nori valgyt, bet del kazkokios priezasties nenori mano pieno? Nes ziauriai nevalgo vaikas. Bandziau nusitraukt pieno, nusitraukiau labai mazai-apie 40 ml, daviau su saukstuku-susirauke ir isspjove. Siaip kartais jis valgo, bet labai trumpai, as jau jam kisu, kai tik pamatau, kad jis lyg ir noretu, bet nevalgo nors verk.
Siaip jis turi auksini stafilokoka ir grybeli zarnyne (geriam bakterijas), bet gydytoja sake, kad tai neturetu buti nevalgymo priezastis.
Ir jeigu teks maitinti misinuku (nes pieno nusitraukt man niekad nepavyko, net kai vaikas ir gerai valge), tai ar maitinti ji sauksteliu, ar galima ir is buteliuko (juk tada jau bus nebesvarbu)?

Kad vaikas ciulpia savo rankyte, TIKRAI nereiskia,kad nori valgyti. Jis taip pazindinasi su savo galunem, kol kas tik rankytem smile.gif
IR NEDUOKIT SOSKES!!!

Del nevalgymo nelabai ka pasakysiu, bet del misinuko, jei nuspresi maitinti misinuku, tikrai nezaisk su sauksteliu, bent jau as taip manau
Atsakyti
chorisste,

as uz kumstuka, ne uz gumos gabala (kurio ciulpimas SKATINA pilvo diegliukus). Vaikeli galima ir kitais budais nuraminti, uzimti, nebutina jo 'uzkisti' guminuku. mirksiukas.gif
Jei turi auksini stafilokoka ir grybeli, tavo pienelis jam - didele dovana 4u.gif MP padeda zarnyne gamintis gerosioms bakterijoms. Jokie misiniai to nesuteiks.
Atsakyti
QUOTE(chorisste @ 2010 12 12, 18:22)

Normalu, kad vaikas čiulpia kumštį smile.gif kumštis kurį laiką bus geriausias draugas smile.gif
Pas mane jau trečia savaitė panaši situacija. Maniškis pradėjo nuolat griaužti, čiulpti kumštį, pirštukus, siūlant krūtį pradėdavo verkti, ėmė neramiai valgyti, kumštį į burną grūdo net valgydamas. Ir ką gi ką gi, nors dar tik trys mėn, pasirodo jam lenda dantukas bigsmile.gif
taip kad neskubėkit su soskėm ir mišiniais smile.gif Čia gi kūdikis, normalu, kad jis kakoja į kelnes, guguoja, čiulpia kumštį, pavalgęs kartais atpila, prašo krūties ne tik maistui, bet ir nusiraminimui, kartais būna linksmas kartais irzlus - visa tai normalus kūdikio elgesys, nereikia dėl to kaltinti pienuko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tutti: 13 gruodžio 2010 - 08:55
QUOTE(punta @ 2010 12 11, 14:54)
ar ne per mazai nusitraukti is vienos kruties 85 ml pieno vieno menesio kudikiui? man atrodo per mazai verysad.gif is kitos nusitraukiu 130 ml

Turiu pasakyti, kad nusitraukei daug. Aš kartą pabandžiau nusitraukti, nusitraukiau viso labo 30 ml iš abiejų krūtų biggrin.gif Bet vistiek buvau tikra, kad dukrytei pieno pakanka. Nusitaukinėjimas ir kūdikio žindymas yra du skirtingi dalykai.
Atsakyti
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2010 12 13, 10:21)
Turiu pasakyti, kad nusitraukei daug. Aš kartą pabandžiau nusitraukti, nusitraukiau viso labo 30 ml iš abiejų krūtų  biggrin.gif  Bet vistiek buvau tikra, kad dukrytei pieno pakanka. Nusitaukinėjimas ir kūdikio žindymas yra du skirtingi dalykai.

Aha, o as nusitraukiau tik 40ml., bet irgi esu tikra, kad mazajam pakanka, jis juk geriau istraukia nei as su rankom...Tai nebuvo nei bandymas paziuret kiek pieno buna, nei ka, tiesiog viena nakti pramigo maitinima ir papis lb skaudet pradejo, tai teko gelbet ax.gif
Atsakyti
Norejau paklausti del ismatu spalvos. Dazniausiai per diena kakoja 3-4 kartus, ir ismatu spalva kinta nuo geltonos (ryte) iki zalsvos (vakare). Ar nieko tokio? Buna, kad kakoja viena karta, tada jau nebetelpa i sauskelnes ir tenka persirengti. Maitinu pati. Vaikui 3 menesiai. Diena valgo daznai, kas 2-3 val, nakti jau nebesikelia, tik paryciais (isbuna nevalgiusi 7-8 val.).
Atsakyti
QUOTE(chorisste @ 2010 12 12, 17:22)

o kodėl rimčiau negydomas stafilokokas, ar pakanka tik gerųjų bakterijų? g.gif ir tikrai žinau atvejį, kai mergytė prastai valgė, buvo tikra nevalgiukė, kol paaiškėjo, kad turi stafilokoką, sugėrė antibiotikų kursą ir apetitas pasitaisė.. 4u.gif

QUOTE(pikkolo @ 2010 12 13, 11:29)
Norejau paklausti del ismatu spalvos. Dazniausiai per diena kakoja 3-4 kartus, ir ismatu spalva kinta nuo geltonos (ryte) iki zalsvos (vakare). Ar nieko tokio? Buna, kad kakoja viena karta, tada jau nebetelpa i sauskelnes ir tenka persirengti. Maitinu pati. Vaikui 3 menesiai. Diena valgo daznai, kas 2-3 val, nakti jau nebesikelia, tik paryciais (isbuna nevalgiusi 7-8 val.).

tikrai nieko tokio. spalva gali taip keistis, svarbu, kad nebūtų kokių gleivėtų, kraujingų, putotų priemaišų.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cansado: 13 gruodžio 2010 - 11:36

As tai duodu ciulptuka ir nematau tame nieko blogo, nes ir toliau valgo daznai, kai nori valgyti neuzkisi ciulptuku, papo nemaiso su ciulptuku. Maniskei tai puikus nusiraminimo budas, ypac kai vaziuojam masina, ar kai bando uzmigti diena. Jei buna pavalgiusi, papo niekaip neikisi, nes is jo visa laika bega pienukas, o jei nenori valgyti, tai iskarto springsta, tada pradeda rekti ir buna sunku nuraminti. Buna dienu kai visai neima soskes, buna kai be jos niekaip. Aisku kumstukai keliauja i burna, bet kad abu netelpa lotuliukas.gif Nedraudziu, bet ji neuzsimigdo su kumsciu, reik soskes.
Atsakyti
Vyras sako, kad butinai reikia soskes, as dar laikausi, bet ka daryt, jei vaikas patraukus jo kumstuka is burnytes, klykia. Kruties jis neima tokiu atveju, bet gal geriau jau soske negu nenurimstantis vaikas, juk jam paciam blogai.

aš irgi šiuo atveju duočiau soskę, nematau tame nieko blogo..jau geriau soskė, negu vaiko pripratimas griaužti kumštuką, pirštuką..maitinimui tai tikrai nepakenks, o vat kaip atpratint reikės vėliau - tai bus misija neįmanoma.. 4u.gif maitinu jau vienuolika mėnesių, čiulptuką daviau nuo pirmų dienų, esant reikalui, bet krūties mažė neatsisako iki šiol, puikiai valgo..ir soskės nečiulpia kiaurą dieną..
Atsakyti
tai pasakykit ka reikia daryti,kai vaikutis ima(.) pyksta ,spjauna,verkia vel ima ir vel pyksta.Krutine minksta,tik is po nakties kiek buna pilnoka.Duoti duodu tikrai daznai ir kaip sako turi prisigaminti to pienuko.Bet tai kada jis prisigamins.Gaila vaiko kai nervuojasi
Atsakyti