Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(Dolyte @ 2011 01 05, 00:06)
Situacija tokia: nuo vasario men grysiu i mokslus, viena diena per savaite, kelios valandos. Mazylis kaip tik tuo metu valgys ir ne viena karta.  doh.gif  jau mastau, ka reikes daryti  unsure.gif
1. ar jau pirkti pientrauki ir nusitraukineti pieneli ar tiesiog ryte, pries mokslus, dar kai mazylis miegos, nusitraukti ir palikti jam?
2. kiek jis isgers to pienelio? kiek reikes stengtis?  rolleyes.gif
3.ar MB turetu girdyti is buteliuko su soskyte ar tik is buteliuko? nenoriu kad priprastu prie buteliuko  blush2.gif 

bandau atsakyti, nes pradėjau mokytis (dieninės studijos) kai mažyliui buvo 2,5 mėn 4u.gif
1. iki šiol ir tada kai mažesnis buvo dariau taip- pamaitindavau prieš išeinant ir palikdavau pientraukiu nusitraukus, kad gautųsi ilgesnis intervalas, tarkim pavalgydinu, tada po 3/4 val pamaitina vyras iš buteliuko, tada grįžusi maitinu, tai summa sumarum, galiu išeiti į paskaitas apytiksliai 6/8 val...nusitraukdavau įvairu laiku, kada galiu, kada turiu, kada įmanoma.
2. kiek išgers, pasibandyk anksčiau, o ne pirmą išėjimo dieną...taip apytikriai žinosi kiek reikia...mums buvo, kad daugiau palikdavau, bet ponaičiui nereikėjo, tai išpylėm lauk...kažkada palikau per mažai- būtų dar gėręs...įvairiai būna ax.gif
3. Girdom iš buteliuko, esu bandžiusi šaukšteliu, bet nekaip ėjosi ax.gif

Tiesa, yra buvę atvejų, kai tarpuose tarp paskaitų važiuodavau namo- pamaitinu ir atgal, yra buvę, kad vyras atveža man vaikelį, pamaitinu mašinoje ir į paskaitas...visko buvo...o namie visada kuo dažnaiu glaudžiu prie krūties...pakolkas viskas gerai...šiuo metu esu praktikoje taigi vėl taip pat darau blush2.gif žinau, yra moterų, kurios nusitraukinėja pientraukiu universitetuose wc ir išpila pienuką blush2.gif aš taip nedarau- man gaila pienuko, o ir wc toks atviras, tai neišeitų blush2.gif bet man kažkaip nėra skausmingo krūtinės veržimo, bet žinau, jog kitoms labai skauda, kai pritvinksta krūtys, tai tiesiog galima ir taip blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 05 sausio 2011 - 18:04
QUOTE(ast_alaus @ 2011 01 05, 14:50)
Is tiesu tokiais klausimais vertetu tartis su priziurinciu mediku.
Tokiu vaistu geriausia apskritai vengti, jei tik imanoma. Arba keisti juos kitais, kurie labiau tinkami zindyvems.  4u.gif

zinau kad tokiu vaistu net ir nemaitinant geriau vengti, bet as kitaip namo neparskrisiu, tai kaip jauciuosi be tabletes skrydzio metu manau butu dar blogiau negu ja suvartoti ir viskas ramiai praeina. kam leliukui mano stresas ir baime iki alpimo? uztat ir domiuosi kiek valandu po to nemaitinti, kada pienuke nebebus tu medziagu, o jeigu maitinciau ar labai kenkia, kuo kenkia?? zinoma kalbejau su seimos gydytoja, bet tie gydytojai vaistu vergai, todel norisi ir kitos nuomones 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 01 05, 19:02)
nusitraukinėja pientraukiu universitetuose wc ir išpila pienuką blush2.gif

nu cia tai nesamone.toki geri i kriaukle. gi parsivezti galima nutraukta jei jau taip
Atsakyti
QUOTE(pamparam:) @ 2011 01 05, 18:25)
nu cia tai nesamone.toki geri i kriaukle. gi parsivezti galima nutraukta jei jau taip

tai negi rankinuke nešiotis? g.gif žinau, kad gėris, man pačiai būtų gaila, nes nesu iš tų, kurios pieno upėmis plaukia, tačiau šių metų birželį buvo viena pažįstama vakariniuose kursuose, gyveno užmiestyje, nusitraukdavo ir išpildavo, nes karštis jau dieną buvo nerealus, bandė laikyt pienuką- sugižo, pasmirdo, o kur universitete rasti šaldytuvą? šaldytuvų gal ir yra, bet dėstytojai nesupratingi rolleyes.gif šiaip ir forume esu skačiusi, kad moterys nusitraukdavo ir išpildavo, arba nusitraukdavo tiesiai įkriauklę- o ką daryti g.gif
kas liečia mokslo įstaigas, deja, net mano dėstytojai, patys pasakojantys apie mamos pienuko naudą, nėra jau tokie supratingi- kai pasakydavau, jog norėčiau išeiti 20-30 min anksčiau maitinti mažylį, pasakydavo, kad neišleis, arba, kad nesąmonė tiek ilgai maitinti, arba, kad nereikia vaikų prisigimdyti...dabar dar viena mano grupiokė laukiasi, deja, bet net sergančią nestuke.gif neišleidžia iš paskaitų- ir mirdamas turi sėdėt blush2.gif štai taip mūsų šalyse saugomos maitinančios ir besilaukiančios mamos unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 05 sausio 2011 - 18:34
QUOTE(Stikliukas @ 2011 01 05, 17:33)
tai negi rankinuke nešiotis? g.gif žinau, kad gėris, man pačiai būtų gaila, nes nesu iš tų, kurios pieno upėmis plaukia, tačiau šių metų birželį buvo viena pažįstama vakariniuose kursuose, gyveno užmiestyje, nusitraukdavo ir išpildavo, nes karštis jau dieną buvo nerealus, bandė laikyt pienuką- sugižo, pasmirdo, o kur universitete rasti šaldytuvą? šaldytuvų gal ir yra, bet dėstytojai nesupratingi rolleyes.gif šiaip ir forume esu skačiusi, kad moterys nusitraukdavo ir išpildavo, arba nusitraukdavo tiesiai įkriauklę- o ką daryti g.gif
kas liečia mokslo įstaigas, deja, net mano dėstytojai, patys pasakojantys apie mamos pienuko naudą, nėra jau tokie supratingi- kai pasakydavau, jog norėčiau išeiti 20-30 min anksčiau maitinti mažylį, pasakydavo, kad neišleis, arba, kad nesąmonė tiek ilgai maitinti, arba, kad nereikia vaikų prisigimdyti...dabar dar viena mano grupiokė laukiasi, deja, bet net sergančią nestuke.gif neišleidžia iš paskaitų- ir mirdamas turi sėdėt blush2.gif štai taip mūsų šalyse saugomos maitinančios ir besilaukiančios mamos unsure.gif

nu ir destytojai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 01 05, 19:33)

gal kokiu saltkrepsiuku buna,jei jau karsta labai.o jei ne,o kuom blogai rankinukas,nieko baisaus cia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 01 05, 16:02)
bandau atsakyti, nes pradėjau mokytis (dieninės studijos) kai mažyliui buvo 2,5 mėn 4u.gif
1. iki šiol ir tada kai mažesnis buvo dariau taip- pamaitindavau prieš išeinant ir palikdavau pientraukiu nusitraukus, kad gautųsi ilgesnis intervalas, tarkim pavalgydinu, tada po 3/4 val pamaitina vyras iš buteliuko, tada grįžusi maitinu, tai summa sumarum, galiu išeiti į paskaitas apytiksliai 6/8 val...nusitraukdavau įvairu laiku, kada galiu, kada turiu, kada įmanoma.
2. kiek išgers, pasibandyk anksčiau, o ne pirmą išėjimo dieną...taip apytikriai žinosi kiek reikia...mums buvo, kad daugiau palikdavau, bet ponaičiui nereikėjo, tai išpylėm lauk...kažkada palikau per mažai- būtų dar gėręs...įvairiai būna ax.gif
3. Girdom iš buteliuko, esu bandžiusi šaukšteliu, bet nekaip ėjosi ax.gif

thumbup.gif aciu... bandysiu kazka galvoti. nors laikas kada as busiu isejus 3-4val, bet tuo metu mazylis labai sociai nori valgyti doh.gif reikes pirkti pientrauki ir bandyti...

o gal kazkur yra video, kaip nusitraukti pieneli rankomis? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(milla22 @ 2011 01 05, 13:57)
Sveikos mergaites  4u.gif
Noreciau isilieti ir i jusu gretas  blush2.gif  (maitinu savo mergaite MP, nors buvo ir stresu ir visko, bet  blush2.gif dabar vel dziaugiames MP nors ir sunkiai )
o su pirmaja dukra irgi mokiausi, tai pamaitindavau pries pat islekiant i mokslus ir dar palikdavau nusitraukusi savo pienelio(na jei laabai reikes) bet deja po keliu men to mano pienelio vis mazejo mazejo ir sumazejo (gal kad jauna kvaila buvau biggrin.gif , dabar daryciau kitaip (kuo dazniau lelytei siulyciau papuli)
Papildyta:

del ko sumazejo pienelio? kas nusitraukdavot ar kad ne is papulio valgydavo? g.gif
Papildyta:
QUOTE(ast_alaus @ 2011 01 05, 13:50)
Kiek laiko nebusi namuose? Gal imanoma suderinti taip, kad nereiketu vargti su nutraukinejimais?  g.gif
Jei nutraukinesi, siulau pabandyti jau dabar, paziureti kaip mazyliui seksis valgyti ne is kruties...ir kaip teciui seksis maitinti. Buna ir taip, kad mazyliai atsisako valgyti tokiais atvejais.

nebusiu namie 3-4val. butinai pamaitinsiu pries pat iseinant, o paskui jis TIKRAI nores valgyt, kai manes nebus doh.gif

labai bijau,kad pabandzius pamaitinti buteliuku, paskui manes gali atsisakyti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 01 05, 19:33)

Kur cia taip... g.gif Sunku patiketi...Nu ir nesupratingumas...Jei neisleistu, pati iseiciau, blyn, kas svarbiau.Pazistama is kito miesto savo vaikuciui nusitraukus pienuka nesdavo i autobusa, kad nuveztu,kol mokesi vaika trumpam mamai palikus.
Papildyta:
Dolyte, siulau visu pirma bandyti nusitraukt rankomis, nes su pientraukiu tikrai nevisom gaunasi...As be reikalo irgi pinigus tik isleidau...O pabandes is buteliuko vaikas neturetu nebeimti papio, ant savo vaiku isbandziau, viskas normaliai 4u.gif
Atsakyti
Mamytes, ar galite man pasakyti kiek vidutiniskai per karta is kruties per viena maitinima suvalgo 4 men kudikis? Bijau, kad maniske per mazai suvalgo? unsure.gif Vis nenuleidziu ranku, labai noriu kuo ilgiau pati zindyti ir visiskai atsisakyti misinelio.
Atsakyti
Kete, 4u.gif
Skaičiuok šlapinimąsi. Taip žinosi, ar pakanka skysčių. 6 ir daugiau sykių per parą šviesaus, beveik bekvapio šlapimo- viskas ok.
Suvalgomas kiekis-dividualu, + skirtingai kiekvieno maitinimo metu. Mp-1mėn. 30ml.
Jei parašytum išsamiau kaip maitini- ieškotume būdų kaip Tau pereiti prie išimtinio žindymo mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu Košė-Maloše 4u.gif

nakti maitinu krutimi kiek vaikas nori (3-4) kartus. Kadangi ji miega nakti kartu su manimi kai tik pabunda duodu kruti. Kartais man rodosi ji net nevalgo, tik kabo. Valgymo laiko neriboju. Diena ji pavalgo labai greitai. Kadangi pasveriu po maitinimo matau tiksliai kiek suvalgo. Dazniausiai buna 50-60 g. Reciau buna ir daugiau, bet daznai buna ir dar maziau. Problema yra tame, kad mano manymu retai ji pilnai pasisotina (kai pati paleidzia kruti ir neverkia po to). Ir daznai valgydama nerimsta, spurda, kojytemis makaluojasi.
Dazniausiai misinelio duodu antroje dienos puseje, kai vaikas tampa neramus (per diena apie 200 ml., kartais ir daugiau). Kol neduodu misinelio slapinasi daznai, tik po nedaug. Svorio visada priaugdavome kas menesi po 1 kg. ir daugiau.
Atsakyti
Dar pamirsau pamineti, kad vienos kruties vaikas neima beveik, tai is jos nusitraukineju MP.
Atsakyti