Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

gal kuri esat ginekologe ar turit daug ziniu.ar galima maitinant eiti i purvio/mineralines vonias? kur spa/kosmetiniai ivyniojimai tai neinu, nes chemijos ten..bet mineralines ir purvo vonios Druskininkuose..ar nepakenks pienui/mazyliui?
aciuuu
Atsakyti
QUOTE(linalinute01 @ 2011 01 12, 16:05)
sveiki.noreciau patarimo gal kam yra taip buve.mano mazius 2.5men maitinu krutimi nakti jis man valgo be problemu pavalgo ir miega tik nuo ryto prasideda jo pikciai patraukia kelias min ir pradeda verkti ir taip jau kelios sav nuo ryto iki vakaro valgydamas verkia pirma ilgiau valgydavo neverkdavo gal jau jam uztenka keliu min pasisotinti svoris pas mus auga gerai pirma men 1kg priaugo antra1020kg

sakyciau,kad pilvuko skausmai...
Atsakyti
Zziviliukas, 4u.gif
Galima. Tik saugok krūtis nuo skersvėjo. 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Krista J. @ 2011 01 12, 19:23)
jeigu su pirmu vaikeliu pienuko buvo i valias, ar su antruoju irgi taip bus?

Bus mirksiukas.gif Pasidomėk: http://www.pradzia.org/node/367
(jei neklystu- Kaune tinka?!)
Atsakyti
QUOTE(visko būna @ 2011 01 12, 13:15)
na, mano savijauta pagerėjo, tempa jau tik 37, krūties skausmas sumažėjo, vakar buvau pas ginekologę ir sakė toliau daryt kompresus, dažnai žindyt  ir nusitraukt likusį prieną.
bet kai šiandien nutraukiau pieną, man pasirodė, kad pūliai bėga  - toks gelsvas tąsus skystis prie balto pienuko unsure.gif o aš dar daviau žįsti dukrytei  unsure.gif
ką man dabar daryti? ar čia tikrai gali būti pūliai?

man buvo taip maitinant pirmagimę 4u.gif tai aš apvalydavau tuos pūliukus, čiurkšlę nuleisdavau į kriauklę ir duodavau toliau dukrytei žįsti 4u.gif ir valgė, o aš paskui išgijau, nieko nenutiko 4u.gif p.s man buvo mastitas ir speneliuose infekcija 4u.gif
QUOTE(linalinute01 @ 2011 01 12, 15:05)
sveiki.noreciau patarimo gal kam yra taip buve.mano mazius 2.5men maitinu krutimi nakti jis man valgo be problemu pavalgo ir miega tik nuo ryto prasideda jo pikciai patraukia kelias min ir pradeda verkti ir taip jau kelios sav nuo ryto iki vakaro valgydamas verkia pirma ilgiau valgydavo neverkdavo gal jau jam uztenka keliu min pasisotinti svoris pas mus auga gerai pirma men 1kg priaugo antra1020kg
kaip ir manajam buvo blush2.gif kai pavalg o kelias minutes, atrūgink ir vėl dėk prie krūties...manasis dažnai atsrūgdavo ir tada jau ilgiau žįsdavo, vėl bliaudavo, vėl stačią atrūgindavau blush2.gif kartais palaikydavau lėktuvėliu, pasipersdavo ir tada vėl valgyydindavau...tiesiog jie negali valgyt, nes tai tas, tai anas....pašalinus priežastis valgo geriau...beje,. mums beveik 7 mėn- dieną valgydamas irgi rėkalioja, muistosi, rankom mostaguoja, naktį valgo gražiai ir daug thumbup.gif galima sakyt, kad naktį vos ne pagrindinis jos maistas 4u.gif
QUOTE(Krista J. @ 2011 01 12, 17:23)
sveikos, mamytes. as cia truputi ne i tema  biggrin.gif  o gal ir i tema  biggrin.gif  su vienu klausimeliu. labai domina toks dalykas - jeigu su pirmu vaikeliu pienuko buvo i valias, ar su antruoju irgi taip bus? idomi patirtis mamyciu, kurios augina ne po viena atzalele  ax.gif

pas mane atvirkščiai- su pirmu vaiku MP nebuvo, tiksliau buvo ir tada dėl streso dingo, o dabar nestresuoju ir maitinu jau 7 mėnesius (vos ne trigubai ilgiau nei pirmą kartą ax.gif

Aš dar pati turiu klausimą- manasis nevalgo jokio kito maistelio, bandžiau visiškai sutrintą daržovienė- išpurškia, obuoliuką sutrintą išpurškia- nori tik MP wub.gif ar čia labai blogai? man kaimynė, kuri jau 2,5 m pati maitina, sako, kad iki 1 m amžiaus laisvai galiu ir neprimaitinėt, nebent po treuputį supažindinti su kitu skoniu...nieko baisaus blush2.gif o seno sukirpimo žmonės, pvz., mano mama, jau visai gasdina, kas per nesąmonė ir t.t ax.gif ką manot? blush2.gif iki 1 m galiu maitinti vien MP, nes jau mėnesį bandom, bet nenori kito maistelio ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 12 sausio 2011 - 20:18
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 01 12, 20:32)
Zziviliukas,  4u.gif
Galima. Tik saugok krūtis nuo skersvėjo.  4u.gif

o is kur zinot? kai maitinot irgi buvot Druskininkuose?
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 01 12, 21:03)
Aš dar pati turiu klausimą- manasis nevalgo jokio kito maistelio, bandžiau visiškai sutrintą daržovienė- išpurškia, obuoliuką sutrintą išpurškia- nori tik MP wub.gif ar čia labai blogai? man kaimynė, kuri jau 2,5 m pati maitina, sako, kad iki 1 m amžiaus laisvai galiu ir neprimaitinėt, nebent po treuputį supažindinti su kitu skoniu...nieko baisaus blush2.gif o seno sukirpimo žmonės, pvz., mano mama, jau visai gasdina, kas per nesąmonė ir t.t ax.gif ką manot? blush2.gif iki 1 m galiu maitinti vien MP, nes jau mėnesį bandom, bet nenori kito maistelio ax.gif

Tikrai viskas gerai, o vaikelis teisingai daro, kam tos koses, kai mamos pienukas salia biggrin.gif As ir stengiausi supazindinti su skoniais , bet ne kosiu, o svieziu vaisiu , uogu, visko kas naturalu. Iki metu draugavom su obuoliuku, paskui atsirado svieziu uogu ir t.t. NUo metu daugiau pardejom valgyti kruopu kosiu, virtu darzoviu, bet trintu ir maisytu niekad nevalgydavo tik pjaustytu ir atskirai sudetu biggrin.gif O mesa is vis pradejau siulyt nuo 1,5 m sunui, dukryte kiek anksciau pati paprase, nes visi valgo tai ir jai reikia biggrin.gif Stebek savo vaika jis past zino geriausiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 01 12, 22:03)
Aš dar pati turiu klausimą- manasis nevalgo jokio kito maistelio, bandžiau visiškai sutrintą daržovienė- išpurškia, obuoliuką sutrintą išpurška.
iki 1 m galiu maitinti vien MP, nes jau mėnesį bandom, bet nenori kito maistelio ax.gif

Primaitinti rekomenduojama nuo pilnų 6- t.y. 7mėn. pradžioje.
Tuo metu ir liežuvėlis geriau moka nustumti maitstelį, ir žarnynas brandesnis, sėdėjimas patvirtėjęs.
Gan ankstokai pradėjot mirksiukas.gif
Primaitinimas- nėra valgymas pilnu tempu. Tai - RAGAVIMAS.
Mp- pagrindinis maisto šaltinis iki metų (ir ilgiau)
rekomenduojama pradėti nuo grūdų, 8-daržovės (PO VIENĄ, o ne daržovienė iš kart) 9-termiškai apdoroti vaisiai.
Įvedinėti po vieną produktą kas savaitė (+-~5d) Stebėti vaiką.
Kiekvienas naujas skonis- STRESAS organizmui. Nerekomenduojama sergančio ar sirguliuojančio maitinti nauju maistu. (po skiepų- taip pat geriau palaukti bent 3d.)
Svarbu- pasiūlyti, jei atsisako- toks pasirinkimas. Jei paragauja šaukštelį- valio.
Skirtingų metodikų yra, vienos teigia, kad pradėti nuo 1maitinimo per dieną, kas mėnesį pridedant po 1 (t.y. 7-1, 8-2, 9-3, vėliau- ir užkandžiai)
Jokios druskos iki metų negalima!!!
Papildyta:
QUOTE(Zziviliukas @ 2011 01 12, 23:12)
o is kur zinot?

Apsidairyti, įvertinti sąlygas, pasirinkti persirengimui atokesnę vietą- toliau nuo lango ir durų, nelakstyt pusplikei po patalpas- rankšluostį užsimest.
Saugot pieno fabrikėlį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 01 12, 21:32)
Zziviliukas,  4u.gif
Galima. Tik saugok krūtis nuo skersvėjo.  4u.gif

Papildyta:

Bus  mirksiukas.gif Pasidomėk: http://www.pradzia.org/node/367
(jei neklystu- Kaune tinka?!)

dekui. jau su pirmaja besilaukdama lankiau tuos kursus. tokios info ten neisgridau.
Papildyta:
QUOTE(Stikliukas @ 2011 01 12, 22:03)
pas mane atvirkščiai- su pirmu vaiku MP nebuvo, tiksliau buvo ir tada dėl streso dingo, o dabar nestresuoju ir maitinu jau 7 mėnesius (vos ne trigubai ilgiau nei pirmą kartą ax.gif

as su pirmaja besilaukdama turejau labai gera apetita, priaugau 25 kg blush2.gif ir po gimdymo buvau gan valgi, tai pieno buvo belenkaip daug. o dabar per visa nestuma tepriaugau 13 kg, o liko vos kelios sav. iki gimdymo. apetito visiskai nera. tai pradejau baimintis, kad gal ir pienuko bus maziau verysad.gif

del vaikelio kosyciu, tai zinok as irgi turejau tokia problema. maniske galejo vien MP but gyva. bet as vistiek kasdien virdavau kokia kose ir duodavau bent tiek kiek ji valge. po sauksta, du. viska isbandziau, o ji vistiek pieno reikalaudavo doh.gif ka valgydavo, tai kosele su sausainiukais. galima Hippo nusipirkt, o as pati darydavau. pvz gaidelio sausainiuku su pieno misiniu patrindavau, tai apsipatenkinus valgydavo biggrin.gif ir man buvo palengvejimas, kai nereikdavo kokioj parduotuvej lekt i maitinimo kambari kruti grust biggrin.gif as manau, kad vaikuciui vistiek reik duot bent po truputi kito maisto. kiek jis valgo tiek, bet visiskai vien pienu maitint gal nelabai gerai. paskui bus sunku adaptuotis, kai jau pati uzsimanysi nustot zindyt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Krista J. @ 2011 01 13, 12:53)
jau su pirmaja besilaukdama lankiau tuos kursus. tokios info ten neisgridau.

Tikrai lankeisi Pradžių Pradžios vedamuose kursuos??? 5 (7) užsiėmimuose???
g.gif Ar gali būti, kad kažką maišai?!
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 01 13, 13:00)
Tikrai lankeisi Pradžių Pradžios vedamuose kursuos??? 5 (7) užsiėmimuose???
g.gif  Ar gali būti, kad kažką maišai?!

jau nepamenu kuriuos as ten isklausiau. pries gerus du metus tai buvo, o gal net 4 g.gif siaip ar taip vistiek neturiu galimybes lankyt juos is naujo. o ir kam to reik. patirties turiu, o del vieno klausimo gaist laika paskaitose neapsimoka
Atsakyti
Krista J., 4u.gif
Vienas, bet svarbus klausimas mirksiukas.gif
Kai turėsi laiko ir galimybių- pasiskaityk:
www.pradzia.org
ir www.sveikapradzia.lt - ten ir straipsnių ir nuorodų, ir klausimų-atsakymų rasi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Krista J. @ 2011 01 13, 11:53)
*as su pirmaja besilaukdama turejau labai gera apetita, priaugau 25 kg  blush2.gif  ir po gimdymo buvau gan valgi, tai pieno buvo belenkaip daug. o dabar per visa nestuma tepriaugau 13 kg, o liko vos kelios sav. iki gimdymo. apetito visiskai nera. tai pradejau baimintis, kad gal ir pienuko bus maziau  verysad.gif

**del vaikelio kosyciu, tai zinok as irgi turejau tokia problema. maniske galejo vien MP but gyva. bet as vistiek kasdien virdavau kokia kose ir duodavau bent tiek kiek ji valge. po sauksta, du. viska isbandziau, o ji vistiek pieno reikalaudavo  doh.gif  ka valgydavo, tai kosele su sausainiukais. galima Hippo nusipirkt, o as pati darydavau. pvz gaidelio sausainiuku su pieno misiniu patrindavau, tai apsipatenkinus valgydavo  biggrin.gif  ir man buvo palengvejimas, kai nereikdavo kokioj parduotuvej lekt i maitinimo kambari kruti grust  biggrin.gif
*** as manau, kad vaikuciui vistiek reik duot bent po truputi kito maisto. kiek jis valgo tiek, bet visiskai vien pienu maitint gal nelabai gerai. paskui bus sunku adaptuotis, kai jau pati uzsimanysi nustot zindyt  mirksiukas.gif

*Nemanau, kad pieno kiekis priklauso nuo priaugtu kg 4u.gif
**o kas gero tuose sausainiuose ir dar maisytuose su misiniu g.gif tokio "maisto"vengiau kiek imanoma ilgiau
*** o cia kam negerai vaikeliui ar jums, nes noresit bet kada sugalvojusi nutraukti mitinima?
Atsakyti